Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286862 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1890 Dátum: 2015. Október 07. 17:55 »
No, beszéld meg Kiváncs111-gyel, hogy miért is elég a jelenlegi méhegészségügyi létszám. Ugyanis nagyon tiltakozott a nyugdíjas korú méhegészségügyisek újbóli munkába állítása ellen.

Asztánnék' eztet má' megint miből következtetted ki az okos fejeddel Tezsvírem?
Na most megyek méhészgyűlésre, de ha megjöttem kapsz a buksidra. ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1891 Dátum: 2015. Október 07. 18:16 »
Hát abbul tezsvír, hogy nem akarod, hogy az OMME átvegye a méhegészségügyi felelősöket.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1892 Dátum: 2015. Október 07. 20:56 »
Na akkor nagyon mellényúltál már megint.
Egy szóval sem mondtam ezt. Nem mintha befolyással bírna amit mondok. :) De ha már szóba hoztad:
Ha az OMME átvehetné, akkor a mozgásképtelen, leépülő nagyon idős méhészek közül ki döntené el a feladat ellátására megfelelő személyek (még) alkalmasságát? Létrehoznának egy újabb hivatalt, vagy kft-t? Lennének újabb állások azoknak, akik nem lettek méhészek, csak méhtartók. Sokuk időszakosan  :o , aztán fű alatt vesznek újra. Nem ismersz ilyet?  :( Ki ellenőrizné őket. Nem mintha most valaki is foglalkozna ezzel, de legalább ott áll valaki a méeüs mögött.
Hallottál már olyat, hogy egy érdekvédelmi ( jaj!  :o  ::) ) szervezet, - amit most is csak egy érdek tart össze, a támogatások  - kapott ilyen feladatot? Még több vezírt? Újabb semmitérő előadások és felkészítések a nemzetiből, vagy az elkülönített pénzből, ami csak fogyna és fogyna, de amire kellene arra nem jutna. El tudod képzelni, hogy a hatóság nélkül mekkora pénzmosoda és korrupció lenne itt pár év alatt a mesterségesen előállított nyúlós miatt. Hány család menne betegen, mert függésbe kerülne a felelős a főnöktől, sőt felügyelet nélkül veszélybe is. Most is van bőven sár, de kuss van, mert baj lenne belőle, meg aztán én sem akarok tippeket osztogatni a csibészeknek...
Na és akkor mit csinálnának a hatósági állatorvosok? Mert ugye aki érti is az orvoslást, az már magánzó, nem csinovnyik. Alig van a méhen kívül állat. Jó helyen van az állategészségügy. Nem szabad kiadni senkinek sem, főleg nem oda, ahol még egy hetes frissítésű zárlat térképet sem tudnak létrehozni, habár nem is feladata az OMME-nek. Felőlem aztán addig rugdosod a vezetést ez ügyben amíg akarod, de én nem leszek hozzá szekértoló. Azt meg nem fogja senki sem egy érdekvédelmi szervezet javaslatára egy ágazatban sem megváltoztatni, hogy közszvérában nem dolgozhat nyugdíjas, csak akkor, ha mutyi politikai "szabadságharcosfülkeforradalmár". Mint Te. :P

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1893 Dátum: 2015. Október 08. 15:19 »
A méhegészségügy felelős most se rendelkezik hatósági jogokkal, ő egy egyszerű szakértő, akinek csak annyi joga van, hogy vizsgál és felveti a gyanút, de igazolni a gyanút nincs joga. Ha az OMME kötné a szerződést a méhegészségügyi felelőssel, akkor is a hatósági jogok az állatorvosnál maradnának.

Kiváncsi111
Idézet
Ha az OMME átvehetné, akkor a mozgásképtelen, leépülő nagyon idős méhészek közül ki döntené el a feladat ellátására megfelelő személyek (még) alkalmasságát?
Aki eddig, tehát a helyi méhészek és a hatósági állatorvos, hiszen ez eddig is bizalmi viszony volt és ezután is az marad. Az állatorvosnak a vétójoga továbbra is megmaradhat.

Kiváncsi111
Idézet
Létrehoznának egy újabb hivatalt, vagy kft-t?  Lennének újabb állások azoknak, akik nem lettek méhészek, csak méhtartók.
Semmi értelme. A szerződések sablonok, a nyilvántartás számítógépes. A jelenlegi OMME apparátus elég nagy létszámú, ha a szaktanácsadókat is belevesszük.

Kiváncsi111
Idézet
Sokuk időszakosan  :o , aztán fű alatt vesznek újra. Nem ismersz ilyet?  :( Ki ellenőrizné őket.
Ez barátom egy mondvacsinált indok részedről. Méhtartók mindig voltak és lesznek. Nem oszt a Jó Isten mindenkinek elegendő eszet. De ez független a méhegészségügyi hálózat létezésétől.

Kiváncsi111
Idézet
:( Ki ellenőrizné őket. Nem mintha most valaki is foglalkozna ezzel, de legalább ott áll valaki a méeüs mögött.
A méhegészségügyi ellenőrt továbbra is a hatósági állatorvos ellenőrízné és felügyelné. Ahogy most is.

