Ez a baj Geddekas!
Arra kértelek, hogy azt idézd be, amikor azt írtam, hogy az atka ivartalanul szaporodik. Az egész a Te elmédben született, ezt sehol nem írtam. Csak kavarsz össze-vissza. Amit itt összehablatyoltál az pedig annak a bizonyítéka, hogy fogalmad sincs miről van szó. A nőstény atkából származik az utód egyik és másik fele is. Az első ciklusban kettéosztódik a nőstény diploid génkészlete, ebből lesz a hím atka. A hím ugyanezzel a génkészlettel termékenyíti meg a nővérét. A nővér diploid készlete egyrészről az anya vagy ugyanazon haploid génállománya, mint a bátyja, vagy a másik fele annak. Másrészről szintén az anyának a haploid génkészletű fiának a másolata, ami az előző ciklusban született. Az utódok ugyanúgy az anyától származnak, nincs valódi apjuk. Tekintettel arra, hogy nagyon ritkán kerül be két atka egy sejtbe, ezért az anya egyik és másik fele gyakorlatilag azonos, nincs minek mivel kombinálódnia. A crossing over során ugyanazok a génszakaszok cserélődnek, ezáltal a diploid kromoszóma mindkét fele azonos. Leírtam azt az esetet, amikor bekerül egy mutáns gén, a rezisztencia génje. Rövid időn belül mindkét kromoszómán az lesz, nem lesz különbség a kettő között, nincs minek kombinálódnia. Ha olyan valódi ivaros szaporodás van(tehát amikor nem testvérpárosodás van), amikor nincs mutáns gén egyik kromoszómán sem, akkor is arról van szó, hogy ugyanaz kombinálódik, mert végső soron az összes atka egymástól csak az elmúlt néhány évtized mutációjában különbözik egymástól. Nagy földrajzi távolságok esetén lehetne nagyobb változékonyságot kimutatni. Ilyen a japán biotípus. Európában csak a koreai biotípus van, és néhány mutációt hordozó genom. Jóformán egy földrész teljes atkaállománya egy klónnak tekinthető. Legalábbis évekkel ezelőtt ezt olvastam. Arról nem tehetek, hogy képtelen vagy megérteni azt, hogy atka esetében nem létezik a változékonyság, pont a testvérpárosodás miatt, ahol a hímnek nincs apja.