Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472913 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Méhészeti programok
« Válasz #165 Dátum: 2015. Augusztus 15. 16:20 »
Hát, vagy negyedszer kattintottam el és vissza, talán inkább nem írnék semmit, mert nem is jó helyen vagyunk. De talán még annyit. ha csak a mostani vezetést szidod nem is válaszolnék rá semmit, de mivel Brosst említetted, így mégis mondanék valamit.
Tudod én már régi motoros vagyok. Nagyon régi. Általában senki nem vett észre , de én indig ott ültem Gödöllőn is, a nagyteremben mikor Bross beszélt. De a Takács urat is mindig meghallgattam. Akkor is amikor átakarta venni a Magyar mézfelvásárlást./Volt ilyen? Én még nagyon jól emlékszem ezekre az időkre./ Két dologra emlékszem nagyon jól. Ha Bross úr beszélt Novemberben Gödöllőn mindig esett a méz ára. De ugyanúgy volt ha megjelent Takács úr valahol. Lehet, hogy csak kurvára szerencsétlen egybeesés, de amint tavaly itt nálatok aktivizálódtak a Csányi testvérekkel együtt, én meg mondtam lesz valami. Lett is, lement a méz ára. / Testvérek? Jól mondom?/

« Válasz #166 Dátum: 2015. Augusztus 15. 17:12 »
Vivaldi!
A szakmapolitikában folytassuk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #167 Dátum: 2015. Augusztus 17. 00:18 »
Vivaldi!

Esett a méz ára. És mit tettél ellene? Siránkoztál, mint most.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #168 Dátum: 2015. Augusztus 17. 07:14 »
Köszönöm, hogy ilyen nagy jelentőséget tulajdonítasz nekem, de én nem hinném, hogy tehetnék érte valamit.

« Válasz #169 Dátum: 2015. Augusztus 17. 09:25 »
Már hogyne tehetnél érte Vivaldi! Ha Te sem termeltél volna semmit sem évek óta mint Geddekas, már azzal is tettél volna a magasabb mézárakért valamit. ;D :-X
Egyébként megy az majd felfelé, csak még kell úgy százat aludni ???

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #170 Dátum: 2015. Augusztus 17. 11:03 »
Kiváncsi fáncsi! Soha nem írtam még le életemben, hogy mennyi mézet termeltem. Panaszkodtam vagy dicsértem, de mennyiséget nem szokásom írni, sőt mondani se.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #171 Dátum: 2015. Augusztus 17. 16:03 »
Ez nem az a hely!!
Keressétek meg az írásaitoknak, a megfelelő helyet.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #172 Dátum: 2015. Augusztus 17. 18:54 »
És ennek ez a helye?
Hurrá, irány Erdély!
Szakmai kirándulásunkról kisfilmet készítünk.
Ami az utazás előtt aggodalommal tölt el, mindenki a mézes pálinka receptje után érdeklődik.
Hogy ebből mi lesz?
Nagyernyei Attila

« Válasz #173 Dátum: 2015. Augusztus 17. 19:26 »
MI lenne?
Zsír buli! Azért nem kell aggódni, kint is nagyon jó pálinkák vannak és egy két fajta sört sem árt megkóstolni pl a csiki sört vagy az ursust vagy a bergenbiert.
Jó kirándulást kívánok!

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #174 Dátum: 2015. Augusztus 17. 19:31 »
Jani bátya!
Most jegyzeteltem le az általad ajánlott nedűk neveit!  ;) 
Most hívtak a futár szolgálattól, hogy 10 perc múlva megérkezik a kért két új vese, és egy máj.  ;D  ;D
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #175 Dátum: 2015. Augusztus 17. 23:50 »
Tudod én már régi motoros vagyok. Nagyon régi. Általában senki nem vett észre , de én indig ott ültem Gödöllőn is, a nagyteremben mikor Bross beszélt. De a Takács urat is mindig meghallgattam. Akkor is amikor átakarta venni a Magyar mézfelvásárlást./Volt ilyen? Én még nagyon jól emlékszem ezekre az időkre./ Két dologra emlékszem nagyon jól. Ha Bross úr beszélt Novemberben Gödöllőn mindig esett a méz ára. De ugyanúgy volt ha megjelent Takács úr valahol. Lehet, hogy csak kurvára szerencsétlen egybeesés, de amint tavaly itt nálatok aktivizálódtak a Csányi testvérekkel együtt, én meg mondtam lesz valami. Lett is, lement a méz ára. / Testvérek? Jól mondom?/
Basszus!
Az életben többet nem merek aktivizálódni mert utána egy évre lemegy a méz ára.
Rá kell jönnöm ez egy komoly gazdasági törvény!
Jól mondod Vivaldi!
Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 17. 23:55 írta Csányi Antal »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #176 Dátum: 2015. Augusztus 18. 11:53 »
Figyelj. Téged is ismerlek, még abból az időből mikor ide jártatok hozzánk. Lehet te nem emlékszel rám, mert nem volt akkor se túl nagy jelentőségem.
 De, azt ugyan nem tudom bizonyítani, hogy a mézáreséshez valami köze lenne a tavalyi megjelenéseteknek. De, hogy a Takács megjelenésének volt, arra majdnem mérget mernék venni. Az furcsa, hogy ha rátok szakad valamiféle szabadidő bánya, és akkor fórumozni kezdtek, /addig ez eszetekbe se jutott,/  és utána  mindig történik valami. /Olvass vissza mit írtam tavaly, hogy lesz valami, lett is./ Ugyanúgy mint a Bross beszédek után mindig leesett a méz ára. Lehet véletlen is, én nem mondom, de hogy kurvára furcsa az tény.
Vagy csak mindig véletlenül ráhibázok.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 19. 08:36 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #177 Dátum: 2015. Augusztus 19. 20:25 »
QUQURIQ !!!

