OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288539 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #120 Dátum: 2016. Január 31. 15:34 »
Idézet
De a tréfát félre téve, annyi információból, mint ami a színfalak mögött most erről kering, nem tudok véleményt mondani.

Hát igen megy a susmus :D

Attila azt írta egyik hozzászólásában, hogy "nagy erők feszülnek egymásnak"!  Úgy látom nem BLÖFFÖLT :P 
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #121 Dátum: 2016. Január 31. 18:59 »
A nagy mesemondó zavarban (Mészi) volt, pedig úgy mellétud beszélni a dolgoknak, hogy azt meg se lehet fogni 
Remélem távozik az omme vezetésből persze nem csak ő hanem a többi is,  fogják meg egymás kezét és úgy távozzanak.  :) :)

« Válasz #122 Dátum: 2016. Január 31. 19:21 »
Zümi!
Velem az a gondjuk, hogy soha nem blöffölök.
Az úgyis nagyon hamar kiderülne.
Tegnap egy-két OMME prominens vezérnél elszakadt a cérna, ahogy ezt sokan észrevettétek.
Hol a magabiztosságuk?
Valami nem kerek számomra.
Végig azt szajkózták, hogy nincs olyan szakértő gárda akik a jelenlegi társaságot le tudnák váltani, tegnap kettő (három) napvilágot látott, és ezt úgy élik meg mintha beléjük csapott volna a mennykő.
Pedig semmi másról nincs szó, mint arról, hogy "menniük kő". :(
Azért nem szabad még hátradőlni, mert akik az X-et fogják tenni a szavazó cédulákra, óriási nyomás alatt vannak.
Akarattal nem írtam agymosást, mert sokan fél úton vannak a kezeléssel, és hezitálnak, de egyre többen döbbennek rá, hogy mi sem vagyunk az ördögtől valók.
Elmondta Péter, hogy vannak olyan megyék ahová el sem fog menni, mert akkora az ellenszenv iránta, dolgozik az OMME gépezete.
Hála az égnek nem hosszú a sor!
Ha nemes küzdelem lenne, és arra menne ki a játék, hogy amelyik csapat többet tud adni szakmailag, erkölcsileg és nem utolsó sorban ezt demokratikus úton, ebből csak mi méhészek nyerhetnénk.
Viszont van egy sötét oldal, amelyik zászlajára a lejáratást tűzte, de nem úgy ahogy én teszem, valós tényeket felsorakoztatva.
Tegnap amikor az OMME elnökével beszélgettem, említettem neki, hogy jó néhányan még kampányoltunk is mellette.(Hiba volt.)
Meg is köszönte, mert tudta.
Én már akkor is felívtam a figyelmét az "erős emberre", aki már 3 elnököt kicsinált.
Nem hallgatott rám, de három a magyar igazság, egy a ráadás.
(Az első kép Bross előadásán készült a második Dr.Mészárosén.)
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 31. 19:42 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #123 Dátum: 2016. Január 31. 20:16 »
Sziasztok!

Barger: az, hogy egy méhésztanfolyam támogatott-e vagy sem, ahhoz nincs köze és nem is volt soha köze/ráhatása az OMME-nak, Mészinek. Uniós támogatásból finanszírozottak (utólag) és elég nehezen döcög, indul be a Vidékfejlesztési Program... pár hónap és elvileg újra lesznek ilyen agrárképzések. Utoljára májusban lehetett vizsgázni ilyen képzésen.

A tegnapi előadásokról annyit, hogy kicsit izgult Péter az előadása elején, nagy volt rajta a nyomás, koncentrált, 'adni' akart a méhészeknek. Megint bizonyította, hogy szakmailag a toppon van és kutat, keres, informálódik, időt szán az előadására, megértetni akar dolgokat! (Nem kussoltatott és mégis kuss volt a teremben.)
Kint látható volt, ahogy özönlenek már be az előadása miatt a terembe (ekkor még Pásztor Zoltán technológiás előadása ment). Többen kérdezgették egymástól: mikor kezd a Bross, mikor lesz már a Bross, még mennyi idő, vissza kell érni, alig várom... JÓ volt ezt hallani, látni. Aztán bent ülőhely híján oldalt és hátul sorakoztak a méhészek, hátul volt ahol már duplán álltak (székek mögött és falnál is). Nem szapulta a jelenlegi OMME vezetést, nem szólt be rájuk, nem is célozgatott. Diplomatikus, tényfeltáró, szakmai ok-okozat keresés ment. Csak a méhészet/méz/méhész állt a középpontban, mert valljuk be, ha kivetítenek mindenféle OMME költségvetési számokat, kiragadnak adatokat, azt egy kisméhész mi alapján dönti el, hogy valóban úgy van vagy úgy egyáltalán hova tegye mégis az adott infót, mi van igazából az adott szám-ok mögött... Csak hisz, elhisz, remél, attól függően, hogy van-e és ha van, milyen fázisban tart nála az agymosás.
(1 megjegyzés: egy srác odajött, hogy ő azt se tudja most mi is a helyzet... Jár gyűlésekre, de az elnökük mézfelvásárló+még pár titulust mondott, nagyon elfoglalt és soha nincs szó érdekképviseletről náluk, vagy úgy egyáltalán a támogatásokon kívül szóba se kerül az OMME. Mondjuk attól még olvashatna itt-ott.)

