IDŐJÁRÁS

• 961 válasz
  • 414441 megtekintés
*

Nb18

• 797
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #330 Dátum: 2016. Január 28. 16:19 »
Egyszerre csak egy képet tudtam feltenni.

« Válasz #331 Dátum: 2016. Január 28. 18:46 »
Robi!
Látom azért a takarító brigád is résen van. :D

Nálam is volt zsongás rendesen.Kár hogy nem tudtam képet csinálni.
Újabb kis megnyugvás a léleknek. Benéztem egy-két kaptárba, a "páraelszívó"-nak hűlt helye ezeknek adtam még egy kicsit, de inkább a sörélesztős lepényre gyúrok most . Ha minden jól megy akkor talán a hétvégén sikerül megcsinálnom. A beadással viszont várok még február közepéig.

Üdv. jani bátya

*

barger

• 173
« Válasz #332 Dátum: 2016. Január 28. 19:04 »
Belenéztem 1-2kaptárba. Hát az van hogy nem fellazult a fürt hanem hogy nem volt. Volt olyan család ami az egész fiókot takarta. Itt 3 napja ilyen idő van. Az az érzésem ha eddig nem is akkor a következő pár napban beindulnak az anyák. Néhány mogyoró is virágzik a közelben.
Baranyi Gergely

*

robi 75

• 1010
« Válasz #333 Dátum: 2016. Január 28. 19:56 »
Jani bátya!

A takarító brigád :D az 4 darab mérges harci kis kakas, akik nélkül egy lépést sem lehet tenni az udvarban, ha megállsz támadnak, ha mozgásban vagy akkor csak kisérnek ;D. Tegezni nem ajánlatos őket :D, nevük után az "úr" kötelező.
Egyébként a fiamé mind, a gyerek leguggol és az ölében van mind.
Tavasszal a kontiba etettünk a gyerekkel, mind a négy feljött, három megáll az ajtóban, a negyedik odajön hozzám és kezelésbe veszi a bokámat ;D, a többi nem mozdul de figyel folyamatosan, kezdtem zavarba jönni ;D :-[,  szóltam a gyereknek, halkan! vidd ki öket mert ha nekem esnek, a nokedli takarja be őket ;D.

Üdv:robi

*

zümi

• 1382
« Válasz #334 Dátum: 2016. Január 28. 20:58 »
robi75!
"Ma valami volt a levegőben" talán itt a tavasz? :)
A napokban elkezdtek tojni a tyúkok és nem csak görbét ;D
Kiengedtem a szárnyasokat kicsit had csipkedjék a zöldet. Olyan jó volt nézni őket(vannak dísz csibéim is orpington, babos :D)

Délután kimentem a méhesbe, hát mit mondjak méhész szívet melengető volt a látvány!
Zsongtak a lányok :)
Autóval nem tudtam bemenni a nagy sár miatt, csak sétálva.(15-perc) még félórát is ballagtam volna ha kell annyira szuper idő volt.....
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #335 Dátum: 2016. Január 28. 21:11 »
Hát nálam a jószágok szabadon vannak egész évben, velem együtt ;D. A harci kakasok gyakorlatilag terror alatt tartják az udvart, kutyák libák is menekülnek. Három évesek, de esküszöm ha volna géppisztolyuk ezek használnák is ;D ;D.

Nálunk a napocska csak világított, felment nyolc fokig védett helyen, amúgy csak 5-6 volt, méhe itt-ott mozdult, az is csak néhány család délután egy rövid ideig.

*

zümi

• 1382
« Válasz #336 Dátum: 2016. Január 28. 21:22 »
Nálam szelídek a kakasok(egyik hagyja magát simogatni!)
Tavasszal, fehér kislibákat szeretnék venni! Na azám az igazi házőrző :) :D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #337 Dátum: 2016. Január 28. 23:21 »
QUQURIQ !!!

