Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286929 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2715 Dátum: 2016. November 28. 00:04 »
Ismét igazat kell adnom Bicskának! Aztaaaa! 5 percen belül már másodjára!
Bár nekem már nincs kedvem átmenni a Gőzőlgőbe, inkább megyek aludni! Szerintem te is tegyél hasonlóképp Bicska, jobban jársz! Máskor folytatjuk!  ;) :-*

*

Bicska

• 601
« Válasz #2716 Dátum: 2016. November 28. 00:06 »
Szép álmokat Maci!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2717 Dátum: 2016. November 28. 07:22 »
Azt a k...a  :o. Tudom én, hogy nem tudjátok a fölös energiát levezetni a kaptár emelgetéssel, de nehogy már egymásnak essetek.

Tudod nekem ugyan nem kell szeptember közepétől március végéig kaptárakat emelgetni, sőt április végétől augusztus elejéig kell csak a méztereket is, de nincs felesleges energiám. Ma is dolgoztam, és most jöttem fel a keretszögelésből, és még piszokul sok meló vár rám tavaszig.
Aztán nehogy már szó nélkül elmenjek a semmittevő mellett, aki a 60 kilométerre munkába járó melóst veszi a szájára, mert pótkocsijai és traktorai vannak, miközben Ő egy NYAVAJÁS PERGETŐRE SEM TUDJA FELVENNI A TÁMOGATÁST.
Biztosan azért utasították el, mert röhögőgörcsöt kaptak a Vivaldi a facéról aláírástól, és különben sem fizetett Vivaldi nevű méhész tagdíjat. Ezért nem kapott Liszt sem molnárkocsira ;D
Hát képzeld favágó barátom, hogy vettem pergetőt is, /LYSON/, Fűnyíró / Makita, Husqarna./ Utánfutó /Göd/. Azonkívül vannak olyan kisebbek mint méhlesöprő, kaptárlift, és még gőzviaszolvasztóm is.
 De ezért senkinek nem nyaltam be, mint ti teszitek, és ezért jó nagy a pofám, és meg merem mondani az igazat.
 A védenced pedig olyan, /bár te megvéded, holott nem is ismered, de a hasonló a hasonlót védi,/ akitől akasztottak már ártatlanabbat is.
 Azt meg hol nézted, hogy Vivaldi nem fizet tagdíjat? Nézd csak meg ott van a névsor végén. Nevezetesen Vivaldi Antonio, már 1992-től tag. Te mióta vagy?
Egyébiránt nem ismerek normális méhészt aki azért harcol, hogy minden akácerdőt irtsanak ki. Mert ugye az igazi méhészek zsigerből utálják a fanyűvőket. Rajtad kívül, de te, vagy nem vagy normális, vagy csak álnéven vagy méhész, amúgy meg fanyűvő. Mert barátom itt bizony ez történt, minden erdőt kivágtak lassan, olyan hóba bukottak mint te. Bizonyítani persze, hogy ebből mennyi lett ellopva azt nem lehet, viszont van bírósági ügy egy pár hektár svarcban kivágott erdő miatt.
 De a lényeg a lényeg, olyan községben, ahol a nem kevés külterület nagy része erdő, máshonnan hozzák a fát.
És attól nem lehet elvonatkoztatni, hogy ez hasonló mentalitású vadbarmok miatt van így mint te is vagy, legyen az bárhol MVH-nál, Erdőfelügyelőségnél, vagy pedig a Minisztériumban.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 28. 07:28 írta Vivaldi »

*

Bicska

• 601
« Válasz #2718 Dátum: 2016. November 28. 07:47 »
Kedves Vivaldi!

Megkérlek, hogy ezt a gőzölgőben folytassátok.

Bicska

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2719 Dátum: 2016. November 28. 10:37 »
Oké.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2720 Dátum: 2016. November 30. 16:19 »
A világon csaknem másfél milliárd munkahely és az összes termény háromnegyedének léte függ a beporzó állatoktól, ezért ha nem állítják meg a méhek és lepkék számának csökkenését, az óriási veszélyt jelenthet az emberi jólétre - figyelmeztetnek a brit Readingi Egyetem tudósai.

