Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286861 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #165 Dátum: 2014. Január 12. 22:34 »
Attila!
A KFT működhet a teljes bejegyzésig előtársaságként mint ahogy Lindzzy már felvilágosított bennünket korábban.
A gond abban van ,hogy ezt az állapotot az elnökúr véletlenül vagy akarattal elfelejti közölni a tagsággal az országjárása során, azt sugallva hogy minden rendben van holott már lassan két hónapja folyamatban van az ügy.
Magyarra fordítva -mellébeszél.-  Nem tudom ,hogy vár el ezek után bizalmat a tagságtól?

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #166 Dátum: 2014. Január 12. 22:38 »
QUQURIQ!

Neki nem a bizalom a lényeg, hanem a Zseton!
Kiskakas

« Válasz #167 Dátum: 2014. Január 12. 22:50 »
Jani bátya!
Bizalom?
Az OMME IB-EB azt mondja,nem jó amit az ellenzék csinál.
Az ellenzék azt állítja nem jó amit az IB EB csinál!
Ezt mi tudja feloldani? Egy bizalmatlansági indítvány!!!!!
Jaj de nehezen értik meg!
Ennyi az egész! Döntse le a tagság mit akar!
Nem könnyű eldönteni, vajon mi hozott az OMME-ra több bajt! Az alaptalan bizalom, vagy az alaptalan bizalmatlanság.
Annyi biztos, hogy valami nincs rendben!
Én így látom.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

« Válasz #168 Dátum: 2014. Január 13. 09:56 »
Válasz magamnak!
Ezt írtam a 165-ös hozzászólásomban!
"Az elnök-szaktanácsadók sajnos kínos helyzetbe kerülnek!"
Elég érdekes stílusban jelzést kaptam, hogy ezt fejtsem ki részletesebben!
Azért kerülgettem eddig  a témát, mert a szaktanácsadók kérdéskörének feszegetésekor, valóban felmerülhetett a tisztelt méhészekben,hogy úgy tűnjön "sértődöttségemben írok"!
Most már eltelt annyi idő, hogy egy kicsit nyitottabban fogalmazzak!
Az időzőjelben tett megjegyzésem figyelemfelhívó, némelyikükre nézve óvó szándékú.
Azért kínos ez a kérdéskör számomra, mert azokat a szaktanácsadókat akik saját magukból kifordulva....
és nyeletem egyet nem  folytatom!
Tehát, az elnök-szaktanácsadók, IB tag-szaktanácsadók célkeresztbe fognak kerülni!
Ha személyeskedően magam példáját említem, én is hibáztam?
Elnökként kényes dolgokat feszegettem, az IB munkáját kritizáltam. Ezt a tevékenységemet szaktanácsadói munkámban "értékelték"! Annyi megjegyzésem volna, hogy nem bántam meg akkori "tetteimet"!
Sokkal jobban esik a méhészek értékelése, mint egy megsértődött IB-é!
Most már függetlenként nyomom, nem parancsara utasításra cselekszem! Erre mondják ők, hogy lojálisnak kell lenni a vezetéssel! Persze, ez úgy helyes!
Ez mind addig így van amíg az OMME nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke Lászlóffy Zsolt nem támadja meg saját önálló egyesületünket! Ezért emeltem szót többször nyilvánosan! Zsolt azóta is ápolja a nemzetközi kapcsolatokat,és furkálja újabb ellenségét Pongrácz Attilát!
Tisztelt mindenki! Közeleg a végjáték! Nagyon rövid időn belül kikényszerítjük a változást!
Ez nem személyekről szól, hogy ki kit utál, ki kin akar bosszút állni!
A méhészek érdekvédelme egy közösségi munka!
Na ebből nem látható semmi!
Most is olyan "titkosnak hitt" dolgon mesterkedik a felső vezetés amit ismét tudok, de ezt tényleg nem kotyogom ki! Csak okosan a minisztériumban elnökeink!
A visszaszámlálás (nem visszaszámlázás) már elkezdődött!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 13. 10:02 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #169 Dátum: 2014. Január 13. 10:43 »
Nagy Gyula IB tag meghívta előadást tartani Greenpeace munkatársát, Simon Gergelyt. A közönség jól fogadta. Szóval az előadás múlt héten lement. Sok kérdés volt, a közönség nem ment el, nem fújjolt, hanem ÉRDEKLŐDÖTT.
Cserényi üvöltözött Nagy Gyulával, hogy miért hívta meg Simon Gergelyt. Nagy Gyuláról az üvöltözés lepergett.

