Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472939 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #375 Dátum: 2016. Március 05. 21:57 »
Tisztelt Méhésztársak!!

Méhegészségügyi Konferencia volt ma Nyíregyházán, az egyik előadó Cserényi Péter volt.

Hogy is fogalmazzak, tényleg nem kötekedni akarok, de embertpróbáló volt végighallgatni mindazt amit elmondott.

Nem azért ám, mert érdekfeszítő lett volna, ellenkezőleg le voltam döbbenve, semmi de semmi újdonság nem volt mondanivalójában. Semmiféle terv, vagy egy pici változtatás, csak vissza a múltba amitrázt és a fumagilint favorizálása.

Egy pici előrelátást sem véltem felfedezni elképzeléseiben, felvilágosult körökben magától értetődő stratégiai cél a méz tisztaságának biztosítása. Ebből előadásából semmit nem lehetett érzékelni.

2016.-ban egy szakmai elnökhelyettesnek jóval színvonalasabb, átgondoltabb előadást kellene tudni tartani, oly nagy elvárás lenne ez?

Csalódásom mindezekben nem merültek ki, szóba kerültek a méhanyanevelők mint anyaszaporítók gúnyosan.

Itt aztán végleg betelt a pohár, eldöntöttem helyre rakom eltévedt gondolatait.

Azonnal nem, de az előadások végeztével lehetőség volt kérdésekre.

Meg is ragadtam az alkalmat megszóllítottam és aggályaimnak adtam hangot, kijelentéseivel kapcsolatban.

Tájékoztattam, hogy az amitráz már jelenleg is jelen van a viaszokban és a mézekben, az analitika pedig folyamatosan fejlődik egyre kisebb mennyiségeket mutatnak ki, tehát ez a megközelítés zsákutca.

Továbbá a szennyezett viaszok jelentős mennyiségben tartalmaznak (pl. PBO) hatásfokozót is, így akár egy jól irányzott amitrázos kezeléssel el lehet népteleníteni a méhcsaládokat.

Ezeket a tényeket figyelembe véve nem lehet hazaküldeni az itt megjelent méhegészségügyi felelősöket azzal az üzenettel, hogy védekezzetek amitrázzal, hagyjatok fel a hangyasavas vagy egyéb kezelésekkel.

A méhanyanevelők védelmében elmondtam, az OMME szakmai elnökhelyettese nem tehet ilyen kicsinylő kijelentést a méhanyanevelőkre gúnyosan, hogy anyaszaporítók.

Tájékoztattam az ott folyó komoly munkáról, és arról hogy segítségre lenne inkább szükség ezen a területen is.

Egyben felajánlottam a lehetőséget biztosítok részére, petéző méhanyákat és ígérem csak javára válhat tenyészetének.

Természetesen válaszolt, közben talán már rá is jött a hibákra, és már kiderült a méhanyanevelőkkel semmi problémája nincs..

Biztos vagyok benne, hogy megharagudott már ha eddig még nem tette, de meggyőződésem ha észrevesszük, hogy valami nagyon nem jó irányba megy kötelességünk azt jelezni és jogunkban áll megfogalmazni kritikánkat.

Elvégre a választott tisztségviselőink lennének értünk, nem pedig fordítva..

Ui. Hallgatva az előadását elcsíptem még egy-két mondatot amiből következtethető, hogy megpróbálnak kihátrálni majd az elnökjelöltek csatája küzdelemből.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 05. 22:07 írta Tóth Zoltán »

*

atya

• 1043
« Válasz #376 Dátum: 2016. Március 06. 06:19 »
Idézet
Nnna végre...
Talán mi is megtudhatunk valamit...

Remélem valamilyen formán közzéteszik a válaszokat.
Az a minimum, hogy Dr. Mészáros az OMME honlapjára kiírja/kiírattatja...

Na ezt követően lehet érdemben szavazni...

Hány éves vagy? És még hiszel a mesében?  ;D

Idézet
Ui. Hallgatva az előadását elcsíptem még egy-két mondatot amiből következtethető, hogy megpróbálnak kihátrálni majd az elnökjelöltek csatája küzdelemből.

Hát erről van szó! 
Vajon miért nem vagyok meglepődve? 
:o
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #377 Dátum: 2016. Március 06. 07:41 »

Idézet

Hát erről van szó! 
Vajon miért nem vagyok meglepődve? 
:o

[/quote]

Akkor a médiában, az fog megjelenni hogy dr. Mészáros László OMME jelenlegi elnök nem vállalta a megmérettetést.

Méltó lehet ez a hozzáállás bármikor egy OMME elnökhöz? Kétlem..

Jó lehet ez az ágazatunknak, ugye nem mert ez azt az üzenetet hordozza, hogy a méhészekkel szemben bármit meg lehet tenni..

*

Bicska

• 601
« Válasz #378 Dátum: 2016. Március 06. 08:04 »
Szerintem vállalni fogja.. Muszáj lesz. Lehet, hogy naív vagyok, de ha nem vállalja, az óriási támadási felület.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #379 Dátum: 2016. Március 06. 22:52 »
Ma élesben feltettem neki a kérdést az OV-n!
Azt kérdeztem tőle, hogy holnap az elnökjelöltek találkája nyilvános lesz e?
Készülhet e hang, és képfelvétel?
Ismét diplomatikus volt.
Nem ő szervezet, az ottani elnök dönt.
Vannak kétségeim, akár a cikkünk megjelenéséről.
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #380 Dátum: 2016. Március 07. 06:47 »
Ez nem diplomatikus válasz, ez sunnyogás. Idegesek..
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #381 Dátum: 2016. Március 07. 07:37 »
Hangfelvétel.

Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy olyan ember legyen az OMME bármilyik tisztségének viselője,
aki legalább a saját szavaiért nem vállalja a felelősséget!

Ez csak akkor probléma ha nem mondd igazat!

A hangfelvételnek meg van az az előnye is, hogy visszakereshető!
(Ez azért jó, mivel így ha nem derül ki rögtön a hazugság később a kábítót még számon lehet(ne) kérni!)

Nem is népszerű ezért a hangfelvétel!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #382 Dátum: 2016. Március 07. 09:49 »
Ma élesben feltettem neki a kérdést az OV-n!
Azt kérdeztem tőle, hogy holnap az elnökjelöltek találkája nyilvános lesz e?
Készülhet e hang, és képfelvétel?
Ismét diplomatikus volt.
Nem ő szervezte, az ottani elnök dönt.
...
Nagyernyei Attila

Az a helyzet, hogy a legdrágább elnökünk ismét mellébeszélt: a tisztességes válasz az alábbi lett volna. "Kedves Attila, Közszereplő vagyok, egy közhasznú egyesület elnöke. Egy olyan klubrendezvényen, amely ingyenes, mindenki (nemcsak méhész) által szabadon látogatható, készíthetsz nyugodtan felvételt. Te is más is."

Ha nem lenne közszereplő akkor kellene engedély a megszólalótól, akkor sem a rendezvény gazdájától.
Ha az ülés nem nyilvános lenne, hanem mondjuk egy cég telephelyén, akkor kellene a rendező engedélye. Azonban ez is csak a helyszínre terjedne ki, nem annak engedélyezésére, hogy mit mond a legdrágább elnökünk.

Szóval vigyetek minél több kamerát, mindenki rögzítheti. Az OMME elnöke közszereplő. Sajna nem tudok elmenni, de szívesen megnézném majd.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #383 Dátum: 2016. Március 07. 13:32 »
QUQURIQ !!!

Na, pont ezért varázsolta el Mészi mágus, az OMME közhasznúságát, hogy szabadon azt csináljon, ami éppen Neki tetszik!
(nem ami a méhésznek érdekeit szolgálja)!
Becsapta az egész elnökséget, az egész küldöttgyűlést!
HA-ZU-DOTT!!!
ENNEK MEG NINCS KÖZTÜNK A HELYE!!!

kISKAKAS!

« Válasz #384 Dátum: 2016. Március 07. 16:19 »
Most lett vége az elnökjelöltek találkozójának!
Dr.Mészáros László nagyon felkészült, papírokkal érkezett, de ismét sok volt a rizsa!
Ja,Mészáros nem járult hozzá sem a hang, sem a képfelvételhez!!!!
Azt mondta azok manipulálhatók!!!!!!...nem járulok hozzá!(Szerintem már ez felháborító, hogy egy közszereplő nem vállalja mondandóját!)
Bross Péter természetesen engedte volna,amikor ezt megkérdezték tőle!
Kicsit részletesebben este, mert rohanok a közgyűlésünkre.
Az elődleges infok szerint Bross Péter az utolsó 10 perces beszédében tarolt!
Mészi hablatyolt, szétesett a végére.
Azokkal beszéltem akik kiléptek a teremből hangosan lehetett hallani, amikor kérdezték.
Hogy tud valaki ennyire folyamatosan mellébeszélni órákon keresztül?
Nagyernyei Attila

« Válasz #385 Dátum: 2016. Március 07. 16:26 »
Pont, hogy a hangfelvétel lenne hiteles, nem a szájról-szájra terjesztett: 'ezt mondta, így mondta, erre célzott, arra utalt, azt sugallta, úgy hangsúlyozta' beszámolók.
Inkább az volt a lényeg, hogy ne jusson el a méhészekhez a világhálón...
 :-X

« Válasz #386 Dátum: 2016. Március 07. 16:56 »
Akkor Mészárosban a paradigma váltásból csak a para maradt meg?

Üdv. jani bátya

« Válasz #387 Dátum: 2016. Március 07. 17:31 »
Mi az hogy nem engedte, kizavartam volna a fenébe..

Még is jó, hogy nem így történt mert meggyőződhetett mindenki a semmiről.

Keressük meg a módját a hangfelvételek közlésének.., ha más nem adunk neki egy Mickey egér hangot és már mehet is  :D

Mindenki fogja tudni éppen ki nyilatkozik  ;D

Ui. csak nehogy lassított hangfelvétel legyen mert azt nem élném túl...
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 07. 17:55 írta Tóth Zoltán »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #388 Dátum: 2016. Március 07. 19:16 »
A levezető elnöknek szavazásra kellett volna bocsátani az ügyet. Ha a szavazáson a videó és hangfelvételre szavaztak volna a résztvevők többségben, akkor legfeljebb távozhatott volna a színről az, aki nem járul hozzá.

Kész le van zárva a történet. Ezzel lehet egy közszereplőt, márpedig egy elnökjelölt közszereplő, sarokba szorítani.

Másrészt fel lehetett volna ajánlani, hogy csak és kizárólag csak vágatlan felvétel bocsátható közre.

Ennyi! Szóval a szervezőknek is tanulniuk kell még a demokrácia játékszabályait.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #389 Dátum: 2016. Március 07. 20:19 »
Volt valaki a zalai összejövetelen?
Elhangzott bármelyik fél részéről valamilyen érdekesség?

Sajnálattal hallottam, hogy OV-n csak Péter magyar hangja volt jelen - örülök, hogy Zalába el mert menni. Sokat számít, ha a kampányszöveg meg a mögöttes tartalom nem vág egybe...  :(

Elekes László,
Lehet, hogy naiv gondolat, de logikus - lenne...
Ha máshogy nem valamely gerinces kolléga titkos felvételéről megtudjuk mi a helyzet...