IDŐJÁRÁS

• 970 válasz
  • 419206 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #150 Dátum: 2015. Január 19. 15:16 »
QUQURIQ!!!

Az induló atkáknak jó, a méheinknek és nekünk nem jó!
Vannak akik a záró kezelést a múlt héten végezték el.
Na, ezen egy kicsit logikázzunk!
Jó, vagy nem jó?
Az eredeti Bulgár Perizini por (864 Ft volt 1989-bem ami 60 családra volt elegendő)
Ennek a leírásában az volt, hogy január közepén, +5 C felett lehet használni, rá egy hétre meg kellett ismételni. Cukor szirupba kellett beadni.
Nekem még mindig van, csak a címkéje hiányzik róla!
keverése:
0,66 dl víz + 33 dkg cukor + 10 g perizin kb. 0,8 munkaoldat. = 16 családnak volt elég.
Tényleg, kipróbálom, hogy vajon viszi –e még az atkát?
Már, ha van atkám…
Mi változhatott a jelenlegi Perizin és a régi között?
Az ára biztosan!
És a gyártó is!
Így lehet kis befektetésből, nagy profitra szert tenni!

A Szertelen Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #151 Dátum: 2015. Január 19. 15:54 »
Kiskakas!

Van a hatóanyagoknak egy természetes lebomlási ideje. Vajon a Perizin por esetében mennyi ez az idő?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #152 Dátum: 2015. Január 19. 17:04 »
QUQURIQ!!!

Átmentem az atkaírtásba, mert a moderátodok lehúzzák a Kiskakas gatyáját és szétrúgják a zrityóját.
Na ne nevess Geddekas, mer Te is ott állsz mellettem...

Üdvözöl a Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 19. 17:12 írta atya »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #153 Dátum: 2015. Január 24. 20:29 »
QUQURIQ!!!

Országosan sok eső esett idáig.
Az őszi esőzések és a hosszú ősz lehetővé tette az akácvesszők beérését.
Most télen lehullott csapadék tavaszra éppen az akác gyökereihez fog leérni!
Csak egy pár ima, hogy ideális idő legyen az akácvirágzás alatt!
Virágból pedig bőven lesz!
Megfigyeléseim szerint, a fagyos évek után szinte minden virágrügy hajtásnak indul.
Most már csak az atkákon, vírusokon, Nosemákon, meszesedésen, tömlősödésen, nyúlóson, és rajtunk múlik minden!
Ha ezeknek is megfelelünk, sok – sok teli hordóval örvendeztethetjük megy a feleségeket, szülőket és magunkat!
Csak még egy elfogadható méz ár, és mehetünk is a Merci szalonba nézelődni…

A Jókat jósló Kiskakas!

« Válasz #154 Dátum: 2015. Január 24. 21:35 »
"mehetünk is a Merci szalonba nézelődni…"
Mi van kakaska, szeretnéd betartani azt amiről a miniszterelnök beszélt? ;D
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/gazdasag/orban-viktor-mar-vezette-az-uj-mercedes-modellt-kecskemeten-591351

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #155 Dátum: 2015. Január 25. 08:00 »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #156 Dátum: 2015. Január 25. 14:22 »
Egész héten februári időjárás. Enyhe fagy éjszaka. Nappal hó, havas eső, eső. Milyen lesz a február, ha ilyen enyhe a január.  A csapadéknak örülök, de az enyhe idő fog még bajt csinálni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #157 Dátum: 2015. Január 26. 10:34 »
Ma reggel lesöpörtem a havat a kijárókról. Normális téli időjárásban nem szoktam ezt tenni, de most túl enyhének tűnt az idő. Szinte kivétel nélkül bejegesedett a kijáró, néhol csavarhúzóval kellett kipiszkálni a jégdugókat az egérrácsok nyílásaiból. A családok szerencsére élnek, de ebből még komoly probléma is lehetett volna. Aki teheti (és még nem tette) ellenőrizze, hogy nála nem történt-e hasonló. Én még ugyan nem tapasztaltam ilyet, de a szakirodalomban írják, hogy ilyenkor bizony lefulladhatnak a családok.

« Válasz #158 Dátum: 2015. Január 26. 12:05 »
Sziasztok ! Reggel eset egy kis hó , na nem olyan hogy mindent eltakar vastagon . De azért voltam én is kint a méheknél , jól vannak  . Szerintem mi csak a szélét kaptuk a viharnak  . A nap is ki sűtőtt ahogy most írok.  Űdv .  Antal

« Válasz #159 Dátum: 2015. Január 27. 15:40 »
A jeget a rácsból inkább forróvízzel kellene eltávolítani, régen legalább is ezt tanították. Egyszer alkalmaztam is. Gondolom alsó kijáró esetében történt a befagyás. Felsőnél, ez kevésbé jellemző.

« Válasz #160 Dátum: 2015. Január 28. 16:02 »
Alsó kijárósak a kaptárak. Forró víz éppen nem volt kéznél, de legközelebb majd gondolok rá. Köszi a tippet.

« Válasz #161 Dátum: 2015. Január 31. 13:40 »
Nálunk (Pomáz), ma nagyon szép napsütéses idő van. Meg is néztem a méheket, mit csinálnak. 5 családom van csak, abból négynél egy-két méh lézengett, viszont van egy nagyon erős, és egyben agresszív család is, azok nagyon erősen járnak. Jó lenne azokat szaporítani, de tényleg azonnal támadnak, elég csak rájuk nézni, és már jön is a szúrás :)
Egyik család viszont, elég gyenge volt már ősszel (benéztem az atkákat), azok most nagyon csönben voltak, kopogtatásra sem hallottam a hangjukat, ezért úgy döntöttem, hogy már úgyis  mindegy, benézek a kaptárba. Akkor láttam, hogy még élnek, és eléggé elöl, a kijárónál vannak összehúzódva. Élelem biztos elég lesz nekik, remélem kihúzzák a telet.
Zoli

« Válasz #162 Dátum: 2015. Január 31. 18:52 »
Sziasztok ! Napsűtés itt is volt ,le is vettem a puloveremet de azért a méhek nem igazán voltak kint . A méheket tegnap néztem meg , eddig nincs baj !  De Zoli  kérdezném, mennyi az a kevés ? Ha egy őklőmnyi, ott már nagy a baj, mert nem fogja túl élni . Főlleg ha csapzottak /nedvesek / a méhek     Űdv.  Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #163 Dátum: 2015. Január 31. 21:10 »
Ha jól emlékszem 40 dkg méhtömeg az alsó határ.

« Válasz #164 Dátum: 2015. Január 31. 23:57 »
Nem tudom megítélni sajnos, hogy mennyi lehet. Egy öklömnyinél biztosan többen voltak. Nem mertem nagyon szellőztetni őket, éppen csak rájuk néztem. Nem voltak nedvesek a méhek, és penész sem volt a kereteken, mint a szomszéd srác kaptárjaiban. Holnap ha szép idő lesz, megint rájuk nézek, csinálok fényképet is. Meg szólok a szomszéd srácnak, aki régóta méhészkedik, és tudja mit kell nézni :)
Ez az első telelésem, úgyhogy nincs mihez viszonyítanom. Fészkek 7-8 keretre le vannak szűkítve (11 keretből), az utolsó keret mellé nejlonba csomagolt deszkalapot, majd mellé vastag hunarocellt raktam. Felső takarásnak kb 5 cm újságpapír. Élelem mindegyik családnak nagyon sok van, időben kezdtem az etetést, és szépen van mézkoszorú. Mikor lesz kritikus a helyzet? Ha kezdődik a fiasítás, és széthúzódik a fürt?
Zoli