Köszöntő

• 321 válasz
  • 192673 megtekintés
Re:Köszöntő
« Válasz #225 Dátum: 2016. Január 04. 23:13 »
Petronius ezt írja:
Noha ebben a rovatban általában csak a Klubvezető szokott kampányolni, most példáján felbátorodva én is elvetemülten belévetem magam a kampányolásba az újévi jókívánságok elrebegésének ürügyén. Bár az idézett költő "végzetesen személyeskedő" köszöntő verset írt, mégis ezt választottam, annyira a jelen szituációhoz igazodik
S nyerjen a Mészáros,
Nyerje meg a lottót;
Annyi pénzünk legyen, hogy!
Még pedig pengőben."

Csatlakozom az előttem szólóhoz én is elvetemülten belévetem magam a kampányolásba azzal a
különbséggel,hogy a sorshoz fohászkodom,esedezem.Híres költő majdnem úgy fogalmazott amint én esdekelek.

S nyerjen a Mészáros
Nyerje meg a lottót;
Annyi pénzük legyen, hogy!
Még pedig euróban.

"Végzetesen személyeskedő "kérésem ha teljesülne,mindenki jól járna.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 04. 23:23 írta Csányi Antal »

« Válasz #226 Dátum: 2016. Január 04. 23:16 »
 Ezt írja Petronius:
"Kívánom hát a jóakaratú embereknek: Adjon Isten, ami nincs!"
Én meg csak annyit mondanék: BUÉK.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 04. 23:21 írta Csányi Antal »

« Válasz #227 Dátum: 2016. Január 05. 01:24 »
Kedves Antal!

Örülök, hogy Ön is csatlakozott a köszöntőkhöz, s Ön is talált az attitűdjének megfelelő szakaszt az Alkalmi versben. Furcsállottam ugyan, hogy éppen ezt a bakimat szúrta ki, Önnek pedig egy másikat szántam, de Önhöz hasonlóan sajnos a legtöbben csak az én egyik --itt valóban kellemetlen "áthallást" generáló-- idézési "bakimra" kapták fel a fejüket, pedig kétszer bakiztam az idézetben... Nem teszek fel találós kérdést, inkább javítva idézném az Újévkor "elszabott" versrészletet, azzal kívánva Önöknek "Nagyoknak", s magunknak apróknak is Boldog Új Évet:

"Nagy uraink (ha élnek)
 Nőjenek nagyobbra;
 Áldozzanak, legyen is mit,
 Mégse üssék dobra;
 Nemzetiségünk mellett
 Buzogjanak hően.
 Adjon Isten, ami nincs,
 Ez uj esztendőben."

Reményeim szerint több "bakit" már nem követtem el a vers bemásolásakor, s talán az is sikerrel "átment", hogy igyekeztem mindenkinek olyat kívánni Arannyal, amiből éppen hiányt szenved ...

Ha pedig esetleg bárki is negatív aspektusában "vette volna magára" a költő újévi jókívánságaiban rejlő lehetséges "áthallásokat", azt rendkívül sajnálom, mentségemre szóljon, hogy kizárólag jó szándékú jókívánságokat idéztem. Ha pedig valaki kifordult volna magából, s eképpen a világot is kifordítva képes csak szemlélni, arról sem Arany, sem én nem tehetünk...

Kár, hogy az üzenetet sokan nem úgy olvasták, mint ahogy a költő írta, s amilyen szándékkal én idéztem, pedig mindannyian kihallhattunk volna két nagyon fontos szakaszt is a versből:

"Béke legyen a háznál
 És a szívredőben.
 Adjon Isten, ami nincs,
 Ez uj esztendőben."

"Legyen egység, türelem,
 Hit a jövendőben.
 Adjon Isten, ami nincs,
 Ez uj esztendőben."

No, majd igyekszem jövőre másik bakikat elkövetni újévkor, mert ahogy elnézem a másik témában is szaporodó  reakciókat, bőven lesz lehetősége Istennek akkor is olyat adni, ami nincs...

A kampányoló és nem kampányoló méhészeknek pedig az aranyi jókívánságok mellé ráadásként adja Isten az új esztendőben:  kaptárjaikba a méhecskéik arany-nektárt hordjanak be oly bőséggel, hogy eljöhessen mindannyiuknak az új Golden (Nectar) Age... Amen!

