Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286443 megtekintés
*

zümi

• 1382
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

wr

• 1013
Re:Hír-les
« Válasz #3886 Dátum: 2018. Augusztus 01. 20:50 »
http://www.omme.hu/?p=11030 Édes, Drága, Jó, Istenem! Mit lehet ehhez még hozzátenni?
"Az elmúlt több, mint 30 év eredményeihez gratulált, és leszögezte: „az OMME hazai és nemzetközi szakmai körökben is elismert szervezet, adnak a szavára, a jövőben erre kell alapozni, ezt az irányt kell tovább erősíteni”." Tehát a miniszter szerint az omme nemzetközileg is elismert szervezet, és ezt az irányt kell tovább erősíteni.  ;D
Nekem ez annyit tesz magyarra fordítva, hogy méhészek, kezdjetek el valami más megélhetési forrás után nézni, de legjobb esetben is azt, hogy az égvilágon semmi sem fog változni!
Tehát, a méheinket mérgezik tovább, repcén jön majd a szokásos mászkálás, szotyin meg az elnéptelenedés. És a mézárak sem kúsznak felfelé, mert minek. Rohadjon meg a hülye méhésze...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3887 Dátum: 2018. Augusztus 01. 21:16 »
Elég a méh eladási hirdetéseket megszámolni, és lehet látni, megindult a menekülés az ágazatból.
 Csak egy gondolat. Jön a BMV. 300000 netó alatt nem igen lesz fizetés. Az ugye, évi 3 millió 600ezer, és kockázat nélkül. Hát lehet választani....

*

Kitin

• 934
« Válasz #3888 Dátum: 2018. Augusztus 01. 21:45 »
hurrá!Vegyszeres kezelések a bicikli utak mentén
https://www.youtube.com/watch?v=LQGP0om5BwM

« Válasz #3889 Dátum: 2018. Augusztus 02. 06:34 »
Aludtam egyet "méhecske" méhésztárs bejegyzésére:
http://morzsafarm.hu/kincset-er-a-szimat-egy-kutya-menti-meg-a-hazimeheket/
Gondolom sokan emlékeznek rá, hogy 7 évvel ezelőtt jártam az országot, előadtam OV-n, OMME Küldöttgyűlésen írtam róla a MÉHÉSZT-ben, hogy a méhegészségügyi reform egyik eleme lehetne a "Kutyadoki".
Az akkori vezetés élén Dr.Cserényi Péterrel szinte lehülyézett.
Hogy is nézett volna ki, hogy az üveg megalkotása, a méhegészségügyi felelősök országos képzésének Nemzeti Programból való finanszírozásának kitalálása után, Bross emberének megint van egy ötlete.
Inkább szégyenpadra ültettek, nem kaptam szót és kuss nekem.
Hát ilyen a magyar valóság!
Ami Ausztráliában és Amerikában működik, azt nálunk üldözik!
7 év telt el, pedig volt már kutyánk is!!!!!!
Az utolsó szaktanácsadói értekezleten szerettem volna bemutatni, de azt sem engedték meg, hogy 10 évi szaktanácsadói munkám után elköszönhessek a kollégáktól.
Az egyik nagy pofa annyit mondott....na gyere be, mert addig be sem engedtek!!!!!!!!!!!!!
Ezek után semmihez semmi kedvem nem volt, egyre koncentráltam, hogy amennyire lehet ezt a bűnös szemléletet űzzük távol az OMME-ból.
A kishitűség, a  bosszúvágytól fűtött, érzelmi alapon működtetett szervezet, a két tábor masszív ellenállása még ma is tart.
Senki nem azzal törődik, hogy mi az ötlet, előre viszi e közös dolgunkat.
Kinek az embere?
És ezért nem lesz béke!
A kutyadoki ezen gondolkodás mintapéldája.
Pedig mennyien jelentkeztek, hogy segítenek.
A BRFK nyomozóitól(drog kereső kutya) a horvát méhészeken keresztül, a szagazonosító laboránson keresztül..és még sorolhatnám.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Programból finanszírozható lett volna, csak mivel én nyomtam a témát meg kellett akadályozni.
Kivel csesztek ki?
Veletek.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #3890 Dátum: 2018. Augusztus 02. 07:38 »
Elég a méh eladási hirdetéseket megszámolni, és lehet látni, megindult a menekülés az ágazatból.
 Csak egy gondolat. Jön a BMV. 300000 netó alatt nem igen lesz fizetés. Az ugye, évi 3 millió 600ezer, és kockázat nélkül. Hát lehet választani....
Azért a BMV is csak egy munkahely, ahova be kell menni minden reggel, és benn kell tölteni az egész napot. Ha nem így teszel, vagy lustálkodsz, esetleg csúnyán nézel a főnöködre elhajtanak. A méhek nem veszik zokon ha nem foglalkozol velük minden nap, sőt örülnek neki, és az sem nagy baj ha nem fél nyolckor hanem mondjuk kilenckor állsz munkába.
Bár manapság már nem ez a jellemző, de ha minden klappol, és ha nem is pörög a gépezet 100 hanem csak 85-90%-on, akkor azért a méhekből még meg lehet élni. Pl. az idei évben ahol nem voltak ilyen komoly vegyszer gondok, ott 53 család hordott 4 hordó repcét, 8 hordó akácot, és 6 hordó szotyit, ami kb. 2,6 millió. És annyival 1 ember simán elboldogul, csak a pergetésekhez kell segítség.
Az viszont tény, hogy évről évre rosszabb a helyzet. A sok év alatt kiszórt vegyszer halmozódik is, nem tűnik el a talajból, a neokat még vagy 20 évig ki lehet majd mutatni a talajvizekből. A családjaim mostani állapota köszönő viszonyban sincs azzal amilyenek régebben ilyenkor lenni szoktak. Napraforgón még úgy szoktak hordani és építeni mintha még az akácon lennének.
Azt a hírt hogy menekülnek az ágazatból pedig a többség üdvözli, az egyre komolyabb méhegészségügyi problémák, és a túlterhelt legelők miatt.

