Nem veled van a baj wr. Én pontosan ugyanígy csináltam mindent, annyi kivétellel, hogy amit összeraboltak a környéken elpatkolt ezernyi családról, abból sokat behordtam a lépraktárba, mert nem tudtak az anyák petézni helyhiány miatt. Helyettük üres lépekkel pótoltam, de sok helyen tűzdelni is kellett.
neo!
Mit csináljak azokkal, amelyikek 13 utcában teleltek? A kaptárfalon is lógnak. Hunor 12.
Természetesen a júniusi rajok nálam is elmaradottak, azokat erősítem majd hétvégeken, ha az idő engedi. De bőlcsőzni kell. Nincs mese. Kénezzem le?
200-ból 350 lett, ami mára csak 310. Anyagondok a sok furettó miatt, mert a környékemen katasztrófa van, mint mindenhol.
Hagyjuk az említett méhészetet. Az oxál megoldotta a rajzást. A méreg, és az atka. Nem mondok erről többet.
"Akkor lehet eladni a feleleges méhet, ha az, aki megveszi, a mézét el tudja adni, gazdaságosan."
Az attól is függ, kinek mennyiért gazdaságos még. Nekem a 2000 -200x40kg-al akácból gazdaságos.
Annyi kevéske melóval, hogy nevetséges.
"Forintban kell mérni a dolgokat. A plusz kaptár plusz költség, a plusz munka kisebb bevétel. "
A plusz kaptár plusz tőke. Egyszer költség, de azután már csak a keret, és némi takarmány és az atkaölés. Munka = puszta szórakozás. De minden évben amikor rakom a méztereket, már üresek a plusz kaptárak. Tehát Forintban mérem a dolgokat. Ha holnap elfagy, elfagy. Mit is kérdezett Gyula? Na és?