Hír-les

• 5612 válasz
  • 2322718 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Hír-les
« Válasz #270 Dátum: 2014. Január 25. 11:58 »
Sziasztok!
Valaki elmert indulni Kaposvárra ebben a szélsőséges időjárásban? A tűzóltoknak sok tennivalójuk volt az éjjel, mivel sárga riasztás volt Tolnában Baranyában :-\

Zümi
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #271 Dátum: 2014. Január 25. 14:26 »
Zümi !

Igen mi elindultunk, és oda is értünk Kaposvárra időben az elsők között az elnöki találkozóra.  Igaz, hogy elnökből volt legkevesebb jelen, mégis az eltöltött négy óra nem volt hiábavaló. Az ideális az lett volna, ha minden meghívott elnök eljön. (Gondolom az időjárás is oka ennek)  Aki mer az nyer!
Tudod az OV-én sem jelenik meg minden "Meghívott elnök", pedig a választói azzal, hogy megválasztják vezetőjüknek, a képviseletükkel is megbízzák!!

« Válasz #272 Dátum: 2014. Január 25. 14:39 »
Jani!
Tudnál részletesebb beszámolót adni erről az "elnöki" találkozóról?
Vagy itt is titoknyilatkozatot kellett aláírni?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 25. 15:43 írta jani bátya »

« Válasz #273 Dátum: 2014. Január 25. 17:47 »
jani  bátya!

Nem kellett titoknyilatkozatot aláírni, de jelenléti ívet sem!!
Jelenlevők: Elnök, elnökhelyettes, szakmai elnökhelyettes, Kft. ügyvezető, Kollár Imre, a Vajszlói, a Tenkesalja, a szigetvári és még két egyesületi elnök, két szaktanácsadó, a vezető szaktanácsadó, Nagyernyei  Attila, Elekes László, Bercsényi János

A "kiskakas" a kikukorékolt egy pár témát, azt nézd át! Továbbá:
Továbbra sincs egyetértés: 
-a mintavétel módjáról
-a szabálytalanságokról melyek az elhangzottak szerint "jó szándékkal" lettek végrehajtva ("saját kiadású újság, a Kft alapítás kockázatelemzés és egyéb hiányosságaival együtt,  bérkifizetések küldöttgyűlés és OV jóváhagyás nélkül, OMME üveg apportja a Kft.-be).

Sajnos azt sem sikerült megértetnünk a vezetőinkkel, hogy az alapszabállyal és a pénzügyi szabályzattal ellentétes cselekvés, a zárt ajtók mögötti intézkedések okozták a bizalmatlanságot, valamint a kételyek feltámadását.

Mindez megelőzhető lett volna, ha a 2013 októberi OV-én az "egyebek" napirendi pont meg lett volna tartva.
Ekkor lett volna lehetőség a csávázószerekkel kapcsolatos állásfoglalással, az IB által saját magának írt és elfogadott SZMSZ (melyet a mai napig akkor írhatja át az IB amikor arra szüksége van a "tevékenységéhez").
Akkor is tudtuk, ma már biztosan tudjuk, akkor ezek tabu témaként lettek kezelve. Miért ?? A méhpusztulásokhoz nekünk semmi közünk?? Meddig hagyjuk mi méhészek, hogy az SZMSZ felülírja az alapszabályt??

Kaposváron is kihangsúlyoztuk "NEM CÉLUNK AZ OMME SZÉTVERÉSE", nekünk a szabályok megtartása melletti működés visszaállítása a célunk!!!

