OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288251 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #525 Dátum: 2016. Március 29. 08:17 »
A motívációs levelek végigolvasva, vannak érdekes megállapításaim.
Tóth Péter nem tudja mit jelent az egy oldal.
Annyira kreatív, hogy ő egy oldalba nem fér bele.
Totál etikátlan azokkal szemben, akik egy oldalt írtak, mert ezt kérték mindenkitől!
A vége pedig csúcs.
Az elnökségi tagságát szeretné felhasználni a méhészek érdekének védelmében, a hatóságok, és a Magyar Növényvédő és Növényorvosi Kamara testülete előtt.
"Neoharagudjatok", de ez nevetséges.
Varga Tamás Imre rövid motívációs levelére is felhívnám a figyelmeteket.
Azt írja, hogy aki mézet, viaszt, virágport, propoliszt, méhanyát vagy egyébb más méhészeti terméket állít elő, szavazzon rá.
Mintha ő szaktanácsadó lenne!
Mi a lófa...t csinálnak, ha ennyi idejük van?
Óriási öngól, reménykedjenek, hogy az MVH ezt nem olvassa!
Egyébként néhány szaktanácsadó annyira elragadtatta magát,hogy az audit vizsgálatokkal Brosst feketíti.
Hol vannak az előre mutató programok?
Mindenki csak ígér, de eddig mit csináltak?
Szerintem az is gáz, ha valaki folyamatosan azt bizonygatja milyen tisztességes, mert egyházi neveltetésben részesült, közben ....."Vizet prédikál, és bort iszik?"
Nagyernyei Attila

*

bükk

• 169
« Válasz #526 Dátum: 2016. Március 29. 09:21 »
Részemről hiányolom,hogy a motivációs levelek jó részéből hiányzik,hogy a "pályázó" milyen a civil életből
hozott képesítéssel/tudással szeretne hozzájárulni az egyesület szakmai munkájához!
Azt gondolom-nem sértésként írom-nem vízhordókra és bólogatókra van szüksége egy korszerű OMME-nak.

Texas,a Te indulásod nagy kérdőjel.
Lemondott elnökség-ződ fórum-1méhcsalád-érzékelhető sértődöttség nem egy közösségi egyénre hajaz.
Vajon ha nem ügy sikerül a választás(dr.XY) egyből le is mondanál ha véletlenül megválasztanának?

« Válasz #527 Dátum: 2016. Március 29. 11:24 »
Bükk: Azok az adatok egy másik levélben vannak, de azt személyiségi jogi okok miatt nem teszik fel nyilvánosan, hanem csak a küldöttek kapják meg levélben.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #528 Dátum: 2016. Március 29. 12:04 »
Bükk!

Voltál-e már önálló jogi személyiségű méhészegyesületnek akár egy évre is elnöke? Sejtem, hogy soha, mert ha lettél volna akkor nem mondanál róla egyetlen rossz szót se, mert tudnád, hogy mennyire sok munka az önálló szervezet működtetése és ellenszolgáltatás nem más, mint a tagoktól érkező köszönöm szépen és barátság.

Szabó György méhészmester több cikluson keresztül elnöke volt a Gödöllői Méhészegyesületnek és gazdasági vezetője a Budapesti Méhészegyesületnek. Minden tag a legmélyebb tisztelettel beszél róla és elismeri, hogy a két közösségért mindent maximálisan megtett. Egy rossz szóval nem illethető a munkája. Ráadásul az OMME nagy közösségéért is szorgalmasan dolgozott hosszú éveken keresztül ellenszolgáltatás nélkül. A legutóbbi eredménye az eredeti OMME zászló felkutatása volt.

Te is tudod Bükk, hogy a méhegészségügyi felelősi munka nincs megfizetve. Ennek ellenére Gyuri több mint egy évtizede nagyon precizen és felelősségteljesen és az állatorvosok által is elismerten végzi ezt a munkát, sőt mostmár oktatja is a méhészeket.