« Válasz #228 Dátum: 2016. Január 05. 07:54 »
Kedves Petronius!
Rendszeresen hajnalban írod soraidat.
Valami probléma van, nem tudsz aludni, esetleg rémeket látsz?
Az utolsó sorod erre utal.
Ne az Aranynektártól félj, hanem azoktól akiknek a méhészek érdekvédelme lenne a dolguk, és csak lapítanak.
Lehet eljő az idő amikor örülsz ha megveszik a mézedet.
A kereskedőkkel együtt kell működni, de nem úgy ahogy az OMME vezérkar teszi, felárat kapnak amikor a méhészek nagy része szenved, és ha azt kiálltja a méhésztársadalom, hogy elég a kínai mézből mit válaszolnak.
Nem akarunk konfrontálódni a multikkal. (Vagyis meg kell felelni a politikai elitnek, ne csináljunk balhét.)
A jó kívánságaidból kifelejtetted, hogy Adjon az Isten, ami nincs,
egy sokkal különb OMME vezetést!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #229 Dátum: 2016. Január 05. 10:04 »
Attila,

Ugye, ez utóbbi hozzászólásod felejthető? Akár törölhető is?
Merthogy nagyon félreérthető.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #230 Dátum: 2016. Január 05. 10:59 »
Kedves Attila!

Egy időben azért írtam, illetve küldtem el a hozzászólásaimat hajnalonta, hogy legyen esélyük néhány órát fennmaradni a neten, mielőtt törölnétek őket. Ma már ezzel sem nagyon foglalkozom, elküldés előtt automatikusan archiválom az írást, s amikor a tartalma, mondanivalója után érdeklődő, jó-alvókájú személyek rákérdeznek, mi miatt "fonta be" hajnalonta, reggelente esmeg az agytekervényeit a Klubvezető vagy a Moderátor, akkor privátban elküldöm nékiek, mégse maradjanak némi szatíra híjával, ha már átaludták a szolíd humorral, csipetnyi iróniával átszőtt hozzászólásaim Klubra érkeztének óráit...

Természetesen írhatnám azt a magyarázatot is: ezekben a késő éji-kora hajnali órákban érkeznek meg azok a levelek,  utasítások, instrukciók Washingtonból, Tel Avivból, Londonból, Budapestről, Verőcéről, Lajosmizséről, Salgótarjánból, Szegedről, Gyuláról és Nagyatádról, amelyeket aztán a nickem alatt továbbítok a Klub lapjaira...

Most mégis bevallom  (de csak kizárólag Neked!), hogy nem úgy van, mint azt az előbb leírtam. A valóságban az emberek többsége fél a sötéttől, annak lehetőségétől, hogy ágyuk alatt ott a mumus... Persze ez az érzés nem múlik el azzal, ha lefekvés előtt bekukucskálnak az ágy alá, hiszen a mumus nem ott, hanem a képzeletükben van. Nos, ettől a mumustól csak Chuck Norris és én nem rettegünk, mi több, Chuck esetében inkább a mumus szokott az ágy alá pillantani a hajcsikázást megelőzően. S itt kell töredelmesen beismernem: néha én is félek elaludni, de én nem a mumustól, hanem kizárólag Chuk Norristól félek... Nem könnyű ezt feldolgoznom, s hiába álcázza magát újabban a mi Chuckunk szelíd és filantróp Süsünek, az ember eredendő rettegését az ismeretlen gonosztól hosszú idő múltán sem könnyű levetkőzni. Olyankor leül a klaviatúrához az öreg Mikulás, és éccakánként, hajnalonta inkább fórumozgat, mint hogy arra a fogvacogtató érzésre riadjon fel, hogy Chuck valószínűleg ott lehet az ágy alatt... Azt nem tudom még biztosan, hogy Chuck mitől forgolódik álmatlanul éjjelente, de lehet, hogy ő meg a zászló elvesztésének gondolatától, esetleg a  gonosz sárkány látomásától sikoltozik rémálmaiban... Ez utóbbi lehet a valószínűsíthető verzió, bár Chuck Norris csak két dologtól szokott félni: az egyik maga Chuck Norris, a másik meg a nevetségesség mumusa. Talán ezt az emócióját igyekszik kompenzálni védő-öltözettel vagy Süsü-jelmezzel, de lehet, hogy az utóbbi félelmét rosszul ismertem fel, hiszen ha a nevetségességtől félne, nem hegesztőszemüvegben, hátat fordítva üldögélne a küldöttgyűléseken... No, mindegy, rövidesen úgyis jelmezt vált, úgy hírlik, a Búsképű Lovag bádogvértezetét ölti magára, s tervezi abban megvívni szélmalomharcait a képzeletében feltornyosuló gonosz óriásokkal, gönyűi kóbor lovagokkal... Kár, hogy gyakorta ül fordítva Rocinante hátán...

