Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286141 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #2925 Dátum: 2017. Január 29. 13:34 »
Ez teljesen igaz.
 Az omme -nak semmi sem drága, hogy tovább csinálhassa amit eddig. Még arra is képesek, hogy eltűrjék a kritikát, ha tudják, hogy úgy sincs semmi hatása.

De. De. De. A világ azért nem így működik. Mint ahogy még a legnagyobb légnyomásó leült anticiklont is elviszi valami egyszer, a legalaposabban, és legpontosabban kidolgozott tervbe is hiba csúszik előbb utóbb. Csak ki kell várni.

« Válasz #2926 Dátum: 2017. Január 29. 14:06 »
Ugye mindenért az OMME a hibás?
Arra lettem volna kíváncsi ha nem csinálták volna a mézkampányt akkor mit szóltatok volna?
Kérdezem ezt úgy, hogy Robotur írásával maximálisan egyet tudok érteni.
A mézpiac problémájának fő okát nem a belső fogyasztás néhány dekával való megemelése fogja megoldani.
Elkezdődött a nagypolitikában is a kampány.
A méhészek potenciális szavazó bázisnak számítanak!
Egyszer "akác-kampány-koalíció", most meg mentsük meg a magyar méhészeket, a fogyasztás növelésével?
Akkor amikor a víz, villany, telefon és fűtésszámlák kifizetése is problémát okoz?
Ha megfigyeltétek a Szekszárdi Tavaszváró-Szakmai Méhésznapra politikust már évek óta nem hívok.
Emiatt a rendezvény nevét is megváltoztattam, és a szakmaiságot emeltem ki.
A politizálásnak egy szakmai civil szervezetben nincs helye.
Amíg valamelyik politikai párt színében volt előadónk, mindig felhasználták kampányra.
Természetesen ágazatunkat képviselőkre szükségünk van (széllel szemben nem érdemes), különösen akkor, ha ők is méhészek, de ez igen sikamlós pálya.
Annak idején amikor Székesfehérváron Dr.Torgyán József végig a tejről beszélt (Mizo botrány) valaki bekiabált neki, hogy....miniszter Úr mi méhészek vagyunk!
Annyira belefelejtkezett a kampányba.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2927 Dátum: 2017. Január 29. 14:10 »
Nem tudom hol írtam már le, de leírom még egyszer.
 Ha egy lefolyástalan tóba újabb és újabb patakokat folyókat terelünk. Plusz a meglévők medrét azt kiegyenesítjük, mi lesz abból a tóból?
 A tóba esetleg képzelhettek mézet is.
 Már nem szabadna semmivel a termelési oldalt támogatni. Még gyógyszer cukorral sem.
 Az értékesítési oldalt kellene támogatni. Mert így nem sokára gátszakadás lesz.

Persze lehet abba bízni, hogy a méhészek továbbra is ilyen tökkelütött hülyék lesznek, és majd csak úgy elhalnak maguktól.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2928 Dátum: 2017. Január 29. 14:22 »
ja és emlékeztetnélek. Mintha Mészáros alatt is mindenért az omme lett volna a hibás, vagy nem jól emlékszem?

*

zümi

• 1382
« Válasz #2929 Dátum: 2017. Január 29. 16:03 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 31. 11:32 írta vezerpar »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2931 Dátum: 2017. Február 01. 16:40 »
Valaki nyilatkozott a super tv 2-n.
 Állítólag 3 hónapja áll a mézfelvásárlás. Sok méhész fog tönkre menni. És az állam nem tekinthet el a 27%-os áfától.
 Most kell belehúzni.
Talán még több támogatás kellene a méhészeknek, hogy minél több mézet termeljenek. Az ifjú gazdást 25 milkóra, és külön támogatás a 200 vagy afölötti méhészeteknek.
 Ez biztos megbuktatása az ágazatnak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2932 Dátum: 2017. Február 02. 11:26 »
Egy kicsit élénkítem a fórumot. Mióta nem írogatok, lecsendült. De lehet, hogy így a jó. 

Ma érkezett az OMME elnökségének  levele. Azt látom, hogy a levél január 30-án készült, de mikor készítette az OMME elnöksége ezt a húgyszagú állásfoglalást. Miért mondom, hogy húgyszagú? Vannak akik a reggeli vizeletből szoktak jósolni. Na! Hát ez olyan.