Nálam meg a tyúkok a szelídek! Amikor simogatom Őket, csak úgy kotyognak...
Kidomborítják a melle húsukat, a lábaik meg elkezdenek remegni...
Nosza Kiskakas!  :-[
Simogatom is Őket serényen...
A nagy szemű nyuszik, meg csak lesnek, hogy milyen hancúr van a baromfi udvarban... :o  ::)

A Nagy tarajos!

*

barger

• 173
« Válasz #338 Dátum: 2016. Január 28. 23:58 »
Ez a liba kérdés már felmerült itt korábban is. 8-10 éves lehettem amikor mamám tépte a libák tollát mi meg kaptuk el őket öcsémmel. Valahogy nem merült fel hogy félni kellene tőlük. Mentünk elkaptuk a nyakukat aztán vittük őket sorba. Emlékszem világosszürke pehelytollak voltak a fehér tollaik alatt. Nem biztos hogy manapság is ilyen bátor lennék :)
Baranyi Gergely

« Válasz #339 Dátum: 2016. Január 29. 06:21 »
Mi lett itt?
Ez nem a baromfitenyésztők honlapja. ;D
Olvasom az írásokat, görgetek lefelé, mindenhol libák, tyúkok meg kacsák.
Nézem a honlap címét, hát ennek a méhészetről kéne szólni.
Talán ekkora örömöt jelentett számotokra, hogy előkerült Kiskakas?
Tartsátok meg a humorotokat, de maradjatok hűek a témához, az időjáráshoz.
Nálunk tegnap Tolna megye ezen részén 16-17 fok volt!
Teljes tisztulás, óriási zsongás a méhészetben.
Minimális "pöttyözés", de máshonnan kaptam rosszabb híreket is.
Sajnos a baráti körömben, vannak komoly pusztulásokról is információim.
Nozemára  is többen panaszkodnak.
Nem szabad még szűkíteni, és erős takarást alkalmazni!
Egyszerűen nincs itt az ideje!
A korai fiasítás, ameddig nincs rendszeres virágporhordás nagyon káros.
Nyugalom, ez még nem a valós tavasz.
Mondhatnám úgyis, hogy a kutya még nem ette meg a telet.
A mohácsi busók is csak jövő héten kezdik el űzni a telet, de Ti ne azzal foglalkozzatok, gyertek Szekszárdra, a Tavaszváró Méhésznapra!
Nagyernyei Attila

« Válasz #340 Dátum: 2016. Január 29. 09:15 »
Sziasztok!
Kacsa, liba, kakas! Olyan jót nevettem robi75 irásán, hogy a könnyem is kicsordult! Nokedli takarja be őket!
 :D :D :Dđ

*

robi 75

• 1010
« Válasz #341 Dátum: 2016. Január 29. 09:41 »
Örülök neki ;D ;D ;D ;D. Tényleg kiakasztanak, védelmi kukorica darát kell fizetnem hogy ne verjenek össze :-\, legalábbis ajánlatos ;D.

Amúgy nálunk napocska nuku, most kezdett szemelni az eső, úgy hogy paraszt ünnep van.
Mond 2-3 nap jó időt, hét elejére, nem baj legalább takarítanak meg tisztulnak.
Természetesen majd figyelem őket, de semmi nyúka-piszka, tilos.

*

barger

• 173
« Válasz #342 Dátum: 2016. Január 29. 13:39 »
most lőttem
Baranyi Gergely

« Válasz #343 Dátum: 2016. Február 09. 15:11 »
A tavaszias idő és a mogyoró virágzás megtette a hatását: ömlik a virágpor a kaptárakba, és a vizet is szépen hordják az itatóról. Ilyen szép mogyoró virágzást, mint az idei, talán még nem is láttam. A fakótól az élénksárgáig számtalan árnyalatban pompáznak a mogyoróbokrok.

*

barger

• 173
« Válasz #344 Dátum: 2016. Február 09. 15:23 »
Hétvégén barkát szedtünk. Most jön egy kis hűvösebb(értsd: 7-11C fok) idő két hétig aztán megint felmelegedés. Aztán már hipp-hopp itt is a március.
Baranyi Gergely