Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286210 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5010 Dátum: 2020. Január 30. 10:10 »

Most jöttem a rádióból, pont ez volt az élő műsor címe is, hogy az "Európai méhészek forronganak a mézhamisítás miatt."

Nagyernyei Attila

Adhatsz te bármi címet is akármelyik műsornak, a hírekre kíváncsiak a népek, de mi ennek az értelme. A méhészek tudják a lényeget. Teljesen más volt a tünti célja. Hoppá!
A mézhamisítás miatt forronganak, de a ti céljaitok éppen ellentétesek.

« Válasz #5011 Dátum: 2020. Január 30. 11:29 »
Na nézzétek csak a minisztert!
Miket is mond?
Ja, hogy ezzel nem értetek egyet?
Az a ti bajotok.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5012 Dátum: 2020. Január 30. 11:58 »
Tévedsz. Sokan gyanítjuk. De nincs bizonyítékunk. Ha meg nincs, akkor nem járatjuk le magunkat.

...Akkor biztosan hallották a nyelvet beszélők, nagy tapasztalatú világjárók, hogy a spanyol méhész egyesület kínai mézzel kereskedik,

Hírek és képek Brüsszelből!
Pár perccel ez előtt kaptam!
"Felsorakoztunk. Egyelőre 30-40-en vagyunk, Spanyol, Lengyel méhészekkel.
...

Nem kellett volna tőlük megkérdezni /a spanyoloktól/, hogy otthon már rendet raktak-e? Nekik legalább van bizonyítékuk.(?) Esetleg ez is csak nálunk hír, mert itt is kellene alkalmazni.  ::)

« Válasz #5013 Dátum: 2020. Január 30. 12:22 »
Honnan emlékszel te ilyenekre ??

« Válasz #5014 Dátum: 2020. Január 30. 12:30 »
Fejből. ;)

*

izso60

• 573
« Válasz #5015 Dátum: 2020. Január 30. 16:53 »
Üdv.Uraim!
Idézet a klubvezető Úrtól:
Köszi, hogy azért elismered legalább azt, hogy írástudó vagyok.
Megpróbálok leereszkedni a szintedre, bár ez nekem elég nehezemre esik.
Te hol olvastad linen írásában, hogy fokozott hatósági ellenőrzést írt volna?
Neked bár mit írhatok, lényeg a kötekedés.
Szeretném tőled megkérdezni voltál e tüntetni, esetleg a javaslataidat hol olvashatom?
Kicsit beragadtál a fotelba izso60.
Más műsort kéne nyomnod mert ez már nagyon uncsi.
Egyébként abban igazad van, hogy értetlenekkel nehezen értek szót, amit te mellébeszélésnek veszel.
A bosszú, a gyűlölet, az agresszió süt írásaidból.
Nálam ez nem jön be, próbálkozz mással.
Nagyernyei Attila

Tisztelt Uram!
Sem nem bosszú,sem nem gyűlölet,sem nem agresszió(azt már Tomipapa kivesézte itt)csupán
érthető indulat,amit nem tudok egy pont után véka alá rejteni,de vedd úgy ahogy neked tetszik.

Ezt Jenő írta és idézte az említett Úrtól:

Tévedsz. Sokan gyanítjuk. De nincs bizonyítékunk. Ha meg nincs, akkor nem járatjuk le magunkat.

...Akkor biztosan hallották a nyelvet beszélők, nagy tapasztalatú világjárók, hogy a spanyol méhész egyesület kínai mézzel kereskedik,

Hírek és képek Brüsszelből!
Pár perccel ez előtt kaptam!
"Felsorakoztunk. Egyelőre 30-40-en vagyunk, Spanyol, Lengyel méhészekkel.
...

Nem kellett volna tőlük megkérdezni /a spanyoloktól/, hogy otthon már rendet raktak-e? Nekik legalább van bizonyítékuk.(?) Esetleg ez is csak nálunk hír, mert itt is kellene alkalmazni.  ::)

Ezek is olyan mellébeszélések amik hergelik az olvasni is tudókat.
Persze aztán jön hogy mennyire vagy mellette a témának,meg mennyire süt a gyűlölet.

