Szervusztok!
Csaba szerintem a 700gr oxál 7 dl glicerin az az Antiék keverési aránya, és a maximum, mert Anti is írta, hogy e fölött kikristályosodik. Nálad a képről ítélve kikristályosodott, mert még az edény alján is látni kristályosodást.
Én akác után azonnal betettem Anti utasítása szerint.
Felszívódási gondok nálam is voltak, ez ügyben beszéltem is Antival. Nekem a 100 lap közül 10 lett selejt, melyeken a lapok közepén egybefüggő hosszanti száraz folt volt látható. Az én keverési arányom 800 gr oxál 1 liter glicerin. Anti az előadásában azt állította, hogy fele dózis is hozza az atkát 500 gr oxál 1000 gr glicerin. A kristályosodás egyik oka csak a túltelített oldat, a másik a nem megfelelő hőmérséklet. Kell a hőmérő beállítani 60 C fokra.
Tapasztalatom szerint nagyon jól hozta az atkát. Az egyik családomnál pár napig 5-10 között potyogott, majd 5 nap után 270, rá egy napra még 150 aztán már kevesebb. Minden családomnál 500 fölött potyogott, és már egy hete egyiknél sem. Sok lapot szétrágtak és elszakadt, de volt olyan is, hogy hozzá sem nyúltak, de olyan nem fordult elő, hogy egyáltalán nem rágták volna. A rágás valóban függ a családerősségtől, de a fészek központi lépjei körül intenzívebb. Anti utasítása szerint Augusztus elején kell a következő sorozatot berakni, addig az első sorozat ki fog tartani.
Köszönöm a figyelmedet, első tapasztalatom ugyan, de bíztató.
Üdv: Csaba