IDŐJÁRÁS

• 961 válasz
  • 414285 megtekintés
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #255 Dátum: 2015. Május 22. 19:55 »
király voltál    kivancsi111,

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #256 Dátum: 2015. Május 23. 22:05 »
QUQURIQ!!!

A hazug Kiskakas meséi az időjárásról…Nem tudom, hogy mi érdekből, de a környezete és az északi vándor helyekről azt híresztelte, hogy mekkora a fagykár!
Miért? Jó kérdés, talán azért, hogy egy kiinduló információ hátha jól jön valakinek.
Vagy csak a hitelvesztésre  törekedett?
Az ország középső részében a fagyzugos helyeken április 19.-én  -4C volt a hideg. Istenmezeje, Zabar, Cered, el kell menni, és szétnézni, hogy volt-e fagy, vannak-e és mennyi virág fehérlik.
Most már nagyon sajnálom, hogy az időkép .hu hő térképét nem mentettem le, most meg nem tudom, mivel nem vagyok regisztrálva rá!
Igaz, hogy a szak sajtónk is leírta a helyi fagyokat és a hír csatornákon is hallható volt, a fagykár.
De Kiskakas úgy látszik fagyos, és már befagyott a memóriája, hogy biztos összetévesztette a telet a tavasztól.
Így azt ajánlom, hogy ne higgyetek neki!
Lehet, hogy eddig is félre beszélt, mert megbódította a szemétdomb szaga?
Tehát, semmi fagy nem volt, minden erdő földig pompázik az illatos akácvirágban!
Attila, Te is indulhatsz vándorolni, mert semmi fagykár! Kár!...

A hazug Kiskakas!  :-X

« Válasz #257 Dátum: 2015. Május 23. 22:48 »
Sziasztok!

Ezt bátran tudom igazolni,mivel északon lakom,hogy sehol nincs fagykár,gyönyörűek az erdők,csak az időjárás az ellenségünk megint :(

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #258 Dátum: 2015. Május 24. 17:18 »
Kiváncsi111!

Ami lefagyott, az lefagyott. Gödöllői dombságon a völgyek lefagytak. Nógrádban még nagyobb a fagykár. Ami megmaradt az kapott vihart, sőt jégesőt is. Tegnap meg a hűvös eső rothasztotta. Ki tudja mi maradt belőle. A holnap reggeli mérlegadatok fogják megmondani.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 24. 17:32 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #259 Dátum: 2015. Május 24. 19:37 »
 Geddekas!
Korrekt vagy, meg erősítem 4 nap esőt nem bírt ki a virág Nyugat- Nógrádba szűk fél kilócska, de ez már másod virág!!!
2015,03,19, napi észrevételem, bejegyzésem ez volt!!!
""Mai negatív hőmérsékletet jegyezzétek fel. Északon -5, -6,5 C de máshol is közeli állapot. Akác már megpattant.""
Kérdés mi a megpattanás? Mikor a rügy helyén az Y már látszik meg van nyílva!!!
 Az igazi első virág a földön a kaptártetőn van. Kérdés meddig, a következő esőig, esetleg 1-2 napig!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 24. 20:00 írta konihoney »

*

ata67

• 525
« Válasz #260 Dátum: 2015. Május 24. 21:57 »
Rügyfakadás után nálam (Pécsen) többször is jeges volt az itató vize... Gondoltam..., ha úgy lesz, ahogy sokan írták akkoriban "elfagyott az akác...", akkor nem sok jóra számîthatok. Gondoltam, de nem mondtam. Nem az aggódóknak lett igaza. Szerintem az Yvett ciklon többet ártott tavaly. Ezt térmészetesen a saját körzetemre értem.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 24. 22:05 írta ata67 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #261 Dátum: 2015. Május 25. 07:46 »
Tegnap délig az eső áztatta virágok semmit nem adtak, de délután igen. 3-5 kg emelkedés a tegnapi eredmény.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #262 Dátum: 2015. Május 25. 09:43 »
Ne menjetek bele parttalan vitákba. Van ahol nem fagyott le (biztos, mert mondjátok), van ahol lefagyott.  Hajdúban amit én láttam erdő az majdnem mind károsodott. Ahol nem vagy csak kicsit ott meg annyi volt a kaptár mint a fa.

« Válasz #263 Dátum: 2015. Június 23. 21:09 »
Sziasztok!
Nálunk most esik az eső, 13 fok.
Svédországban süt a nap 21 fok.
Éjfélkor nyugszik 1 óra 15 perckor kel.
Érdekes.
Nagyernyei Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #264 Dátum: 2015. Június 24. 09:55 »
Sziasztok!

Néhány mm eső esett felénk, de a lehűlés valóban keményre sikeredett! Tegnap hajnalban volt 16 fok, délután 3 óra körül pedig 14. Nem igazán hiányzott, mert itt hétfőn indult be valami, aminek ez az időjárás változás véget is vetett. :( Na de talán már holnaptól javul a helyzet.....

Nb18

« Válasz #265 Dátum: 2015. Június 24. 14:58 »
Sziasztok !  Nálunk is rossz az idő , és csak szemerkél az eső . Mondhatnám hideg van .  Jó volna ha szépen csendessen esne , de hát ,,,, . Ha igy megy ez az idő /szárazság / nem pergetek az idén  .   Űdv . Antal

*

ata67

• 525
« Válasz #266 Dátum: 2015. Június 24. 17:25 »
Ma Pécsen 13 órakor 16 fok volt, csendesen esett az eső. Erős hársillat áradt mindenfelé, a méhek esőben is jártak, ilyet még nem láttam... Most 18 fok van árnyékban, két órája süt a nap, zsongás mindenfelé, a hársfákról egyenletes döngicsélés hallatszik. Zene füleimnek!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 24. 17:50 írta ata67 »

*

zümi

• 1382
« Válasz #267 Dátum: 2015. Június 25. 07:26 »
Lesz idén nyár? Lassan méheink a naprával, telelésre készülnek ::)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #268 Dátum: 2015. Június 25. 07:33 »
Sziasztok !  Nálunk is rossz az idő , és csak szemerkél az eső . Mondhatnám hideg van .  Jó volna ha szépen csendessen esne , de hát ,,,, . Ha igy megy ez az idő /szárazság / nem pergetek az idén  .   Űdv . Antal

Antal!
Vándoroljál jól mézelő napraforgó hibridre, mert üresen maradnak a hordóid!!!

Üdv:Zümi
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

atya

• 1043
« Válasz #269 Dátum: 2015. Június 25. 09:14 »
Nálam már reggel 1/2 8-tol, mint a veszettek, úgy mentek. Erősen lehet érezni a hárs illatát. És azóta, csak melegszik az idő.
Nagyon kíváncsi leszek a mérleg állására.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.