Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286014 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2400 Dátum: 2016. Április 20. 09:21 »
Tisztelt Méhésztársak!

Az OMME honlapján megjelent hirdetésekkel kapcsolatban emelt kifogást a Nébih.

Én már többször és folyamatosan mondtam, kértem, hogy a szakmai érdekképviselet honlapján nem szerepelhet jogellenes tartalom, még ha az "csak" hirdetés is.

Az OMME válaszlevelét alul olvashatjátok!

Ha az első szaktanácsadó kijelölése már megtörtént, akkor a műlépes, viaszos hirdetésekkel kellene kezdenie, mivel azok közül sok kiépített lépet kínál eladásra. Pl egy kolléga éppen tegnap tett fel egy újabb ilyen tartalmút!

Majd este újból végig pörgetem ezeket a hirdetéseket és majd meglátjuk, hogy vizsgázik az új rendszer!  :D

(Akkor már lesz felelős is! Javaslom továbbá, hogy aki a felhívás ellenére még is jogellenes hirdetéseket helyez el az OMME honlapon, fegyelmei eljárást lehessen ellene kezdeményezni!)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2401 Dátum: 2016. Április 20. 09:33 »
Texas Ranger!

Ha a hirdető nem OMME tag, akkor hogyan és kinél kezdeményezel ellene fegyelmi eljárást?
Csak feljelentéssel lehet elérni valamit! Szerintem.

« Válasz #2402 Dátum: 2016. Április 20. 11:22 »
Ha OMME tag, akkor igen jöhetne a fegyelmi.

Aztán az is megfontolás tárgyát képezhetné, hogy a tagok pénzéből fenntartott honlapon ha hirdetni szeretnének nem tagok miért is ne fizessenek érte. A hirdetések tartalmát meg nem utólag kellene ellenőrizni, hanem előre!

Már is lehetne pénzt szedni + rend lenne, sőt nem kéne 24 órában nézi kinek mikor jut eszébe jog ellenes hirdetések közlésével az egyesületet lejáratni.

Úgy tudom nem EU pénzből, hanem tagdíjból megy a honlap így ez nem jelenthetne problémát!
Szabó György

« Válasz #2404 Dátum: 2016. Április 21. 21:22 »
Arra lennék kíváncsi , hogy a méhek védelme érdekében mikor lesz kerekasztal  beszélgetés ?????

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2405 Dátum: 2016. Április 21. 21:38 »
Na ez nehéz kérdés :(, mert az ő érdeküket az szolgálná ha durván fele ennyien lennének, ezen a 93 000 négyzetkilométeren.
Üdv:robi

« Válasz #2406 Dátum: 2016. Április 21. 21:43 »
Arra lennék kíváncsi , hogy a méhek védelme érdekében mikor lesz kerekasztal  beszélgetés ?????
Szépen sorban lépésenként. Az irány jó, a folyamat elindult, én optimista vagyok.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2407 Dátum: 2016. Április 22. 13:58 »
Ez az újságcikk ismét időszerű, mert letelt a két év és az EFSA állásfoglalásától függ, hogy teljesen betiltják vagy továbbra is korlátozottan használható vagy újra teljes körben használható.

http://www.piacesprofit.hu/klimablog/miert-nem-tiltjuk-be-a-mehgyilkos-szereket/
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2408 Dátum: 2016. Április 22. 21:12 »
QUQURIQ!!!

A vegyszer, rákkeltő méreg!

Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #2410 Dátum: 2016. Április 23. 16:08 »
Frissült a Zöldítés gazdálkodói kézikönyv

Megjelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara frissített, az utóbbi egy évben bekövetkezett változásokat is figyelembe vevő Zöldítés gazdálkodói kézikönyve.

A kamara által összeállított pdf Zöldítés gazdálkodói kézikönyv (30.56 MB) célja, hogy minden érintett gazdálkodó a lehető legtöbb szakmai és technikai információ birtokában tudjon felkészülni a zöldítéssel kapcsolatos szabályozási követelményekre. A kézikönyvben minden ehhez szükséges információ egy helyen található, előírások szerint rendszerezve és közérthető módon megfogalmazva.

Tekintettel arra, hogy a legutóbbi kiadás még a zöldítés rendelet és a zöldítéssel kapcsolatos bizottsági iránymutatások megjelenése előtt látott napvilágot, több szempontból is szükségessé vált a 2015-ben elkészített kézikönyv aktualizálása. Az újabb értelmezések és iránymutatások tükrében jelentősen bővült a diverzifikációval foglalkozó fejezet, hiszen ezen a területen koncepcionális változásokra került sor a kézikönyv legutóbbi kiadását követően, továbbá pontosításra került több növénylista is.

Mint ismert, a zöldítés a KAP reform eredményeképpen, 2015-től került bevezetésre. Elsődleges célja, hogy a mezőgazdasági tevékenységet végzők egyre nagyobb mértékben járuljanak hozzá a mezőgazdaság alapját is képező környezet és természeti erőforrások megőrzéséhez. Minden gazdálkodónak, aki egységes területalapú támogatást igényel, teljesítenie kell ezeket a gyakorlatokat, hacsak valamilyen módon nem mentesül. A frissített kézikönyv ezért minden gazdálkodó számára hasznos információval szolgál.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2411 Dátum: 2016. Április 25. 09:08 »
Tudja valaki miért nem lehet megnyitni OMME lapot?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #2413 Dátum: 2016. Április 28. 13:27 »
Csak úgy kíváncsiságból.

Ki üzent és konkrétan mi volt a probléma?

Ha most üzent, akkor az illető korábban is üzent-e? (Nem nekünk, nekik!  :D)

Aztán most már "csak" gondolni lehet-e a dolgokra, azt is halkan és magányosan?

Az új szabályok felől érdeklődtem az imént, már ha lehet még érdeklődni..... :-[
Szabó György

« Válasz #2414 Dátum: 2016. Április 28. 13:54 »
Ezt most csak én nem értem? :-[ Ez az üzenek, valakinek konkrétan címezve lett, vagy van valami előzménye? ::)