Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286922 megtekintés
*

leo

• 210
Re:Hír-les
« Válasz #5205 Dátum: 2021. December 15. 20:48 »
Akkor csak Klenáncz van vizsgálva? Mit tudni?

*

leo

• 210
« Válasz #5206 Dátum: 2021. December 15. 22:28 »
Ó Petőfi! Csak várjál.

*

buksi

• 466
« Válasz #5207 Dátum: 2021. December 28. 10:26 »
Akkor hát Attila is megszólalt,nekem ez már sok?

*

Bicska

• 601
« Válasz #5208 Dátum: 2022. Február 01. 08:28 »
https://magyarmezogazdasag.hu/2022/01/21/nem-csak-magas-neonikotinoid-dozisnak-kitett-mehek-pusztulnak-el-korabban?fbclid=IwAR1lq9YCejTZFjZDjanpzg3UYFspCQo7YWazANOPJPgO81txU3aPbRkag3Q

Tehát nem... nem veszélyes... ez a legjobb.. Persze aki támogatta évekig, az most szépen lapít.. Talán.. ha lenne esélye.. újra kardoskodna mellette...

Már csak egy kérdés maradt amennyiben a valóság és a térkép eltér, melyik mérvadó?

Avagy: "Katona! A pocsolya nem azért van, hogy átlépje, hanem azért, mert esett!"
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Bicska

• 601
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #5210 Dátum: 2022. Február 14. 12:39 »

*

buksi

• 466
« Válasz #5211 Dátum: 2022. Február 23. 21:01 »
Érdekes hírhttp://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=73&start=0

*

buksi

• 466
« Válasz #5212 Dátum: 2022. Március 07. 16:56 »
Tényleg kiürült ez a klub nem sok mindent lehet itt megtudni,sajnos megint a zöldön hallani de érdekesen a szakmaközi szervezetről.

*

buksi

• 466
« Válasz #5213 Dátum: 2022. Március 17. 19:49 »
Megint csak a zöldön hallani híreket,az új támogatásról,érdekesen alakulna ha lenne,itt csak a holdállásos méhészkedés a remek hír és a megállapítás,a kis méhészet is lehet profi.

« Válasz #5214 Dátum: 2022. Március 18. 08:01 »
Szegény buksi!
Szerintem neked csak álom annak a "kis méhésznek" a méhcsaládjai.
Éppen 39 éve járok be hozzá, legtöbb 50 családja volt.
Munkahely mellett ennyi elég volt neki, most pedig nyugdíjas, és eü. problémákkal küzd.
Véleményem szerint nem az állomány nagysága dönti el, hogy ki a profi.
Aki egy méhcsaládtól annyi mézet tud elvenni mint a barátom, nekem ő a szememben,profi.
Aztán ismerek olyan több száz családos méhészt is, aki a méhek mellett öregedett meg, de az ő elmondása szerint akácon még sosem pörgetett 20 kilónál többet.
Akkor ki a profi?
Ha majd engedi készítek nála képeket, de előtte szerezz be seduxent.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #5215 Dátum: 2022. Március 18. 09:08 »
Szegény Attila!
Most már értem mások is miért néznek kötekedőnek,neked is vannak értelmezési hibáid,főleg ha nem mondasz igazat.Pont azért írtam a megállapítást,hogy a kis méhészek is  dolgoznak profi módon nem kapkodva,mint a nagyok,de ez a fórum csak a te és kiskakas mellébeszéléseire jó,neked sem ártana memória gyógyszer,jó erős kávéval.

« Válasz #5216 Dátum: 2022. Március 18. 09:46 »
Köszi a jó kívánságaidat, mehetsz te is a Zöldre.
Részemről befejeztem, de annyit hozzáfűznék, hogy az előző megjegyzésed, olyan kötekedőnek tűnt.
Szerintem ezt mások is így látják.
Azzal szeretnék ettől a témától eltávolodni, hogy mindenkinek olyan méhcsaládokat kívánok az idei termelési szezonban, mint amilyenek a barátomé.
Akkor nem lesz gond már a repcén sem a termeléssel.
Remélem így megfelel.
Ha válaszolsz magadnak, akkor azt a gőzölgőbe tegyed, mert bármit írsz innentől nem vagyok rá vevő.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5217 Dátum: 2022. Március 19. 10:34 »
Szerintem Buksi már több néven “írogatott jó szándékkal” itt, a fekete-fehéren.
Amíg nem lesz kötelező a saját név használat és annak ellenőrizhetősége, menni fog a “jóindulatú keverés ”.

Nem ide tartozó a téma, de csak egy rövid megjegyzés.
Miért nem olyanok, olyan jók a méheim itt, mint a másik, többi telephelyemen.Hallani mindenfelé a ezt a kérdést.
Mivel nekünk sok telephelyünk van biztosan
állíthatom, hogy a családok erősségét a röpkörzetben használt vegyszerek fajtája  és azok kijuttatásának módja, ideje sokkal jobban befolyásolja mint a méhészeti tudás.Természetesen ez akkor igaz, ha a méhek alapvetően rendezettek, megfelelő az atkairtás, stb.

EZÉRT IS NINCS ÉRTELME AZ ENYÉMEK “ILYEN JÓK, MEG OLYAN JÓK” KIJELENTÉSEKNEK !!!

MA ELSŐSORBAN A NÖVÉNYVÉDELEMNEK ELNEVEZETT ISTENTELEN MÉRGEZÉSEK MÓDJA A DÖNTŐ TÉNYEZŐ A CSALÁDOK ERŐSSÉGÉBEN.

Attila!
A barátod tegye össze a két kezét és mondjon köszönetet az ott gazdálkodónak.

Csányi Antal

*

oszkár

• 1226
« Válasz #5218 Dátum: 2022. Március 19. 14:46 »
Ebben a formában nem biztos hogy igaz. Nem csak a növényvédelemben kell az okát keresni a gyengébb családoknak.

És most nem az atkairtási problémákra gondolok! (Tételezzük fel, az tökéletes volt.)

*

buksi

• 466
« Válasz #5219 Dátum: 2022. Március 19. 21:48 »
Csányi Uram!
Nem irogatok más neveken,és rossz indulatból sem akartam soha,csak a jelenlegi tényeket
közöltem,mint most is,erre Attila hülyének néz,seduxent,emleget,holott jeleztem jó dolog
a kis méhészt is elismerni,nem vagyok kezdő értek mindent,sajnálom Attilát.hogy alapból mindenkit ellenségesnek gondol.