A kezelések száma most attól függ, hogy mi fér bele a következő hordásig termelésig. Ezért és mivel most csak ritkítunk, nem lehet teljes ciklus átfogására törekedni A felső kijáró eléggé szerencsétlen ködölés szempontjából, mi az a Domán féle ködölő? Furettó elvén működik? Ha igen, akkor a felső kijáró esetében, lehet méhpusztulás, anya pusztulás, berobbanás. A ködöt is hamarabb vissza ventillálják a méhek, szerintem kevésbé tud mindenhová hatásosan eljutni. Furettóhoz én úgy oldottam meg hogy a kaptár hátulján a fenékhez közel fúrtam egy 7 mm-es furatot, ezt le lehet zárni egyszerűen beletekersz egy rövid M 8-as csavart például 16 mm hosszút. Nem kell teljesen csak annyira biztonságosan megáljon a helyén. Ezen a furaton keresztül, nem lesz berobbanás sem. A bezárásról tényleg eltérőek a vélemények, lehet hogy hatásosabb picivel, de a méheknek streszt jelent, a méhésznek meg sz.rakodást, egyik sem célunk. A 10 perces bezárás is bajos, 2-3 családnál nem, de onnan tovább? Szóval ez lesz a töbszöröse is a valóságban, még akkor is ha szakaszoljuk az állományt. A furettózás gyorsasága veszne el, nem kell felső kijáróba furettózni és nincs probléma.