Tisztelt Nagy Gyula!
Gratulálok! Köszönöm, hogy hallgatott az emberek kérésére. Csak így tovább.
Viszont az OMME IB-ben is várnám ezt a tökös kiállást.
Fáskerti az OMME IB-n azt mondta, hogy az OMME nem költhet neonikotinoid vizsgálatokra. Ez helytelen álláspont. Önnek fel kellene lépnie ez ügyben. Az OMME IB-n Ön mindig lojális a jelenlegi irányvonalhoz, pedig ez viszi az OMME-t a szakadékba.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #170 Dátum: 2014. Január 13. 22:22 »
Tisztelt Geddekas!
Gödöllői előadásod után feltettél egy kérdést az OMME alelnökének!
Valami hasonló hírt kaptam:
"Miért nem hívott össze az OMME vezetése egy rendkívüli küldöttértekezletet,Kft alapítás, és lapvásárlás ügyében?"
Alelnök Úr válasza, hogy költségtakarékosság miatt, mert az összehívás az OMME-nak 1.5 millióba kerül.
Nézzük az adatokat!
1.
Hangosítás 100.000 Ft
2.
Terembérlet 195.000 Ft
3.
Virsli, zsemle,kávé, üdítő 150.000 Ft
IB-EB tagok útiköltsége 200.000 Ft
Repi kaja ami most elmarad, mert ez nem "rendes" küldöttértekezlet!
Tehát összesen max: 645.000 Ft
Szerintem mindig az Erzsébet Szálló számlája van előttük!
Állítólag elöljáróink kaptak OKS telefont?
Holnapra kiderül, megírom a típusát!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #171 Dátum: 2014. Január 13. 22:47 »
Logikusan az OV-re kitűzött márciusi időpont teljesen alkalmas lesz a rendkívüli közgyűlésre. Ha ezt választjuk, akkor nem beszélhetünk lényeges többletköltségről az egyébként is betervezett éves költségekhez képest.Tehát amikor az összegyűjtött aláírások átadása történik, akkor ezt a költségtakarékos megoldást kell javasolni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #172 Dátum: 2014. Január 13. 23:41 »
QUQURIQ!

Kapirgálok, kapirgálok, csak úgy céltalanul!
Hát megint mire bukkantam!
Találtam egy borítékot a trágya rakás közepében!
A címzett a Csongrád megyei elnök, Pongrácz Attila
Íme a levél, teljes terjedelmében! Csatolva!

Kiskakas megjegyzése csak annyi, hogy Fáskerti úr, (EB elnöke) egyetlen egy felügyelő bizottsági tagtól nem kérte ki a véleményét, úgy írta meg ezt a szívhez szóló levelet!
Kérdezem én, Kiskakas Fáskerti Urat, hogy Mi a baja Pongrácz Attilával?
Az a baj, hogy visszahívási kezdeményezést aláíratja a küldöttekkel? (mert jogos)?
Az OMME alapszabálya lehetőséget ad neki!
Élt vele!!!
Az a baj, hogy szóvá teszi az IB-EB törvénytelenségeit, amit sorozatosan elkövetnek?
Közgyűlések nélkül intézkednek a tagság tudta és beleegyezése nélkül?
Őn, mint az EB elnöke az IB-n csak tanácskozási joggal van bent, nem szavazhat, nem dönthet!
Ezt nagyon jól vésse az eszébe!
Azt is vésse az eszébe, hogy Önnek kell felügyelni az OMME -n belül a törvényességre, a törvény ellenes döntéseket és ezek végrehajtott cselekedetet kell, kellene felügyelnie!
Mindezekért Ön a felelős!!!
Ezért választottuk Önt erre a posztra!
Különben miért lenne Önre szüksége egy civil, közhasznú egyesületnek!
Épen ideje, hogy mondjon Le!
Nem képviseli azt, amire a tagság megválasztotta!
Ezért hívjuk Önt Is vissza, mert nem megfelelő a munkája!
Ezért jó a demokrácia!