Baráti üdvözlettel: Bercsényi

*

atya

• 1043
« Válasz #274 Dátum: 2014. Január 25. 19:09 »
Tisztelt Bercsényi János!
A tegnapi találkozón, igen sajnos nem sikerült egyetértésre jutni a vezetőkkel. Nem tudom miért, én személy szerint úgy vettem észre, igen igen feszült légkör volt a teremben,annak ellenére, hogy előzetesen bejelentkeztünk, és Ők a méhészek álláspontjainak, pontos ismeretével rendelkeztek. Szerintem semmi újat nem kérdeztünk, csak az általuk lenyilatkozott, és munkának nevezett dolgokra kértünk, magyarázatot, indoklást, bizonyítékot. /Ez most sem  jött össze./
A munkát, az előző mondatomba ne vedd cinikusnak, mert igen is dolgoztak, és dolgoznak.
Talán lehet hogy az nézőpontunk nem azonosak, a munkát illetően??
Számomra nagy dolog, pl az is hogy tegnap megtudtam; mennyi iskolát kell még elvégezni, ahhoz,hogy lehessen az emberből valaki.
Tehát mindenki gondolhatja, hogy tegnap, személyeskedésektől mentesen zajlottak az események.  HA_HA_HA ::) :-\
Az érdekek heves ütköztetésében, a vezetőség elfelejtette közölni velünk, hogy van számunkra egy meglepije!
Örömmel jelentem nekik, mert tudom hogy olvassák írásom, hogy annak ellenére, hogy titkolták, én megtaláltam!! 
A mellékletben ti is kedves kollégák megnézhetitek, pirossal be is jelöltem!!
Nem felháborító, hogy ezt eltitkolják előlünk! Arról mi miért nem tudhatunk, hogy valójában két Kft van??
Nálam a fokozatok így jöttek: RÖHEJ, FELHÁBORÍTÓ, POFÁTLANSÁG.
Nálatok is ez a sorrend??
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 25. 19:14 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

zümi

• 1382
« Válasz #275 Dátum: 2014. Január 25. 19:17 »
Atya!
Látom azért a szemed a pályán :D ;D Ilyen bakit nem értem, hogy lehet ejteni a nagy nyilvánosság előtt! Szerinted?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

atya

• 1043
« Válasz #276 Dátum: 2014. Január 25. 19:24 »
És még van egy szerkezetem is amit ha felveszek jobban fókuszálhatok. ;D  ;D
Szerintem ez olyan, mint mikor a betépett kötéltáncos azt hiszi, hogy a járdán megy, és nem használ biztosítást . ;D ;D

