Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 476914 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Méhészeti programok
« Válasz #180 Dátum: 2015. Augusztus 26. 09:35 »
QUQURIQ !!!

Annyira sötét vagy Vivaldi mint a korom fekete kályhacső az éjszakában!
Miért kötöd személyekhez a méz árának esését?
Nem hallottál még a világpiacról? A világpiaci méz  termésről és árakról?
Ha csak idehaza adnánk el a mézeinket lehet, hogy kibújhatnál a sötét kormos kályhacsőből!
Azért mert ezek az emberek akiket vádolsz több nyelven beszélnek, és olvasnak előre tudják a mézárak menetelét. Miért nem figyelsz rájuk figyelmesen „ŐK” megmondják előre, hogy merre mozdul a méz ára! Miért nem így adod el a mézeidet? Te mindig kritikusan figyelsz ,csak egy ügyűen cselekedsz! (mindig rosszkor adod el a mézeidet)
Ugyan úgy vagy mint a támogatásokkal ! Utólag siránkozol, és másokat vádolsz!
Már az elméd is kormos…

Barátod a Kiskakas!  :-[

Igazad van. Valószínű nagyon sötét vagyok, /te meg világos mint a kőbányai, ráadásul még habos is/ viszont az emlékezetem igen jó. és össze is bírom rakni a dolgokat. Csak egyetlen kérdés.
Miért is nem tudjuk konszolidálni a Magyar mézfelvásárlást már évtizedek óta?
Ó, igen, igazad van. Nyilván nincs  ebben semmi össze esküvés, meg karterezés meg hasonlók.
Éljen az alacsony méz ár. / Ami csak úgy van. Szerinted./
Még egy kérdés. Te barátom ki vagy, és kinek a szekerét tolod olyan vehemensen?
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 26. 09:45 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #181 Dátum: 2015. Augusztus 26. 12:38 »
QUQURIQ !!!

Először is, én vagyok a baromfiudvar nagytarajosa, aki igen csak szeret kapirgálni a szemétdombon, van bőven mit!
Na most jól jegyezzed meg, igaz már több helyről kellett volna hallanod méhészeti rendezvényeken, újságban is olvashattál róla bőven!
Tehát!
A világpiaci méz árat a „nagy” (Argentína, kína, stb..) méztermelők befolyásolják, akaratlanul!
Egyszerű!
Ha jó a termésük nagy lesz a túl kínálat, alacsony lesz a méz világpiaci felvásárlói ára, mert mindenki el akarja adni a mézét, tehát olcsóbban is odaadja, csak ne maradjon a nyakán.
Ha viszont a tájfun elviszi a kaptárakat, vagy a nagy hőség miatt nincsen nektár képződés, vagy a heves esőzések miatt nincsen pergethető méz, úgy nagy hiány mutatkozik a mézpiacon, a kereskedők is meg szeretnének élni, a szerződéseik egy évre szólnak. Így a méz ára felmehet az egekig.
Ha jól megfigyelted volna ez így működik már évtizedeken keresztül.
Csak az az érdekes, hogy olyankor miért nem szólsz, amikor aránytalanul magas a méz ára?
Örülsz és lapítasz, pedig tudhatnád, hogy ez mindig csak 1-1 évig tart. Erre akár számítani is lehet, lehetne!
Mikor tudna a magyar kereskedő egy kicsit alakítani a méz árán? (maga felé)
Ha a világpiacon nagy mézhiány lenne, Magyarországon viszont csúcs termés!
Volt már ilyen a Melliferra idejében.
Ebben az időben volt olyan is amikor a vegyes méz ára drágább volt mint az akác ára.
Méhészkedjél úgy, hogy minden évben hozzad ki az állományodból a maximumot, figyeljed a mézpiaci eseményeket, Külföld-belföld.
Gyenge mézárak alkalmával ne adjad el a mézeidet, várd ki a következő év nagyon jó méz árat és máris nem leszel elkeseredett!
Helyi egyesületi szinten is tehettek azért, hogy jobb legyen a méz ára és több is fogyjon.
Találjatok ki helyi mézes rendezvényeket, vagy iskolákba menjetek el biológia órát tartani amikor az ízelt lábúakat tanulják a gyerekek. Kóstoltassatok mézet!
A belföldi mézfogyasztás emelkedése  egy jó puffer hatás, mivel aki csak nagyban ad el mézet, jobb lehetőségei lesznek, nem lesz akkora nagy a túlkínálat idehaza. De ez nem változtatja a méz felvásárlási árát!
Amire Te gondolsz  „Kartelezés” csak akkor lenne igaz, ha az összes megtermelt mézet 100 % ban idehaza értékesítenénk.
Ha még érdekel, mindig csak a saját szekeremet tolom!