Kiváncsi111
Idézet
Hallottál már olyat, hogy egy érdekvédelmi ( jaj!  :o  ::) ) szervezet, - amit most is csak egy érdek tart össze, a támogatások  - kapott ilyen feladatot?
Ez nem érv. Akár hallottam, akár nem, ez a rendszer működőképes lenne. A jelenlegi vezetés kezében természetesen nem lenne működőképes.

Kiváncsi111
Idézet
Újabb semmitérő előadások és felkészítések a nemzetiből, vagy az elkülönített pénzből, ami csak fogyna és fogyna, de amire kellene arra nem jutna.
A méhegészségügyisek képzése elég felületes jelenleg, sőt sok megyében nincs semmilyen képzés. Ami képzés folyik, azt jelenleg is az OMME szervezi és csak ott van, ahol a szaktanácsadó ezt megszervezi. A színvonala meg olyan, amilyet a szervező összeválogat. Szerintem a jelenlegi gyógyszer-cukor támogatás helyett inkább méhegészségügyi képzést kellene csinálni, hiszen azzal a betegség megelőzéséért lehet sokat tenni.

Kiváncsi111
Idézet
El tudod képzelni, hogy a hatóság nélkül mekkora pénzmosoda és korrupció lenne itt pár év alatt a mesterségesen előállított nyúlós miatt. Hány család menne betegen, mert függésbe kerülne a felelős a főnöktől, sőt felügyelet nélkül veszélybe is. Most is van bőven sár, de kuss van, mert baj lenne belőle, meg aztán én sem akarok tippeket osztogatni a csibészeknek...
Korrupcióra semmivel se lenne több lehetőség mint most, hiszen a hatósági jog, tehát a fertőzéssel kapcsolatos összes intézkedés joga továbbra is az állatorvos kezében maradna. A méhegészségügyi felelős semmivel sem rendelkezne több joggal mint most. Légy egy kicsit óvatosabb, mert ezzel a kijelentéseddel a hatósági állatorvosokat vádolod meg korrupcióval.

Kiváncsi111
Idézet
Na és akkor mit csinálnának a hatósági állatorvosok? Mert ugye aki érti is az orvoslást, az már magánzó, nem csinovnyik. Alig van a méhen kívül állat.
Ugyanazt, amit eddig. Nem többet és nem kevesebbet! És továbbra is azt mondom, hogy ne sértegesd általánosítva az állatorvosokat. Lehet, hogy a te állaorvosod ilyen. Tegyél róla, hogy változzon.

A sértegetéseket meg abbahagyhatnád, mert én tisztellek annyira, hogy veled ezt nem teszem és viszonzásképpen nem kérek tőled többet, mint amit magamtól elvárok! 

A forradalmárkodáshoz meg annyit, baszod, hogy a méhészek nagyon nagy része - közöttük te is - általában nálam jóval gyávábbak. Sipognak-sápognak, de a saját érdekükben még a konfliktus nélkül elérhetőt se szokásuk megtenni.
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Innen töröltem egy személyeskedő sértő mondatot!
Nagyernyei Attila
klubvezető
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 08. 21:34 írta Nagyernyei Attila »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1894 Dátum: 2015. Október 08. 16:34 »
Geddekas: "A méhegészségügy felelős most se rendelkezik hatósági jogokkal, ő egy egyszerű szakértő, akinek csak annyi joga van, hogy vizsgál és felveti a gyanút, de igazolni a gyanút nincs joga."

Attól, hogy ezt folyton hajtogatod, még nem lesz igaz. Már a múltkor is kitárgyaltuk. Fordítsuk meg a dolgot: ha történetesen a hatósági jogkörrel rendelkező hatósági állatorvos megy ki megvizsgálni a méheket (ilyenre is van példa), akkor nála nem pontosan ugyanaz a helyzet, hogy mintát vesz és laborba küldi? Szerinted ő megállapíthatja ránézésre a betegséget? Dehogy. Vagyis ez egyáltalán nem lényeges ebből a szempontból.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1895 Dátum: 2015. Október 08. 18:31 »
A laboratórium csak annyit mond, hogy az adott minta tartalmazza-e vagy nem a vizsgált kórokozót. Tehát ő se tekinthető ebben a vonatkozásban hatóságnak. A mai szervezeti rendben a méhegészségügyben egyetlen személy, a NÉBIH hatósági állatorvosa a hatóság.

Tudok rá példát, hogy a méhegészségügyi felelős hiányában kiment a méhészetet megvizsgálni személyesen a hatósági állatorvos, megvizsgálta az állományt és kiadta a vándorlási engedélyt. Ha a méhegészségügyi felelős lenne a hatóság, akkor ez nem történhetett volna meg.