Takács levele kicsit körülményes, de érthető. A nyári vegyes méz kell neki, de a méhészek nem adják 600 Ft-ért. Ha meg nem adják, akkor Takács úr beszerzi Erdélyből, Ukrajnából, Szerbiából. Azt is mondja, hogy így a kereskedők elfelejtik Magyarországot és az exportpiacunk elvesztése végeges lesz. Ez utóbbi gondolata szerintem erős túlzás, de időleges visszaesés természetesen bekövetkezhet. Abba sem hiszek, hogy Takács kivonulna a magyar felvásárlói piacról, bár erre is következtethetek:
Idézet
Amennyiben nem tudunk megfelelő mennyiségű magyar mézet a közeljövőben felvásárolni, kénytelen leszek a vevőkörünkben azoknak is az "European selection" termékkörünket ajánlani, akik eddig magyar mézet vettek.
És dicséri, hogy minyő jó is a többi országban általa felvásárolt méz. Hát igen. Talán. Vagy nem.

Szóval, mi a véleményetek?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2933 Dátum: 2017. Február 02. 13:14 »
Éljen Takács. Éljen Bross.

« Válasz #2934 Dátum: 2017. Február 02. 14:09 »
Azért mielőtt a levélíró útjára bocsát egy levelet átnézethetné már valakivel nyelvtani szempontból is, mintegy kerülvén a durva helyesírási hibákat... :o
Mert még a végén nem biztos, hogy a tartalom ragadja meg az olvasóközönség figyelmét.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2935 Dátum: 2017. Február 02. 14:42 »
Sziasztok!

Véleményem szerint, ez csak egy újabb pánikkeltő üzleti csel, amivel próbálkoznak.

A helyesírás.....hát az valóban kissé zavaros..

Nb18

« Válasz #2936 Dátum: 2017. Február 02. 15:54 »
Van itt más bibi is.
Ez!
"Az Elnökségnek nincs megbízható mézpiaci információja.......
OMME Elnöksége 2017. január 30."
Annyi kiegészítésem lenne, hogy semmilyen sincs!
Egyszer talán meghallják a méhészek véleményét, hogy piackutató nélkül csak vakon termelünk.
Nem régen pont erről írtam, kicsit lapozzatok vissza.
A mezőgazdaság összes ágazatában előre tudják mit kell termelni.
Mi semmit nem tudunk.
És sajna itt kezd érdekessé válni az OMME küldötteinek szerepe!!!
A küldöttgyűlésen meg kell szavaztatni egy mézpiaci elemző alkalmazását, és akkor lenne valami halvány lila információja az elnökségnek is.
Természetesen nem a mézértékesítési problémát kérem rajtuk számon!
Az a méhész, és kereskedő között dől el, az OMME ebbe nem tud részt venni.
De azért "súghatna", az Elnökség, hogy tartsuk, eladjuk, vagy egyáltalán termeljünk?
Mondjuk volt erre is példa..."Lesz az még 1.500-nál több is.."
Mivel nincs az Elnökségnek semmi információja, javaslatokat kell tennünk a hogyan továbbra.
Én ezt már 10 éve megtettem, akár milyen furcsának is tűnik!
2017-ben úgy működik a méhészeti ágazat, hogy semmit nem tudunk, nem csak a jövőnkről, még a holnapról sem.
Azonnal mézpiaci elemzőt kell alkalmazni, akár külföldi állampolgár is lehetne.
Hogy ez marhaság?
A tejipari elemző egy olasz állampolgár.
Nem ez a lényeg!
A méhészek érdekében tegyen le az asztalra olyan információkat, ami alapján tervezni lehet.
Véleményem szerint agy ilyen munkacsoport felállítása sem lett volna rossz ötlet.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2937 Dátum: 2017. Február 02. 18:45 »
Egy kicsit élénkítem a fórumot. Mióta nem írogatok, lecsendült. De lehet, hogy így a jó. 

Ma érkezett az OMME elnökségének  levele. Azt látom, hogy a levél január 30-án készült, de mikor készítette az OMME elnöksége ezt a húgyszagú állásfoglalást. Miért mondom, hogy húgyszagú? Vannak akik a reggeli vizeletből szoktak jósolni. Na! Hát ez olyan.

Takács levele kicsit körülményes, de érthető. A nyári vegyes méz kell neki, de a méhészek nem adják 600 Ft-ért. Ha meg nem adják, akkor Takács úr beszerzi Erdélyből, Ukrajnából, Szerbiából. Azt is mondja, hogy így a kereskedők elfelejtik Magyarországot és az exportpiacunk elvesztése végeges lesz. Ez utóbbi gondolata szerintem erős túlzás, de időleges visszaesés természetesen bekövetkezhet. Abba sem hiszek, hogy Takács kivonulna a magyar felvásárlói piacról, bár erre is következtethetek:
Idézet
Amennyiben nem tudunk megfelelő mennyiségű magyar mézet a közeljövőben felvásárolni, kénytelen leszek a vevőkörünkben azoknak is az "European selection" termékkörünket ajánlani, akik eddig magyar mézet vettek.
És dicséri, hogy minyő jó is a többi országban általa felvásárolt méz. Hát igen. Talán. Vagy nem.

