Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 476840 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #135 Dátum: 2015. Március 09. 12:59 »
Tisztelt méhészek!

Márc. 11.-én Kalocsán Bross Péter előadása lesz. Időpont 18 óra, Dózsa Gy. szakközépiskola, Asztrik tér 7.
Mindenkit szeretettel várunk!

Üdv: Bercsényi

« Válasz #136 Dátum: 2015. Március 09. 22:59 »
Sziasztok!
Ezt írtam:
"5 millió 942 ezer forintot kaptunk Orosházáról az üvegforgalom miatt."
Ma felhívott az OMME hivatal vezetője.
Ez az összeg valóban az OMME számláján landolt.
Majd amikortól a Kft. kezdte forgalmazni az üveget, onnantól már oda fogja utalni Orosháza a forgalmi jutalékot.
Tehát a 2 illetve az 1 Ft-nak búcsút inthet az OMME!
Kíváncsi vagyok az üveg eladási haszonból mennyit kap az egyesület.
Mert mint tudjátok azért kellett a Kft, mert ha nem lesz NP majd az eltartja az egyesületet.
Bocs, késő van, álmodtam.
Akkor meg minek a Kft?
Nagyernyei Attila

« Válasz #137 Dátum: 2015. Március 10. 06:20 »
Jó reggelt!
Tegnap a Bonyhádi Méhészklubon Dr.Hegedűs Dénes tartott előadást.
Meg is volt az eredménye. Rekordot döntöttünk!
A Bonyhádi Méhészklub működése óta soha nem voltunk ennyien.
Egy "normál" méhészklubon 18-25 a létszám, viszont ez egész évben így van.
Újabban közelítünk a 30 fő felé.
Tegnap, ha jól számoltam 57-en voltunk az előadóval együtt!
Színvonalas, kijózanító szakmai előadást hallhattunk.
Az tisztán látszik, hogy az atkát nem lehet félvállról venni, viszont a védekezési technológiát nagyon meg kell választani.
Ami különösen megfogott, mert sokan nem így csinálják.
A füstölésnél, és oxálsavas kezelésnél a kijárókat 15 percre le kell zárni!
Lehet ezen vitatkozni, de két dolog dönti el, hogy ki a hatékony az atka elleni háborúban.
Vannak méhei, vagy nincsenek?
Tanulni soha nem késő.
Nagyernyei Attila

« Válasz #138 Dátum: 2015. Március 12. 07:24 »
Tegnap este Bross Kalocsán tartott előadást.
Szokásos telt ház, élvezetes szakmai előadás.
Ebben nincs semmi különös.
Viszont a rendezvénynek volt egy színfoltja.
Bross Péter előadást megtisztelte Kollár Imre az OMME IB(elnökség) tagja.

Nagyernyei Attila

« Válasz #139 Dátum: 2015. Március 12. 07:34 »
Mi is átruccantunk.Szerintem megérte.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #140 Dátum: 2015. Március 14. 21:51 »
Azt hiszem Cserényi Dr. túllépett egy határt azzal, hogy Brosst hazugnak nevezte, most már több ízben is. A kalocsai előadása után ugyanezt én is elmondhatnám róla, azért nem teszem, mert az előadásoknak pont az a lényege, hogy amit az előadó mond azt meggyőződéssel tegye, persze nem árt, ha van némi igazságtartalma is.
A Bross előadásának igazság tartalmát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a bőrünkön érezzük nap mint nap!
Persze aki a cukros zsákhoz, meg az indokolatlan, megszokásból adagolt antibiotikumok adagolásához szokott hozzá, az ezt kevésbé érzékeli.
Az előadás után  még egy jó ideig beszélgettünk erről-arról, aki ott volt tudja miről, aki meg nem azt meg valószinüleg nem is érdekli, de tanulságos volt.

Üdv: Bercsényi

« Válasz #141 Dátum: 2015. Március 14. 22:16 »
Szia János!
Kollár Imrével való beszélgetésre gondolsz?
Én nem voltam ott, de állítólag kényes kérdéseket feszegetett Bross.
Pedig Kollár Imrében, és Dr. Kelemen Bálintban látta Péter azokat az embereket, akikre számíthatott.
Az OMME soha nem lesz a régi, családias.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #142 Dátum: 2015. Március 14. 23:05 »
Úgy tudom, hogy a mostani Intéző Bizottságnak legalább egy tagja a rendszerváltás előtt 3/3 titkosszolgálati besúgó volt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #143 Dátum: 2015. Március 15. 09:25 »
Székesfehérváron Dr Mészáros László OMME elnök előadásában volt egy szokatlan bejelentés. Azt mondta, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálódik az OMME-nél. Nem értem ezt. Valami kamu bejelentés lehet, hiszen az OMME nem kormányzati szerv és politikainak se mondható, nem úgy, mint az ökotárs alapítvány.