A kioktató Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 13. 23:45 írta kiskakas »

« Válasz #173 Dátum: 2014. Január 14. 08:08 »
Kedves kiskakas!
Alig tudok szóhoz jutni!
Megnyugtatnak soraid!
Nagyon kemény a "hozzákapírgálásod"a témához, de sokan így látjuk!
Kínos helyzetben van az EB elnöke!
Sokan írjuk a választ, amit Pongrácz Attilának szegezett az EB elnök! Addig jó míg Te kukorékolsz!
Ez lenne az önkormányzatiság elve, hogy mi küldöttek, méhészek kérdezzünk! Ők vannak értünk!
Nem szeretek Fft. ügyekbe, és olyan dolgokba belekotyogni amiben nem vagyok otthon!
Egy téma azért akad,amit  részben én követtem el Bross Péter irányítása mellett!
Ez az OMME-s üveg!
Képzeljétek, képesek voltak lemenni Orosházára az üveggyárba, hogy "bemószeroljanak"!
Aranyos kis társaság! Gratula! Sőt puszika!
Ez nem jött be! Olyan felhőtlen a kapcsolatom az Orosházi Üveggyár összes vezetőjével, hogy ők megvédtek!
Köszönöm nekik!
Az Orosházi Üveggyár tavaly ősszel volt 50 éves! Egy jubileumi díszvacsorán voltunk feleségemmel Judittal hivatalosak! Amikor odaért az asztaltársagához a vezérigazgató nyújtotta a kezét, és elmondta mennyire nagy dolog a gyár életében az üveg! Egy évben, közel tíz napig a magyar méhészeknek dolgozik az üveggyár!
Sokat beszélgettünk a közös vacsorán! Úgy éreztem ennyit megérdemeltem, azért vettem részt a fogadáson!
Mit mondott az OMME egyik felső vezetője IB ülésen!
"Mit fényezed magad Attila? Az üveg sem a Te érdemed!"
Persze. Ők nem tudják mi az, hogy társadalmi munka a méhészekért! Soha, nyomatékosan kijelentem soha semmilyen összeget nem vettem át az üveg összehozása alatt! Nincs rajtam fogás! Nem vagyok korrupt!
Ezt mind a magyar méhészekért tettem, szabad időmben! És nagyon fáj,  hogy így próbálnak bemocskolni!
Csúnya dolog a sarazásom! Szalay Laci bácsi is küldi elismerő bókjait nektek a túlvilágról!
Laci Bácsival éjszakán át kísérleteztem, hogy hány milliliter legyen az OMME-s üveg!
Ő miatta lett 730 ml! Tegyetek bele 17.8 %-os víztartalmú mézet, és töltsétek addig, hogy a szájától 5 mm maradjon el, akkor pont 1.000 gramm, az-az 1 kg lesz az üvegben! Engem akartok üveg témában falhoz állítani?
Kicsit edzetek még! A dilettantizmus az emberiség az OMME kerékkötője!
Tele van egyesületünk kiválóbbnál kiválóbb külső szakemberekkel, de ők a legokosabbak meg a legügyesebbek!
Ismeritek a mesét? "Milyen okos, milyen ügyes a legkisebb ugrifüles!"
Tehát az üvegforgalmazás nem csupán egy sima gyárból kihozom, magasabb áron eladom (mert Kft-t csináltam a méhészeknek) tranzakció!
Nézzük. Raklap. Ezt eltévesztették! A raklap nagyon macerás! Az üveggyárnak külön raklapgyára van, komoly világszínvonalú technológiával! Csak és kizárólag csíramentesített,fertőtlenített fából készült,nagy szilárdságú raklapra lehet bálázni a 756 db üveget! Még a szegek típusa, szakítószilárdsága is szabványban rögzített!
Amikor visszaérkezik a gyárba a használt raklap, minőség-ellenőrzésnek vetik alá,és  meghatározzák a visszavételi árát! Olyan nincs, hogy találok az udvaron egy raklapot, amin előtte tégla volt, mert elhajtanak vele!
Orosházának saját raklapja, saját beleégetett logója van!
Miért nem kérdeztek meg engem mindenbe segítettem volna!!!!!
Áldott jó szívű vezetőink mit tettek? Mivel a "csípkelődők" táborába tartozom ellenség vagyok!
Most már késő! Mi sem szeretetnénk veletek tárgyalni!
Mit vártok tőlünk!
Pocskondiáztok, átkoztok (és azokat az alpári kifejezéseket most kerülöm, amit alkalom adtán visszajátszunk az Uraknak), hogy tudják meg a méhészek kik a vezetőik!
Elszakadt a cérna fiúk?
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 14. 08:18 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #174 Dátum: 2014. Január 14. 10:28 »
A napokban hívott egy helyi egyesületi elnök, s csak úgy mellékesen megkérdeztem mit tud....
itt egy kicsit elakadtam most az írásban, mert ennek az új kezdeményezésnek ? mozgalomnak ? ami a Méhészklubon folyik még neve sincs
.....pedig kellene egy elnevezés, elsősorban is azok által akik a - mint ahogy olvastam - a kemény magban vannak.
.....szóval azt kérdeztem, hogy mit tud az itteni kezdeményezésekről, folyamatokról, és egyáltalán mi a véleménye.
Hallatlan zavarba jött, hebegés, habogás, azt se tudta mit mondjon, hamar befejeztük a beszélgetést. Nekem a beszélgetésből az jött le hogy keresi, és sokan keresik az igazodási pontokat. Beszélgetőpartnerem, képtelen volt önálló álláspontot kialakítani.Egyaránt képtelen volt az OMME dicséretére mint elmarasztalására. Nem tudta, hogy hogy kell beszélni.
Ez a felület, az ő eligazodásukat segíti, már ha olvassák. A vélemények lehetnek különbözőek, de hogy a legtöbb tényanyagot itt lehet olvasni az OMME-ról az teljesen biztos.