Kritikával él a mostani helyzettel szemben (neonikotinoidok, közhasznúság, átláthatatlan kft gazdálkodás stb.), de ez a kritika nagyon megszívlelendő és semmiképpen sem elítélendő.

Ha minden OMME tag csak annyit tett volna a méhészet ügyéért, mint Szabó György méhészmester, akkor egész évben virágos méheskert lenne Magyarország. Méltó arra, hogy az OMME elnökségének oszlopos tagja legyen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #529 Dátum: 2016. Március 29. 12:43 »
Úgy tudtam, hogy a vezetőségi munka alkalmával a legritkább esetben kell konkrétan méhészkedni... Ráadásul az 1 méhcsalád bejelentésének számos oka lehet. Egyébként az se biztos, h a 85 család valóban 85...  :-[
Ha valaki hosszú évek óta Gödöllő méhegészségügyi felelőse, akkor gyakorlatilag nem 1 méhcsaládot kell "túrnia", zárlat esetén pedig lehet hatványozni... ha esetleg a szakmaiatlanság kérdése merült volna fel a fórumozók körében. Aki csak pár éve kezdett méhészkedni, de egyből a szakmapolitikában is penge, gondolom azzal nem ennyire kritikusak.

Nemcsak a zászló volt eredmény, amit Szabó György elért. Nemcsak ebben segítette az OMME-t (ingyen és bérmentve, szabadidejét feláldozva, utazgatva), akik ott ülnek, azok közül is ezt többen tudják, tapasztalták. És persze van, aki 2010 előtt azt se tudta mi az az OMME, tőlük nem kérhető számon, hogy nem 'tudják' miket tett az Egyesületért, a méhészekért.  ::)

« Válasz #530 Dátum: 2016. Március 29. 13:41 »

érzékelhető sértődöttség

bükk!

Biztos vagy benne, hogy a sértődöttség a legjobb jelző?

« Válasz #531 Dátum: 2016. Március 29. 13:47 »
Tisztelt Bükk Kolléga!

Én nem egy sértődős típus vagyok, viszont belátom azt ha valami vállalhatatlan.

Az OMME jelenlegi irányvonala számomra az! Gondolhatod én sajnálom a legjobban az egészet!

Ha megengeded mellékelem a választáshoz bekért és a tagtársak részére szét nem küldött dokumentumokat.
(Csak OMME küldötteknek lett kiküldve e-mailba!)

Nem gond, hogy a személyes adataim ott vannak, mivel az utóbbi 7 évben ezek az adatok köz nyilvánosan az OMME Honlapján szerepeltek éppen ebben a sorrendben a Gödöllői Méhészegyesületnél.

Felhívnám a figyelmedet az elfogadó nyilatkozatomra!!!  :D

Mi van ott az elnökségi tag alatt?

Látod én tényleg nem fogok Dr. XY elnök úr alatt tisztséget vállalni!!!
Még a választáson sem veszek részt, ha nem Bross Péter lesz az elnök!

Nem sértődöttségből!!! Tapasztalat!! Én igénylem az igaz szót!

Na mindegy! Már csak szombat estig kell várni és kiderül mit akar a tagság.

Aztán ha nem választanak meg akkor sincsen katasztrófa, de legalább később nem lehet a szememre hányni, hogy meg sem próbáltam.

További szép napot!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 29. 14:14 írta Texas Ranger »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #532 Dátum: 2016. Március 29. 20:29 »
QUQURIQ !!!

Csak egy észrevétel, ami jogos!
Tóth Péter barátunk nagyon, de nagyon szeretne Vezetőségi tag lenni...
Vajon miért?
Mert így tovább élvezhetné az összeférhetetlenség bölcsőjének édes álom ringatását...
Mert így tovább monitoringolhatja a déli neonikotinoidok mintavételének elemzését...(és, és az ezzel járó aranykrajcárokat)...

Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #533 Dátum: 2016. Március 29. 20:37 »
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én már "tűkön" ülök!
Ahogy telnek a napok, egyre nehezebben bírom a pezsgősdugót az üvegben tartani :o
Még pár napot kell várni és remélhetőleg ünnepelni lehet Bross és csapatát :D
Előre is sok sikert a paradigmásoknak :P
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #534 Dátum: 2016. Március 29. 21:17 »
Zümi, Kiskakas és a többiek!
Ne igyatok előre a Mészáros bőrére!
Óvatosan az esélyekkel.
Holnap minden küldött és elnök kap még egy levelet az OMME központból.
Postán van az újabb hasba akasztás, nem elég az OMME Méhész újságban kiadott púder.
Lesz benne egy csomag papírzsepi is, ha nem bírnák ki könnyek nélkül a küldöttek az olvasást.
Éjt nappallá téve, önzetlenül dolgozott a jelenlegi siker csapat, értünk, méhészekért, önzetlenül.
Soha semmilyen szabálytalanságot nem vétettek, mindenhova a tagok bemehetnek, az ülések nyilvánosak, az alapszabályunkat a méhészek írták maguknak, minden javaslatunkat figyelembe vették, mindig szót adtak, sohasem hazudtak, közhasznúságunkat nem veszítettük el, Bross Péter maga az angyal.
Ha ezt fogjátok kiolvasni az újabb fényterápiából, akkor szavazzatok a Mészárosékra!
Sajnos így a fűtési szezon végén jobban sietniük kellett volna, mert a gyújtósom fogytán.
Ha valakinek nem tűnt fel, most kaptunk nem rég az OMME-ból csomagot.
Milyen fontosak lettünk, hogy egy hét múlva jön a másik.
Nem is átlátszó ez a bűzös valóság.
Ezzel ismét az a bajom, hogy a mi tagdíjunkból fizetjük az ő hülyeségeiket, mert nem volt annyi gógyijuk, hogy egy csomaggal küldjék ki.
Hihetetlen ez a pénzpocsékolás!
Minden héten "elnökségi" szektaülés.
Elég kibírni szó nélkül, hogy a méhészek tagdíjával ilyen hűtlenül bánnak!
Ha rajtam múlna egy sem maradhatna közülük, de ez nem hír.
Remélem a küldöttek is rádöbbennek, hogy ez semmi másról nem szól, mint a Nemzeti Program pénzeinek minél jobb "magán"kihasználásról, és ehhez kell egy jó kis álca.
Ha nem lenne a Nemzeti Program nem kaparna a jelenlegi vezetés nagy része ennyire a pozícióért, ezt elhihetitek nekem!
Állandóan keseregnek, hogy "Mindig bántanak bennünket, hogy lehet így dolgozni!"
Valami mégis készteti őket a maradásra.
A PÉNZ!
Ez mozgatja most a méhészek legnagyobb érdekvédelmi szervezetét, az OMME-t!
A PÉNZ olyan eszköz, ami miatt barátságok szakadnak meg, és egyesek minden aljas lejáratásra képesek, csak azért, hogy maradhassanak!
A Nemzeti Programból csurran cseppen, egy-két Nokiás dobozka is, ami ha kiderül ordít az elkövető.
Az utolsó napok következnek a kampányban!
Ébresztő küldöttek!
Ne engedjük, hogy a pénzükért, a fizetésükért szavazók kerüljenek többségbe!
Az OMME a Méhészeké!
Nagyernyei Attila

« Válasz #535 Dátum: 2016. Március 29. 21:23 »
Akkor ezek szerint semmit nem bíznak a véletlenre. :o

Üdv. jani bátya

*

zümi

• 1382
« Válasz #536 Dátum: 2016. Március 29. 21:31 »
De nem ám ::)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #537 Dátum: 2016. Március 29. 22:32 »
Nagyon tetszik Szabó Gyuri legutolsó hozzászólása! ;) Ha mindenki ilyen egyenesen és tisztán "játszana" nem alakult volna ki ilyen feszült helyzet. Ettől jobban már csak az tetszik, hogy néhány ember pökhendi, rágalmazó és tájékozatlan megnyilvánulásai után jön a pofára esés és a mély hallgatás. ;D

*

Bicska

• 601
« Válasz #538 Dátum: 2016. Március 29. 23:11 »
Kedves méhésztársak!

