ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3257 válasz
  • 1598376 megtekintés
*

Nb18

• 797
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #2160 Dátum: 2017. December 10. 17:48 »
Ez így nagyon lesarkított megközelítés!
Ha esetleg beszedsz egy rakás atkát az enyhe novemberi napokon a szomszédból, akkor is így vélekedsz? Ne adj isten hazahoznak mást is a méheid?

*

Nb18

• 797
« Válasz #2161 Dátum: 2017. December 10. 17:50 »
Nyugodj meg, el fogja adni!
Szerinted Ő az atka által összeomlott méhészetekre alapozza az eladásokat?

« Válasz #2162 Dátum: 2017. December 10. 18:03 »
A szomszédos méhészekkel tartom a kapcsolatot és próbálunk olyan védekezést kialakítani hogy ne legyen problémája senkinek sem de ez sajnos egyre nehezebb !!!!!

*

Nb18

• 797
« Válasz #2163 Dátum: 2017. December 10. 18:11 »
Na látod!
Te is segítesz!
Akkor mást miért kell megszólni ez miatt?

*

ata67

• 525
« Válasz #2164 Dátum: 2017. December 10. 18:48 »
Fontosnak tartom az információ megosztást, de csak a jól bevált technológiákat kéne továbbadni. Azt is úgy, hogy a körülmények, pl. időjárási feltételek pontos leírásával. A baj ott van, hogy sokan osztanak “infót” olyanok is, akiknek nincs kellő tapasztalatuk. A jó szándékot nem kétlem, de tudjátok: “A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.”
Szomorú vagyok, amikor évtizedes tapasztalatokkal rendelkező méhészek megszólalásaiban is az aggódást, a bizonytalan jövőt érzem. Milyen lehetett az az idő, amiről Anti írt? Amikor különösebb beavatkozás nélkül termelővé fejlődtek a családok? Amikor az agresszív vegyszerek nem tizedelték a méheket. Tán, ha észhez tér ez a világ, még eljöhet újra az az idő!

*

wr

• 1014
« Válasz #2165 Dátum: 2017. December 10. 19:04 »
Amíg olyan írások jelennek meg egy méhészújságban hogy a méhész védekezik egy csurgatással akác után, aztán egy újabbal szotyi után (ha szükséges ismétli de egy nemzedéket csak egyszer csurgat) és a végén fismentes időszakban kapnak egy zárókezelést addig nincs min csodálkozni.

*

ata67

• 525
« Válasz #2166 Dátum: 2017. December 10. 19:26 »
Bizony, ilyenekre gondoltam. Ha valaki utána megy, rövidesen lehúzhatja a rolót. Ezt talán megteheti egy-két szerencsés évben, felbátorodva a “sikerén” azt gondolja, ő mennyire bioméhész, minden működik. Aztán jön egy olyan év, ami kedvez az atka szaporodásának, feldúsul a népesség, biztos bukás. Nem biztos, hogy az atkaszám okozza a vesztét, hanem inkább a vírusok, amit az atkák hoznak. Akkor viszonylag kevés atka is elbánik egy családdal.
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 10. 19:31 írta ata67 »

*

zümi

• 1382
« Válasz #2167 Dátum: 2017. December 10. 19:45 »
Idézet
Milyen lehetett az az idő, amiről Anti írt? Amikor különösebb beavatkozás nélkül termelővé fejlődtek a családok? Amikor az agresszív vegyszerek nem tizedelték a méheket. Tán, ha észhez tér ez a világ, még eljöhet újra az az idő!

Öröm lehetett anno méhészkedni. Sajnos nem sok esélyt látok rá, hogy még egyszer megélhetjük!
Olyan világban élünk, ami már csak a profit hajszolásáról szól(vegyszergyártók) :'( :'(
Mindent tönkretesz az ember maga körül!
Anti szavaival: Szép új világ :-X
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2168 Dátum: 2017. December 10. 19:59 »
Ha Attila mindent leír az atka irtásról, akkor mindenki megtanul tökéletesen védekezni ebből az fog következni hogy Kíváncsi 111 nem tudja majd értékesíteni a méhészetében megtermelt 200-250 méhcsaládot akác előtt !!! "SZERENCSE HOGY VAN ATKA "

Gyurikám!
Jenőt te ne féltsd. Ő már rég kialakította a referenciáját!
Nem attól félsz, hogy te nem tudsz majd eladni Családokat?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2169 Dátum: 2017. December 10. 20:15 »
Én is szoktam eladni családokat, nekem van egy állandó vevőm attól nem félek hogy rajtam marad !!!!!!

« Válasz #2170 Dátum: 2017. December 10. 21:42 »
Meg lehet e kérdezni, mi az oka ha egy méhész, minden évben állandó vevő a méhcsaládjaidra?

*

zümi

• 1382
« Válasz #2171 Dátum: 2017. December 10. 21:51 »
Ez nekem is megfordúlt a fejembe ::)

« Válasz #2172 Dátum: 2017. December 10. 22:00 »
Egy méhanya nevelőnek értékesítem a méhcsaládokat, nem tud április elejére olyan méhcsaládokat készíteni amivel tudná kezdeni az anya nevelést ennyi !!!!

« Válasz #2173 Dátum: 2017. December 10. 22:34 »
A választ köszönöm, az okot furcsálom.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2174 Dátum: 2017. December 12. 19:02 »
QUQURIQ !!!

Olyan sokan kifejtették véleményüket az atka szaporodásáról, és a különböző szerek hatásmechanizmusáról.
...de vajon hol, kinél lehet az igazság.
Olykor teljesen tudományosra sikeredett hozzászólás lehet, hogy kézenfekvő is lehetne, de senki még nem oldotta meg a házi feladatot.
Csak úgy gondolatébresztőnek írok pár kérdést...
Mediterrán országokban egész éves a méhek fiasítása, így az atkaszám is folyamatosan emelkedhet?
Ezekben az országokban is vannak Krajnaik, és olasz méhek és még több fajta is.
Mi várjuk a tartós telet, várjuk az utolsó fiasok kikelését a záró kezeléshez.
"mediterránéknál" mit várnak?
Vizsgálta e valaki a szezonban gyűjtött mézeik vegyszertartalmát?
Hogyan védekezhetnek?
Milyen vegyszerekkel?
Milyen szisztémában?
Valami előadót jó lenne keríteni ezekből az országokból, hátha tanulhatnánk már a kitalált védekezésből...
...vagy csak okoskodik a Kiskakas?

Kiskakas