Attila!
Nem cáfolom állításod, igaz. De a termeléssel is össze kell egyeztetni a az atkairtást, pontosabban termelésben nem lehet furettózni. Akác után nincs 5x vagy 6x3 nap hogy egy komplett ciklust megcsináljunk. Sőt akác után semmi, mert kezdte a gyalogakác, és ezüstfűz még a múlt héten sikerült lepergetnem. Jelenleg a hárs és a dohányfa virágzik, de ezekből kevés van, még a napi fogyasztásuk sem fedezi, ezért nállam most fog sorrakerülni a furettózás. Az hogy hányszor, az majd a napraforgó virágzás kezdetétől függ. De 3 az biztos belefér. Végre a tavaszon nállunk, először van jelentősebb csapadék, tegnap ez 20 mm volt (ennyi bőven elég hogy időlegesen járhatalanná tegye a földutakat) A napraforgónak viszont jót tett, tesz mert jelenleg is esik. A meleg visszatértével valószínűleg erőteljesen megindul majd a fejlődése. Pénteken határszemléztem, de valószínű hogy van még szűk 2 hét. Nyaralni csak akkor szoktunk elmenni, amikor a napraforgó méz már a hordóban van, és ezerrel süt a nap

mert csak akkor esik jól a csapolt barnasör a Balaton partján

De addig még, sok méhészeti teendő van. Egyébként én is tudom hogy fontos az akác utáni gyérítés, és a lehetőségeimhez képest így is cselekszem. Szerencsére most nem tapasztalok krízis helyzetet, de .. jobb óvatosnak lenni.