- a Transindex.ro portálról

http://think.transindex.ro/?hir=184

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2721 Dátum: 2016. December 01. 23:32 »
EGY NAGYON JÓ HÍR!

https://csipemameheket.hu/2016/12/01/merfoldko-az-elovilag-es-az-emberi-egeszseg-vedelmeben/

Mérföldkő az élővilág és az emberi egészség védelmében   

2016-12-01/Kategória: Egyéb /Szerző: Simon Gergely
Jó hírünk van! Az Európai Bíróság meghatározó, nagy jelentőségű döntést hozott a vegyipar saját termékeire vonatkozó biztonsági vizsgálataival kapcsolatban. A hatóságok mindeddig sorozatosan megtagadták ezeknek a vizsgálatoknak a nyilvánosságát, amit 2011-ben a Greenpeace és a Pesticide Action Network nevű civil szervezet megelégeltek, és 2011 októberében az Európai Bizottság egy döntését precedensként használva az Európai Bírósághoz fordultak az adatok nyilvánosságáért. A méhek védelmére alakult, Bijenstichting nevű holland szervezet pedig azért fordult az Európai Bírósághoz, mert sem a vegyszergyártó Bayer, sem a holland nemzeti hatóság kereskedelmi érdekek védelme okán nem biztosított betekintést abba a titkosított 84 dokumentumba, ami alapján engedélyezték a túlzott méhegészségügyi kockázatot jelentő rovarölőszerek használatát.

A felperesek mindkét esetben úgy érveltek, hogy egyértelmű összeférhetetlenség áll fenn azért, mert a vegyszergyártók saját termékeiket saját vizsgálataikkal engedélyeztetik. Ezek titkosítása sérti a környezeti ügyekben az információhoz való hozzáférésről, a nyilvánosságnak a döntéshozatalban történő részvételéről és az igazságszolgáltatáshoz való jog biztosításáról szóló Aarhusi Egyezményt, az 1049/2001/EK rendeletet és az 1367/2006/EK rendeletet.

A két ügyet az Európai Bíróság összevonta és együtt tárgyalta. Végső döntése értelmében a hatóságoknak az engedélyezéshez felhasznált minden kutatást nyilvánosságra kell hozniuk, melyek alapján a növényvédő szerek használatának veszélyeit megítélték, és ezeket a jövőben nem tarthatják üzleti érdekek védelme okán titokban. A döntés arról is rendelkezik, hogy ezt automatikusan meg kell tenniük, nemcsak az információs jogra való hivatkozással benyújtott kérelmeket követően. Az átláthatóság a növényvédő szerek kockázatainak megítélésénél kulcsfontosságú, hiszen egészségünk és környezetünk lehet veszélyben.

Szakértők szerint a méhvédők és környezetvédők által aratott precedensértékű jogi győzelem várhatóan jelentős mértékben közelebb visz a rejtélyes méhpusztulási esetek kérdésének megértéséhez, de általánosságban sokat javíthat a növényvédő szerek által okozott egészségügyi és környezeti veszélyek feltérképezésének és azok bizonyításának folyamatán. Ezáltal a döntés közvetett módon, de mégicsak erőteljesen hozzájárulhat, hogy csak a legkevésbé kockázatos készítmények kerülhetnek, illetve maradhatnak forgalomban; valamint az ökológiai gazdálkodás terjedését is elősegíthetik.

Szeretnél hasonló sikerek részese lenni? Támogasd a Greenpeace kampányát, hogy megvédhessük a méheket, az élővilágot és magunkat a veszélyes növényvédőszerektől!

Ennek legkönnyebb módja, hogy örökbe fogadsz méheket, és megosztod ezt a nagyszerű hírt!

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2722 Dátum: 2016. December 06. 14:27 »

*

Bicska

• 601
« Válasz #2724 Dátum: 2016. December 09. 21:41 »
Na! Erről érdekelne a véleményetek.

« Válasz #2725 Dátum: 2016. December 09. 21:43 »
Erre én is kíváncsi leszek.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2726 Dátum: 2016. December 10. 10:54 »
Mi a VÉLEMÉNYEM?
Az, hogy már rég kellett volna. Mert ez biztossá tenné valamennyire az értékesítést. Folytassam?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2727 Dátum: 2016. December 10. 15:35 »
A szövetkezet működtetéséhez szervezőkészség és tapasztalat kell, meg a csapatért küzdő egyenes derekú vezetők. Szerintem kevés méhészben van meg a hit, a készség és a képesség ehhez.

*

kas62

• 146
« Válasz #2728 Dátum: 2016. December 10. 16:00 »
Az OMME vezetősége erről sem tudott?  :o

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2729 Dátum: 2016. December 10. 17:30 »
A szövetkezet működtetéséhez szervezőkészség és tapasztalat kell, meg a csapatért küzdő egyenes derekú vezetők. Szerintem kevés méhészben van meg a hit, a készség és a képesség ehhez.
Igen, és genetikailag megváltoztunk 26 év alatt. Már szó sem lehet olyasmiről, hogy szakcsoport és hasonlók, mint mondjuk a Melliféra, vagy a mézkereskedők által megfojtott akkori omme-s kezdeményezés.