Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286044 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5340 Dátum: 2023. December 15. 21:15 »
Oszkár ! De nem tudja aki tanítja , hogy nem tudja…

« Válasz #5341 Dátum: 2023. December 16. 09:01 »
Valamikor hallottam, hogy egyik ismerősömet úgy jellemezték, hogy OKOSTOJÁS.
Tetszik, és sokatokra rá is illik.
Szerintetek a lakásokat miért hőszigetelik okostojások?
Gondolom ezt nem kell megmagyarázni, de szükségetek van rá szívesen megteszem.
Ha egy sportcsarnok egyik sarkába beállítanak egy kályhát, és azt padlógázon rakják tüzelő anyaggal, attól még a sportcsarnok ellenkező oldalán fáznak az ott lévők, okostojások.
Ha ezt a kályhát egy öltözőbe teszik, akkor mindenki fürdőgatyára vetkőzik, okostojások.
A méheknél ugyan ez van okostojások.
Ha leszűkítjük, gondosan takarjuk őket okostojások, akkor mi lesz?
Na mi?
Mivel ti sosem próbáltátok okostojások, így annyira mellette vagytok a témának, hogy ezen a szinten én befejeztem veletek a konzultációt okostojások.
Csak és kizárólag olyan méhészeknek kívánok segíteni akik erre fogékonyak, és nem a b@szogatásom a céljuk.
Tudom nehéz elfogadni egy olyan technológiát ami munkásabb okostojások, de az eredmény magáért beszél.
Próbáljatok kicsit szakirodalmat is forgatni, a szakújságokat forgatni.
Picit segítek, hogy ne csak okostojások, hanem valódi méhészek legyetek.
A Méhész Újság 10-11. oldalán Dr.Tóth György írását olvasgassátok, talán tisztul az elmétek.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #5342 Dátum: 2023. December 16. 10:28 »
Ezért használunk inkább 8-9 keretes fiókokat nem pedig 18 kereteset okostojás. Tudom, nehéz elfogadni egy olyan technológiát ami sokkal kevésbé munkaigényes, és ami nem fából vaskarika, de hát a végeredmény magáért beszél okostojás.
Amikor te még itt szűkítgetsz akkor nálam a legjobbaknál már szokott lenni 11-12 keret táblás fias okostojás...
Nem a szakújságot kell forgatni ahol a hülyeség van összegyűjtve, hanem a kormánykereket és elmenni egy ilyen méhészetbe okostojás. Fel is ajánlották itt neked, de nem éltél vele, mert féltél attól amit netán ott látsz, és ami miatt át kellene értékelned az egész szakmai múltadat okostojás.
Én is igyekeztem segíteni, de ettől többet nem tudok és nem is akarok.

« Válasz #5343 Dátum: 2023. December 16. 17:08 »
Wr, kit akarsz most hasbaakasztani amikor ezt írod?
"Amikor te még itt szűkítgetsz akkor nálam a legjobbaknál már szokott lenni 11-12 keret táblás fias okostojás..."
Én a szűkítést március elején szoktam megejteni.
Neked addigra már van 11-12 keret táblás fiasod?
kemény vagy mint a faék.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5344 Dátum: 2023. December 16. 17:35 »

Nagyernyei Attila

És ez biztos ???
« Utoljára szerkesztve: 2023. December 16. 17:43 írta Sancho Panza »

« Válasz #5345 Dátum: 2023. December 16. 17:44 »

Naná. Amit leír és elmond az mindig úgy igaz. Vagy mégsem?

« írta Nagyernyei Attila Dátum 2022. Március 09. 09:30 »
......  ünnepek után fog beköszönteni,akkor fogok ismét szűkíteni, melegen takarni, és ha beindul a dömping

írta Nagyernyei Attila Dátum 2021. Március 11. 19:08 »
......  a pelusukat. 8-10-et lehetne bővíteni, 1-et szűkítenem kell, a többi pont jó volt

Nagyernyei Attila Dátum 2020. Január 08. 10:28 »
......  ezt megtette, rendkívüli jó idő volt! Azonnal leszűkítette őket, majd puha cukorlepényt borított rájuk.  ............  a jövő(?) de komoly emésztést igényel. Aki nem szűkít, lazán csuklóból rádobálja a méhekre a méztéri

írta Nagyernyei Attila Dátum 2022. Szeptember 16. 07:17 »
......  (hála az égnek) emiatt nem tudom egyelőre tovább szűkíteni a fészket.

« Válasz #242 Dátum: 2014. Szeptember 22. 15:35 »
Vivaldi!
Akkor folytatom. Meleg építményű NB 18-as, 8 keretre szűkítve.

