GÖDÖLLŐI MÉHÉSZEGYESÜLET PROGRAMJAI

• 228 válasz
  • 107217 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:GÖDÖLLŐI MÉHÉSZEGYESÜLET PROGRAMJAI
« Válasz #135 Dátum: 2016. November 26. 00:17 »
Válasz a Gőzölgőben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #136 Dátum: 2016. November 26. 17:04 »
QUQURIQ !!!

Gyerekek!
Nyugi!
Közös rendezvény közös célokkal!
Érezzük jól magunkat, beszélgessünk kulturált módon.
Geddekes meg a szarvaspörire koncentráljon, nehogy elcsesszétek!
Legalább olyan legyen mint tavaly!
...talán a palacsinta megédesítheti az életünket?

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #137 Dátum: 2016. November 26. 18:53 »
Mindent előkészítettünk, hagyma, paprika, fokhagyma megtisztítva és szeletelve, hús totál előkészítve. Közben elfogyott néhány üveg bor, ettünk finom füstölt főtt tarját és nagyon sokat beszélgettünk.  Minden be van most már pakolva a hűtőkocsiba. Hajnalban 8 ember állítja a sátrakat, 5 ember a tábori konyhát üti fel. Szóval minden startra kész. Nagyon finom kaja lesz.

Jó hangulatban várjuk a vendégeket.

(Aki irigy, pukkadjon meg) ;D)
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #138 Dátum: 2016. November 27. 17:35 »
Mindenek előtt megköszönöm dr. Sebők Péternek, hogy már november 24-én a megszokottnál is mozgalmasabbá tette a Gödöllői Méhészegyesület életét. Remélem tanulságos volt számára, hogy fölöslegesen árt magának az ilyen akciókkal, miközben nem segít a méhészek közösségének sem. Miatta kellett a mai menüt megváltoztatnunk és került le az étlapról a szarvas pörkölt, de lett helyette székelykáposzta és sima pörkölt. El is neveztük róla a mai menüt. Így lehet, hogy nem volt annyira különleges az ételünk, de legszőrösebb szívű törvény emberének is meg tudtunk felelni, aki meg is értette, hogy a törvényeknek az egyesületünk meg is kíván felelni.

Másrészt köszönettel tartozom a Riviera Invest Kft-nek önzetlen baráti segítségéért, amivel immár második éve segíti egyesületünket.

Harmadrészt köszönettel tartozom az OMME-nak, amiért rendkívüli kedvezményt adott nekünk a hely foglalásában, sőt sátrakat is adott nekünk.

Legvégül és legfőképpen annak a 150 embernek, aki megtisztelt minket azzal, hogy nálunk fogyasztotta el ebédjét.

« Válasz #139 Dátum: 2016. November 27. 18:22 »
"Harmadrészt köszönettel tartozom az OMME-nak, amiért rendkívüli kedvezményt adott nekünk a hely foglalásában, sőt sátrakat is adott nekünk."

Vajon mi lenne, ha még szeretnének is Minket?    :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Bicska

• 601
« Válasz #140 Dátum: 2016. November 27. 18:31 »
Kedves Geddekas!

Idén sajnos cserepeztem, de jövőre ott a helyem! Örülök, hogy a rendezvény jól sikerült!

