Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286500 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Hír-les
« Válasz #135 Dátum: 2014. Január 01. 16:26 »
Megjelent az új méhészeti rendelet
mti.hu
2013.12.21., szombat, 12:19
Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó vidékfejlesztési minisztériumi rendelet, amely alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodói 2014. január 6-ától benyújthatják a 2013/2014. végrehajtási évre vonatkozó támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).
Az MVH pénteki közleménye figyelmeztet arra is, hogy a támogatás igénybevételéhez az MVH közleményeiben új kifizetési kérelem nyomtatványokat rendszeresít, amelyek már elérhetők a hivatal honlapján. A támogatás kizárólag az új nyomtatványokon igényelhető.
A 2013/2014. végrehajtási évben a támogatási jogosultság alapja a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő, továbbá a 2013. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2014. január 15-éig a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett méhcsaládok száma.
Az MVH felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt.
Egyszerűsödött a TIR bejelentés eljárásrendje: a méhcsaládszám-változás illetékes állategészségügyi hatósághoz történő bejelentéséhez már nem szükséges egyebek mellett a hatósági állatorvos aláírása - közölte a hivatal.
Forrás: MTI
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #136 Dátum: 2014. Január 01. 18:42 »
Egyre többen és többen jelentkeznek a fórumra. De jó!   Üdv. Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 01. 19:48 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #137 Dátum: 2014. Január 02. 22:40 »
Tisztelt Méhésztársak!
Mint a méhészeti programokban már jeleztem 2014. január 6-án,este 18 órakor Bross Péter tart előadást Szekszárdon a Tormay Béla utcában!
Felhívom az őt követő bedrótozott, fizetett híradósok figyelmét, ne telefonon jelentsék  Doktorúrnak mi történt ismét Szekszárdon! Itt nem kell engedélyt kérni a hangrögzítéshez, nem lesznek kizavarva! Mentek utána Gyuláról Körmendre ketten is, végül irány Barcs, előtte Kalocsa! Aztán a telefon meg zárlatos lett a nyáluktól! Méhészklubunk nyitott, bárki részt vehet rajta!
Ez nem az OMME központ, hogy OV tagok kifele! Ez nyílt szakmai ülés lesz, nem egy "zárt osztály"!
Szekszárd jelenleg az OMME oroszlánbarlangja! Tolna megye székhelye a méhészek, elégedetlenségének központja! Egyszer talán még büszkék is lehetünk rá! Most sokan úgy vélik, az egyesületünk megosztásának szimbolikus jelképe városunk! Ha kiejti valaki az OMME központban, hogy Szekszárd, sokan feljajdulnak a vezetők között,van aki a szívéhez kap! Pedig elnökünk,többször milyen büszkén vállalta, hogy Tolna megyéből, Kölesdről származik!
Mi is büszkék voltunk rá egy darabig. Az idők változnak, na meg Ő is. Mi ugyanazok maradtunk!
Tisztán, feketén-fehéren harcolunk jogainkért, az alapszabályunkban rögzített önkormányzati elveinkért!
A jelenlegi OMME vezérkarnak fáj, hogy Bross Péter Szekszárdra hazajön! Pétert, nálunk tisztelik, szeretik,  tenyerükön hordozzák a méhészek!
Köszönet érte!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 03. 11:09 írta Nagyernyei Attila »

*

zümi

• 1382
« Válasz #138 Dátum: 2014. Január 07. 08:38 »
Aktuális
Felhívás Varroa atka elleni gyógyszer kijuttatásához szükséges eszközgyártók, forgalmazók részére!
2014. 01. 07.
A 2013/2014. közötti végrehajtási időszakban a Magyar Méhészeti Nemzeti Program Varroa  atka elleni gyógyszeres védekezés keretein belül az állatgyógyászati készítmények és a hozzá szükséges gyógyszer kijuttatásának eszköze is támogatható. Annak érdekében, hogy ezen eszközök listája mihamarabb elkészülhessen várjuk azon forgalmazók jelentkezését, akik rendelkeznek a Magyarországon, vagy az EU bármely más tagországában hatályos jogszabályoknak megfelelő engedéllyel a gyógyszer kijuttatásához szükséges eszköz forgalmazásával kapcsolatban.
Jelentkezni lehet Tukacs Zsófia NP koordinátornál telefonon: 0630/684-3742 számon, illetve
e-mailben: tukacs.zsofia@omme.hu címen.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Közérdekű infó!
« Válasz #139 Dátum: 2014. Január 09. 16:14 »
Tisztelt Méhésztársak!

szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy az OMME honlapján tévesen szerepel a jogszabály száma, amit támogatott eszközök számlájára rá kell írni!
Helyesen az alábbi szöveget kell ráírni: „A 118/2013. (XII. 16.) VM rendelet szerinti támogatás igényléséhez benyújtva.”