« Válasz #277 Dátum: 2014. Január 25. 19:29 »
Jani bátya!
Megpróbálok részletes beszámolóval szolgálni a Kaposváron történtekről.
A hóakadályok miatt kis csúszással kezdődött a találkozó.
Mint Bercsényi Jani írta,mi nem voltunk hivatalosak. Arra lettem volna kíváncsi ha nem megyünk miről beszélgetnek   közel4 órán keresztül.
Dr. Mészáros László a tőle megszokott stílusban ismertette az IB által elvégzett feladatokat.
Írásom nem erről szól, hogy ezt minősítsem, mert számomra ez nem fontos, minden részletét többször hallottam már.
Nagyon fontos megjegyeznem, hogy teljesen korrektül fogadtak, de érződött közöttünk egy feszültség, amin nem is csodálkozok. Valljuk be sok olyan írás megjelenik a Méhészklub oldalán, ami sértő azok számára akik érintettek!
Ígéretet tettem,hogy megkérek minden hozzászólót, a sértő, sőt vádló kifejezéseket a későbbiekben kerülje!
Eddig miért nem moderáltam ki ezeket az írásokat? Én hozzászólásaimat névvel teszem, aki pedig anonim névvel ír, így bátrabban kifejtheti véleményét! Igen, de véleményem szerint is van egy határ,most van ez!
Kérlek benneteket, legalább ne általánosítsatok (ez rám is vonatkozik) és ne vádaskodjatok.
Tegyünk fel kérdéseket ami zavar bennünket, és vagy kapunk rá választ vagy nem.
Tegnap is folyamatosan kérdeztünk!
Három csoportba tudnám sorolni a válaszokat.
Kérdeztünk, és megnyugtató választ kaptunk. Pl. valóban nem volt küldöttgyűlési határozat a tiszteletdíjak kifizetésére.
Valóban a küldöttgyűlés a Méhészet szakalap vásárlását szavazta meg, nem új lap alapítását.
Kérdeztünk és nem kaptunk megnyugtató választ, vagy nem fogadtuk el a választ. Pl. Mi a haszna a méhészeknek az OMME Magyarország Kft.-ből? Azt mondták erre sajnálnak, hogy ilyen nehéz a felfogásom.
A mézesüveg forgalmazás bedőlt volna, ha nem jön létre a Kft. Szerintünk ment volna minden a régi mederben.
A bomba hír, hogy az a terv, mindenkinek az üveget házhoz szállítják, akár 5 darabot is!
Erről rögtön az jutott eszembe, hogy a szomszéd faluban van egy méhész akit mindenki utál az egyesületben, mert ő árulja a legolcsóbban a mézet, sőt futárkodást is vállal. Na, rendeltünk tőle minden nap fél kilót!
Sose hozott mézet!
Ez is ilyen lesz!
Harmadik variáció, hogy nem kaptunk választ.
Miért vannak IB, és most már EB ülések is titkosítva?
Itt elmondtam, hogy a méhészek arra asszociálnak, hogy ott az ajtó mögött valami "mutyi" történhet!
Dr.Cserényi Péter azonnal üvöltve reklamált, hogy ezt nem bírja aljas rágalom!
Meg sem tudtam neki magyarázni, hogy én ezt nem állítom! Tudniuk kell róla, hogy a "por nép", a tagdíjfizető méhészek mit pusmognak. Erre az a válaszuk, hogy mi tüzeljük őket! Kérem jelentkezzen akinek én olyant állítottam, hogy az OMME vezetői tisztességtelen dolgokat művelnek! Ezért kell, a nyitott ülésterem, és mindenki megnyugszik!
Más kérdés az, és itt magánvéleményemet fogalmazom meg, nem szerencsés kijelenteni sőt az újságban leírni azt, az OMME elnökének, hogy az Orosházi Üveggyárral nem rendezettek a jogviszonyok, meg  múltban történt sok szabálytalanságot most tesznek rendebe, gyakorlatilag azt a látszatot keltik, mint egy romeltakarító, majd építő brigád az övék.
Van egy rossz hírem! Az elmúlt ciklusban is az IB nagy része ugyanaz akik most vannak! Bross Péter, és Dr. Kelemen Bálint nem tudott ebben a légkörben dolgozni, jött helyettük Dr. Fendrik Péter!
Tehát nem értem a felvetést. Ha a bajok, hiányosságok, a múltban keletkeztek mi a bú bánatot csinált Fáskerti László? Mit csinált az EB elnöke eddig, ha látták a bajokat? Ezt a kérdést tegnap csak azért nem tettem fel, mert Fáskerti úr nem volt jelen, itt meg megtehetem.
Fáskerti úr nem tudja mi a dolga!
Ide másolom:

"5.   A Bizottság feladata és jogköre:
c.   Jogosult az Egyesület bármely iratába betekinteni, vizsgálni, a tisztségviselőket, alkalmazottakat kérdezni, felvilágosítást kérni. A felvilágosítás megadása kötelező."