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #141 Dátum: 2016. November 27. 18:56 »
Én pedig köszönöm a Gödöllői Méhészegyesület szívélyes vendéglátását.
Gyakorlatilag a sátor alatt egy spontán Fekete-Fehér Méhészklub találkozó is szerveződött.
Remélem, hogy legalább nullszaldósra kihozzák az étkeztetést.
A kajára semmi panasz nem lehetett, a palacsinták is házias ízekkel készültek, "igazi nagymama lekvárokkal".
Jövőre arról is szerezzetek származási engedélyt, mert bajban lehetnek a nagymamák.
Igazolniuk kell,hogy honnan van a lekvárhoz a gyümölcs!
Természetesen a sátor több pontjából hallottam különböző, nem túl hízelgő megjegyzéseket, hogy alá akartak tenni a gödöllőieknek.
A rendezvény ideje alatt szemmel láthatóak voltak a klikkesdések.
Bross pártiak, Mészáros pártiak kis csapatokban beszélgettek.
Ha a két társaság tagjai találkoztak, vagy elfordították a fejüket, vagy egyszerűen észre sem vették egymást.
Én az elmúlt három és fél év legnagyobb negatívumának tartom, hogy az egyesületen belül ennyire ellenséges a hangulat.
Rengeteget hibáztunk, és ebben én is ludasnak érzem magam.
A  mai napig a tagság, és a küldöttek nem kapnak korrekt tájékoztatást az egyesület belső dolgairól.
Ezt már jeleztem Bross Péter elnöknek is, hogy kéne egy kommunikációs vezető, vagy hírigazgató, vagy mit bánom én kicsoda, aki közli az OMME honlapján az aktuális történéseket.
Mi itt a Fekete-fehér Méhészklubon a lehetőségeinkhez képest mindent elkövettünk, hogy napvilágot lássanak az OMME belső dolgai, de akik ezt el akarják, vagy el akarták titkolni, azonnal ellenségnek kiáltottak ki sokunkat.
A korrekt tájékoztatás a mai napig elmarad, amiért én csalódott vagyok!
Ezt hallom a méhészek között járva, és ez nem egy szebb jövőt vetít előre.
Én nem is tagadhatom, hogy a számonkérés, biliborítás híve voltam és vagyok, de egyelőre rajtam kívül ez senkit nem érdekel, mert a béke nevében ne tépegessük a sebeket.
Nem kívánok több ellenséget szerezni magamnak az igazság kiderülésének rögös útján.
Sajnos szomorú jövőt prognosztizálok, aminek egyáltalán nem örvendek.
Soha nem volt értelmes párbeszéd a feszültségek oldására, és csak egyre mélyül a válság.
Meggyőződésem, hogy ezt csak egy módon lehet feloldani, az pedig a teljes nyilvánosság.
A titkolódzás olyan gondolatokat ébreszt, ami jóra nem vezet.
Ne legyen igazam.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #142 Dátum: 2016. November 27. 19:39 »
Idézet
Ezt már jeleztem Bross Péter elnöknek is, hogy kéne egy kommunikációs vezető, vagy hírigazgató, vagy mit bánom én kicsoda, aki közli az OMME honlapján az aktuális történéseket.
Attila!
Nem olyan nagy dolog ez, mint ahogy te gondolod. Nem kellene oda semmi, csak beszélni kellene a tagsággal, és  meg kellene hallgatni őket. Arról nem beszélve, hogy ha mind ezek megtörténnének, akkor lehetne csak igazán érdeket védeni.
Szerintem az amit most leírtam az annyira "paradigma váltás" lenne, hogy nem is értik odafent.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #143 Dátum: 2016. November 27. 20:14 »
QUQURIQ !!!

No-no Attila!
"Rengeteget hibáztunk, és ebben én is ludasnak érzem magam."
Túlságosan erős az önkritikád!
Voltak még lehetőségek, de az egyesületünk is megérezte volna...
Úgy, hogy aludj csak nyugodtan, édesen, mert mások is tehettek volna annyit mint Te!

Kiskakas

« Válasz #144 Dátum: 2016. November 27. 20:56 »
   A Gödöllői egyesületnek szeretnék gratulálni a mai naphoz. A vendég látás jó volt, a szarvas pöri egy kicsit rágós volt de a végére azért meg puhult. Dicsérni lehet a szakácsot ízlett a székely káposzta, a pöriről meg csak elismerő szavakat hallottam.