Nos, most már legalább három olyan verziót is felsoroltam, ami magyarázatot képes adni arra, mitől is lehetek álmatlan. A valóságot inkább le sem írom, oly hihetetlen... Vagy mégis leírjam...? Talán inkább nem írom le... Mostanában én is lassan kezdek úgy viselkedni, mint Te, mintha egyre bizonytalanabb lennék... Vagy mégsem...?

Szerintem a legjobb, ha még most nem írom le. Hagyjuk meg a valóságot a maga elkendőzött állapotában, ezen a Klubon annak feltárása a "Megváltás Programjához" és a programadó személyek bemutatásához hasonlóan még nem időszerű. Az antidepresszáns és vérnyomás-csökkentő gyógyid megérkeztéig jobb, ha nem terhellek vele... Akkor is csak óvatosan, nehogy elguruljanak azok a pirulák...

Azzal meg csöppet se törődj, milyen instrukciókat küldözget a harcos Geddekas, nem ez az első írásod, amely nyugodtan félreérthető, vagy még inkább olyan elszólásod, mely nagyon is jól érthető... Talán nem is Geddekasnak kell felhívnia a figyelmed, hogy elszóltad magad, kinek a zsoldjában harcoltok kezdettől fogva, hiszen az eddig sem volt titok. Inkább arra figyelj, amit én próbálok folyamatosan sugalmazni: hiteles programot adó hiteles személyekkel lehet csak esélyed, nem negatív kampánnyal és leharcolt trollokkal...

« Válasz #231 Dátum: 2016. Január 05. 12:14 »
Kedves Petronius!
Menjünk át a szakmapolitikai rovatba, ott válaszolok.
Üdv:Nagyernyei Attila

« Válasz #232 Dátum: 2016. Január 05. 13:41 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 ;D                                                      ;D
 ;D     "eltérő kultúrájú" Fűrészes         ;D
 ;D                                                      ;D
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Na most, hogy így körbe röhögtelek, köteles vagyok felhívni a figyelmedet, hogy az általam jelentett bevételi forrásod a holnapi naptól megszűnik!

Dolgozni is kell valakinek!  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #233 Dátum: 2016. Január 05. 15:38 »
Attila!
Ezt írod:
Idézet
Nem akarunk konfrontálódni a multikkal. (Vagyis meg kell felelni a politikai elitnek, ne csináljunk balhét.

A fenti két mondatod nálam kicsapta a biztosítékot.

Lehet, hogy te és sokan nem, de én soha nem csináltam abból problémát, ha multinacionális céggel kellett konfrontálódnom.

A politikai elitet se tekintettem soha tévedhetetlennek. Ha kellett velük szemben is csináltam balhét. A politikai elit soha nem egységes valami. Ha jól érvelsz, jól választod az eszközeidet, jól küzdesz, akkor egy része melléd fog állni és el lehet érni a kívánt célt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

barger

• 173
« Válasz #234 Dátum: 2016. Január 05. 15:54 »
Geddekas!

Attila kicsit félreérthetően fogalmazott de, kijavítottam néhány írásjellel.
Szerintem ő is így gondolta.

A kereskedőkkel együtt kell működni, de nem úgy ahogy az OMME vezérkar teszi, felárat kapnak amikor a méhészek nagy része szenved, és ha azt kiálltja a méhésztársadalom, hogy elég a kínai mézből mit válaszolnak?
OMME: -Nem akarunk konfrontálódni a multikkal. (Vagyis meg kell felelni a politikai elitnek, ne csináljunk balhét.)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 05. 15:58 írta barger »
Baranyi Gergely

*

robi 75

• 1017
« Válasz #235 Dátum: 2016. Január 05. 16:47 »
Húú baz....eg ???
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #236 Dátum: 2016. Január 05. 18:08 »
Húúú vazze? OKÉ. Húúúú vazze!

Akkor egy kis fokozás még belefér. Csak úgy újévi köszöntés képpen.