« írta Nagyernyei Attila Dátum 2017. Augusztus 07. 21:27 »
......  Lajos méhésztárs: "A futóellenőrzés után tovább szűkítem a családokat, nem hagyunk üres keretet a

« írta Nagyernyei Attila Dátum 2015. Március 19. 07:34 »
......  elkalapálta a jég. A visszamaradó méhcsaládokat szűkítenem kellett

rta Nagyernyei Attila Dátum 2015. Március 23. 20:04 »
......  fészekben, keményen megdolgoznak érte. Ezért kell szűkíteni. Ha bőre hagyjátok a fészket, meszesednek,

« írta Nagyernyei Attila Dátum 2023. Augusztus 21. 20:11 »
......  . 9-10 NB keretre szűkítettem őket,

« írta Nagyernyei Attila Dátum 2020. Július 27. 08:07 »
......  Ekkor rendeztem a családok fészkét és mérsékelten szűkítettem is.

írta Nagyernyei Attila Dátum 2019. Augusztus 08. 08:21 »
......  megúsztam. Természetesen a fészket itt is szűkítettem

írta Nagyernyei Attila Dátum 2019. Április 23. 07:56 »
......  hagyott. Keretekre lefordítva 4-5-6 keretre szűkítettem őket, de volt néhány amely csupán 3

írta Nagyernyei Attila Dátum 2018. Szeptember 20. 07:20 »
......  mondtam, hogy a Hunorokat tél előtt 7-8 keretre szűkítettem

írta Nagyernyei Attila Dátum 2016. Szeptember 04. 07:40 »
......  körülmények miatt? Én először is mérsékelten szűkítettem a fészkeket, gondosan takartam, hogy a telelésre

« Válasz #5346 Dátum: 2023. December 16. 17:53 »
Augusztus elején is meg a végén is ??? Szeptemberben 16 meg 22 is ??? Március 9.-én meg 23 ÁN , ünnepek után meg újra ??? Áprilisban is ????

« Válasz #5347 Dátum: 2023. December 16. 17:58 »
Már megint nagyon mellé lőttetek.
A tavaszi szűkítésről írt wr
Azért jó így látni egészben.
Gondolom tanultok belőle, azért gyűjtöttétek ki.
Szívesen segítek, ha valami akadályba ütköztök.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5348 Dátum: 2023. December 16. 18:37 »
Igen köszönjük, hogy kisegíthettünk, mert ugye nemcsak akkor szűkítesz, hanem egész évben, csak hát ugye az már olyan régen volt, ki a csuda emlékszik mindenre.
Egyébként több száz szűkítéses okostojásosságot olvashatunk tőled, de nincs időm valamennyit beidézni, aki szeretné látni, neki sem telik több időbe, keressen rá. Éppen most hív az egyik haverom, akit ismersz, hogy bearanyoztam a napját, és megígértem, hogy ez még szakmaibb lesz.

Március elején, meg mindig is, még hányszor ismét még mindig, meg akkor is amikor is meg nem is....ahogy a helyzet megkívánja, minden roham után, mert az a gyógyszer, amire nekünk lenne szükségünk, csak nem megyünk el orvoshoz amire szintén nekünk lenne szükségünk, csak nem tudjuk, mint megtudhatjuk, mindeközben: Száll a kakukk fészkére.

Na szóval Attila. Az a fűtött nagy terem azzal a kályhával igazi nagy ökörség, de nem is várunk tőled mást, hiszen fogalmad sincs a méhészkedésről, a méhek életéről, naponta bizonyítod a barbár tetteiddel ezt a tényt.
Mi nem egy nagy termet fűtünk egy kályhával az egyik sarkában, vagy végében. Nem is öltözőt. Az a hasonlat nagyon félresikeredett. Nálunk egy szobát képzelj el, amiben egymás mellett önálló kis konvektorok sorakoznak 7-8-9-10 sorban. Majd a fiasításos időben is. Amikor aztán kinövik a szobát, akkor rakunk rá egy másik emeletet. Van aki még egyet, sőt akinek kisebb a szobája, annak többet is kell ráraknia, vagy deportálja a renitens dologtalan lakók egy részét, mielőtt disszidálnának. Tehát nem megy az a hő akkor sem az üres túlsó oldalra, hanem felfelé, mert így alkotta meg a természet, és ilyen a világ. Így éltek ha tudtak sokszázezer éven át, habár szükségből oldalra is építkeztek, de abból mindig nyomorék viskó született, vagy korai kiköltözés. Ha hasonlót szeretnél egy ruszki lőszeres ládában, akkor bizony kínlódni kell. Tedd azt, nekem nem fáj.
A fészek ma már sokunknál vastagfalú, esetleg szigetelt műanyag. Mi is rakunk a lépek fölé szigetelőt.
 Az a lakásszigetelő példa szintén nem magyarázat a kaptárak esetében. A méh csak azt a részt fűti, ahol a gyerekszoba van, vagy télen ahol a telelőfürt megalakult.