« Válasz #175 Dátum: 2014. Január 14. 11:20 »
Szia Péter!
Nagyon köszönöm a Méhészklub nevében hozzászólásod!
Ezért hoztam létre a Méhészklubot, hogy legyen hiteles információja a tagságnak!
Mi a mozgalom címe?
BIZALMATLANSÁGI INDÍTVÁNY! A jelenlegi IB és EB megmérettetésére!
Demokratikus úton, nem személyeket, hanem elveket támadunk! Rendkívüli, minden posztot érintő küldöttértekezlet összehívását kezdeményezzük!
Ez már a 2. felvonás, mert az elsőt ami teljesen jogszerű volt elmeszelte a jelenlegi IB!
Mitől félnek? A saját népüktől, a méhészektől tartanak akik megválasztották őket?
Többször megfogalmaztuk már, hogy felháborító az OMME vezetőinek kommunikációja!
Nincs zárt ajtó nincs titok a tagság előtt!
Ez egy szabadságharc! Hívjátok így! Feltépjük a zárakat, lakatokat, kinyitjuk az ajtókat!
Mindent tudni akarunk, mert rólunk, és nem róluk szól az egyesület!
Nyitott,átlátható gazdálkodást (üvegzseb OMME), interaktív elnökségi üléseket, beleszólási lehetőséget a döntésekbe a küldötteknek OV tagoknak! Soha többet nem lehet az, hogy OV tagot, EB tagot kiküld az IB, mert
"Munkamegbeszélést tartunk!" Meg üzleti titok!
Itt a Méhészklubon nincs titok! Nyomjuk élesben, keményen, néha véresen komoly dolgokat viccesen!
Arra leszek kíváncsi, ki nevet a végén?
Nagyon szomorú vagyok, hogy idáig fajultak a dolgok!
Elszánt csapatunk hamarosan bedobja a nagy ÁSZT!
Attól kezdve csak az lesz a téma! Ennek pontos időpontja van, de nem publikus! Hamarosan.
Ezt úgy értsd mintha olyan méhcsaládot vizsgálnánk amelyik kívánni valót hagy maga után,és ez a kérdés fogalmazódik meg bennünk a kaptár előtt, széttárt karokkal.....
" Jobb vóna ha nem vónátok?"
A kétkedő elnöködnek azt üzenjük, figyelje a Méhészklubot itt nincs tabu téma, vállaljuk minden következményét tényfeltáró írásainknak!
Volt kollégád.
Nagyernyei Attila