Akkor itt valami nem kerek Fáskerti Úr! Ön hibázott! Elnök úr szerződéseket keres, hiányosságokat állít,Ön meg a küldöttértekezleteken rendere azt jelenti be, hogy minden a legnagyobb rendben!
Kérem hangolja össze munkáját az OMME elnökével, mert a hiányosságokat számon fogjuk kérni Öntől!
Biztosíték kicsap.
Menjünk tovább!
Méhészet szaklap és OMME Méhész újság viszonya.
Dr. Cserényi Péter hozzászólásában említette, hogy a Méhészetnek az utóbbi időben borzasztó volt a színvonala.
Említettem neki, hogy Ő is sokat írt benne.
Egyébként sok igaza volt abban, hogy a Méhészetnek is jól jött a konkurencia.
Ez nem hangzott el,  megint most teszem hozzá, akkor lenne konkurencia, ha mindkettő egy újságos pavilonban lenne kapható. Nem az újsággal van gond, nem erre szavaztunk.
Kollár Imrével gyakorlatilag egyet értek! Kikérte magának a becstelen írásokat!
Szerintem az olvasók tudják, hogy ezek nem Ő róla szólnak! Én is tiltakoztam, sőt.... amikor alaptalan dolgokkal vádoltak! A hűvös fej, az OMME alapítójának nyugodtsága sokat segített a beszélgetésünk színvonalán!
Voltak olyan pillantok amikor néhányan elragadtatták  magukat, de nem csodálkozom rajta!
Szerintem belefért, és egy kézfogás ilyen helyzetben mindennél többet ér!
Tisztelt méhésztársak! Hazafelé a hófúvásokkal tarkított úton Atya azt mondta, úgy működtünk mi hárman mint a régi szakszervezet. Szerintem találó volt!
Ami engem továbbra is zavar, nem megy át az OMME vezetőinek, és sokszor a tagságnak sem, hogy mi az ördög bajunk van!
Ha idegen hallgatta volna végig ezt a sokszor indulatoktól sem mentes beszélgetést, egy nagy veszekedés jött volna le neki. Komoly nagy nézetkülönbségek vannak közöttünk,ami jelenleg is fennáll.
Mi ez?
A vezetés az OMME elnöke folyamatosan, országjáró körútján tájékoztatja a tagságot az elvégzett munkáról.
Ezzel nekünk sincs semmi gondunk! Ezerszer leírtuk már!
Akkor miért támadjuk a vezetés egy részét?

Az ALAPSZABÁLY sok ponton történő megszegése miatt! Ennyi!

Ha folyamatosan olyan döntéseket hoznak amihez nem kérik az OV és küldöttek véleményét akkor minek a küldöttek? Miért titkosítják az IB,és most már az EB üléseket is? Mi az ami nem tartozik ránk tagdíjfizető méhészekre? Ha ennyire biztosak a támogatottságukban miért nem engedik megmérettetni magukat?
Szavazás. Felvetődött, hogy többen szavaztak köztük Baldavári László is, akik nem is OV tagok.
Rossz hírem van! Baldavári László szavazatot számolt, akkor hogy szavazhatott?
Ha többen voltak akik jogosulatlanul szavaztak az OV-n miért nem jelezték? Látható, hogy több szavazat volt mint amennyi  az ominózus OV jegyzőkönyvben szerepelt!
Elnök-szaktanácsadók szavazása. Ez számomra is kényes téma!
Javaslom, hogy a következő üléseken titkos szavazás legyen, ez az Ő védelmükben is van!
Ne hozzák őket kínos helyzetbe! Elmondtam, hogy egyik kezükben a fizetés, vele szembe ül a "főnöke"!
Hogy tud az ő általa  képviselt méhészközösség érdekeit szem előtt tartó  döntést hozni?
Sehogy! És nem is kell őket ezért megróni! Titkosan kell szavazni!
Ezt a bizalmatlanságot csak és kizárólag egy választás tudja megnyugtatólag rendezni!
A NP program nem sérül, minden megy a saját medrében.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 25. 20:07 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #278 Dátum: 2014. Január 25. 19:49 »
Attila!
Az ominózus, "szavazott a Baldavári" szitunál, majdnem elröhögtem magam. Mivel eléggé, vizuális vagyok, ez a kép villant be:  láttom magam előtt Baldavárit, ahogy két kézzel szavaz, és kerestem a másik három Baldavárit, aki ugyan csak két kézzel szavaz. Mert tudjuk, hogy az egyik szavazatnál, nyolccal több szavazatot állapított meg az elnök. Eddig bírtam röhögés nélkül. ;D ;D ;D ;D

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #279 Dátum: 2014. Január 25. 20:59 »
Nem tudom, de azt mondják amilyen a tagság olyan a vezetőség. Máshol már leírtam, nyilván csak azt tudom leírni amit tapasztalok, hogy több mint húsz éves tagságom alatt, /meg tudom mutatni a tagsági kártyámat 1993-as keltezéssel/ Mindig kézfelnyújtással, és majdnem 100%-os egyetértéssel szavaztak meg mindent. Azért nem írom , hogy szavaztunk, mert tavaly előtt én voltam az egyedüli ellen szavazó, és tavaly meg már el se mentem, mint ahogy most sem vagyok hajlandó szavazni egy ilyen antidemokratikus rendszerben semmilyen vezetőségre. De majd lesznek ott akik szivesen szavazgatnak 100%-os arányban.