Az alábbi hozzászólásom egy nyílt levél lesz. Nem tudom, jó helyre, jó topicba írom-e...
Ezt az írást a fekete-fehér MÉHÉSZ KLUB-ra, és a Méhészfórumra is felteszem..
Hogy fentmarad-e.. Kiderül..

Kedves küldöttek!

Hamarosan Április 2.-a szombat van. Az a nap, amikor szavazni fogtok az OMME jövőjéről.

Az elmúlt évek vitákkal, összeszólalkozásokkal, viaskodásokkal teltek. Eluralkodott az agresszió.
Igaz ez az OV-re, a fórumokra, az egész méhészeti közéletre. Divat lett a megfélemlítés, ordibálás, "kussoltatás", a letolt nadrág, az erősebb kutya elve.
A legfőbb -főbenjáró- hiba az, hogy a vezetés az "aki nem velünk, az ellenük" elvet vallja.
Az egyesületen belül szépen-lassan kiirtásra kerül a demokrácia, a demokratikus elvek. Az ellentétes vélemény azonnal támadás.
Aki ellentétes véleményen van, azt el kell fojtani, ki kell csinálni, ki kell zárni. "A lábát be ne merje többé tenni!"

Hamarosan olyan idők jönnek, amikor az érdekképviselet rendkívül fontos lesz. Meg kell védeni az érdekeinket a vegyszergyártókkal,
az ipari mezőgazdálkodásra törekvőkkel, az élelmiszer-hamisítókkal szemben. Nem egy-két éven belül. MOST!
Hajthatatlanul, kitartóan lobbizni kell.

A minden szép-minden jó hozzáállás bukáshoz vezet. A mi bukásunkhoz.

Ha ez az érdek-képviseleti magatartás marad, akkor nem azok járnak jól, akik "a méhészetből élnek", hanem azok, akik a "méhészekből élnek", de ők is csak rövid távon.
Igen! Egy hajóban ülünk. Mi mindannyian. Tudom, hogy sokan, sokféleképpen látjuk.
Tudom, hogy mindig lesznek méhészek, lesz magyar méhésztársadalom, csak az nem mindegy, hogy egy mellőzött hobbiszárnya leszünk a hazai agrár-ágazatnak, vagy erős pillére.
Ez a lobbitevékenységen múlik, amivel már most is késésben vagyunk. Nem lenne jó húsz év múlva azon keseregni, hogy mi lehetett volna...

A Ti felelősségetek, hogy ki győz hétvégén. Igen, a Ti szavazatotok dönt! Eldől, hogy milyen stílus, milyen érdek-képviselet, milyen jövő vár ránk.
A kezetekben vagyunk!!! Felelősséggel tartoztok értünk! -ha már egyszer nem közvetlenül voksolunk-

A következő bejegyzésemben megírom, hogy miért, milyen események hatására kezdtem el komolyan foglalkozni a szakma-politikával, miért lettem egyszerű méhész-fórum olvasóból fórum hozzászóló.

Tisztelettel, üdvözlettel:

Bicska
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 29. 23:49 írta bicska »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #539 Dátum: 2016. Március 30. 00:27 »
Bicska!

Ez nem jött be a méhészfórumon!
Tsanyi egy másodperc alatt kimoderálta.
Viszont érdekesen indokolta.

"akukaca fórumtársuk (alias Bicska) hsz-ét töröltem.
Továbbra sem akarunk (OMME)politikai szennylap szintjére sülyedni"

No de ilyet!
Minek nevezi a Méhészújságot?

Csányi Antal