Volt valaki a zalai összejövetelen?
Elhangzott bármelyik fél részéről valamilyen érdekesség?
Sajnálattal hallottam, hogy OV-n csak Péter magyar hangja volt jelen - örülök, hogy Zalába el mert menni. Sokat számít, ha a kampányszöveg meg a mögöttes tartalom nem vág egybe... 
Elekes László,
Lehet, hogy naiv gondolat, de logikus - lenne...
Ha máshogy nem valamely gerinces kolléga titkos felvételéről megtudjuk mi a helyzet...
FInta!
Igen, néhányan átmentünk Zalaegerszegről Bakra, a vitára, s utána Bross Péter zalaegerszegi előadását is meghallgattuk.
Meglepődtem, mert Bakon nem volt csilláron lógás, a résztvevők száma 60 körül volt. Minden valószínűség szerint a söjtöriek által összeállított kérdésekre adott elnökjelölti válaszok az OMME honlapon is megjelenhetnek. A videofelvétellel kapcsolatban a résztvevők elfogadták Mészáros László érvelését, már került fel video-anyag megvágva, csonkán a netre.
Az itt leírt értékelések nélkülözik a valóságot. Nem Bross jött ki pozitívan a vitából.
A valótlanságokra, vágyálmokra pedig kár szót vesztegetni. Több elnökkel, küldöttel, ismerőssel is beszélgettem, a legtöbbjük (pártállástól függetlenül) úgy látta, hogy az az elnökjelölt, aki az OV egyesületben betöltött súlyának, tekintélyének visszaállításával igyekszik kampányolni, nem engedheti meg magának, hogy írásbeli ígérete ellenére ne menjen el az OV ülésére beszámolni. Sokak szerint ezzel semmibe vette az OV-et, amikor a választások előtti gyűlés helyett inkább Csíkszeredára ment előadni. Néhányan ezt megfutamodásként értékelték, s olyat is hallottam, hogy ezek után Bross Péter talán a küldöttgyűlésen sem kíván megjelenni.
Ami az utolsó 10 perc összefoglalóját illeti: Bross elvesztette a higgadtságát, s többször is közbeszólt, Czémán Lászlónak kellett megkérni, hogy hallgassa meg ő is Mészáros László összefoglalóját. Szomorú és feledni való epizód volt, méltatlan befejezése egy méltónak indult szakmai vitának.
Az itt leírtakkal ellentétben Mészáros László felkészült, lényegre törő, határozott és jó csapatjátékosra valló válaszai, beszámolója szemmel láthatóan szimpátiát keltettek, Bross paradigmaváltása viszont ezúttal vérszegényre sikeredett.
Javaslom, ezután az minősítse a vitát, aki személyesen részt vett rajta, a másodkézből származó fals információk megszellőztetése, a valóságot nélkülöző kakasrikoltozások csak árthatnak a változás eszmeiségének.
Egyébként a vita után hangzott el olyan vélemény is a közönség soraiban, hogy a két jelölt pozitív vonásait egybegyúrva egész helyre elnököt választhatnánk magunknak.
A Klub megítélése viszont eléggé egybehangzó volt, de miután a kérdés nem erre irányult, ebben a beszámolóban nem térnék ki rá.