Szóval, mi a véleményetek?
Szerinted miért lenne az általad említett országok méze rosszabb
mint a magyar?

Csányi Antal

« Válasz #2938 Dátum: 2017. Február 02. 19:41 »
Kapom a folyamatos telefonokat.
Néhány vélemény az Elnökségnek írt levélről.
Van aki egyenesen azt mondja, hogy szégyellje mindenki magát, aki kiment ezzel az emberrel tünteti Brüsszelbe, elárulta a magyar méhésztársadalmat.
Én momentán nem érzem magam árulónak, mivel a kínai méz ellen tüntettünk, a Horváth kollégákkal együtt.
Ma sem tennék másként, mert a véleményem nem változott.
Ha pedig nem tetszik egy kereskedő üzletpolitikája, másnak kell kínálni a portékát.
Én abba soha nem megyek bele, hogy ki miként üzletel.
Erre sem bizonyítékom, sem energiám, sem kedvem, hogy nyomozzak.
Emberi tulajdonság, hogy mindig másokban keressük a bajok okait.
Én annak a kereskedőnek adom a mézem, amelyik a legtöbbet kínálja érte, de most még nem szeretném eladni.
A méz nem romlandó, aggódjon érte az akinek szüksége van rá.
Nincs szerződés, nincs elkötelezettség, szabad a piac.
A kollégám 2 hordónként (annyi fér a kis zárt dobozosába) viszi Ausztriába a virágmézét, ottani méhészeknek, akik kiszerelik.
Az árat nem közölném, mert nyugtalanságot okozna.
Holnap újabb tárgyalás lesz, mert engem is érdekel a történet.
A fotelban ülve, a "SKYPE-t" nyomatva, ne várjatok jobb árakat!
Fel kell nőni a magyar méhésztársadalomnak a feladathoz, mert nagyon elkényelmesedtünk.
Egy telo elég volt, és jött a felvásárló, mért, fizetett, és távozott.
Ennek így, ebben a formában vége, vagy nem fogja megérni méhészkedni.
Azért csapnak fel sokan "vándor árusoknak", piacozóknak.
Én is ezt az utat választottam, egy kicsit másként.
Aki a piacokon való mínuszokban való toporgást, és a vele való éjszakázást (kiszerelés, utazás) választja, méltán megérdemli a magasabb árat.
Mindig az volt a baj, hogy sokan vagyunk!
Szerintem hamarosan jön a "Felező méhészcsomag".
Aki nem szeretetből, elhivatottságból állt közénk, annak nincs jövője.
Én soha nem szidalmazok egy kereskedőt se.
Megoldottam mindig a saját problémámat, de valóban most a helyzet nem valami biztató.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2939 Dátum: 2017. Február 02. 21:29 »
Üdv.Uraim!
Megszegve fogadalmam,mégis reagálok a klubvezető írására!
Bár az írását szerintem a "humor"topic-ban kellett volna írnia!
Van itt más bibi is.
Ez!
"Az Elnökségnek nincs megbízható mézpiaci információja.....
A mezőgazdaság összes ágazatában előre tudják mit kell termelni.
Mi semmit nem tudunk.
És sajna itt kezd érdekessé válni az OMME küldötteinek szerepe!!!
Azonnal mézpiaci elemzőt kell alkalmazni, akár külföldi állampolgár is lehetne.
Hogy ez marhaság?
A tejipari elemző egy olasz állampolgár.
Nem ez a lényeg!

Nos az olasz állampolgár mit javasol a magyar tejtermelőnek?
Termeljen talán kutyatejet,az majd JÓ áron eladható lesz az unió piacán?
Vagy menjen közmunkásnak és vágja ki a klubvezető galagonyását?
És mit termeljen a magyar méhész?
Ezt majd megmondja a magyar mézpiaci elemző!
Nos mit termel a "mézelő méh"juh túrót,vagy kecskesajtot?
A klubvezetőnek ajánlom valamelyik alternatívát,mivel a méztermelés komoly gondot okoz neki és néhány társának,az írásaikból legalább is úgy tűnik.
Ha elemzőre van szükségük állok rendelkezésükre,megmondom ki mit termeljen és hova adja el,ha csak ez a probléma ezen könnyen segíthetünk.

Csányi Uramnak!
Az igazi méze senkinek nem rosszabb,..........de a felvásárlója?
A magyar méhészek megmentője...........És nem kívánok többet hozzá tenni!