*

atya

• 1043
« Válasz #280 Dátum: 2014. Január 26. 06:51 »
Kedves Vivaldi!
Sok minden igaz lehet abban amit írsz.
De egyet ne felejtsd el! Lehet, hogy eddig nem számított a szavazatod. Most, hogy láthatod, tapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával, szerintem igen is el kellene menned szavazni.
Ugyan is ott, és akkor, a te szavazatod is számítani fog abban, hogy az általad leírt OMME rendszer meddig működhet ilyen formában.
A tagságidra nem vagyok kíváncsi, mert elhiszem, hogy 1993 óta vagy tag. Ezért éppen itt az ideje, hogy a Te, és a hozzád hasonló "öreg rókák", akiket eddig mellőztek, véleményüket nem kérték ki, nem hallgatták meg, akik eddig úgy érezték, hogy csak a hátsó sorból nézhetik az "előadást", most az első sorban ülhessenek. Igen, most is rajtuk, rajtatok múlhat a dolgok alakulása!! Azt is tudom, hogy ez idő alatt, kialakulhatott ezekben az emberekben egyfajta érdektelenség, és alkalmanként, vagy egyáltalán nem jártak el a gyűlésekre szavazni. Azok az OV tagok, és azok akik, szavazati joggal rendelkeznek, eddig az érdektelenséget választották, nem tudtak érdemi munkáról beszámolni tagságuknak, mert nem látták a kiutat. Azoknak szerintem most, hamarosan eljön az idejük. Nem azt szeretném,(szeretnénk) hogy megváltozz, nekem,(nekünk) az is elég, ha már elgondolkozol, (elgondolkoztok) azon amit mondtam, (mondtunk) vagy írtam, (írtunk). Én nem hiszem azt hogy mindent tudok, de szeretném a véleményem kialakításához, a lehető legtöbb ilyen, vagy olyan információkat begyűjteni. Lehet, hogy eddig nagyon sok negatívummal találkoztál. De elhiheted, semmi nem tart örökké. Egyszer csak eljön a jó is.?  ;)
Ezek a gondolatok, nem csak Vivaldinak szólnak.

« Válasz #281 Dátum: 2014. Január 26. 08:15 »
Vivaldi!
Ne keserítsd el azokat a méhészeket akik változást szeretnének!
Atyának igaza van! Első sorban a helyed! A véleményedre eddig is kíváncsiak voltunk!
Nézzünk egy kicsit előre!
Keve Gyuri bácsi mondta egyszer még szaktanácsadói értekezleten. "Én Bross párti vagyok, és az is maradok."
Egy örök életre belém vésődtek szavai.
Több elemezést érdemlő dolog van Gyuri bácsi rövid kijelentésében.
Én most csak egy szóra fókuszálok. Pártot említett volt kollégám. Igen! A jelenlegi OMME úgy működik mint egy politikai párt!!!!!!!!!! Ezt rögtön meg is indokolom, hozzátéve,hogy amit írok ez a magánvéleményem.
Amikor végiglapozták a visszahívási kezdeményezést aláírók névsorát, folyton ilyen címkéket ragasztottak ránk.

"Ez is Bross embere,meg ezt is. Erről nem gondoltam,hogy átállt!"