« Válasz #176 Dátum: 2014. Január 14. 12:04 »
Kiskakas! Ne mérgelődj, hiszen ez nagyszerű hír! Ezek szerint az EB végre komolyan veszi a feladatát, és elkezdi az Egyesületen belüli szabálytalanságok vizsgálatát? Remélem, hamarosan az Etikai Bizottság elnökétől is érkezik hasonló felkérés!
Csak azt nem értem, hogy az EB elnökének miért van szüksége külső informátor bevonására, miközben ezek a szabálytalanságok az orra előtt, az ő tudtával (vagy egyenesen az ő utasítására??) történnek?!

De másért is örömteli számomra ez a hír! Már-már kétségem kezdett lenni afelől, hogy az OMME vezetői olvassák a fórumot! Néhány nappal ezelőtt jeleztem, hogy téves információ szerepel az OMME honlapon az eszköztámogatásoknál, sajnos ezt a mai napig nem sikerült javítani...
Most segítek, hátha...: tehát ITT és ITT legyenek szívesek már javítani a rendeletszámot (főleg, hogy egyébként csak a honlap hetedik bugyrából érhető el a helyes infó)!
Köszönjük!

« Válasz #177 Dátum: 2014. Január 14. 12:43 »
Péter sorairól jutott eszembe.. A tegnapi klubnapra behozták a témát méhészek. Az elnök hasonlóképpen hebegett-habogott, hogy most nem is ezért jöttünk össze, ő nem is olvasott erről sehol, nem is tud semmiről, és különben is, jobb, ha ebbe mi nem folyunk bele. Méhésztársak csak erőltették, hogy ezek azért olyan fajsúlyos dolgok, amiről beszélni kell, muszáj kialakítani a közös álláspontunkat, amit az elnöknek aztán képviselnie kell. Erre válaszul az elnök azt mondta, hogy ő neki nem feltétlenül kell képviselni a tagság álláspontját, és ha ez nem tetszik, lehet új elnököt választani...
Egy IB tag pedig azzal állt elő, hogy semmi konkrétum nincs, amire nekik választ kellene adni, hazugságokra, feltételezésekre nem reagálnak.
Nagy felelőssége van mindenkinek ebben a drámában, az agyonhallgatás nem célravezető, viszont nem is madaraknak kellene csiripelni, főleg nem féligazságokat, szomorú, hogy idáig jutott ez a régóta húzódó ügy. Attila harcnak tekinti ezt, viszont egy háborúban csak vesztesek vannak.
Nagy felelőssége van a most már "függetlenné" vált Méhészet újságnak is, mert ott sem jelent meg semmi érdemi információ, ahogy az OMME honlapján, vagy immár saját újságjában sem. Ezért értékelődhetett fel ennyire ez a fórum, mely egyedüliként közöl részleteket, de az olvasó itt sem lelhet a teljes igazságra.