A IV-es előadóban rövid tájékoztatást adott Péter Dénessel, akivel viccelt, hogy csak 2 mondatot szóljon (szerintem nem igazán akart kiállni Dénes úgy, hogy nem a méhegészségügyről vagy anyanevelésről van szó - egyébként Péter poénja volt még: "De ne az atkáról!"). Valaki beszólt a végén, hogy Péter demokratikusan vezetné-e az OMME-t, ha már most kérte Dénest a 2 mondat betartására :) Ezzel a 2 mondattal inkább nyugtatta Dénest, hogy nem kell mélyrehatóan beszélnie és mehet mindenki hazafelé. Egyébként vagy 5-6 szakit számoltam + Ludányit a fotóssal. Reméljük azért jöttek, mert mindük egyetértett "abban, hogy minél több fiatal, új ötletekkel rendelkező, nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó méhésznek kell bekerülnie az országos érdekképviselet új vezetőségébe."

Csak ennyit szerettem volna.
 :)

« Válasz #124 Dátum: 2016. Január 31. 20:18 »
Attila!
Köszönöm hogy feltetted ezt a két képet, élesen, szavak nélkül mond el rengeteg mindent a jelenlegi hangulatról, méhészek érzéseiről, véleményéről. Péter mondanivalója érdekelte a társaságot, "mészin" a vásárban megfáradtak ültek még egy kicsit a következő kör vásári sorbaállás előtt. Erről beszélgettünk még az előadások előtt személyesen Veled is és Péterrel is, ez az amit szerintem minden kicsit jobban odafigyelő méhész érez jelenleg!
És a két kép pontosan meg is magyarázza a néhány "pánikban-feldúltan" sétálgató vezetőnk gondolatait......
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 31. 20:37 írta SzabyPDA »

*

zümi

• 1382
« Válasz #125 Dátum: 2016. Január 31. 20:25 »
Idézet
Elmondta Péter, hogy vannak olyan megyék ahová el sem fog menni, mert akkora az ellenszenv iránta, dolgozik az OMME gépezete.

Attila!
Ha újra választják Pétert elnöknek, szépen lassan hozzászoknak a méhészek. Ahol jelenleg nem kedvelik, ott is helyre áll a rend!
Egy szakmailag komoly gárdával és egy jó programmal, meglehet nyerni a méhészek szívét ;)

Lenne egy kérdésem.
Az itt regisztrált Hozso, képviseli Dr Horváth Zsolt személyét?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 31. 20:33 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

barger

• 173
« Válasz #126 Dátum: 2016. Január 31. 20:39 »
Még annyit megjegyeznék, hogy művész beállítottságú vagyok. Péter előadásának minden diája rajzolt volt. Fantasztikusan néztek ki. Nem tudom ki és hol csinálta, de elismerésem.
Baranyi Gergely

« Válasz #127 Dátum: 2016. Január 31. 21:49 »
Zümi!
Rövid a válaszom.
Igen.
Üdv:Attila

« Válasz #128 Dátum: 2016. Január 31. 22:50 »
 "  BÉKE -SZAKMAISÁG "
 ez a lényeg

a végén,   Mindenkinek jó egészséget.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 31. 22:56 írta Mózes Albert »

« Válasz #129 Dátum: 2016. Február 01. 06:21 »
Gratulálok a KCS-nak. Kár, hogy nem tudtam ott lenni a hétvégén,de ezzel, hogy dr. Hegedűs Dénes a csapatba került én is úgy látom meg fogja Péter nyerni a választást.
Arra már nem vennék mérget, hogy a 2/3-a meglesz.

« Válasz #130 Dátum: 2016. Február 01. 07:34 »
IB tag jelöltekről lehet tudni valamit?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #131 Dátum: 2016. Február 01. 08:58 »
Március 2-ig kell leadni a Jelölő Bizottságnak a jelöléseket. A jelöltállító helyi gyűlések ebben a hónapban zajlanak. Szerintem február közepére futnak le. Tehát február 20 körülre tisztul a kép. Teljes képet márciusi Országos Vezetőségi ülésen fogunk látni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #132 Dátum: 2016. Február 01. 14:06 »
Jobb napot!
A Brosit ki jelölte?
Vagy csak amolyan ön jelölt.
Erről lehet valamit tudni?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #133 Dátum: 2016. Február 01. 14:27 »
Te is tudod, hogy ismeri Bross Péter az írott és íratlan szabályokat. Szerintem, ha a Jelölő Bizottság nyilvánosságra fogja hozni, akkor mindenki tudni fogja, aki akarja. Egyébként meg ez is dolga a Jelölő Bizottságnak többek között.

Sokkal fontosabb feladata a Jelölő Bizottságnak, hogy az összeférhetetlenségi szabályokat tartsa és tartassa be.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #134 Dátum: 2016. Február 01. 15:51 »
Kedves hang-adó!
Kérdezd meg Haász Ferencet!
Azt fogja válaszolni, hogy a méhészek.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület ma fog a jelöltekről először egyeztetni.
Ma van ugyanis a Szekszárdi Méhészklub.
A méhészek javaslatára, küldötteink fogják azokra az X-et tenni, akiket látni szeretnének a következő OMME vezetésben.
Mivel Bross Péter a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagja, tőlünk biztosan fogjuk jelölni.
A jelöltjeink listája nyilvános lesz, azt közzé fogjuk tenni.
Nagyernyei Attila