« Válasz #5016 Dátum: 2020. Január 30. 17:37 »
Tisztelt Méhésztársak!

Az alábbiakban közlöm dr. Zsíros Istvàn nagyon jól sikerült összefoglalóját.
Remélem így mindenki tisztában lesz vele a gyantatechnológia elleni petícióm (melynek célja a hamisított import megakadályozá-sa) kinek-kiknek az érdekében lett háttérbe szorítva a méhészek támogatása szempontjából.

”Érdekképviseletünk fonákságait érintő fórumtémáink ígért összefoglalója
Avagy: Jár-e Eubee-s logó az angyalok homlokára?

Mi Magyarországi méhészek legnagyobb problémánknak az olcsó, Európába özönlő import mézeket tartjuk.

A vegyes virágméz állandósult megnyomorítottsága 2016 óta tart, mióta az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentesen kerülnek be az Európai uniós közös piacunkra.

Az olcsó ukrán méz Unióba hozatalában nem tagadott szerepe van az Aranynektár Kft.-nek is, aminek ügyvetetője Fulmer-Takács Ferenc. Később ennek jelentősége lesz.

Az ukrajnai méhész kollégák beszámolói alapján, tőlük 1 Eurós, azaz 300 Ft-os áron történt az elmúlt időszakban is a felvásárlás.

Az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentessége előtt a vegyesmézünk felvásárlási ára 750 Ft- 850 Ft között állt be az ezt megelőző időszakban, az ukrán vámmentesség után a vegyesmézünk felvárárlási ára 530-600 Ft közé esett. Ez 30-40 %-kal kevesebb jövedelem a biztosnak mondható vegyesméz-termelésünkben.
Mivel az akácméztermelés a szélsőséges időjárás miatt hektikus, bizonytalan, változó, a vegyesmézzel megkereshető jövedelemkiesés a méhészetek rentábilitását oly mértékben csökkentette az elmúlt három évben, hogy többen felhagynak a méhtartással. Ez mezőgazdaságunk szempontjából is káros hatású.

Fontos jelenség az is, hogy az elmúlt vámmentes évek hatására a kezdeti átlagos méztermelés Ukrajnában 20 kg/méhcsaládról 120 kg/méhcsaládra ugrott. Miközben a méhcsaládszámuk nem változott, addig a méztermelés és mézexportjuk hatványaira emelkedett. Ez biológiailag képtelenség. Okunk van feltételezni, hogy az egyébként laborvizsgálatokkal már szinte kimutathatatlan Kínai hamisított "méz" talált utat Ukrajnán keresztül az Európai Uniós közös piacunkra.

Az elmúlt években azt tapasztaljuk, hogy érdekvédelmi szervezetünk az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, az OMME mintha a szakmapolitikában egyre jobban érthetetlen módon a háttérbe szorulna.
Így fordulhatott elő, hogy egy önjelölt nevetségesen kis taglétszámú kvázi "gittegylet" az országos média figyelmével tetszeleg kis létszámú akcióival a magyar méhészek megmentőjeként, holott erre sem felhatalmazása, és álláspontunk szerint erkölcsi alapja sincs meg. Ez legtöbbünk véleményét tükrözi.

Egyesület az Európai Méhekért-re, az Eubee-re gondolok, aminek elnöke az a Fulmer-Takács Ferenc, aki egy az ukrajnai méz Európai Unióba hozatalát előmozdító mézfelvásárló. Lehetősége van rá, megteheti.