Annyira sötét vagy Vivaldi mint a korom fekete kályhacső az éjszakában!
Miért kötöd személyekhez a méz árának esését?
Nem hallottál még a világpiacról? A világpiaci méz  termésről és árakról?
Ha csak idehaza adnánk el a mézeinket lehet, hogy kibújhatnál a sötét kormos kályhacsőből!
Azért mert ezek az emberek akiket vádolsz több nyelven beszélnek, és olvasnak előre tudják a mézárak menetelét. Miért nem figyelsz rájuk figyelmesen „ŐK” megmondják előre, hogy merre mozdul a méz ára! Miért nem így adod el a mézeidet? Te mindig kritikusan figyelsz ,csak egy ügyűen cselekedsz! (mindig rosszkor adod el a mézeidet)
Ugyan úgy vagy mint a támogatásokkal ! Utólag siránkozol, és másokat vádolsz!
Már az elméd is kormos…

Barátod a Kiskakas!  :-[

*

zümi

• 1382
« Válasz #178 Dátum: 2015. Augusztus 23. 09:53 »
Emelkedik a hazai mézfogyasztás!
Örömteli hír, hogy a hazai mézfogyasztás emelkedik, ami a méz esetében a tudatos táplálkozás fejlődését és javuló jövedelmi viszonyokat tükröz – mondta Czerván György a XXVIII. Jászberényi Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó megnyitóján.
Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: a Földművelésügyi Minisztérium folyamatosan szorgalmazza, hogy a hazai termékek legjobbika a lehető legrövidebb úton, idehaza találjon gazdára, a magyar fogyasztók asztalának kínálatát gazdagítsa, egészségét szolgálja.
Czerván György hangsúlyozta, hogy a méhészeti ágazat továbbra sem veszített vonzalmából. Hozzátette: méhállományunk meghaladja az egymillió méhcsaládot, ami európai szinten Görögország után a 2. legnagyobb méhsűrűséget jelenti, és közel 20 ezer méhész foglalkozik ezzel a szakmával. Mézünk többségében a nyugatra fekvő országok fogyasztóinak asztalára kerül – tette hozzá.
Ehhez kapcsolódóan az államtitkár szólt az ágazat eredményességére jelentősen kiható Magyar Méhészeti Nemzeti Programról is. A 2013-2014. év a Program negyedik hároméves ciklusának első éve volt, a forráskerete 2012-2013-as időszak mintegy 1 milliárd forintjához képest bővült, hiszen a 2013-2014-es évben 15 %-kal, azaz közel 300 millió forinttal nagyobb keret állt rendelkezésre – mondta el az államtitkár.
Czerván György arról is beszélt, hogy a Nemzeti Program forrásainak legnagyobb hányadát a varroa atka elleni gyógyszer és az azt segítő cukortámogatás teszi ki, ez több mint 6700 pályázatot és 890 millió forintot jelent. A támogatás a méhészek számára 130 utánfutó 240 pergető vásárlását tette lehetővé, és további 1400 darab kiseszköz szolgálja ma a méhészek segítését.
2016 augusztusától a Méhészeti Nemzeti Program jogszabályi háttere megváltozik, a korábbi jogcímek mellett a termékfejlesztést és a piacra jutást segítő alprogramon is dolgozik az agrártárca.
Az államtitkár a programon egybegyűltek előtt méltatta azoknak a méhészeknek és méhészegyesületeknek munkáját, akik aktívan részt vettek 2014 novemberében a Mézes reggeli néven ismert szlovén kezdeményezésű programban, amely során a méhészek 68 helyszínen kóstoltattak mézet kisiskolásokkal, s beszéltek a méhek fontos szerepéről az élet körforgásában.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #179 Dátum: 2015. Augusztus 23. 18:46 »
Szerintem újra stagnál a mézfogyasztás. Legalábbis itt a főváros környékén így van.