Üdvözlettel: Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #182 Dátum: 2015. Augusztus 26. 17:17 »
Jó. De még mindig nem kaptam választ a kérdésemre. Engem mindenki ismer. Aki nem ismerne, én vagyok a 2015-ös mézkirálynő édesapja. De te ki vagy? Sötétben bujkáló ellenforradalmár kakas, vagy ki? Szerintem bármilyen nagy is a szemét domb azért nem kapirgálhat egyetlen kakas sem a szemét dombon, mert egyszer vagy kilövik vagy elvágják a nyakát. Mindenesetre a vita így elég egyoldalú. Senki sem szeret fantomokkal vitatkozni.

*

atya

• 1043
« Válasz #183 Dátum: 2015. Augusztus 26. 17:24 »
Vivaldi!
Írásodnak keresd meg a megfelelő helyet!
Ez a Méhészeti programok című oldal!

Moderátor
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #184 Dátum: 2015. Augusztus 26. 20:41 »
Oké mentem, Karancskeszi Szeptember 12. Mézvásár, méhésznap.

« Válasz #185 Dátum: 2015. Augusztus 29. 21:14 »
A Mai napot Szerbiában Zomborban töltöttem az egyik méhész kollégámmal.
Egy kis méz, méhészeti termék, és méhészeti felszerelést árusító vásárt szerveztek a Zombori kollégák.
Érdekes volt, nem telt el hiába a nap.

Üdv. jani bátya

« Válasz #186 Dátum: 2015. Szeptember 02. 06:57 »
Sziasztok!
Hamarosan vége a profik ülésének Montenegróban.
Augusztus 28-án indult a csapat.
Az OMME is magas szinten képvisel bennünket.
Ott van a szakmai alelnök, Bezzeg, Fáskerti és egy busz méhész.
Talán szakmailag is kapunk valami ízelítőt, mert a legutóbbi Apimondiáról az volt a legfontosabb mondandójuk, hogy sokat kellett sorban állnunk.
Gondolom a buszon tolmács van.
Nagyernyei Attila

« Válasz #187 Dátum: 2015. Szeptember 04. 22:53 »
Sziasztok!
Előző írásomon valaki kiakadt, és feljelentéssel fenyegetődzött.
Mindenre kell figyelnem, pedig ezt a hírt jó öreg a Zöldről vettem le, ahol útitársakat kerestek a kiránduláshoz.
Én úgy értesültem, hogy ez magán út volt, és mindenki maga finanszírozta.
Egyre érzékenyebben néhányan a méhészeti közéletre.
Persze mikor kint meghallották Dr.Mészáros Lászlót, aki telefonon értesítette alelnökét, hogy az "Elekes perben mindent megnyertünk" örömujjongásba törtek ki a profik.
Kicsit óvatosabban az örömmel, nehogy üröm legyen a vége.
Mindenkinek ajánlom az ítélet elolvasását, utána repülhetnek a sapkák a levegőbe.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 05. 08:23 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #188 Dátum: 2015. Szeptember 08. 22:01 »
Tisztelt Méhészek!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület hagyományához hűen, idén is elindítjuk a szakmai előadássorozatunkat.
Az őszi-téli előadások a Babits Mihály Kulturális Központban lesznek, októbertől, minden hónap első hétfőjén, este 18 órától.
Tehát:
Október 5. 18 óra
Előadó:
Takács Ervin
1.Rész
Méhész voltam Franciaországban
2.Rész
Helyzetkép a méhesszövetkezetekről Magyarországon.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
November 2. 18 óra
Előadó:
Somhegyi János
Méhészeti technológiám 1 éve 1/2 NB-ben.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
December 7. 18 óra
Előadó:
Szabó György
A méhegészségügyi felelős munkája.
Tapasztalatok Gödöllőről az elmúlt 10 évben.
A klubok ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #189 Dátum: 2015. Szeptember 12. 21:01 »
Kellemes estét kívánok!
Egy kicsit számolgattam, hogy mennyibe került nekünk az OMME elnökének a mai "fényterápiája".
Először reggel ellátogatott Karancskeszibe a falunapra, ahol a helyi méhészek szerveztek egy méhésznapot.
A köszöntő után nagyon gyorsan távozott dr.Mészáros László mert Baján várta egy népes, a beszámolók szerint egy 60-70 főnyi méhész, na meg Tantó Sándor.
Tehát ma az OMME elnöke a 12.500 tagból legalább 100-al találkozott!
Látható, hogy élvezi a pozícióját, ezt Baján elő is adta.
A beszámoló szerint az OMME-ban minden rendben van, sem az adóhivatal és semelyik hatóság még nem talált kivetni valót a szabályos működében.(Nekem erről egy kicsit más a véleményem, de ezt mindenki ismeri.)
Na nézzük a kampányízű önfényezést.
Állítólag az ombudsmantól fognak állásfoglalást kérni arról, hogy szabad e üléseket zárttá nyilvánítani és titkosítani.
Szerintem ezt jobban tenné, ha a méhészektől kérdezné meg, hogy miért titkolják el a Kft. veszteségét, meg hasonlók.
Na de nézzük a kiinduló kérdést.
Mennyibe került nekünk ez a semmit nem érő,országunkon átívelő ámokfutás.
Verőce-Karancskeszi 91 km.
Karancskeszi-Baja 321 km.
Baja-Verőce  267 Km.
Ez összesen ca. 700 km.
Nem az APEH normával, csak úgy lazán számolva, az OMME Renault mikrobusza megeszik olyan 10 liter gázolajat 100 km-enként.
Az elnök 70 liter gázolajat füstölt el ma a tagdíjunkból, és gondolom éhen sem marat Tantó Úrral.
Lazán számolva 50.000 Ft-ot elköltött a tagdíjunkból, hogy találkozzon 100 méhésszel.
Szörnyű ez a pocsékolás, önfényező kampánykörút.
Remélem a küldöttek a sarkukra állnak végre, és belátják.
"Drága elnökünknek" menni kéne.
Nagyernyei Attila