« Válasz #178 Dátum: 2014. Január 14. 14:28 »
Tisztelt Malya Péter!
Valóban, sajnos jelenleg ez a fórum az egyetlen információforrás az OMME tagjai részére (ide értve a helyi vezetőket valamint a küldötteket is!). Ez sajnálatos, hiszen az OMME már több éve működtet saját honlapot, az idei évtől pedig saját kiadású újságjában is lenne lehetősége a tagokat tájékoztatni az őket (azaz minket!) érintő kérdésekről. Hogy ezt miért nem teszik, az rejtély, de a nagy hallgatás mindenesetre arra enged következtetni, hogy valami nagyon nincs rendben.
Itt van pl. az üvegforgalmazás kérdése. Erről olvasható ugyan egy részletes leírás a honlapon, de az csak azokat a technikai kérdéseket tartalmazza, hogy hogyan sikerült megbonyolítani az üveghez jutást méhész és viszonteladó részére egyaránt. Meg hogy ennek a bonyolításnak természetesen pluszköltsége van. Arról egy szó sincs, hogy erre mi szükség volt, ill. hogy ez hogyan segíti a méhészek életét.
Mert érteném én, hogy az OMME (pontosabban a Kft-je) átveszi az üvegforgalmazást, ha az ténylegesen az OMME (Kft.) általi értékesítést jelentené, országszerte átvevőhelyekkel, egységes(en legalacsonyabb) áron, akkor legalább nem kellene a 'gaz viszonteladók' kénye-kedve szerinti áron vásárolni az üveget. De ennek nyilvánvalóan olyan szervezési és költségvonzatai lennének, ami miatt nem lenne gazdaságos a működtetés. Akkor hát maradt az OMME Kft., mint közbeékelődő forgalmazó, üvegenként 4 Ft sáp lehúzásával, csak ezt meg ugye mégiscsak ciki lenne a honlapra felírni....

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #179 Dátum: 2014. Január 14. 15:55 »
Egyetértek az előttem szólóval. A két méhészújság agyonhallgatja a történteket. Elemző jelleggel helyt kellene adni a közéleti kérdéseknek. Nem anyázás és nem kukorékulás stílusában, de az újságolvasó széles közönségnek meg kell ismernie az OMME működési problémáit. Azt is tudnia kell a méhészeknek, hogy a közös ügyeinkért dolgozó vezetők hogyan dolgoztak.

Nem tartom helyesnek, hogy Bross Péter a lemondását nem indokolta meg egy részletes elemzéssel. Például arról sem szólt Péter búcsú írásában, hogy a KÁTKI Méhészeti kutatásának megvásárlása már többször szóba került az OMME vezérkarának az ülésein. Nem is értem, hogy miért nem lett ez a kérdés akkor részletesen és szélesebb körben megtárgyalva?

Miért került most elő hirtelen a méhészeti kutatás jogának megvásárlása, de már egy totál erőteljes szándékként? Tudjuk, hogy a magyar méhészeti kutatás tetszhalott állapotban van. Azt is tudjuk, hogy nagyon nagy szükség van a munkájukra, hiszen ezer és ezer súlyos gyakorlati problémája van ágazatunknak, amire kéri a szakma a tudományosan megalapozott választ. Valóban fontos lenne valami lényeges változás, hiszen minden ki van a Méhészeti Intézetből szervezve vagy meg van halasztva. Gyakorlatilag csak egy ingatlan, amiben lézeng néhány kutató, akinek se kenyere, se munkája. Ennél lejjebb már nem is tudom, hogy süllyedhet-e a magyar méhészeti kutatás?

