IDŐJÁRÁS

• 961 válasz
  • 414334 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #270 Dátum: 2015. Június 25. 19:57 »
QUQURIQ !!!

Napok óta vaddohányon egyenleg!

Kiskakas!

« Válasz #271 Dátum: 2015. Június 25. 20:40 »
Én hétvégén tervezem a családok átnézését és a vaddohány elvételét már ami maradt még ebben a hideg időben.
Sok bizodalmam nincs hozzá, csak helyet akarnék csinálni a napraforgóméznek.

Üdv. jani bátya

« Válasz #272 Dátum: 2015. Június 26. 11:52 »
Na én tegnap néztem át az egyharmadát/ eső közben/. Minden rendben volt, nem is bántom a többit.
A második fiókokba kukkantottam bele, 5-8 keret fias, alsóban nem tudom. Ahol lehetett tűzdeltem. Akác után engedtem fel az anyákat. Méz volt szépen, csöpögött az eső, de hordták a vaddohányt.
Az időjárásról annyit, hogy tisztára szeptemberi érzésem volt. Kicsit esett, kicsit nem. Kis családoknak öntöttem kis kaját. Teljesen olyan fílingem volt, mintha nem is napraforgó, hanem betelelés előtt állnék.
Nem is tudom, mintha kicsit várnám is.

*

zümi

• 1382
« Válasz #273 Dátum: 2015. Június 26. 12:35 »
Na én tegnap néztem át az egyharmadát/ eső közben/. Minden rendben volt, nem is bántom a többit.
A második fiókokba kukkantottam bele, 5-8 keret fias, alsóban nem tudom. Ahol lehetett tűzdeltem. Akác után engedtem fel az anyákat. Méz volt szépen, csöpögött az eső, de hordták a vaddohányt.
Az időjárásról annyit, hogy tisztára szeptemberi érzésem volt. Kicsit esett, kicsit nem. Kis családoknak öntöttem kis kaját. Teljesen olyan fílingem volt, mintha nem is napraforgó, hanem betelelés előtt állnék.
Nem is tudom, mintha kicsit várnám is.

Sztenli!
Ne siettesd az időt, így is rohan! Sok méhész az idei évet sem fogja nagy betűvel a naptárba jegyezni. Max azért lesz emlékezetes, hogy ez már sorozatban a 4. rossz év! Főállásban méhészkedőknek biztosan voltak álmatlan éjszakái....
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #274 Dátum: 2015. Június 26. 20:18 »
Szia Sztenli ! Várjál ne sies ! Szeretnék pőrgetni ,legalább a szotyiról , és a szoli-ról . A kis családokat etetem , és szépen felylődnek . A szótyira már felkészűltem , de még kéne az eső . Remélem  most hétvégén meg lesz !  Űdv . Antal

« Válasz #275 Dátum: 2015. Június 26. 20:45 »
Kedves Zűmi ! Én vándorólnák , de csak egy kis kerti prűtyőgőm van ! De igazad van, láttam egy kis méhész videót  valahol Afrikából tették fel . Ótt a nagy fűben vitte a kaptárakat  egy kis géppel /kerti / utána le szált az űlésről  vidáman . A lényeg hogy nagyon pici volt az emberke , és talán hat kaptár volt főnn a ''platon,,  Túlajdonképpen , miért ne  most igy bele gondolva .  És még oroszlán sincs a kőzelben , csak a medvével kell valahogy  elbánni  . Csak vicceltem .   Űdv .  Antal

*

zümi

• 1382
« Válasz #276 Dátum: 2015. Június 27. 21:48 »
Antal!
Ha erőtől duzzadnak a családjaid, gooo fuvarosért!!!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #277 Dátum: 2015. Június 28. 04:16 »
Még annyi, hogy 5 nagy tábla szotyi van a méhesem körül. Ebből hárm kb egyszerre indul, a másik kettő kicsit késöbb!
6 mülépes keret kiépítése az egyik cél (selejteznem kell a régi lépeket)a másik a méz ;)Az idei szezonban is sok méhészt a napra "ment meg".
Ami felétek elég jól mézel, ha jóltudom....Ezért Antal ne késlekedj, mert bevétel nélkül zárod az évet :o
üdvözlettel Zümi :)

« Válasz #278 Dátum: 2015. Június 28. 06:17 »
Szia zűmi ! Nem kell mennem vándorólni , mert itt van a kőzelembe . Nagy reményeket fűzők , de most is tiszta felhő az ég és nem esik az eső . Modjuk jég nem kellene !  Azért nem volt haszontalan az évem , mert minden családnál anya cserét hajtottam végre . Meg jegyzem már esedékes volt !  De kezdenek észhez térni a méheim , némeik család már vadul rendessen . Ez nekem tetszik . Lépeket kellene nálam is építettni , de majd most !   Űdv .  Antal

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #279 Dátum: 2015. Június 28. 18:22 »
QUQURIQ !!!

Szakad az eső nálam, ázik a napraforgó. Gyönyörű táblákat látni mindenütt. Reménykedjünk, hogy meg lesz az eredménye az esőnek….

Kiskakas!

« Válasz #280 Dátum: 2015. Június 29. 07:48 »
"Nyaralni meg július 15-től menjetek!!!...

Üdv! Az időjós Kiskakas!"

https://www.idokep.hu/idojaras/Kaposv%C3%A1r

...mehettek már most is...Dávidnaptár is mehet... ???

*

Kitin

• 934
« Válasz #281 Dátum: 2015. Július 12. 13:02 »

« Válasz #282 Dátum: 2015. Július 21. 23:27 »
Érdemes egyáltalán írni valamit az időjárásról...?  :-\
Nagyon rossz idő van... :'(
Van aki szereti ezt?

« Válasz #283 Dátum: 2015. Július 22. 00:26 »
Egyenlőre nálunk (Fejér) jelenleg még nem olyan vészes, mert még nincs összepöndörödve a kukorica levele, sőt szép a növény. Van még pára a levegőben, víz a földben, de 1-2 durva nap, és változhat rossz irányba.

*

zümi

• 1382
« Válasz #284 Dátum: 2015. Július 22. 17:29 »
TOMBOL A KÁNIKULA! Irány a strand aki teheti :)