« Válasz #190 Dátum: 2015. Szeptember 12. 21:10 »
Nocsak, ha tudtam volna erről a Bajai látogatásról, mivel nincs messze ,hát biztosan elmentem volna, erre a méhészeti etetésre, én a méheket úgyis ráérek este mikor már beültek ;D Én lettem volna a 101.
S vajon mit várnak az Ombudsmanni állásfoglalástól azt talán, hogy átírják a jogszabályokat?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 12. 21:32 írta jani bátya »

« Válasz #191 Dátum: 2015. Szeptember 13. 07:49 »
Jobb lenne ha az elnök a körútjain arról is tájékoztatná a tagságot, hogy kértek egy állásfoglalást az összeférhetetlenségben is.
Erről nem beszélt egyetlen előadásában sem.
Van még egy népszerűségromboló magatartása. (mondjuk akinél még van)
Rendszeresen késik a programokról.
Itt nincs felmentés!
Az OMME a következő kutatási pénzből vegyen egy helikoptert, akkor mindenhova odaér időben.
Viccet félre téve, ebből is látható, nem igen törődik a tagsággal, mert ha ezt tenné, megadná a tiszteletet azzal, hogy pontosan érkezik.

Nagyernyei Attila

« Válasz #192 Dátum: 2015. Szeptember 13. 10:54 »
"Jobb lenne ha az elnök a körútjain arról is tájékoztatná a tagságot, hogy kértek egy állásfoglalást az összeférhetetlenségben is."

Ez a dolog már idejét múlt. Megoldották. Ezért kellett a közhasznúságot feladni, mert a közhasznú egyesületben  sokkal szigorúbbak az összeférhetetlenségi szabályok. Pl. Egyetlen egy szaktanácsadó sem lehetne az IB-ben vagy olyan személy aki a nemzeti programból vesz ki pénzt kivéve a mindenki által igénybe vehető támogatások.

Viszont arról is beszélhetne, hogy kérelmezte az egyesület újra a közhasznú egyesületek közé vételét, mint ahogy a küldöttgyűlésen ki lett tárgyalva, a Soós alapszabály előtt s az IB is elkötelezte magát a közhasznúság irányában. Lassan egy év telt el azóta.

Üdv. jani bátya

« Válasz #193 Dátum: 2015. Szeptember 13. 13:54 »
Elnöki Hakni a hétvégén.
Mi a hakni?
hakni. alkalmi előadás; színész, énekes, zenész alkalmi fellépése, főleg vidéken, művelődési házban, kultúrtermekben stb., külön díjazásért.
Ez fekszik az elnöknek és a vezetésnek. Kit érdekel a közhasznúság, a trehányság, a demokrácia, szőnyeg alá vele politika, az igen
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 13. 14:21 írta konihoney »

« Válasz #194 Dátum: 2015. Szeptember 13. 14:42 »
Mi is leruccantunk tegnap Bajára.Tény,hogy nem volt tömegnyomor,de azért jó volt.(vagy talán pont ettől volt jó...)
Szerintem megyünk jövőre is.
Nem tudom,ki hogy van vele,de én részemről nem tartanám szerencsésnek,ha a jelenlegi,a leendő vagy tökmindegy melyik elnökünk az alapján döntené el,hogy eleget tesz-e egy meghívásnak,hogy várhatóan mennyien lesznek egy adott rendezvényen...ettől esetleg a kisebb közösségek alacsonyabb rendűnek érezhetnék magukat,gondolom ezt senki sem szeretné.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”