A 2013 január 09-i OMME IB ülésen ott ültem a hátsó sorban. Már ameddig ki nem zavartak. 13:15 perckor érkeztem, de ekkor még nem kezdődött el csak néhány perc múlva. Az IB tagok egy kivétellel jelen voltak. Ott volt az EB elnöke és egyik tagja,továbbá egy másik EB tag, de nem mint EB tag, hanem mint az Apiterápiás társaság elnöke. Ott volt az Etikai Bizottság elnöke is.
A napirendet nem ismertette az elnök. Láthatóan jelenlétem miatt módosították a napirendet. Nem is az elején kezdem, hanem a végén. 16 óra előtt szünetet tartottak és üzleti titkok tárgyalása okán elzavartak az ülésről. Üzleti titoknak tekintik a kft. ügyeit. Szóval ezt szavazta meg a többség. Azt, hogy az OMME pénzügyei ne lehessenek demokratikus kontroll alatt. Diósi László kért 300 000 Ft-ot mézmarketing célra. Ez nyilvános ügy, de Egyed Árpád ügyvezető kezén átcsorgó 50 millió Ft az legyen titok. Hát erre a "demokráciára" vágyott a mostani vezérkar és ezért mondott le Bross Péter.
A fentiekhez képest az összes többi döntés, aminél jelen voltam nulla értékű. Röhögcsélés, anekdotázás, jópofizás zajlott az ügyek megtárgyalása során. Ha egyáltalán tárgyalásnak lehet nevezni a történteket. Meglepő módon Cserényi doktor csak egyszer üvöltözött. Valaki más is csatlakozott hozzá. Ki lehet találni, hogy ki volt az. Még a magatartások jellemzése fontos. Az Ellenőrző Bizottság elnöke többet beszélt, mint bárki, több döntést hoz, mint bárki. Folyamatos szereptévesztésben szenved. Gyakorlatilag Ő vezeti az OMME Intéző Bizottságát, holott az elnöknek kellene. Ő hoz döntést, holott a testületnek kellene. Ja.

Bocs!

"Azért a többieket néha engedi szóhoz jutni, sőt felemelhetik a kezüket szavazáskor"

Kik mutatnak némi egyéniséget? Cserényi, Fáskerti és rejtetten ugyan, de Fekete. A többiek besimulnak ezek mögé. Elnökünk is. Sajnos az Etikai Bizottság elnöke se viselkedik másként. Mit szabad tenni a többieknek? Überelni a három vezérürüt. Ebben aztán hiba nincs. Pl. Amikor Körmendi Rácz Jánost próbálták szembefordítani saját szervezete alelnökével. Ekkor lehetett érzékelni, hogy ennek a vezérkarnak semmi elképzelése nincs az emberi méltóság elemi tiszteletéről. Ez nem egy demokratikus munkaszervezet. Falkaszellem uralkodik.
Baldavári Laci! Talán senkit se utálnak annyira, mint téged. Leplezetlenül gyűlölnek és rágalmaznak téged. Észre se veszik, hogy mennyire méltatlan ez pozíciójukhoz, hogy ezzel saját magukat is megalázzák. Amikor nem vagyok ott, biztos hasonlóan beszélnek rólam is. (Bezzeg Laci, aki nagyon közel áll hozzájuk - éreztette ezt velem már többször.) Te végigfotóztad az OMME történelmét. Arra kérlek, hogy az OMME történelmével kapcsolatos dokumentumokat, fotókat, videókat könyveket add át a Széchenyi könyvtárnak. Ott biztonságban lesz és többé nem zaklathatnak ezek miatt.