Egyre jobban átérzem azoknak a lelkivilágát, akik nem írnak neked semmi, mert tényleg galambbal sakkoztak.
Na akkor nézzük ki a méhész!
Lényegtelen hova jársz akácra. Szerintem a duma nem érdekel senkit, minden méhésznek vannak méhész barátai akik segítenének északi akácon helyet keresni, vagy bárki talál akácost, és az általad beharangozott szuper hely csak a te világodban létezik. Ha tényleg akkor mész amikor már nálunk vége van 3-4 napja, oda hiába mész, mert ott is gyorsan vége. De ezeket már rég elmagyarázták neked, számtalanszol olvastam, most nem érek rá ezeknek keresésére. Egyébként az én barátaim szerint a Bakony sokkal jobb volt, plusz egy két nap de inkább az már a fagyott másodvirágzás nyalakodása.
A másik. Nem azért nem mentek tömegével a méhészek arra a vándorhelyre meg máshova sem mert lököttek, hanem mert nincs ára az akácméznek. Már háztól is esett az ár. Gazdaságtalan. Ha viszont tényleg mennyiséget is termelnél, akkor téged is érintene a mai helyzet. Mármint az, hogy nem csak ára nincs, hanem felvásárlása sincs. Bizony ám!!!
Azért ölik le, mert a családban amikor kitör a rajzás, a méhek felzúdulnak, és a szűk fészekben lévő anyákat, öreget, fiatalt mind leölik.
Fontos, hogy néhány óráig nem szabad kaptárt bontani!
Amikor lenyugodtak, és vége az öldöklésnek akkor kihúzható az anyarács, a kaptár aljában pedig ott vannak az áldozatok.
Tehát folyamatosan járni kell a sorokat, és azt figyelni, melyiknél zúdulnak fel, mert rajzani szeretnének. Majd ha lenyugszanak, gyorsan elvégezni az általad ajánlottakat. Ez igen.
Na ez még így el is menne, de kérdezem én! Ha már a rajzásra készülődés olyan stádiumában van a méhcsalád, amikor már kelnek az új anyák, akkor mennyi napja is nem volt átvizsgálva az a család? JÓREGGELT!
Továbbá amikor már rajzani készül a család, hány napja nem hord semmit, mert kotlik?
GRATULÁLOK! HELYEDBEN KEDVES ATTILA NEM EMLEGETNÉN AZT A SZAKMAI SZÍNVONALAT.
Húha! Mi vaaaaaaan?
Amikor lenyugodtak, és vége az öldöklésnek akkor kihúzható az anyarács, a kaptár aljában pedig ott vannak az áldozatok.
Ilyenkor gondosan lebölcsőzök, és hagyok egyetlen kopogós bölcsőt.
Amikor már ott vannak a kaptár aljában, vagy a kaptár előtt a frissen kelt anyák hullái, akkor már nem hagysz Te egy kopogós bölcsőt sem. Olyankor már van kiválasztott ÚJ anyja a családnak, és a többi bölcsőt lerágják, vagy az idősebb anyákát még a bölcsőben leszúrják. Akkora butaságokat írsz, mintha nem is lennének méheid. Tudod mikor hagysz Te kopogós bölcsőt egy darabot a sok közül? Amikor rossz időjárás esetén nem tud a család megrajozni, és az öreg anyát csomóba fogva leölik, aztán kaptárbontás esetén ezt éppen elcsíped. Na akkor esetleg napokig is lehetnek kopogós bölcsők, vagy amikor már a raj kiszállt az öreg anyával és már vannak érett "kopogós" bölcsők, vagy amikor elment az első raj szűzanyákkal. De akkor egy anya sincs a kaptárban, csak a bölcsőkben. Ilyenkor vagy lemondanak a rajzásról, vagy ledobják a második rajt, az "unokara".
Tehát még egyszer! Amikor már leölték a frissen kelt anyákat, akkor Attilánál még van kopogós bölcső? Gratulálok!
Gondolom ÉK csak képen látott, vagy a keret alján építtet.
Mivel az ÉK tetején van a szabad építmény, az első bölcsők 99%-át erre húzzák.
Nem. Ha kitöröd az építtetőt, és az abban az időben történik amikor van hordás (REPCE AKÁC), és a család elérkezettnek látja az időt a szaporodásra, akkor egy nap alatt kiépíti az építtetőt, és ARRA IS HÚZ BÖLCSŐALAPOKAT. Ha már vannak bölcsök a családnál, akkor gyakran néhány lépnyelvet húznak csak a kitört helyre, és azokra SOK bölcsőt, függetlenül attól, hogy alul vagy felül építtetünk. Egyébként csak a lépek szélére -helyhiány miatt-, ami lehet az építtető is. Néha a kikelt fiasítás sejtjeit átalakítják bölcsőharanggá, illetve kedvelik a lép sérülésének pontjait, esetleg a lerágott heresejteket. Ha visszamész és elolvasod, a lépek szélét írtam.
Tényleg nem láttam már régóta építtető keretet.
Hamarosan fogok, mert az állatjólétiben bevállaltam, tehát úgy 800-at át kell vizsgálnom, tisztítanom, és kell készíteni 220-at az újaknak.
Üdv: Kira