Egyébként a lakásszigetelés példád is egy baromság. Semmi értelme. Elég az ereszcsatornát, és a lefolyócsövet szigetelni, ugyanis ott szökik a meleg. Szájer óta ezt minden okostojás tudja.

Na most akkor komolyra fordítva:

1. Mikor válaszolsz Mekinek? Tudod amire Berci is figyelmeztetett valamikor. Megkeressem?
2.Mi van azzal az 1777...

*

oszkár

• 1226
« Válasz #5349 Dátum: 2023. December 16. 19:17 »
Elmondom én ,mi a baj a sportcsarnokos -kályhás hasonlatoddal.

Kevés a népesség a "sportcsarnokodban"!  Ezért szűkítgeted orrba szájba.  Ha van népesség a fist tudják takarni ,terjeszkedni is fognak rendesen!

Egyszer már leírtam. Az ilyen 3-4bkeretes nyomoroncokat ősszel vagy egyesíteni, vagy felszámolni kell!   Nem meghagyni a "tartalékok tartalékának!

Mi van ,ha lesz 5 anyátlan tavasszal? Nagy kaland, szétoszljuk a többiek közt, akár legyen az 8 kereten is.

Különbem mennyit fogyaszt nálad ' 1 család mostanában (havonta ,naponta ,hetente)?

« Válasz #5350 Dátum: 2023. December 16. 20:03 »
Fogok válaszolni, de most oda megyek ahol sok nép lesz.
Buliba
Nagyernyei Attila

« Válasz #5351 Dátum: 2023. December 17. 19:53 »
Ezt írja oszkár:
"Egyszer már leírtam. Az ilyen 3-4bkeretes nyomoroncokat ősszel vagy egyesíteni, vagy felszámolni kell!   Nem meghagyni a "tartalékok tartalékának!"
Azért nem gondoltam, hogy még ott sem tartasz, hogy nem tudod mi a tartalék család fogalma.
Akkor kicsit segítek.
A tartalék azért tartalék, mert ha a telelés alatt egy törzscsalád meganyátlanodik, vagy az anyja kimerül, herepetézővé válik, vagy egyszerűen a teljesítménye nem üti meg a szintet, azonnal kap egy tartalék családot.
De neked ezzel nem kell foglalkoznod, mert nálad még soha a büdös életben nem volt tavasszal anyátlan, és mind bomba.
Mi van ha lesz 5 anyátlan tavasszal?
Akkor nem sajnálom a tartalékot hozzáadni, mert ez egy 30 kilós akácon 150 kiló mínusz.
De te nagyvonalú vagy, nem számít.
Talán nem láttad ősszel a nyomoroncaimról feltett képeket?
Egyáltalán ti most szórakozni jártok ide?
Mikor is jártál a méhészetemben?
Vagy nem tudok róla?
Te is abba a mocsárba süllyedsz amelybe az elvtársaid.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5352 Dátum: 2023. December 17. 20:37 »
Ezt írja oszkár:
"Egyszer már leírtam. Az ilyen 3-4bkeretes nyomoroncokat ősszel vagy egyesíteni, vagy felszámolni kell!   Nem meghagyni a "tartalékok tartalékának!"

Egyáltalán ti most szórakozni jártok ide?

Te is abba a mocsárba süllyedsz amelybe az elvtársaid.

Igen. Szórakozni járunk ide.
Van itt egy "méhész", aki nem tudja még a szakkifejezéseket sem. Nekem legalábbis szórakoztató. Azt sem tudja mi mire való.
Majd csak megírja valaki, hogy mikor kell a tartalékcsalád.
Normális méhészetben csak anyatartalélok vannak, pici böngészett családok, mert a pároztatókból megszorulva kiszöknek, de tartalékcsalád teljesen más okból kell...meghagyom Oszkárnak, gondolom van annyi tudása, hogy leírja neked. Meg azt is, mit kell csinálni tavasszal az anyátlan, vagy rossz anyás családdal.

(Nincsenek itt Attila elvtársak. Méhésztársaknak szoktuk egymást nevezni. Elvtársaitok nektek vannak omme tagoknak, akik a központi bizottságotokban nem tesznek értetek most sem semmit, és amikor újabb hurkot húznak ránk, akkor akár a tagság, csak lapítanak. Nem tudom a 3 éves terv miként áll. Hallottam átcsoportosítanak a pártitkárok cégei irányába. Az állatjólétit is csak papíron kaptátok, de a statisztikában talán jól mutat.  Anti is szokott ezzel az elvtársi dumával jönni, holott nagyon jól jön valamiért ez az elvtársi barátság, mert az a rohadt komcsinak nevezett előző kormányzás alatt ezt bizony nem lehetett csinálni...)