"... a számla eredeti példányának tartalmaznia kell a (3) és (4) bekezdés szerinti eszköz megnevezését, valamint e rendelet számának feltüntetésével annak megjelölését, hogy a számlát a jelen rendelet szerinti támogatás igénybevétele céljából nyújtják be."
118/2013. (XII. 16.) VM rendelet a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján a 2013-2016 közötti végrehajtási időszakokban a központi költségvetés, valamint az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének szabályairól

A Mézescsupor Rajzpályázat helyett talán inkább ennek az infónak kellene a főoldalon szerepelnie!

« Válasz #140 Dátum: 2014. Január 09. 21:01 »
Tisztelt Méhésztársak!
A mai IB kakas kukorékolással kezdődött!
Nagyon örvendek,hogy ilyen népszerű a Méhészklubunk! Az OMME vezetői ezekből a hírekből csemegéznek!
Többször említettem, hogy átlátunk a falon is! A délelőtti munkamegbeszélés, és a délutáni "rendes" IB-n is ott voltunk, csak nem tudják!
Értsék már meg az OMME vezetői, hogy nincs zárt ajtó nincs titok,mindent tudunk!
A "takarító brigádunknak" annyi jó hírem van, hogy már belül sincs minden rendben! Veszekednek!
Téma volt Bross Péter szekszárdi előadása, amit lefikáztak. Péter már méhészkedni is elfelejtett, mondták ők.
Na meg a nagy beszólás az volt, hogy Péter berezelt, mert nem mert nyilatkozni Elekes Laci kérdésére, miért hagyta ott az elnöki széket. Mi lett volna, ha borítja a bilit? Nem jobb így?
Magamat egy pókhoz hasonlítanám! Kicsit csipkelődök, rengeteg információt kapok,kívülről belülről és onnan amit sosem fogok elárulni! A sírba viszem magammal! A barátság mindennél többet ér!
Milyen alternatívát kínálunk? Miért vagyok ilyen magabiztos?
Azért mert mi nem vagyunk,lekezelők, arrogánsok! Meghallgatjuk a "kis" méhészeket is! Semmit nem erőszakolunk rá senkire! A pénzügyeket átláthatóvá tesszük! "Üveg-zseb OMME-t" akarunk!
Nyitott IB! Bárki bejöhet! Nem lesz zárt ajtó, és titok! Ma is végig csukva volt az ajtó!
A tisztségviselő jelöltjeink névsorát még ne követeljétek! Kikezdenék őket!
Az alapszabályt nem módosítottuk, újat írtunk, nektek, értetek!
Ha elfogadjátok az új lehetőséget, az OMME ismét egységes lehet!
Most megosztott! Nem miattunk! Vezetőink tették ilyenné! Titkolódznak, sumákolnak!
Zárt ajtó mögött mik történhetnek? Ez ma Magyarország! Kétségeket ébresztenek bennünk, és lehet hogy jó szándékkal teszik értünk! Sajnos én nem hiszek nekik! Bocsássátok meg!
A tagdíjfizető méhészek nem ezt akarjuk!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #141 Dátum: 2014. Január 10. 01:20 »
A 2013 január 09-i OMME IB ülésen ott ültem a hátsó sorban. Már ameddig ki nem zavartak. 13:15 perckor érkeztem, de ekkor még nem kezdődött el csak néhány perc múlva. Az IB tagok egy kivétellel jelen voltak. Ott volt az EB elnöke és egyik tagja,továbbá egy másik EB tag, de nem  mint EB tag, hanem mint az Apiterápiás társaság elnöke. Ott volt az Etikai Bizottság elnöke is.

A napirendet nem ismertette az elnök. Láthatóan jelenlétem miatt módosították a napirendet. Nem is az elején kezdem, hanem a végén. 16 óra előtt szünetet tartottak és üzleti titkok tárgyalása okán elzavartak az ülésről. Üzleti titoknak tekintik a kft. ügyeit. Szóval ezt szavazta meg a többség. Azt, hogy az OMME pénzügyei ne lehessenek demokratikus kontroll alatt. Diósi László kért 300 000 Ft-ot mézmarketing célra. Ez nyilvános ügy, de Egyed Árpád ügyvezető kezén átcsorgó 50 millió Ft az legyen titok. Hát erre a "demokráciára" vágyott a mostani vezérkar és ezért mondott le Bross Péter.

