A méhcsaládok általános állapota

• 4578 válasz
  • 1481349 megtekintés
*

neo

• 1052
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4575 Dátum: 2026. Október 06. 09:43 »
Hát igen így jár az, aki fejből akar számokra emlékezni, meg számolgatni.
Azért azt a mondókámat javaslom mindenki figyelmébe, hogy ha a Varroánál 100-ból 99-et ki tudtunk a 40 év alatt irtani, azt az egyet miért nem tudtuk? A válasz az, hogy azért, mert nem akartuk. A tropikánál a szöveg így hangzik, ki tudunk-e irtani 10 millió atkából 9 millió 999 ezer 999-et (a magadott paraméterkből kiindulva). Azt az egyet gondolom ugyanúgy meg akarjuk hagyni, hogy legyen miért méhészkedni. Az én válaszom az, hogy nem tudjuk kiirtani, mert a fiasban van. Azt a Varroa esetében sem tudtuk. Ezért hát egy megoldás van. Lezárni valahol a határt. Ha a törökök nem teszik meg, akkor a görögöknél, ha ők sem teszik meg akkor jövünk feljebb. Az ukránok lezárták. Gondolom a frontvonalon senki nem méhészkedik. Elvitték onnan a méheket mindkét irányba. Ha meg nem, akkor már kipusztultak. Azért Fehéroroszország felől még bejöhet.

*

robi 75

• 1087
« Válasz #4576 Dátum: 2026. Október 06. 15:08 »
A határzárás gondolom csak vicc volt, de szerintem simán belefér hogy már itt is van, csak nem birják észrevenni.
A másik meg hogy tételezzük fel nincs még itt tényleg, de sajnos ha így marad az időjárás, akkor a kárpát medencében már nagy károkat amúgysem tud majd tenni a tropi elvtárs. Addigra itt nagyjából meg is fog szűnni az ágazat.
Full kiszáradt minden, sírokra kirakott virágokból nem lessz pergetés, más meg nemigen lessz.
Üdv:robi

*

Koki

• 568
« Válasz #4577 Dátum: 2026. Október 06. 19:32 »
Hát igen így jár az, aki fejből akar számokra emlékezni, meg számolgatni.

Csak szólok!
10 millió atka nem lehet egy családnál. Olyan helyzet nincs. Képtelenség. Saját szaporulat biztosan nem, rablással bevinni pedig lehetetlen. Már 20 000-nél is szétesik a család, ami 15 nappal előtte még 10 000 alatt volt.
Sakk. Első kocka 2 búzaszem..........................

*

Koki

• 568
« Válasz #4578 Dátum: 2026. Október 06. 19:53 »
A határzárás gondolom csak vicc volt, de szerintem simán belefér hogy már itt is van, csak nem birják észrevenni.

Covidot is le/ki akarták zárni, meg egyfajta mindent áteresztő maszkkal megvédeni az embereke egymástól. Aki nem volt beoltva, az életveszélyes volt azokra, akik be voltak oltva, tehát védettek voltak, és ezt sok buta ember el is hitte.
 Egy festékboltban láttam amikor kizavarták a festőt, aki nem az előírásoknak megfelelő pártérdekeket szolgáló kék marhaság helyett egy porvédőt berakott a csőre elé, ami kisebb méretű szemcséket is képes volt kiszűrni. Az autójába beülve aztán már levehette, amiről rákerült szűrt vírus az egész emberiségre, ezáltal szabadon megfertőzhette az abban ülőket, sőt az egész világot... hagyjuk már a sok hülyeséget!!!

Nekem van egy ismerősöm, akinek van tropis családja, kísérlet céljából. Mielőtt megvezetett, vagy megfélemlített idióták a NÉBI-hez rohannának, hogy kokit azonnal zárják a tömlöcbe, szeretném tudatni, hogy ide kb. 8000 km-re. Akit egyáltalán érdekel, adok telefonszámot. Ott minden probléma nélkül méhészkednek -vele együtt élve. Valamiért úgy érzem, hogy ismét el kell terelni a méhészek figyelmét a valós problémájukról. Az enyémet nehéz. Ma jó idő volt, gondoltam rászánok 2 órát, fújtam egyet. Holnap is jó idő várható még az időjósok szerint ehhez a munkához. Szívesen!