Na szóval még mindig nem tudja Meki mi van ott Szerbiában, ami üti az atkát végre.
1777? Hírzárlat?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #5353 Dátum: 2023. December 17. 21:53 »
A TARTALÉK családot vándorló konténeresek tartanak, azért,ha kiesik egy TERMELŐ család a konténerből (ne legyen "foghíjas") azt tudják vele pótolni. 

A tél folyamán leanyátlanodott családokat rakodósok kisöprik! Elviszik a kaptárat onnan.  (A ládáidat ráncigálhatnád az biztos!)
Ez a nép ráül a mellette lévő kaptárokra.

Milyen "törzscsalád" az aminek az anyja beteleléstől tavaszig kimerül ,vagy teljesítménye nem üti meg a szintet? Ősszel ezt nem veszed észre? ( A méhésszel van probléma)

Az alapvető problémáid itt kezdődnek!

Nagyvonalúságomról meg csak annyit: 1 fiók méz volt a fejük fölött beteleléskor! A kis "nyomorult tartalékocskák" :D igen jól kizabálták! Kevesen lehetnek? :)

Igen, jól szórakozunk. A bűvész trükkök gyakorlásával hogy állsz? Tudod, amikor az általad lefotózott családot, kaptárostól akartad kicserélni egy másikra. Akkor is lebuktál! ;D ;D

Tartalék család, vagy anya tartalék!? Nem mindegy!! Mint az sem ,hogy: Idd ki a bilit,vagy vidd ki a bilit! :)
« Utoljára szerkesztve: 2023. December 17. 22:02 írta oszkár »

« Válasz #5354 Dátum: 2023. December 18. 07:53 »
Na jó, akkor MÉHÉSZ elvtársak.
Azért merlek benneteket így nevezni, mert van egy közös elvetek, az pedig a másik b@szogatása.
Nem szakmai csörte, hanem vegzálás, lejáratósdi.
Viszont azon nagyon meglepődök, hogy ennyi idő után nem jöttetek rá, nálam ez nem működik.
Nézzük oszkár újabb benyögését:
"Milyen "törzscsalád" az aminek az anyja beteleléstől tavaszig kimerül ,vagy teljesítménye nem üti meg a szintet? Ősszel ezt nem veszed észre? ( A méhésszel van probléma)

Az alapvető problémáid itt kezdődnek!"

Komolyan mondom, hogy olyan képességekkel rendelkezik oszkár amit már a látnokok is megirigyelhetnének.
Tavasszal amikor elindul egy anya a petézéssel, és úgy látni minden ok, akkor csettintünk egyet.
Aztán a következő vizsgálatnál már láthatjuk, hogy egyre több herét fiasít, ekkor már gyanakodunk.
Ezt te már ősszel észre szoktad venni?
Nagyon szépen megkérlek tárd elénk ezt a benned feszülő óriási tudást, hogy lehet ősszel kiszűrni ezeket az anyákat, hogy tavasszal ne legyen probléma.
Ja és neked termelési szezonban sem szokott ilyen előfordulni?
Nálam még azévi anyáknál is néha, hogy kimerülnek.
Ennek rém egyszerű oka van, kevés herével találkozott párzáskor, és a magtarisznyája idő előtt kiürül.
Most engem akarsz oktatni?
Jövőre Húsvét április 1-re fog esni.
Ott nyomd el majd ezt a hasba akasztós stílusodat.
Az alapvető problémák ott kezdődnek, hogy ti az általam használt technológiát nem ismeritek, amire azt mondom hála az égnek.
Úgyis sok az eladatlan méz, minek nektek még több?
Próbálj meg más célszemélyt piszkálni, én csak sajnálni tudom azokat akik azzal töltik az idejüket, hogy a másikba belekössenek.
Nekem az eredményeim megfelelnek, 40 éve a méhészkedésből élek, és köszi jól vagyok.
Ha olyan balfácán lennék a méhekhez mint ahogy ti beállítotok, akkor már rég az utcasarkon kéregetnék.
Ennek ellenére nézz rá a Facebookra az idén mennyi mindent adtunk a rászoruló gyerekeknek Karácsonyra.
Mondtam én, hogy szánalmasok vagytok.
De ha ti így jól érzitek magatokat a bőrötökben, ám legyen.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2023. December 18. 07:56 írta Nagyernyei Attila »