A méhcsaládok általános állapota

• 4501 válasz
  • 1474525 megtekintés
*

robi 75

• 1080
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4500 Dátum: 2026. Szeptember 22. 11:40 »
John Wick.

Ez az utoló hozzászólásod kokinak  teljesen igaz, így van. Erős családok mellett nagyon sokminden teljesen felesleges, nincs rá semmi szükség a méhek intézik.
A téli video meg az egyik legjobb szakmai anyag ami kering a neten. Élőben mutatja milyennek kell lenni egy méhcsaládnak, és az hogy helyezkedik el a kaptárban és miért van akkor még ott pl. Nemcsak beszélgetnek róla meg fekete fehér rajzokon nézegetik mi az ábra.
A méheknek ettől a bemutatótól az égvilágon semmi bajuk nem lessz, fürtöt nem bolygatta senki és semmi.
Ellenben a nagy szakmai ésszel végrehajtott soha véget nem érő zárókezelésekkel, azok tényleg megbolygatják a fürtöt.

Üdv:robi

Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4501 Dátum: 2026. Szeptember 22. 12:34 »
Erős termelő családoknál a méhek valóban megoldanak mindent, ott felesleges bármilyen beavatkozás. Én csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a gyengébb egységek megmentésére és az anyák átteleltetésére igenis léteznek alternatív, működő módszerek, amik tavasszal aranyat érnek – még ha ez sokaknak idegen is.
Igazad van,lehet, hogy kicsit szándékosan túllihegtem azt a videót, de ettől függetlenül ember módjára is lehetne itt beszélni a másikkal, mert vannak, akik nem ehhez a stílushoz szoktak.