« Válasz #3891 Dátum: 2018. Augusztus 02. 09:30 »
"csak mivel én nyomtam a témát meg kellett akadályozni."  Nemcsak Te nyomtad a témát, pont hét éve én is próbáltam segítséget kérni a témában, de majd.... Én vérebet akartam erre képezni, de elvetették a témát. Kutya is volt, úgy érzem szaktudás is lett volna, de nem ment a dolog. Szerintem most sem menne......

« Válasz #3892 Dátum: 2018. Augusztus 02. 12:30 »
Ma a "Hajnaltáj" műsorában mézekről és méhpusztulásról lehet hallani. A téma aktív, már a fodrászom is kérdezi, hogy mi a helyzet.

A riportokban Vinkóczy Gabriella, Szepesi Ferenc és Bross Péter is megszólalnak.
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2018-08-02

Az időpont: 5:35:25 - 5:43:16

magáért beszél.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3894 Dátum: 2018. Augusztus 03. 07:59 »
Nagyon jó ötlet. Csatlakozni kellene hozzá.

Nagykovácsiban, az Önkormányzat parkolójában is van egy betonkerítés. Már vannak rajta festmények. Szerintem lehetne még helyet találni ott. Meg az OMME-tól nem messze is van nagy tűzfal. Kellene egy festőművész...

A falak fotóiból meg lehetne képeslapot készíteni, és azt rendezvényeken jótékonysági céllal árusítani. Mind van az UNICEF-nek is ilyen jótékonysági képeslap akciója. A befolyó pénzből meg támogatni pl. a vegyszermentes növénytermesztési technológiákhoz kapcsolódó kezdeményezéseket...