Erre oda kellene figyelnie a Fáskerti bizottságának, ha még nem akar lemondani.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #144 Dátum: 2015. Március 16. 22:18 »
QUQURIQ !!!

„Székesfehérváron Dr Mészáros László OMME elnök előadásában volt egy szokatlan bejelentés”.
Szokatlan bejelentés mindig van az OMME elnökének…
Oly annyira szokatlan, hogy az IB-EB sem tud róla! (Puszi a közhasznúság hasára…)!
A több 100 km –ről jött Tagság meg le van sza…va!
Ez az OMME elnök taktikája?
Az OMME Tagok taktikája meg az, hogy húzzon haza Verőce –falvára…
Ennyi kárt még nem tett egyetlen egy elnök mint a közhasznú apókánk…
Felteszem a nagy kérdést?
Mennyi kárt csinálhat még az az OMME elnöke, hogy a tagság is rájöjjön, meneszteni kell, de messzire.
Most itt lesz az alkalom!
Ha azt akarjuk, hogy ne zsarnokok irányítsák az OMME-t közösen tenni kell érte valamit!
Csak összefogással védhetjük meg a keményen megdolgozott pénzünket…
Az igazság és a szakmaszeretetünk vezéreljen bennünket!

A Karmester Kiskakas!

« Válasz #145 Dátum: 2015. Június 07. 21:28 »
Tisztelt Tolna Megyei Méhész Egyesület-i tagok!

A tavaszi közgyűlésünkön elhatároztuk, hogy szakmai kirándulást szervezünk Erdélybe.
Ennek a kirándulásnak az előkészítése most aktuális.
Amit már tudni lehet róla.
Öt napos, négy éjszakás kirándulás lesz, augusztus 17-én este lenne az indulás.
Minimum négy, de inkább hat méhészetet látogatunk meg, és természetesen az útba eső történelmi helyeket is felkeressük.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjai egy héten belül körlevélben kapnak részletes tájékoztatást, a várható összegről, és az útvonalról.
Nagyernyei Attila

« Válasz #146 Dátum: 2015. Június 08. 21:57 »
Tisztelt Tolna Megyei Méhész Egyesület-i tagok!
Ma döntés született, hogy az egyesületi tagoknak a buszköltséggel nem kell számolniuk.
Erről és az egész kirándulásról hamarosan körlevélben kapnak részletes információt egyesületünk tagjai.
Nagyernyei Attila

« Válasz #147 Dátum: 2015. Június 10. 07:21 »
Tisztelt NEM Tolna Megyei Méhész Egyesületi tagok!
Mivel több külsős is érdeklődik a kirándulás után, nekik üzenem, hogy csak akkor tudnak velünk tartani, ha nem lesz annyi jelentkező, hogy a busz megteljen.
Erről itt a Méhészklubon is be fogok számolni.
A jelentkezési határidő 2015. július 1 déli 12 óra.
Érkezési sorrendben regisztráljuk a kirándulásra a tagokat.
Maximum 2 busznyi méhész "kezelhető."
Amikor Horvátország legnagyobb anyanevelőjéhez látogattunk, 146-an voltunk.
Mindenki jól érezte magát, én pedig azzal töltöttem az időmet, hogy folyamatosan a létszámot ellenőriztem.
A kirándulásra rányomja a bélyegét a nagy tömeg.
Nehezen mozgatható a nép, egy "pisiszünet" 1 óra.
Szeretném a szakmai kirándulásunkat ésszerű, átlátható módon levezényelni, hogy mindenki jól érezze magát.
Erdélyben, öt méhészetet fogunk meglátogatni, a 600 családostól a 35 családosig, hogy mindenki megtalálja a saját léptékét.
Nagyernyei Attila

« Válasz #148 Dátum: 2015. Június 12. 20:05 »