A fentiekhez képest az összes többi döntés, aminél jelen voltam nulla értékű. Röhögcsélés, anekdotázás, jópofizás zajlott az ügyek megtárgyalása során. Ha egyáltalán tárgyalásnak lehet nevezni a történteket. Meglepő módon Cserényi doktor csak egyszer üvöltözött. Valaki más is csatlakozott hozzá. Ki lehet találni, hogy ki volt az. Még a magatartások jellemzése fontos. Az Ellenőrző Bizottság elnöke többet beszélt, mint bárki, több döntést hoz, mint bárki. Folyamatos szereptévesztésben szenved. Gyakorlatilag Ő vezeti az OMME Intéző Bizottságát, holott az elnöknek kellene. Ő hoz döntést, holott a testületnek kellene. Ja.  :-[ Bocs! :o :-\ "Azért a többieket néha engedi szóhoz jutni, sőt felemelhetik a kezüket szavazáskor" ::) Kik mutatnak némi egyéniséget? Cserényi, Fáskerti és rejtetten ugyan, de Fekete. A többiek besimulnak ezek mögé. Elnökünk is. Sajnos az Etikai Bizottság elnöke se viselkedik másként. Mit szabad tenni a többieknek? Überelni a három vezérürüt. Ebben aztán hiba nincs. Pl. Amikor Körmendi Rácz Jánost próbálták szembefordítani saját szervezete alelnökével. Ekkor lehetett érzékelni, hogy ennek a vezérkarnak semmi elképzelése nincs az emberi méltóság elemi tiszteletéről. Ez nem egy demokratikus munkaszervezet. Falkaszellem uralkodik.

Baldavári Laci! Talán senkit se utálnak annyira, mint téged. Leplezetlenül gyűlölnek és rágalmaznak téged. Észre se veszik, hogy mennyire méltatlan ez pozíciójukhoz, hogy ezzel saját magukat is megalázzák. Amikor nem vagyok ott, biztos hasonlóan beszélnek rólam is. (Bezzeg Laci, aki nagyon közel áll hozzájuk - éreztette ezt velem már többször.) Te végigfotóztad az OMME történelmét. Arra kérlek, hogy az OMME történelmével kapcsolatos dokumentumokat, fotókat, videókat könyveket add át a Széchenyi könyvtárnak. Ott biztonságban lesz és többé nem zaklathatnak ezek miatt.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 10. 16:38 írta Nagyernyei Attila »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #142 Dátum: 2014. Január 10. 06:43 »
Tisztelt Geddekas!
Tiltakozni szeretnék! Nem Baldavári Lacit utálják a legjobban,hanem engem!
Tudod, van egy virtuális korona! Ki a legnagyobb OMME ellenes!Ez a korona folyton vándorol egyik fejről a másikra. Nagyernyei-Elekes-Baldavári-Körmndy-Kiskakas-Pongrácz, és még sorolhatnám. Mind mind erre a koronára vagyunk esélyesek!
Mi a baj velünk? Rövid a válaszom. Ki merjük azt mondani, amitől más berezel! Az igazságot!
Látod Geddekas! Jól fogod meg a dolgokat!
Kaptam egy privát e-mailt is. Abban az áll, hogy csak kacsázok, nem is tudom mi volt a titkos találkán.
Néhány betűt fogok csak közölni, mert senkinek nem szeretnék traumát okozni,hogy ez a "Kurva Nagyernyei mindent tud!"
Tehát a bűvös rövidítés:
KÁTKI ! Szerintem közölni kéne a küldöttekkel, miben mesterkedik megint néhány agyament!
Ne tetézzétek tovább a bajotokat!
Na kit utálnak ezek után a legjobban?
Becsukják az ajtót, hogy üzleti titok, meg nem tartozik sem egy EB tagra, sem egy méhészre.
Ejnye bejnye!
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 10. 06:49 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #143 Dátum: 2014. Január 10. 07:11 »
Tisztelt Méhészek!
Úgy belejöttem az írásba, hogy ismét tollat ragadtam! (nyomkodom a billentyűket)
Tehát. Valamikor egy rakéta bázison titkos írnok voltam! Légvédelmi rakétairányító tüzérként szereltem, a diplomám megszerzése után!
A parancsnoki irodában volt kialakítva  "T" iroda, az-az titkos iroda! Eskü alatt belém verték, hogy onnan információ nem juthat ki! Nagyon megtanították velem a rendet, sokszor csőbe akartak húzni, de minden próbát kiálltam!
Már vagy 15 éve feloldották a szájzáramat, én azóta sem beszéltem arról,hogy hány rakétával védtük az a Paksi Atomerőművet, a Dunai Vasművet. Ma már a laktanya sincs meg! Mégsem beszélek!
Ugyan ezt élem meg most az OMME életében! Arra is megtanítottak, hogy kell másokból úgy megtudnom a titkokat, hogy az egyén ne sérüljön! Hess a gondolattól, hogy spicli lennék! Sok jó szándékú igazi OMME katona segíti az ellenzék munkáját! A katonai vezényszavakra is emlékszem!
Vigyázz légi veszély! (Jön a kiskakas, megy Szürke veréb79) Vonulj óvóhelyre! (OMME pince)
Fel vigyázz! Jön a parancsnok! (Doktor Úr)
Takarodó! Ezt nem kommentálnám!