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3895 Dátum: 2018. Augusztus 03. 08:32 »
Hír. BMV gyár.
 Ennek kapcsán felmerült bennem a kérdés.
Vajon hágyan fognak leszámolni a BMV gyárból és mennek vissza méhésznek, ha majd rossz évek miatt, fagyás, mérgezés, olcsó mézárak miatt, ideiglenesen el kell neki menni dolgozni,
Más kérdés, ha dönteni kell majd a fiataloknak, mit választanak, a méhészkedést e, vagy a Bmv-t?
 Csuja nincs itt, de mindjárt bele is kötne, hogy a BMV-be sem kell mindenki. Igen ám, de tudjuk, minden ilyen óriás cég, aki az átlagtól, magasabb bért fizet, bérfelhajtó hatással van.

« Válasz #3896 Dátum: 2018. Augusztus 03. 09:34 »
Jó kérdés, hogy mennyire lesz hatással a méhészkedésből élőkre. Itt felénk (Budapest és környéke) leginkább azok méhészkednek, akik nehezen viselik a kötöttségeket, nem akarnak bejárni munkahelyre, nem akarnak főnököt, kollégákat, napi tömegközlekedést vagy dugóban ülést stb. Akiket ismerek, azok másodállásban méhészkednek. Én is. Nem adnám fel a bejelentett, jól fizető állásomat a méhészkedésért. Öngyilkosság lenne a mai viszonyok közt. Kérdés az, hogy Debrecenben és környékén akik méhészkednek azoknak is fontos-e az, hogy ne legyen főnöke stb - lásd előbbi felsorolásom -. Vagy a méhészkedés kizárólag szükségállapot náluk, és ha adódik valami biztosabb akkor váltanak. El akarnak-e menni több műszakban robotolni a gyárba, vagy a beszállítókhoz, telejsem mindegy. Meg azért elég közel lesz az a gyár a keleti határainkhoz, ahonnan könnyen átjön az olcsóbb munkaerő, ezért lehet, hogy annyira nem lesznek ám álom bérek! Sok mindentől függ, hogy hány embert lehet a méhészkedésből elszippantani a gazdaság más területeire. Szerintem idővel egyre többet, mert ahogy nézem, ez a méhészkedés annyira nem nagy zsuga. Ha nem a méhek és a természet szeretete miatt csinálnám, akkor már rég elfelejtettem volna ezt az egészet.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3897 Dátum: 2018. Augusztus 03. 11:13 »
Igen a jövő az bizonytalan, viszont a tabil jó munka erőt meg kell fizetni. És mint tudjuk az autó gyártás nem kefe kötés, ahonnan ha leszámolnak, rögtön be tud ülni más. A méhészek nagy többsége innovatív, valószínű kapkodni fognak utánnuk.

« Válasz #3898 Dátum: 2018. Augusztus 03. 16:12 »

Hogy is nézett volna ki, hogy az üveg megalkotása, a méhegészségügyi felelősök országos képzésének Nemzeti Programból való finanszírozásának kitalálása után, Bross emberének megint van egy ötlete.
A kishitűség, a  bosszúvágytól fűtött, érzelmi alapon működtetett szervezet, a két tábor masszív ellenállása még ma is tart.
Senki nem azzal törődik, hogy mi az ötlet, előre viszi e közös dolgunkat.
Kinek az embere?
És ezért nem lesz béke!

Ha jól értem Attila Te itt Bross emberének vallod magad.Ugyanakkor ostorozod a két tábor helyzetet.
A változás akkor kezdődik, ha valaki, senki emberének sem vallja magát, csupán bizonyos elvek, eszmék elkötelezett híve.Én egyik táborba sem sorolom magam, mégis egész kerek a világ.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 03. 16:16 írta Malya Péter »

*

wr

• 1013
« Válasz #3899 Dátum: 2018. Augusztus 03. 16:57 »
Kár hogy egy hozzászólásra csak egy lájkot lehet adni, mert erre most többet is adtam volna.
Ez olyan mint a verekedés, az is mindig úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt.  :D A változás akkor kezdődik, amikor nem folyton másokat akar az ember megváltoztatni (amire egyébként sem sok esély van), hanem ő maga változik.