Logót kíván alkalmazni az európai uniós vásárlók tájékoztatására, hogy melyik méz származik Európai termelőktől. Az Eubee logót.
A baj csak az, hogy az eredeti 2019 novemberi, interneten elérhető hitvallásuk szerint, ez egy olyan földrajzi megjelölés, amiben Ukrajna is benne van. Azóta ezeket a mondatokat leszedték, de országos médiának nyilatkozott Fulmer-Takács Ferenc, hogy az európai kontinens Unión kívüli országait is várja az Eubee kötelékébe. - Minden le van mentve. -

Kérdés ötlik fel bennünk, hogy az Eubee logóval akarja ránkhozni a jövőben az ukrán mézet, hogy az uniós vásárló azt gondolja Uniós termelőtől vásárol?
Akkor az általa kezdeményezett brüsszeli tüntetések csak marketingfogások, hogy a vásárlók az importált termékeit vegyék le a polcról, abban a hitben, hogy bennünket Uniós méhészeket támogatnak?
Biztos, hogy miértünk történtek ezek a demonstrációk??

Az Agrártárcának és az Európai bizottságnak is tisztelettel jelezni szeretnénk, hogy az Ukrán vámmentességet és a Dél-Amerikai kereskedelmi egyezményt is úgy érezzük mi Európai Uniós és Magyar méhészek fizettük és fizetjük meg, akik Magyarországon az OMME-ban tömörülnek, és nem holmi magánérdekek köré csoportosuló gittegyletekben.

Az OMME vezetőségének elmúlt időben tapasztalt "csendbe" burkolózását és jövőbeni határozottabb kiállását demokratikus keretek között át kell gondolni.
Már annál is inkább, mivel egyes le nem reagált cikkek szerint az OMME elnöke is már Fulmer-Takács Ferenc. Nem vicc. Megjelent a sajtóban.

Az Agrárminisztériumhoz, és az Európai Bizottsághoz szeretnénk fordulni a követező javaslatokkal, egyben kifejezve, hogy a magyar méhésztársadalom a jövőben is egységesen a független OMME kötelékein belül tartja csak elképzelhetőnek az érdekképviseletét.

A három javaslatunk tehát :

1. "Eu, Europa" eredetmegjelölő szavakat, szórészeket csak olyan mézkiszerelők és mézértékesítők használhassanak, akik nem bonyolítanak mézforgalmat Európai Unión kívüli  országból, garantálva, hogy az összes forgalmazott méztermékük az Európai Unió országaiból származik.
Senki ne sajátíthassa ki ezeket az eredetmegjelölő szavakat.
Ennek felügyelete történjen hatóságilag, mint a bio minősítés

2. Méz esetén állítsa vissza az unió a 2015 előtti védővámot Ukrajna esetén, és minden unión kívüli méz esetén. Ha nem akkor, biztosítson a méztermelőknek 30-40% kompenzációs felárat. Enek kifizetése semmikép ne a felvásárlón keresztül történjen, legyen igazolt mézeladáshoz kötve, támogatási rendszerben

3. OMME a magyar méhészek érdekvédelmi szervezete. Eubee, meg hasonló gittegyletek ne szoríthassák ki szerepéből. Ne történjen megosztó tevékenység. Igenis ne hagyják ki az OMME t a szakmapolitika, oktatás, és egyéb vonatkozó területek alakításából.

Tisztelettel, a kollégák bizalmával és egyetértésével, a Méhész klub fórumán elhangzottak alapján összeállította: Dr. Zsiros István méhész

Az aktív fórumozó tagokat kérem szépen, egyetértésük jeleként nyomják a tetszik, vagy a nem tetszik gombot!”

*

lygo67

• 144
« Válasz #5017 Dátum: 2020. Január 30. 17:48 »
...
Ezek is olyan mellébeszélések amik hergelik az olvasni is tudókat.
...

Évek óta mellé(el)beszél. Konkrét kérdésre nem válaszol. Hiába is idéztek vissza az írásaiból .  :( és  meg :) ni való

*

izso60

• 573
« Válasz #5018 Dátum: 2020. Január 30. 18:24 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt Tóth Zoltán!
Részemről köszönöm ennek a jól összeszedett írásnak a beidézését!
Páran ezeket írkáljuk itt jó ideje, csak szétszórtan.
Ezért aztán kapunk a pofánkra,Mi vagyunk a tájékozatlanok,analfabéták,bolondok.
Pedig a csörgősipka más fején fityeg.
Kíváncsi leszek rá milyen minősítést fog kapni az írás ezen a fórumon,ettől a gazdától.
Én hasonlóan gondolom mint ahogy ebben az összefoglalóban leíródott.