Katasztrófa!
Ők,ott az irodában szakítják ketté az OMME-t! Ha valami felháborít akkor ez az!
Senki nem állt át sehova, csak azokkal a dolgokkal amit már le sem írok annyiszor szóba került nem értünk egyet!
Tehát, ha valaki kifogást fogalmaz meg a jelenlegi vezető gárdával szemben, az Bross embere,és biztosan a háttérből ő irányít!
Rossz hírem van az átállóknak, jó hírem viszont az OMME vezetőinek!
Bross Péter nem indul az elnöki pozícióért!
Mivel politikai párt jeleihez hasonló megnyilvánulások jelei mutatkoznak az OMME-n ezt boncolgatom tovább.
Jelenleg a tavaszi parlamenti pártok egymás ellen kampányolnak!
Ugyan ez van saját házunk táján is.
Negatív kampányt folytat az OMME vezetése a lázadókkal szemben!
Lejárató, sőt fenyegető stílusban kommunikálnak azokkal akik Bross pártiak!
Mi okosabbak vagyunk!
Elkészítettük a hosszútávú szakmai stratégiánkat, tárgyalásra kész az új méhészközpontú alapszabályunk!
Itt kapna helyet a Méhészeti Érdekvédelmi Cselekvési Terv is!
Képzeljétek! Ilyen elemei is vannak. Vének tanácsa!
Higgadt köztiszteletben álló, főként korosabb méhészeket szeretnénk ott látni.
Nem jutottunk volna idáig (amire Kollár Imre is utalt) ha működik ez a testület!
Az ész a fontos, nem a haj!
www.youtube.com/watch?v=fkTHzJOzix0
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 26. 09:01 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #282 Dátum: 2014. Január 26. 09:50 »
Lehetne többet tudni erről a bizonyos cselekvési tervről?Igen nehéz úgy javaslatot tenni bármire is,ha totál homályban tartják az embert.Attól,hogy valaki nincs benne egy szűk körben még lehetnek produktív ötletei.
(A Vének tanácsa nekem is megfordult a fejemben,de én mondjuk helyi szinten alkalmaznám, speciális feladattal.)
Bár úgy látom ez az én egyéni szoc. problémám.  ;)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #283 Dátum: 2014. Január 26. 12:20 »
Attila, János, Atya !
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást. Többszöri elolvasás után megpróbáltam értelmezni a magam módján.
Arra a következtetésre jutottam, hogy ezek szerint bizonyos dolgokra választ kaptatok, még ha nem is kielégítőt,
bizonyos dolgokra pedig nem. Szerintem a kérdésekre egyértelmű választ kellene adni "igen" vagy "nem" ,harmadik lehetőség nem elfogadható. Gondolom szóba került a rendkívüli küldöttgyűlés is, ennek időpontjáról nem kaptatok tájékoztatást?

Köszönettel.
Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 26. 12:24 írta jani bátya »

« Válasz #284 Dátum: 2014. Január 26. 12:40 »
Jani bátya!
Nem kaptunk arra választ,hogy mikor lesz a rendkívüli küldöttértekezlet!
Úgyis mindenbe bele fognak kötni!
Abban igazad van,hogy igennel és nemmel kellett volna a válaszokat megkapnunk.
Így  csak magyarázkodásnak tűnik sok kérdésünkre adott görcsös válsz.
Most azon dolgozom, hogy szavazzanak a méhészek, mi a jó nekünk a Kft-ből?
Mi az érdekvédelmi szervezet haszna, az OMME haszna a Kft-ből?

Ez jó edzés volt az IB-nek és az elnöknek is,mert a küldöttgyűlésen nem biztos, hogy mindenki ilyen nyugodt tárgyalópartner lesz, mint mi voltunk!
Ezért,az OMME érdekében kérek mindenkit, komoly érvekkel és ne vádakkal beszéljük meg belső dolgainkat!
Most is folyamatban van egy nagy téma, az üveg, üvegszerszám, OMME Magyarország Kft. és az üveggyár közötti szerződések,  de ez szerintem félreértések,és hibás döntések, előterjesztések sorozata.
Ez annyira bonyolult azok számára kik nem látják át, hogy a részinformációk csak kárt okozhatnak!
Mindenről olvashattok majd itt, de ehhez kell az üveggyár felhatalmazása is!
Érdekes történet látszik kibontakozni.
Nagyernyei Attila