150 millió Ft vételárat az OMME csak akkor tudna előteremteni, ha eladná a teljes ingatlanvagyonát és még hozzátenne  némi pénzt. Hol működne ezek után? Valószínűleg az Agrárkamara épületében vagyis elnyelné az OMME-t a konkurencia. Egy ilyen döntés súlyos stratégiai veszélyeket hordozna. Ezek után már csak egy apró lépés, hogy a Nemzeti program és a szaktanácsadói hálózat kikerüljön az OMME kezéből. Ennél már csak az lenne lejjebb, ha a Syngenta, Bayer, Pioner, Monsanto cégek közvetlen adományaiból dobnák össze vezérkarunk működési költségét.

De van egy másik probléma is a Méhészeti Intézet megvásárlásával. Egy állami alapítású, állami feladatot ellátó és államkincstárból finanszírozott költségvetési intézmény nem eladható. Nem piaci áru. Piaci értéke nincs, nem értékelhető ilyen módon. Egy pótolhatatlan közösségi feladatot lát el. Nem is értem hogyan gondolják ezt az egészet Fáskertiék? Azért így mondom, mert jelenleg minden ellenkező híreszteléssel és jogi állapottal szemben Fáskerti gyakorolja a tényleges hatalmat az OMME-ban. Mindenki más csak kisinas. Ezt saját szemmel láttam, saját fülemmel hallottam. Ez nagy szégyen a többi vezetőnk számára, de erről csakis ők tehetnek. Igen, a farok csóválja a kutyát. Vagy inkább a másik kutyás hasonlat (az erősebb kutya ...) jobban illik ide?

A VM minisztere eladhatja az ingatlan és eszközvagyont az Államháztartási tv-nek a kincsári vagyonra vonatkozó fejezetének szabályai megtartása mellett vagyis 3 miniszter és három minisztériumi apparátus jóváhagyása esetén. Kétlem, hogy egy ilyen egyeztetés képes lenne lefutni ennek a kormányzati ciklusnak a végéig. Ráadásul a terület védett természeti érték, tehát szinte kizárt az eladhatóság a Natura 2000 program szabályai miatt.

Ja! Ha csak a három épület megvásárlása a téma, akkor mi lesz a Méhészeti Kutató épületében dolgozó csirkésekkel, nyúlászokkal stb. Hiszen gyakorlatilag az épület alig 1/3-át birtokolják most a méhészeti kutatók. A múzeum épülete felújításra érett, hiszen 1983 óta 30 év telt el és egy épület életében is sok idő ez.

Ha a méhészeti kutatás kiválik a KÁTKI-ból, akkor önálló gazdálkodást kell csinálnia. Át kell világítani a KÁTKI-t és le kell válogatni a KÁTKI-ról mindazt, amit a méhészet miatt működtet. Ehhez egy tökös vezető kell a jövendőbeli Méhészeti Intézet élére, aki tud érvelni, zsarolni, alkudni stb. Az agrárkamarai választásokon megélt verességünk bizonyítja, hogy erre az OMME jelenlegi vezérkara tökéletesen képtelen. Úgy is mondhatjuk, hogy a méhészek simán elbukták az agrárkamarai választásokat. Nem hiszem, hogy a KÁTKI mostani igazgatójával, Szalay Pistával szemben egy alkuban könnyű lesz bármit is érvényesíteni, hiszen ő 1000 éves tapasztalatokkal rendelkezik és a kapcsolati tőkéje se csekély.

Azt hallottam, hogy dr. Ludányi Istvánt kívánják bevetni a harcba mint leendő igazgatót. Érdekes lesz. Elmondhatom, hogy egy nagyon művelt ember a szakmájában, de a közéleti kérdésekben sajátos kamarilla politikus. Eddig igazán pozitív sajnos szerepet nem játszott, pedig az élet többször megadta volna neki a lehetőséget, hogy a jó oldalon álljon, a jó megoldásokat válassza és jó példát adjon a méhésztársadalomnak.