« Válasz #5020 Dátum: 2020. Január 30. 20:32 »

*

lygo67

• 144
« Válasz #5021 Dátum: 2020. Január 30. 20:51 »
Itt tartunk!
https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/utott-a-vegzet-oraja-kinai-vegyeszek-tesznek-tonkre-egy-komplett-agazatot.19245.html?utm_source=agrarszektor&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel&fbclid=IwAR1Emxsbx-SSrOhHrvZczZaqSc_ZeVPZQcZhShrjn4A5BBQ1tSAANbZKJJM
Nagyernyei Attila
na akkor , hogy is van ez ?
a belinkelt oldalon kiemelve ez olvasható :

"A vásárlók nem szeretik, ha átverik őket: mézet akarnak venni és nem vegyészek által előállított szintetikus szemetet
– jelentette ki Fulmer-Takács Ferenc."

néhány hónapja meg ezt olvastuk :
"
Idézetet írta: Nagyernyei Attila - 2019. November 09.  21:00
Tisztelt Fekete-Fehér Méhészklub olvasók!
Takács Ferenc az Aranynektár Kft. tulajdonosa megkért, hogy nyílt levelét tegyem ITT közzé.
Ennek eleget téve, íme a levél:
"
Kedves Mindenki,

....

Alapvetően az a baj azért van válságban egész Európában a méhészkedés, mert kevés olyan nagy mézcsomagoló van mint az én vállalkozásom, hogy elkötelezetten csak közvetlenül európai termelőtől származó mézet csomagolunk.

Takács Ferenc"
nézzétek meg a képet - vonalkód fölötti utolsó mondat- és döntsétek el , hogy mennyire hiteles az idézett mondat  "

Most akkor ki is veri át a vásárlókat ?

*

Bicska

• 601
« Válasz #5022 Dátum: 2020. Január 30. 22:17 »
Drága Jenő!!!

Én csak azt szerettem volna, hogy feketén-fehéren leírd, hogy elítéled azt, aki etetésből származó mézet ad el. Megtetted, és én boldog vagyok. Látod, milyen kevéssel beérem???   :) :D ;D Egyébként valóban senki vagyok a méhészek közt, és maradok is. Nem motivál, hogy bárki is legyek, bármennyire is ezt hiszed. Én nem itt vezetem le pl. a családi feszkót... Folytassuk bátran. Nem ígérem, hogy túl gyorsan válaszolok, mert épp síelni vagyok, de majd aztán. Várom, ha van bármi konkrétumod bármiről. ;) No! Megyek borozni. Áldás, békesség!

u.i: Nem tudom, ki a noteszos ember. Én valóban csak a jó öreg Peter Falk-ot ismertem így. KÍVÁNCSIAN várom felvilágosításod.

"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #5023 Dátum: 2020. Január 30. 22:48 »
Nem ad el, adott el. Jaj de feledékeny vagy.
Tényleg nem ismered a noteszos embert? Kérdezd meg Attilát!
...
Van egy közülük, aki a fekete noteszát kiteszi minden méhésznek az asztalára, ....

Felrakjam ide? Vagy csak privátban? :o ::) :-X
Kérd el a hangfelvételt!  ;)

Azért valamiben nagyon hasonlítotok Te és a Klubvezető Úr. Ő, amikor megfogják, éppen sörére hivatkozik  terelés céljából, Te meg a borozásra.

Valóban baromi irigy vagyok kivancsi111-re.
Olyan 10-12 fokos sört ittam az előbb, ...
Szorítkozzunk a tényekre!
.. Egyébként valóban senki vagyok a méhészek közt, és maradok is.

Ezt tudjuk.

... Nem motivál, hogy bárki is legyek,

Dehogynem. Csak felsülsz valamennyi nicken. ;D ;D ;D

« Válasz #5024 Dátum: 2020. Január 31. 08:06 »
Nem volt valami tárgyalás tegnap ??