Nekem 150 gyümölcsfámat vágták ki!
Nem Nógrád megyei sajátosság a falopás!
Amikor volt a Pest megyei agrár kamara méhészeti osztályának alakuló ülése az elnöklő, előadó Jakab István fő gazda érdekvédőhöz csak két kérdésem volt.
1. Tudja -e hogy a teremben ahol 3 órát beszélt a gabonások, marhások, ....egyebek fejlesztési lehetőségeiről a hallgatósága több mint fel méhész akikhez, -ről egy vak hang sem hangzott el? (Még egy köszöntöm se!)
Ekkor kicsit vörös lett a feje!
2. Amikor azt kezdem taglalni, hogy a legnagyobb problémánk a külterületen elharapódzott és sajnos az utóbbi 2 hétben folytatólagosan elkövetett fosztogatás, ami minden mozdítható, eladható, megehető, elégethetőre kiterjed....
Ekkor már nagyon vörös volt a feje!
Ráadásul rákérdeztem, hogy ezek visszaszorítására tervben van-e a régi Magyar Királyi Csendőrséghez hasonló rendvédelmi szerv felállítása és ezt a kamara támogatja-e....
Kezdett indulatosan válaszolni, hogy....de amikor látta a teremben lévőket még a gabonásokat is érdekel a válasza, azt mondta, hogy a választások után visszatérnek a témára.....................
Ez kb. 3 éve történt!

A méhlegelő szakbizottságnak elsődleges feladata nem az új méhlegelők (erdők, mezővédő fasorok vagy csak egyes fák elültetését) létrehozásának megszervezését előkészíteni, hanem a meglévők megvédése!
Én biztosan nem fogom felújítani addig a gyümölcsösöm, nem ültetek egy darab fát sem ameddig nincs rá garancia, hogy nem fogják kiirtani és elhordani tüzelőnek!
Kérje a bizottság a mezei rendőrség felállítását (a régi Magyar Királyi Csendőrség mintájára!) aminek, ha ez elődeihez hasonló 98%-os felderítési aránya lenne, akár a krumpli lopások, rongálások felderítése nyomán a vidék fel fog virágozni!
Így viszont más hasznára nem ontom a belemet, csak nézzük a pusztítást, pár gyenge feljelentés, nyomozás megszüntetése idejére felfüggesztve!