*

Veszti1982

« Válasz #144 Dátum: 2014. Január 10. 09:01 »
Tisztelt Fórumozók!
A tegnapi nap egy nagy fordulatot hozott a Paksi Klub szervezésében.
Amikor belevágtam ebbe a szervezésbe, a legelső feladatok egyike a támogatói kör felépítése volt, és a számomra legfontosabb támogatóval tegnap volt csak idő egyeztetni. Egy nagyon hosszú megbeszélésen, és széles körben végzett vizsgálatok alapján, felmérve a kockázatokat úgy döntött, hogy kívül szeretne maradni ezen kezdeményezésből, és nekem is azt javasolta, hogy maradjak meg abban a közösségben ahol szeretnek, ahol elismerik a munkámat, ahol a kimondott szavaimat úgy értik meg ahogy én is gondolom. Elmondása szerint az általam elképzelt "semlegesség" nem történhet meg, és a legkörültekintőbb döntések ellenére is vagy barátot, vagy ellenséget generálnék.
A megbeszélés végén én még mindig úgy éreztem, hogy képes lennék megbirkózni az előttem álló feladattal, de ismerve ezt a támogatót annyira fontosnak találom a véleményét, hogy a kérésének eleget teszek, azaz teljesen kiszállok a méhészeti közéletből és megmaradok az mellett, ami tényleg örömet ad: a méhcsaládom, a kis valamint a nagy családom.
Amennyiben tovább szerveződik a Paksi klub, úgy az már nem az én szerveződésem alatt fog történni.
Mindenkinek eredményes méhészkedést kívánok.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #145 Dátum: 2014. Január 10. 11:04 »
Köszönöm az őszinteséged. Kevés méhész van tisztába azzal, hogy ma a méhészkedés nem a magaányos farkasok munkája. A közösség védelme nélkül a munka sikertelen. Ezért fontos az OMME. Ezért küzd ez a kis csapat.

Te is láthatod, hogy a méhek pusztulnak, az okokat illetően kevés a tudományos kutatás. Ugyanakkor gazdasági érdekek fűződnek az eltitkoláshoz. Téged is félre akarnak vezetni. Kellene egy erős okos OMME. Ma nincs.

Hiába fogsz visszahúzodni, a bajok megoldandók maradnak. Egyedül nem tudod megoldani csak velünk együtt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

• 1382
« Válasz #146 Dátum: 2014. Január 10. 11:48 »
Geddekas!
Azt hiszik, ha zárt ajtó mögött tárgyalnak, minden titokban marad! "Hinni a templomban kell." előbb vagy utóbb mindenre fény derül! Itt az élő példa nálunk az F-F! Üzlet? Titok? Hova fajulnak még a dolgok?

« Válasz #147 Dátum: 2014. Január 10. 16:33 »
Geddekas!
Légy szíves pontosítsd az IB dátumát, nehogy meg szóljanak érte!

Üdv. jani bátya

jani bátya!
Köszönjük az észrevételedet!
Kijavítottam!
Aláírom, nehogy ezért is kapjak!
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 10. 16:40 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #148 Dátum: 2014. Január 10. 19:18 »
Hajjaj Attila!

Ha az OMME székházban a falnak is füle van, lehet, hogy új székház után kell nézni? Talán egy gödöllői ingatlan, ősfás park közepén, 100+ millióért megfelelne?

« Válasz #149 Dátum: 2014. Január 10. 19:48 »
Lelki terror az OMME-ban ??