Ott a sátor alatt véleményem szerint tudtunk őszintén beszélgetni ami nem mondható el a szabadtéren bóklászás közben . Mindenki méregette a másikat - te kihez tartozol, melyik oldalra húzol?-. Le lehetett mérni, az akiben volt egy kis érzés még az egyesület sorsa iránt, az elmondta a véleményét, és szemébe nézett a beszélgető partnerének, de sajnos azok akikből már ez az érzés el múlt, azok kerülték a találkozást, beszélgetést. Némelyik még a fejét is lehajtotta, talán szégyenében? nem tudom. ::) :-[
    Ebben csak az a szomorú, sok közülük a mézlovag rend tagja. Kérdezném mire esküdött fel mikor lovaggá ütötték? Sajnos itt tartunk. Nem gondolkodtak még el azon , h nekik kellene alakítani egy új egyesületet, és maguk köré vennék azokat akikkel még tudnak beszélgetni, minket meg hagyjanak békén, nem is kell, h találkozzunk . A duzzogás harag bosszú állás nem vezet sehova.  A tüske mindenkiben benne marad, az maradandó rossz emlék marad.
        Ezt tapasztaltam Gödöllőn ma.
   Mindenkinek sok sikert boldog adventi készülődést, Jövőre ugyan itt (de már szarvas pörivel). :P :P

Albert

« Válasz #145 Dátum: 2016. November 27. 22:47 »
Javaslom, hogy már most írjátok be nagy piros betűkkel a jövő évi naptárba, hogy: ENGEDÉLYEK BESZERZÉSE!!!  ;D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #146 Dátum: 2016. November 28. 07:32 »
QUQURIQ !!!

Maci a méhesben!
"Javaslom, hogy már most írjátok be nagy piros betűkkel a jövő évi naptárba, hogy: ENGEDÉLYEK BESZERZÉSE!!!

Az illetékes is írja be a naptárába, hogy nehogy elmaradjon a feljelentés jövőre!
Kivel is lett kiszúrva?
Csuja Lacival nem, mert!
1. kevesebb gáz fogyott a székelykáposztához...
2. kevesebb fűszer kellett...
3. hamarabb kész lett az ebéd...
4. elmaradt a krumpli pucolás... :P ;D :D
Kivel lett egyedül kiszúrva?
Az OMME tagsággal, akik szerettek volna egy jó szarvaspörit enni! :(
Azért megköszönjük, a feljelentőnek, hogy jól kicseszett a tagsággal! :-[
"Így lehet csak igazán csapatot építeni".

Az éhen maradt Kiskakas!

« Válasz #147 Dátum: 2016. November 28. 12:27 »
Javaslom, hogy már most írjátok be nagy piros betűkkel a jövő évi naptárba, hogy: ENGEDÉLYEK BESZERZÉSE!!!  ;D

Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy az ilyen lelkileg rokkant emberek, akik ezekkel a cselekedeteivel okoznak maguknak boldogságot, hogyan tudnak egy ilyen gyönyörő szakmát választani, mint a méhészkedés. Gyanítom, hogy abban sem a szépséget látta meg, hanem a pénzt.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #148 Dátum: 2016. November 28. 12:52 »
Most már tételesen leírhatom a történteket, az OMME történelem egy apró színeseként. Példa értékű, hogyan kell tönkretenni a jó szándékot, című történethez. Nyugi. A Gödöllői Méhészegyesület jó csapat és ezért nem sikerült.

A tisztújító választások éjszakáján Csuja László megígérte az OMME küldötteinek, hogy a Gödöllői Méhészegyesület ősszel a Gödöllői Kongresszuson szarvaspörkölttel járul hozzá a békés együttélés jó hangulatához.

Ebben a szellemben készült a Gödöllői Méhészegyesület az őszi kongresszusra. Béke barátság egy jó tál étel és egy jó beszélgetés. Ez volt a reményünk. Sajnos az OMME belső béke esélye már a legelső elnökségi ülésen megszűnt, de nyomokban azért van együttműködési szándék.

A Gödöllői Méhészegyesület októberben megkezdte az előkészületeket. Tavaly is két nagyon jó csapat együttműködött és az kitelepülési engedéllyel rendelkező csapat adta nekünk a jogszerűséghez a hátteret. Már november elején (7-én) megszületett az írásos együttműködési megállapodás az ellenérték nélküli és önkéntes munkán alapuló eseményről, ami az évekre visszanyúló jó személyes kapcsolaton alapult. Senki se gondolta, hogy az ilyen jó szándékú kezdeményezést bárki meg akarhatja torpedózni. De sajnos csalódni kellett. Ami történt tanulságos, és szépen bemutatja, hogyan mélyül az árok az OMME-n belül, amit egyre nehezebb áthidalni, ha egyáltalán van ilyen szándék. Mert, sajnos már abban is erősen kételkedem. 