Tisztelt Tolna Megyei Méhész Egyesületi tagok!
Egyesületünk tavaszi közgyűlésének döntése értelmében szakmai kirándulást tervezünk Erdélybe.
Gyertek velünk kirándulni, pihenni, kikapcsolódni!
Jelentkezési határidő:
2015.július1. déli 12 óra!
Öt méhészetet látogatunk meg, ebből egy azonos csupán a négy évvel ezelőttivel, az Oroszhegyi Méhes, Albert Gézáé.
Tervezett program: (Az út hossza 2.700 Km) A program rugalmassága miatt kisebb változások lehetségesek.
Indulás 2015. augusztus 17.-én este 21 óra! A kirándulásunkat vezeti Rónai István, Pista Bácsi!
A busz a megye több pontjára is elmegy, hogy mindenkinek a legkényelmesebb legyen a csatlakozás.
A tervezett útvonal, de ez a jelentkezők létszámától, és a településektől függően változhat!
Máza-Bonyhád-Szekszárd-Bátaszék-Baja-Békéscsaba-Méhkerék.
1.   nap (augusztus 18. kedd)
Nagyszalontán buszos átutazás. Nagyvárad, a város nevezetességeinek megtekintése.
Királyhágó, technikai pihenő. Csúcsa, Bonza kastély, Kolozsvár, Magyarfenesen szállás, étkezés
2.   nap (augusztus 19. szerda)
Gyulai havasokon át az Aranyos folyó völgyében. Tordai hasadék. Marosvásárhely, városnézés.
Szováta, Parajd, Korond, Farkaslaka, Székelyudvarhely, Máréfalva, érkezés a szállásokra, étkezés.   
3. nap (augusztus 20. csütörtök)
Parajd-sóbánya, Korond, Székelyudvarhely,Oroszhegy-Albert Géza méhészete,
Máréfalva-Mihálykó József méhészete
       4.nap(augusztus 21.péntek)
Hargitán át Csíkszeredába, Mádéfalva, Gyergyószentmiklós, Gyilkos tó, Békás szoros
Hargita aljában Lázár Tibor méhészetének látogatása, Máréfalván Dávid Domonkos méhészetének meglátogatása.(Igény szerint bútorfestés megtekintése a tájházban.)
5. nap(augusztus 22. szombat) indulás haza.
Máréfalva-Székelykeresztúr, Fehéregyháza, Déva.(Böjte Csaba)
Arad, Nagylak, Szeged, Baja, Szekszárd, Bonyhád, Máza.
Részvételi díj:    
A Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjainak         35.000 Ft + egy üveg méz az árváknak(ez nem kötelező)
Ebben a teljes szállás, útiköltség, valamint bőséges reggelik, és vacsorák is benne vannak!
Az ebéd tarisznyás, költőpénzt hozzatok.
Maximum két busz indul!
Az egyesületi tagok egy fő hozzátartozóig 35.000 Ft+15.000 Ft útiköltség.
Ha valaki az egy főn felül mást is el szeretne hozni, ők az egyesületi tagok jelentkezése után 65.000 Ft/fő ellenében csatlakozhatnak hozzánk, ha lesz hely.
Ebből láthatjátok, hogy a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjainak a teljes buszköltségét az egyesület átvállalja!
A kiránduláshoz előleget szedünk, melynek összege 15.000 Ft, és a Tolna Megyei Méhész Egyesület számlájára kell utalnotok, a megjegyzés rovatba írjátok be, hogy Erdélyi Kirándulás, és természetesen név cím.
     Számlaszámunk:
     OTP 11746005- 20010489
A kirándulásunkon a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjainak jelentkezése után tudnak csak „külsősök” részt venni! A létszámot nem korlátoztuk, de maximum két busznyi méhészt lehet ésszerűen áttekinteni. (étkezés, szállás, toalett)
Megértéseteket köszönjük!
Jelentkezés: Nagyernyei Attilánál
06 30/ 978-9812-es telefonon. Itt további részletes információt fogtok kapni, hogy a buszhoz hol tudtok csatlakozni.

A Tolna Megyei Méhész Egyesület vezetőség nevében:

Nagyernyei Attila
                                      Elnök                                            Szekszárd, 2015. június 12.

« Válasz #149 Dátum: 2015. Június 12. 20:31 »
Attila, mi van azokkal akik évtizedekig hozzátok fizettek? Ők is mehetnek veletek? A Koller szakadárjai, Józsibá, Misi, Oberritterék, Vági, Horváth és a többiek. Azért az nem fer szerintem, hogy őket nem hívjátok. Mondjuk úgy hallom Kránitz utálja a papokat, még Dévára sem ment be veletek, meg Pista bácsit leüvöltözte. Tőle nem várható más, de azért sokáig nektek fizetett. Jó lenne ha válaszolnál, ezt te hogy látod?