Sziasztok!
Tegnap délután folytatódott a Műv.Házban, a Csatári Teremben az orosz professzorok "faggatása".
Nem tudom szavakban kifejezni milyen érzés ekkora tudású emberek társaságában lenni, és kérdezni olyant, amire lazán csuklóból megkapom a választ.
A délelőtti előadásokat majd látjátok, inkább apró pikáns dolgokról írnék, amiből a "nagyérdemű" kimaradt.
Tehát tegnap délután kérdésekkel bombáztuk az orosz előadókat.
Mannapov prof. elmesélte, hogy propolisszal meggyógyított olyan beteget, amelynek bélfalán 10 forintos nagyságú gennyes tályogok voltak, és azonnali műtétre volt előjegyezve, különben meghal.
Megkérte a beteget, hogy ne engedje, hogy megműtsék, higgyen neki, ő megoldja a problémát.
Erről hosszasan beszélt, csak a lényeget írom.
A beteg (cisztás) terület a propolisszal való kezeléstől úgy begyógyult, hogy a röntgenképeket körbeadták az orvosok, mert nem hitték el, hogy ez megtörténhet!!!!!!
A páciens azóta is él, és köszöni szépen jól van.
A másik.
A természetese rajok mindig páratlan lépeket építenek. (Ez tudtuk.)
Emiatt nem érdemes páros lépszámú kaptárban gondolkodni.
Rögtön megjegyzem, hogy ők ketten, tudományos kutatócsoportot vezetnek, több évtizedre való, hegynyi irodalmuk van.
Nem érdemes kételkedni szavaikban.
Elmondta Mannapov prof,hogy megfigyelték, ha a libák páros tojást tojnak, a kislibák sokkal kisebbek lesznek.
Dr.Fendrik Péter kérdezett tőle olyan dolgot, hogy felkiáltva gratulált neki!
Arról volt szó, hogy a "vadméznek" (kristálytiszta környezetben, szabadban építő méhrajoktól elvett méznek) milyen kiváló sebgyógyító hatása van, és ezeknek mik az összetevői.
Bevallom ez már olyan szint volt, ami normál halandó méhésznek érthetetlen, és a fordítás is akadozott.
Fendrik doktort egy tudományos könyvvel jutalmazta, és névjegykártyát cseréltek.
Előkerült a toll is, Mannapov prof. az ideális lépméretet rajzolta fel elénk.
Hunorosok lehet örülni!
Nagyon közel volt a Hunor lépfelülethez a professzor úr által rajzolt.
A pempő ismét téma volt.
Mannapova prof. asszony elmondta, hogy a pempőt nem szabad nagy adagokban fogyasztani, mert a nyirokcsomóban elváltozás lehet, és az immunrendszert rombolja.
Közepes, esetleg kis adagokban, hosszan tartóan kúraszerűen kell fogyasztani.
Az én kérdésemet helyeselte, ami arra irányult, hogy mennyi pempőt kell fogyasztani naponta egy normál testsúlyú felnőttnek.
Nagyon örvendettem, hogy helyeselte hozzászólásomat.
Tehát naponta 1-2 gramm, reggel éhgyomorra, nyelv alá.
Este fél 11-ig együtt voltunk egy kis "tanyabulin" 31 méhész társaságában.
A Mannapov házaspár dalra fakadt, amikor a zenészek orosz népdalokat "bazseváltak".
Ma reggel a mi méhészetünkben kezdtek a vendégek.
Az OMME-ból Bross Péter és Ventner Éva elnökségi tag volt nálunk.
Természetesen megint kérdésekkel bombáztuk a professzorokat.
Én a nyers propoliszomból adtam mintát Mannapovának, és megígérte vissza jelez milyen paraméterei vannak.
FIGYELEM!
Óriási pofont kaptam, kaptunk a propolisz tinktúrával kapcsolatban!
A nyers propoliszt 2 hónapnál nem szabad tovább tartani magas alkoholtartalmú pálinkában, és 2 az-az 2 hétnél tovább tartani tiszta szeszben!!!!!
Valami olyan káros anyagok oldódnak ki a propoliszból, a hosszabb időtartam alatt (sajna nem tudtam jegyzetelni) ami miatt nem szerencsés a fogyasztása.
Körmendy doktor erre többször rákérdezett, de válasz mindig határozott volt, hogy nem szabad elfogyasztani.
Viszont!
Pont ez a nedű gyógyítja a sebeket, és a tályogot!
Tehát külsőleg gyógyszer, belsőleg "méreg" ha nem tartjuk be a tárolhatóság idejét.
Még egy apró érdekesség.
Gondolom sokan tudják, hogy méhészetemben megfordult már egy csomó nemzet méhésze, felsorolnom is nehéz.
Az egyik japán mézkereskedő ajándékba adott egy pici üveg mézet, ezelőtt 5 évvel.
Már lassan elfogy, és mindenkinek azt a kérdést tettem fel, hogy ......milyen méz lehet?
Képzeljétek Mannapovék elmondták, hogy Japán melyik részén virágzik ez a növény,....."de van benne egy kis citrus is".
És ahogy kimondták a nevét, rádöbbentem, hogy mit mondott akkor angolul Fukusimából hozzánk látogató japán úriember.
Pont ezt. (Ne nevessetek ki de megint elfelejtettem.)
Olyan gyorsan pörögtek az események, hogy képtelenség megjegyezni.
Mivel Mannapov Úr az Orosz Méhész Egyesület elnöke, képeket készített, és közölte, hogy a következő (kinti OMME-s lapban) megjelenik.
Tőlünk, ifj.Illés Sándor méhészetébe mentünk.
Az ottani eseményekről majd ő beszámol.
Tisztelt Méhésztársak!
A két orosz professzor olyan magasságokba jár előttünk, hogy elképesztő.
A rengeteg tudományos könyvet amit átadott Bross Péternek az OMME elnökének, javaslom, hogy fordítsák le, és adja közzé az OMME.
Vivaldinak üzenem, hogy nem miatta fogják olvasni a Fekete-Fehér Méhészklubot.
Én nem tartok attól, hogy nézettség hiányában megszűnnénk.
Az viszont elgondolkodtató, hogy amilyen színvonalú előadások voltak Szekszárdon, félig volt a színházterem.
Mégsem vagyok csalódott!
Akik végigülték az előadásokat, nagy élménnyel gazdagodtak.
Nagyernyei Attila