« Válasz #1896 Dátum: 2015. Október 08. 20:46 »
Nem tudom, mit akarsz ezzel elérni, vagy bizonygatni. Teljesen tévúton jársz. Itt egy hatósági eljárásról van szó, amelynek több eleme van. Ezeknek egy-egy része a méheüs vizsgálata, a laborvizsgálat és az is, hogy a végén az állatorvos hoz egy írott formájú határozatot. A hatósági eljárásrenden belül mindenkinek megvan a munkaköri leírása, feladata, jogköre. A végeredmény, azaz a hatósági döntés meg ezek összességeként alakul ki, a teljes folyamat csak egyben értelmezhető.

« Válasz #1897 Dátum: 2015. Október 08. 21:00 »
Kérlek benneteket a hozzászólásom után a témát a méhegészségügyi topikban folytassuk!
A csatolmány azért beszédes, ezt a régi 70/ 2003.(VI.27.)FVM rendeletből másoltam ide!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1898 Dátum: 2015. Október 08. 21:10 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Innen töröltem egy írást, mert olyan mérvű személyeskedés volt benne, hogy úgy döntöttem, ennek nincs semmi köze a szakmai vitához.
Bízzuk a méhésztársadalomra, hogy kit fogad be és kit taszít ki.
Ez a stílus méltatlan ehhez a honlaphoz.
Mindkét "félnek"' felhívom a figyelmét, tanúsítson önmérsékletet, és tartózkodjon egymás  pocskondiázástól.
Megértésüket köszönöm!
Nagyernyei Attila
Klubvezető
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 08. 21:31 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1899 Dátum: 2015. Október 08. 21:37 »
Te Attila!

Ha meghívlak hozzánk előadni, mint Csuja Gödöllőre, akkor visszarakod? ;D

« Válasz #1900 Dátum: 2015. Október 09. 07:28 »
Aztaaaaa!
Te is elnök lettél Jenő?
Gratulálok a Balatoni OMME Kontrollcsoportfúró Egyesület elnökének!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1901 Dátum: 2015. Október 09. 08:53 »
Nem lettem elnök, de nem is vágytam rá soha. De most ismételten belém mertél kötni, akkor mondok néked és az olvasóknak néhány dolgot, amit ha megint törölsz, ugyan úgy el lesz mentve addigra és akit érdekel mint a tegnapi, nálam fellehető lesz, és örömmel megosztom.

Ha én indulnék a lellei egyesületben elnöki pozícióért, akkor 100 százalékos lenne az eredmény. Engem itt nem utálnak. Szakmailag sem szoktak összeröhögni a hátam mögött. Ezen tessék elgondolkozni!
Egyébként aktuális lenne, mert olvasva az írásait Csujának, és az egyéb megnyilvánulásait a "klubvezetőnek" el kell neked árulnom, hogy elnökünk a Stadler László, aki tagja volt a Csintó-csapatnak, lemondott. A küldöttek sem látják értelmét ennek a szélhámoskodásnak, ami eredetileg az OMME jobbá tételéra, a valódi érdekképviseletre szerveződött. Tehát 3 szavazat elveszett. Mondtam már: ahol Geddekas megjelenik, ott biztos a káosz és a vereség.

Nincs kontroll csoport. Már nincs. Csak Te vagy Csujával. .ElQ.. tátok. Nem kicsit. Nagyon.

Folytassuk? ::)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1902 Dátum: 2015. Október 09. 11:44 »
Légy szíves Jenő hallgasd meg az embereket és figyelj arra amit mondanak, mert saját helyi méhésztársaid cáfolják meg állításaidat.
Stadlerrel ebben a percben beszéltem telefonon.

Azt mondta Stadler, hogy egyetlen szó nem esett a méhészgyűlésen sem a Kontroll Csoportról, sem annak tevékenységéről, sőt annak egyetlen tagjáról sem.

Ő úgy gondolja, hogy hosszú ideig jó szívvel dolgozott a helyi méhészekért, de örülne, ha a továbbiakban valaki vállalná a munka javának továbbvitelét. Januárig vállalja a helyi szervezet elnöki tisztét, addig a programok is meg vannak szervezve, és utána javasolja, hogy legyen választás. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a közösséghez tartozóként a küldötti feladatokat továbbra is szívesen ellátja.

« Válasz #1903 Dátum: 2015. Október 09. 11:50 »
Már megint a ferdítés.
Nem indokolta nyilvánosan. Nem is fogja. Elege lett. Neki több esze van mint nekem. Lekezel téged. Ennyi.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1904 Dátum: 2015. Október 09. 12:14 »
Szerintem Stadler egy korrekt viselkedésű józan ember és ne sértsd meg azzal, hogy bárkit is lenézne.

Stadlert akkor ismertem meg, amikor a somogytúri neonikotinoidos méhmérgezések voltak. Őt egy nagyon tiszta gondolkodású embernek ismertem meg. Akkori beszélgetésünkkor tájékoztatást kaptam tőle, hogy Molnár Jenő méhállományán kívül hány méhészt érintett a mérgezés és a többiek hogyan reagáltak a történtekre. Már akkor emlegette, hogy le akar mondani, mert egyéb feladata mellett sok munkát jelent neki a helyi egyesület vezetése, de szereti a méhésztársakat és amig nem talál utódot továbbviszi az elnöki feladatokat.