November 16-án indult a "habverés" és futott körbe email-en a hír, hogy talán Csuja törvénytelen akcióval veszélyezteti az OMME kongresszusát Gödöllőn. Az egyik "kedvenc" idén bekerült OMME elnökségi tagunk (aki egyik aláírója, sőt fogalmazója volt az ÖTÖK bosszúja néven elhíresült etikai eljárásnak) aztán 24-én vette a bátorságot és az OMME nevében levelet írt a NÉBIH-nek. Egyértelműen azt a gyanút kívánta ébreszteni a levéllel a hatóságban,  hogy Csuja László tevékenysége nem az OMME rendezvény része, továbbá azt is, hogy nagy valószínűséggel engedélyekkel nem rendelkező módon élelmiszer forgalmazást kíván végezni.

A "kedvencünk" aggodalma és a nevesítésben megmutatkozó jóindulat hiánya eredményeképpen módosítanunk kellett a menüt, a szarvaspörkölt helyett disznópörkölt készült és székelykáposzta.

A szarvast teljesen legális helyről a Pilisi Parkerdő Zrt-től vettük, de mint a jogszabályok böngészése során kiderült, még egy vágóhídi papírt is be kellett volna szereznünk, de csak és kizárólag azért, mert kijelentette az OMME nevében "kedvenc" elnökségi tagunk a feljelentésében, hogy minket nem tekint az OMME részének. Azt meg nem vizsgálhatta meg a hatóság, hogy vajon "kedvenc" Macikánk, "kedvenc" elnökségi tagunk jogosult volt-e az OMME nevében ilyen nyilatkozatot tenni. Szerényen megjegyzem jogtudor Macikánknak, "kedvenc" elnökségi tagunknak, hogy neki, mint képzettségénél fogva jogásznak tudnia kellene, hogy kinek van joga az OMME nevében bármilyen hatóság felé nyilatkozatot tenni. Ez meg is érne egy etikai vizsgálatot, de legalábbis az Ellenőrző Bizottság részéről is egy vizsgálatot, hogy történt-e hatáskör túllépés és történt-e visszaélés?

Ugyanis, ha nem történt volna ilyen kijelentés "kedvenc" elnökségi tagunk részéről az OMME nevében, hogy ez nem része az OMME rendezvényének, akkor nyugodtan lehetett volna szarvaspörkölt, hiszen egy rendezvény belső életében ilyen bármikor lehetséges.

Ugyanis akár élő disznót is vehettünk volna és ott a helyszínen disznótort is tarthattunk volna, vagy ökröt is süthettünk volna, ha belső rendezvénynek tekinti az OMME és megvannak a higiéniai feltételek. Márpedig a higiéniai feltételeknek maximálisan meg tudtunk felelni.

« Válasz #149 Dátum: 2016. November 28. 13:01 »
Kiskakas!

Szerintem a méhészekkel sem lett kiszúrva, mert a székelykáposzta ugyanolyan finom, csak más jellegű étel, mint a szarvaspörkölt. Ráadásul kevesebb pénzből kihozható, ahogy mondtad, és a program is meg lett tartva (Csuja ügyes gyerek, gyorsan reagált a kialakult helyzetre, és keresett megoldást, hogy ne kelljen az egészet lefújni), tehát a Csuja Lászlóval sem lett kiszúrva. Sőt, mivel kevesebb pénzből kihozható étel, gondolom olcsóbban is adták, mint a szarvaspörit adták volna! Vagy nem? Mert akkor ők szúrtak ki a méhészekkel!  ;)
Éhen maradt Kiskakas! Ha valaki ennyi, feltételezem finoman elkészített étel mellett éhen marad, az magára vessen!  ::)