Méhlegelő

• 2962 válasz
  • 1242679 megtekintés
Re:Méhlegelő
« Válasz #2775 Dátum: 2024. Május 07. 13:03 »
Mindig vannak érdekességek, itt keleten a méhészek zöme már kipergetett hétvégén, vagy most a hét elején. Hétvége előtt 2 napra visszaesett a hordás, így betudták érlelni, illetve a nektár is elég "száraz"volt. Úgy néz ki a héten kitart a hordás és nem volt rossz ötlet pergetni mert amilyen ütemben újra terítik a nektárt arra már nem lett volna elég hely pergetés nélkül. Egy biztos hétvégén újra neki lehet állni.

*

buksi

• 466
« Válasz #2776 Dátum: 2024. Május 10. 08:38 »
Igen reméljük mindenki elégedett lesz mondanak dicsekvő nagyokat,a fölvásárló meg röhög rajtunk,és sokan eltudják majd adni a dupla termést háztól is talán még Csányi Anti is.

« Válasz #2777 Dátum: 2024. Május 10. 15:41 »
Igen reméljük mindenki elégedett lesz mondanak dicsekvő nagyokat,a fölvásárló meg röhög rajtunk,és sokan eltudják majd adni a dupla termést háztól is talán még Csányi Anti is.

Akik ezzel a dumával jönnek mit te is ti mit gondoltok, hogy rajtatok kívül mindenki csukott szemmel és füllel jár? Akinek köze nincs a szakmához látja, hogy már több mint 2 hete van virág és az idő se rossz... Vagy majd a szintén méhész felvásárlómnak hazudjam a mennyiség felét és majd feltűnően lepődjek meg, hogy ez megduplázódott? Ha dupla a termés mi a gondod vele? Az ára pont a fele akkor nem jobb ha több van?! Vagy jobb lenne fele ennyi termés +10%árral? A felvásárló már 2éve is röhögött rajtunk pláne mikor elkezdődött a kínai "méz" dömping, ami olyan mennyiségben tódul a EU-ba, hogy a mi éves termésünk csepp a tengerben..

*

buksi

• 466
« Válasz #2778 Dátum: 2024. Május 10. 22:00 »
Tudod barátom vannak olyan helyek ahol nem sikerült a ilyen 60 kilós pörgetés,de abban igazad van lenyúlnak bennünket,de nézd meg Attilát még Ő sem dicsekszik!

« Válasz #2779 Dátum: 2024. Május 12. 05:05 »
Buksi!
Idézz már légyszi valamely írásomból, hogy amikor dicsekedtem.
Az északi akác nekem se rossz, és az itthonival is maximálisan meg vagyok elégedve.
A múltkor is hozzátettem, hogy......természetesen az összes körülményt figyelembe véve.
Fagy, szél, korai virágzás, akác alatt 10 nap rossz idő.
Nálam is már egy hónapja virágzik, de mostanra csak a látvány maradt.
Mellékelek egy fotót az állományom kisebb részének utazásáról, valahová fel északra.
Nagyernyei Attila

*

keydo

• *
  • 19
« Válasz #2780 Dátum: 2024. Május 12. 10:37 »
Attila!

Most csak a képek csalósak, mert a képeken feléd még egész szép volt az akác?! Egybevetve szerinted megérte felmenned Nógrádba?

« Válasz #2781 Dátum: 2024. Május 12. 15:47 »
Nem Nógrádba menetem, és ez nem fehér akác, hanem Rózsaszín AC akác.
Megérte.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #2782 Dátum: 2024. Május 12. 17:01 »
Attila nem cukkolás képe írtam csupán arra céloztam Te is a realitás talaján vagy átlag közlésekkel,valahogy így a normális.

*

buksi

• 466
« Válasz #2783 Dátum: 2024. Május 12. 17:11 »
A másik érdekes dolog itt is lett virág,kihajtottak a barna fák is szép virágokkal,de napokig alig láttam rajtuk méheket,illatot sem éreztem,igaz sokat fújt az erős dél-keleti szél.

