Kedves méhésztársak!
Az alábbi hozzászólásom egy nyílt levél lesz. Nem tudom, jó helyre, jó topicba írom-e...
Ezt az írást a fekete-fehér MÉHÉSZ KLUB-ra, és a Méhészfórumra is felteszem..
Hogy fentmarad-e.. Kiderül..
Kedves küldöttek!
Hamarosan Április 2.-a szombat van. Az a nap, amikor szavazni fogtok az OMME jövőjéről.
Az elmúlt évek vitákkal, összeszólalkozásokkal, viaskodásokkal teltek. Eluralkodott az agresszió.
Igaz ez az OV-re, a fórumokra, az egész méhészeti közéletre. Divat lett a megfélemlítés, ordibálás, "kussoltatás", a letolt nadrág, az erősebb kutya elve.
A legfőbb -főbenjáró- hiba az, hogy a vezetés az "aki nem velünk, az ellenük" elvet vallja.
Az egyesületen belül szépen-lassan kiirtásra kerül a demokrácia, a demokratikus elvek. Az ellentétes vélemény azonnal támadás.
Aki ellentétes véleményen van, azt el kell fojtani, ki kell csinálni, ki kell zárni. "A lábát be ne merje többé tenni!"
Hamarosan olyan idők jönnek, amikor az érdekképviselet rendkívül fontos lesz. Meg kell védeni az érdekeinket a vegyszergyártókkal,
az ipari mezőgazdálkodásra törekvőkkel, az élelmiszer-hamisítókkal szemben. Nem egy-két éven belül. MOST!
Hajthatatlanul, kitartóan lobbizni kell.
A minden szép-minden jó hozzáállás bukáshoz vezet. A mi bukásunkhoz.
Ha ez az érdek-képviseleti magatartás marad, akkor nem azok járnak jól, akik "a méhészetből élnek", hanem azok, akik a "méhészekből élnek", de ők is csak rövid távon.
Igen! Egy hajóban ülünk. Mi mindannyian. Tudom, hogy sokan, sokféleképpen látjuk.
Tudom, hogy mindig lesznek méhészek, lesz magyar méhésztársadalom, csak az nem mindegy, hogy egy mellőzött hobbiszárnya leszünk a hazai agrár-ágazatnak, vagy erős pillére.
Ez a lobbitevékenységen múlik, amivel már most is késésben vagyunk. Nem lenne jó húsz év múlva azon keseregni, hogy mi lehetett volna...
A Ti felelősségetek, hogy ki győz hétvégén. Igen, a Ti szavazatotok dönt! Eldől, hogy milyen stílus, milyen érdek-képviselet, milyen jövő vár ránk.
A kezetekben vagyunk!!! Felelősséggel tartoztok értünk! -ha már egyszer nem közvetlenül voksolunk-
A következő bejegyzésemben megírom, hogy miért, milyen események hatására kezdtem el komolyan foglalkozni a szakma-politikával, miért lettem egyszerű méhész-fórum olvasóból fórum hozzászóló.
Tisztelettel, üdvözlettel:
Bicska