Jövő hét kedden az OMME-ban minden a Kft.-ről fog szólni.
Éppen ideje, sőt örvendetes dolog.
Ha egymás között vannak a tisztségviselők, talán bátrabban tudnak (mernek) a Kft. zűrös dolgairól tanácskozni.
Ha higgadtan történik a tényfeltáró megbeszélés, reménykedhetünk a bölcs döntésekben.
Alapvetően nem biztos, hogy hibás volt anno az ötlet, csak a kivitelezés sikerült olyan "magyarosra".
A Kft.-ből az ügyvezetők és az alkalmazottaik busás hasznot húztak, az OMME és ezen keresztül a méhészek meg buktak.
Mekkorát?
Senki nem tudja a választ, mert titkolják.
És itt az a pont ami felháborít, kiakaszt, és olyan jogos indulatokat ébreszt amelyet tabuként kezelnek.
Én úgy látom néhányan az időhúzásra hajaznak, de ez nem jó taktika.
Többet nem fogjuk becuclizni (én biztosan nem), hogy az OMME pénzügyi beszámolójából kihagyják a Kft. gazdálkodását.
A 2016-os OMME Küldöttgyűlésen felszólaltam, írtam az akkori elnöknek, EB-nek, és azóta is minden fórumon megragadtam az alkalmat, hogy valljanak színt.
Nyereséges, vagy veszteséges az OMME Kft.-je?
Én tudom a választ, csak a veszteség mértékét nem ismerem.
Több mint 14.000 méhész egy veszteséges "vállalkozást" kötelezően üzemeltet, különben nem részesülhet a Nemzeti Programból?
Hogy is van ez?
Mivel a tagdíjunk egy része, potom ca. évi 32 milliócska átvándorol a Kft. kasszájába, és ha ezt nem szeretnétek, nuku támogatás.
Hogy lehetne nyereségessé tenni azt amit a bosszú, a vad gyűlölet hozott létre?
A válasz várat magára.
Nagyernyei Attila