Eddig Ludányi Pista fújjolt az OMME-ra és csak most, Cserényi doktor hívására lett az OMME katonája. Cserényi meg csak azért kereste meg Ludányit, merthogy "ellenségem ellensége a barátom". (Miért gyárt ez a Cserényi összefogás helyett állandóan ellenségeket?) Ludányi egy történelmi pillanatban a Méhészeti Kutatónak felajánlhatta volna, de nem tette, hogy legyen ott a méhészeti szakoktatás, ha már Zalaapátiban meghalt. Ehelyett Ludányi úr sikeres maszek bizniszt csinált az OKJ képzésből és ezzel adott egy nagyon torz példát kb 20 évvel ezelőtt. Olyan példát, ami mára már teljesen lezüllesztette a méhészképzést. Ő lenne a magyar méhészeti kutatás vezetője, aki nem hívja fel soha a méhészek közvéleményének figyelmét az aktuális veszélyekre (műlépek szennyezettsége, növényvédelem aktuális mérgező hatására, buckfast használatának veszélye, soroljam?). No hát Őt akarja Cserényi doktor élére állni a magyar méhészeti kutatásnak?

Remélem a minisztérium teljesen komolytalannak tekinti az OMME ajánlatát. Pláne azért komolytalan, mert nem is az OMME? hanem annak kft-je akarja ezt az ajánlatot tenni. Ezeket az ingatlanokat és ezt a feladatot az állammal kötött közhasznú megállapodásban átvehetné az OMME maga, de életveszélyes lenne egy kft kezébe adni.

Mostmár értem, hogy az OMME IB miért Fáskerti László, Egyed Árpád és Cserényi Péter urakat jelölte meg a tudományos kutatások feladatainak megtárgyalásával. Azt is értem, hogy az OMME IB mit is tárgyalhatott zárt ajtók mögött.

Fáskerti urat még egy téma kapcsán szeretném itt pellengérre állítani. Az OMME IB ülésen felém intve kijelentette, hogy az OMME és a Nemzeti Program nem adhat pénzt neonikotinoidokkal kapcsolatos vizsgálatokra. Ekkor nemcsak súlyos stratégiai hibát követett el, hanem szereptévesztésbe is esett. Ő az OMME IB-nek nem tagja. Őt az EB elnökének választottuk, tehát ilyen kérdések megtárgyalására nem terjed ki a felhatalmazása. Fáskerti úr bár úgy viselkedik, de nem az OMME elnöke.

Tudjuk, hogy a neonikotionidok vizsgálatára lesz állami pénz is, de .....
Azok a pénzek azokhoz a növényvédelmi laborokhoz fog kerülni, ahol a legnagyobb befizetők a Bayer, Syngenta, Monsanto, Pioner stb vegyszeres növénytermesztés cégei. A növényvédőszer piac 90 milliárd Ft évente. Ennek az összegnek néhány %-a is óriási összeg, ami bizony befolyik a növényvédelmi állomásokra. A múlt évben több laboratórium sőt a KÉKI is minisztériumi és tőkések nyomására hivatkozva utasították el a Greenpeace analitikai megrendeléseit. Ezért is csináltatott laborvizsgálatot külföldön a Greenpeace. Én nem várok ilyen helyekről objektív eredményeket.

Vagyis Fáskerti Úr kihasználva az IB töketlen gyengeségét, a valódi ellenségnek - a növényvédőszeres lobbinak - a kezére játssza a méhészeket rövidlátó indulatvezérelt politizálásával. Remélem, hogy ennél többről, pénzbeni korrupcióról nem volt szó az Ő esetében.

A jelen közállapotok mellett a neonikotionidok és általában a növényvédőszereknek a méhekre gyakorolt hatásának vizsgálatát bizony a Méhészeti Intézetnek kell felvállalnia, mint olyan szervezetnek, aminek a munkájára közvetlen káros hatást nem gyakorol a növényvédőszeres lobbi..

Fáskerti Úr EB elnök esetében tök mindegy, hogy behajolt-e a Syngentának, Bayernek, Monsantonak, Pionernek stb vagy nem hajolt be, el kell búcsúznia a pozíciójától örökre, mert a méhészekre nézve tevékenysége ártalmas, kártékony.