Azt nem szoktad megkérdezni a haverjaidtól, hogy mennyi mézem szokott lenni, és hány rajom?
De igen. Meg felvásárlótól is. Hunoros idődben tényleg sok mézed volt.
Azt mondták mostanában, kevés de a duma az sok.
Rajod sem lehet, mert azok soha nem érik el a szaporodási időszakban az a szintet ami elég lenne egy rajhoz. Az atkarajokat nem számítva. De gondolom ne menjek bele. Vagy igen?
És, hogy számolom ezt az átlagot?
Sokan úgy, amennyitől pergetnek.....persze, mert így szebb számok jönnek össze, de a méz az ugyanannyi.
Én pedig úgy, hogy amennyit ősszel a méheü. felelős felmért!
Tehát amennyivel betelelek, az a következő évben az akácon a pergetési átlagszámításom alapja.
Értem. Hadd kérdezzem meg, amiket veszel családokat, azok benne vannak az átlagszámításban?
Azért vigyázz arra is kiket engedsz a portádra, mert kicsit árnyaltabb képről számolnak be.
Nekem nem kell vigyáznom, mert nincsenek titkaim. Nálam naponta többen szoktak megjelenni, és nem tudom kire kellene vigyáznom. Már megint egy Colombo felesége?
Tavasszal a méhcsaládvásárlók, érdeklődők, és segítőik. Soroljak fel néhányszáz nevet?
Tudod állítólag kinek nem tetszettek a méheim egyszer. A Németh Zolinak. Kevés volt a fiasításuk. Csakhogy nálunk időben leállnak az anyák ősszel, és nem petéznek már szeptember közepén, és ezért nincs fias már októberben. Hoppá!!! Nálam már az itatót nem kell tölteni szeptember 10 után. Évente egyszer zsebre rakom ha felhív. Utoljára éppen a 76 családos bemutatóméhészetét mesélte, amikor kihangosítottam a telefont, mert mindig van nálam legalább egy méhész szezonban, aztán mondom neki: Te Zoli! Hány éve is méhészkedsz? Mert a lányomnak is 150 van már. A méhész mellettem meg könnyesre röhögte magát. De neki elég annyi is. Mint neked a 150+ a tartalékokkal együtt, de majd tavasszal még veszel hozzájuk. Én a helyedben nem beszélnék erről...
Na de, hogy kicsit visszafogjalak, mert egyre többet lódítasz, elszabadult hajóágyúvá váltál és nemlétező emberekről, és elhunyt méhészekről hadobálsz igazadat bizonygatni, mivel már mindenki kihátrál mögüled, egyedül maradtál.
Szóval egyszer eljött hozzám az az általad taknyosorrúnak nevezett "Gyurika". Elhozta magával az akkori méhegészségügyi felelősödet. A Mézengúz bácsikája, úgy tudom.
Aztán azt mondta ezek jól járnak. Abban az időben is éppen játszottad itt a méhészt. Nézzük meg az 59-est, mert akkor voltál 59 éves. Aztán a 60-ast, mert "Gyurika" szerint egy évvel idősebb voltál. Meg még néhányat. Már bevoltak takarva. Nem mondhatott a méheüsöd semmit mert be kell tartania a titoktartást, de legyintett mosolyogva minden kérdésemre.
A "noteszosnak" sem hittem el, amíg magam nem győződtem meg arról, hogy ki vagy. Az OMMÉ-ról is valamiért hallgatsz. Szégyenled? Ott vannak a választottjaid. Nekem mindegy akárki is vezeti az egyesületet, bele sem szólok semmibe,
szagujják amit szakajtottak-Tomipapa után szabadon.
Na aztán miként is volt az amikor "Sancho" a Kacsás" akit kizártál innét, mert megírta rólad az igazat? Azt hiszed más nem látta, hogy ott semmi járás nem volt? Még mindig nem esett le ki mesélte nekem röhögve, hogy ott szinte méhek sem voltak, igaza van "Sachonak"?
Én raktam fel egy-másfél? hónapja rövid videókat a járásról nálam. A tiéidről még nem láttam semmit. Én készítettem április 12-én videót a 8-9 fiaskeretes családjaimról, ami mások szerint bombasztikus, de akkor nálam már jobbak szoktak lenni. Nem vicc!! Mifelénk mindenkié a baráti körömben olyan szokott lenni. Innét százszámra adják el a méheket minden tavasszal.
Te akarsz engem lejáratni, mert naponta érlek utol a valótlan állításaiddal? Engem nem tudsz becsapni, mert mindenre emlékszem. (Majdnem. Az átlagmesédre másik barátom hívta fel a figyelmemet.) A sikertelenségednek nem a méhészek az okozói.
Ki kezdte a motoros hülyeséget? Jó, a tizedik motorod. Verhovina, Riga12, Babetta, Simson Swalbe, Jáva mustáng, Romet, Tomos, ....kit érdekel? Ha meg visszavágok, akkor jön a siránkozás.
Vállalom a skalpot!
Tar kopasz vagyok.
Üdv:
Nagyernyei Attila
Tudod mit? Találtam egy neked való motort. Vegyél egy haya-busát!