Az OMME jelenlegi választott tisztségviselőivel pontosan az a baj, hogy csak viselik a tisztséget, de nem rendelkeznek valódi vezetői képességekkkel. Gyurcsány is kormányfő volt, mert megválasztották a pártját (nem őt, mert a józan emberek őrá nem szavaztak volna), de egyik súlyos hibát elkövette a másik után, amit aztán persze be is vallott, de mégcsak tanulni se tudott belőle. Az ő egzisztálásása alatt semmi komoly korrekció nem történt. Ha most is kormányfő lenne, akkor a devizahitelek ügyében folyamatos tüntetések lennének, a muszlim áradat most is napi probléma lenne, és az államháztartás azóta csődbe is ment volna, mint a görögöknél és az Világbank lélegeztető gépén keresztül szipákolnánk némi levegőt.

Valahogy annyi vezetői képességet látok Dr. Mészáros Lászlóban, Dr. Cserényi Péterben, Fekete Józsefben, Fáskerti Lászlóban stb. is, mint amennyi volt Gyurcsán Feriben.

Dr. Mészáros László vezetői képessége kb. Gyurcsány Feri szintjén van. Gyurcsány Feri tüntetést veretett széjjel Mészáros Laci az OMME belső demokráciáját verte szét. Hogy van a híres mondata Gyurcsénynak? "Hazudtunk ........" Szóval mikor nem hazudott Gyurcsány a saját bevallása szerint?

Kész tragédia az amit a mostani "választott tisztségviselőink" az OMME méhészei nevében, és álllítólag értünk csinálnak. Nyugodtam mondhatom, ha megmaradnak választott tisztségviselőnek, akkor nemcsak az OMME-t, de a méhészeti ágazatot is képesek lesznek teljesen romba dönteni. Cserényi a fától nem látja az erdőt. Amikor több millió hektárnyi területen vetettek neonikotinoiddal csávázott vetőmagot, akkor arról dumált küldöttgyűlésen, azzal hülyítette a népet vagy a sajtót, hogy milyen aszályos időjárás volt. Szégyen!

Emlékeztek milyen nőies hangot adott ki Tóth Péter, amikor lebukott a méhmérgezések ügyében képviselt álláspontjával? Mint aki ott abban a pillanatban elveszítette a férfiassága legfontosabb kellékeit.

De Fáskerti Lacinak se kell a szomszédba mennie, ha idegességében a magas "C" hangot kell visítania. Nagyon köszönöm a Küldöttgyűlésnek, hogy Fáskerti és Mészáros akaratával sszemben, se Csuját, se Nagyernyeit nem volt hajlandó kizárni az OMME-ból. Úgy látszik a küldöttek sokkal józanabbak, mint a választott tisztségviselőink.

Szóval, ha nem korrupt Cserényi, akkor is mennie kell nyugdíjba, mert eljárt felette az idő és mostmár nem ért a feladatához, nem fogja fel, hogy ez ügyben nem csukhatja be a szemét és a száját. Akkor se csukhatja be, ha maga a miniszter kéri erre. Ilyen eseteben meg kell győznie a mezőgazdasági kormányzat vezetését, hogy erősebb ágazati érdek a méhek élete, mint egy vagy két nyavajás multicég profitja. Fölösleges égetnie magát a magyar földművelési miniszternek, hogy a nyilvánvalót se képviseli. Ezek az alakok ahelyett, hogy komoly munkát végeztek volna az érdekünkben, gazsuláltak, hajbókoltak, és nyomultak a Péter fillérekre, pl. "de minimis keret" stb. Mit csinált Fekete Józsi a kamarai választások során? Kiharcolt magának egy kis pozíciót, de beáldozta érte a 12 000 méhészt. Ezek az emberek minket lépten nyomon elárultak.

*

barger

• 173
« Válasz #237 Dátum: 2016. Január 05. 18:30 »
örülök hogy segíthettem ;)
Baranyi Gergely

*

robi 75

• 1017
« Válasz #238 Dátum: 2016. Január 05. 19:23 »
Geddekas!
Értem nagyjából amit írsz, de az elejéről azta politikai szöveget elhagyhattad volna :'(.
De megnyugtatlak hogy amit a kommonisták fű alatt loptak, azt a fityisz törvényesítette, és még a kiba.......ott alkotmányt is testre szabta magának. >:(
Üdv:robi

*

atya

• 1043
« Válasz #239 Dátum: 2016. Január 05. 19:53 »
Keressétek meg írásaitok számára a megfelelő helyet. EZ NEM AZ !!
Mostantól minden, nem ide való írást törlök!

Moderátor

« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 05. 19:56 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.