*

leo

• 210
« Válasz #2784 Dátum: 2024. Május 12. 22:19 »
"Attila nem cukkolás képe írtam csupán arra céloztam Te is a realitás talaján vagy átlag közlésekkel,valahogy így a normális."
Normális ,vagy nem normális a fórum csendben van. A zöldön sem láttam semmit. A csendben levők, sem a dicsekvők sem érdekelnek senkit. Minden át van világítva.Tudják mi termett. Akit érdekel az egész tud mindent.
A felettünk lévők értékelnek . Mennyi méz kell, mennyi szirup,hová mit lehet eladni, mennyiért, milyen a politikai helyzet,fog sincs nekem  mindenről.
Az árakat majd kialakítják. Sajnálom, hogy Seed nincs itt. Nincs info.

« Válasz #2785 Dátum: 2024. Május 13. 05:25 »
Seed azért nincs itt mert valótlan állításaival minden határon túlment.
Egyébként kezd felnőni a méhésztársadalom, hogy a termés az egy kő kemény információ a kereskedőknek, ami alapján kialakítanak valami elfogadható árat.
Azt semmiképpen nem tartom jónak, ha valaki azzal számol,hogy...elég jól sikerült az akác, emiatt a kevesebb ár is többet ér.
A költségeink óriásiak, ehhez képest viszont a felvásárlási ár arcpirító.
Méhlegelőkről is írjunk.
A gyalogakác (ámor akác, vagy vízi akác) ontja a virágport, és némi nektárt.
Akik vándoroltak rá, nem panaszkodnak.
A másik jelentős, most virágzó mézelő növényünk, az olajfűz.
Már 10 napja mérnek róla, akik közelében tömegével van, nem panaszkodnak.
Azért a 2024-es évnél volt már rosszabb is.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #2786 Dátum: 2024. Május 13. 05:51 »
Leo.Jól beáldoztak bennünk a rohanó világ és nagy profit miatt,szomorú hogy akik tehettek volna valamit kussoltak,Milyen ország-világ ez ahol jövőt segítő robotoló méheket,méhészeteket leírják,nem csak a méhészek hibásak,de valahol a hiba az emberekben van.Valahol hallottam Egy balaton parti méhésznek 900 méhcsaládja van,van amikor 100 raja is volt-kérdezném ez normális?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2787 Dátum: 2024. Május 13. 09:06 »
Az lehet hogy itt is meg ott is csend van, de facén ahol milliószor nagyobb a látogatás és mindenhova elér, felbukkan....ott viszont iszonyatos arcoskodád dicsekvés megy.
Hiába van a többség kussba, ha van 1-2 ezer megtámogatott barom aki veri a nyálát hogy neki milye van és mennyi.
Az szinte eljut mindenhova, teljesen laikus szomszédom is már "hátulról kérdez" mert azt látja hogy a wc tartályból is a méz folyik.
Üdv:robi

*

Berci

• 317
« Válasz #2788 Dátum: 2024. Május 13. 16:00 »
Egy balaton parti méhésznek 900 méhcsaládja van,van amikor 100 raja is volt-kérdezném ez normális?

Ekkora állománynál 10% körüli raj? Nem is sok.

Akit én ismerek a Balaton partján annak "csak" 700 családja van. A kiszállt rajok 95-110%-át befogja. (Néha mástól is jönnek hozzá rajok. :) ) A befogott rajok kiépítenek egy komplett 2 fiókos műlépes H12-est és ezek az anyák a következő tavaszon, már április elején, többször 25dm2-nyi fiast tudnak... :)

« Válasz #2789 Dátum: 2024. Május 13. 20:56 »
Annyi friss információm van egy "mega" méhésztől, hogy az idén nagyon kevesen vándoroltunk északi akácra.
Nekem Tolna megyéről van pontos információm, és ez a szám erősen tíz alatt van, inkább csak öt méhészet kelt útra.
Mint írtam óriásiak a költségek, nagy a rizikó, de az idén megérte.
Heccelőimnek, piszkálóimnak, vagy csak simán fikázóimnak üzenem, hogy az idén odafent egyik hajnalban +2.5 fok volt és másnap +1.
Sose legyen több mézem!
Akinek ez dicsekvésnek tűnik, ám legyen.
Minden szabály dőlt az idén.
Amit eddig az akácról tudni lehetett, teljesen keresztbe húzta a számításokat.
Nálunk Délen már április 11-én mértek, Északon pedig gyakorlatilag most van vége.
Én is kemény családokkal mentem, és panaszra nincs okom.
A vándorlás egy felső kategóriás szervezést igényel, sok befektetett élő energiával, és anyagilag sem gyenge kiadás.
Akkor van gáz ha nem sikerül.
Az idén a fenti is bejött.
Nagyernyei Attila