Örvendek oszkár hozzászólásának, mert ebből is látszik mennyire kisstílű, vállalkozást kerülő egyszerű méhész.
Azért válaszolok, hogy ne aludjon nyugtalanul.
Ezt állítja, illetve kérdezi:
"A pánikszerű vándorlásod második akácra egyenesen fenomenális.

Nappal még hordanak, pörgetés, este meg vándorlás hiszen már ott vártak a barátaid.
Felmerül a kérdés mennyi mézet tudtál elvenni? És milyen víztartalommal? A hazafelé vándorlásod meg egyenesen........ Ez csakis egy géniusz fejébe körvonalazódhatott ki !!!
"Akkor lassanként, ami talán kokit is felhomályosítja.
Tehát ha megnéztétek a vándorlásom napját, és az akkori hordási viszonyokat akkor nem írtatok volna ekkora marhaságot!
Amikor vándoroltam, már napok óta szinte semmi hordás nem volt, és mivel bombák voltak a méhcsaládok a sűrítés sem okozott nekik gondot.
Természetesen ahogy akkor is leírtam a szűk fészekbe csak belepillantottam, ez az ÉK (Építő Keret), kissé megemelése, mert azon van az első rajbölcső.
Raj kizárt, mert a szűk fészekből az anyák élve nem tudnak távozni, a család leöli őket.
Vagy ennyire nullák vagytok, hogy még ezt sem tudjátok?
Emiatt nincs rajom, és a szűk fészeknek ez is egy óriási előnye.
Ha ne adj Isten mégis van néha rajom, akkor az abból adódik, hogy fészken kívülre is kerül nyitott fias, és erre bölcsőt húznak.
Ha ezt benézem, akkor is két lehetőség van,de ezt rakodósok is megtapasztalhatják.
Vagy megrajzik, vagy a kívül rekedt anya is bepárzik, akkor két anya van.
De maradjunk a színvonalnál, mert ez nem alaptanfolyam, és nem a kezdők klubja!
A fészken kívüli addigra félig-negyedig lefedett mézes lépeket viszont koppra kipergettem.
Így a családok a 2. akácon pánikszerűen nekiállnak gyűjteni, de ez egy vándorméhésznek alap.
Mivel ti sosem vándoroltatok, ismét olyanba kotyogtatok bele amihez lövésetek sincs.
A hazafelé vándorlásom valóban fenomenális, de szokták mondani...hülyének áll a szerencse.
Kétszer is kaptunk záport, így a full mézes kaptárakban nem fulladtak le a családok, csak a pakolás volt embert próbáló.
Az NB18-asokat négyen tudtok feltenni.
Kedves kritizálóim.
41 éve vándorolok a méheimmel, sok-sok vándorláson vagyok túl, volt olyan év amikor hétszer pakolásztam.
Ma már csak kétszer, háromszor.
Meséljetek annak aki most kezdi.
Ja, és sok idegen méhészetet is az én jár művemmel szállítottam, köztük néhai Buchinger György méhészetét is, aki anno. tök teli kaptárakkal vándorolt északi akácra, és a méhek betájolása után pergetett.
Ebből lett a balhé, mert leírta az átlagát.
És ha még ez sem elég, akkor elmondom, (hogy hiteles legyek) Dányba, a régi Kádár üdülőbe vándoroltattam Gyurit, és amikor odaértünk DERES volt a fű.
Erre kössetek csomót.
A 24 es NB mérlegesét én néztem meg szállítás előtt, éppen 102 Kg volt!!!!!!!!!!
Szórakozzatok mással!
Ez egy szakmai fórum, és amit leírok annak minden sorát vállalom.
Üdv:Nagyernyei Attila