Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285868 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #1620 Dátum: 2015. Április 21. 15:34 »
A céginformációs nyílvántartás szerint
Mellifera néven két cég alakult.

Az első Mellifera kft még rendszerváltás előtt alakult

és 2001-ben módosították utoljára az alapító okiratát,

majd 2006-ban szűnt meg a felszámolással.

Jegyzett tőkéje: (Vegyétek figyelembe, hogy ez rendszerváltás előtt erős forint volt, tehát egy nagyon tőkeerős cégként indult)
1989 és 1994 között 51 380 000 HUF volt (Mai áron bizony ez egy többmilliárdos tőkéjű cég lenne)
1994 és 2001 között 46 750 000 HUF volt
2001 és 2006 között 04 680 000 HUF volt. Ez már a felszámolás időszakában volt.

Neve: MELLIFERA-MÉZ Termelő és Értékesítő Korlátolt Felelősségű Társaság

Tulajdonosi lista nagyon hosszú. Gyakorlatilag ezek az emberek bukták a pénzüket.

A Felügyelő Bizottságban több más személy mellett
Fáskerti László (an: Oltyán Ilona) 5700 Gyula, Ady E utca 15/a. két alkalommal is tag volt. Először 1989 és 1992 között, majd 2000 és 2006 között.
Fekete József (an: Kiss Julianna)  3100 Salgótarján, Damjanich u. 113. alatti lakos lett tag 2000.09.23. és 2001.03.18. között.

A Felszámolási eljárás 2002 december 27-én indult el és a Naszály Holding végezte.
A cég 2006 március 20-án lett végül törölve.

A történet a termelő méhészek súlyos anyagi veszteségével ért véget, tehát a Végelszámolás során a törzstőkéjüket bukták. Nem beszélve arról, hogy a hírek szerint rendkívül nyomott árakon vásárolta a cég a méhészek mézeit.

A második Mellifera kft.

2001-ben alakult és 2004-ben fejezte be működését.

Ez volt a végelszámoló cége az első cégnek

Jegyzett tőkéje
 3 400 000 HUF volt majd ez módosult 20 650 000 HUF-ra

A cég ügyvezetője, majd végelszámolója
   Fekete József (an: Kis Julianna) 3100 Salgótarján, Damjanich u. 113.

A Felügyelő Bizottság tagjai:
   Fáskerti László (an: Simo Aranka)  5700 Gyula, Ady E. út 15.
            Hatályos: 2001.04.29. - ...
            (Nem bejegyzett)
    15/2   dr. Cserényi Péter (an: Mastner Stefánia)  6050 Lajosmizse, Szent István út 1.
            (Nem bejegyzett)
    15/3   Gyepesi Béla (an: Gregus Mária)  3104 Salgótarján, Csókás krt. 21.
            (Nem bejegyzett)
    15/4   Wohner Lajos (an: Kőnig Jozefa)  2600 Vác, Űrhajós u. 4.I.em.6.
            (Nem bejegyzett)
    15/5   Tóth Tibor (an: Ludányi Rozália)  5054 Jászalsószentgyörgy, István út 23.

Innentől kezdve csak kérdéseim vannak.

Hogy lehet, hogy olyan tapasztalatú vezetők, akik átélték a Mellifera tönkremenetelét és sokkal részletesebb betekintéssel rendelkeztek a történtekről, tehát az tönkremenetel okát is jól ismerték, nem hívták fel 2013 őszén az OMME Országos Vezetőségének a figyelmét a veszélyekre?

Hogy lehet, hogy ezek a tapasztalt vezetők ilyen dilettáns cégalapítást megengedtek?

Hogy lehet, hogy nem tárják a Magyar Méhész kft és az OMME Magyarország kft ügyeit a nyilvánosság elé, holott tudják, a Mellifera csődjének egyik oka éppen a megfelelő kontroll hiánya volt?

« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 21. 17:14 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1621 Dátum: 2015. Április 21. 16:52 »
A kételkedők és a részletesebb elemzők számára csatolom pdf file-ban az első Mellifera kft hivatalos nyilvántartásban szereplő adatait.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 21. 16:58 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1622 Dátum: 2015. Április 21. 17:02 »
A kételkedők és a részletesebb elemzők számára csatolom pdf file-ban a második Mellifera kft hivatalos nyilvántartásban szereplő adatait.

« Válasz #1623 Dátum: 2015. Április 21. 20:37 »
Ezek szerint három személy is van aki az OMME sötét foltjának nevezett Kft-ben vagy annak utódjában is pozícióban volt.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1624 Dátum: 2015. Április 22. 15:48 »
Sziasztok!

Tudja valaki arra a magyarázatot, hogy miért nem frissítik normálisan az OMME honlapján, hogy mely települések állnak zárlat alatt? Ez a méhészek számára nem egy elhanyagolható kérdés úgy gondolom. Mert van egy város - nem akarok település nevet írni-, ami nem arról híres, hogy naprakész adatokat ad a polgároknak. Annak honapjára mégis felkerült, ami az OMME honlapra nem, mégpedig, hogy a város már nem áll zárlat alatt. "[...] Méhek nyúlós költésrothadása megbetegedés miatt elrendelt állategészségügyi zárlat 2015. április 9-től megszűnt!"-olvasható a város honlapján.  Az OMME honlapjára pedig 14-én tették közzé a listát, amiben még szerepel az adott település.
Zoli

« Válasz #1625 Dátum: 2015. Április 22. 19:17 »
Szerintem ezt a kérdést a legöregebb indián sem tudja neked megválaszolni.
Csak valószínűsíteni lehet a problémákat.
Tulajdonképpen mivel az OMME főállású informatikust tudomásom szerint nem alkalmaz ezért a NP kordinátor vehet fel pénzt a honlap frissítéséért és karbantartásáért /havi 60 ezret/. De ő sem tud csodát tenni ha az információk nem vagy csak késéssel jutnak el hozzá. Az "új" vezetés egyik tévedése lett ez a honlap, lehet, hogy olcsóbb, mint az előző, de semmivel sem ér többet sőt. Lehet bejön a szlogen "olcsó húsnak híg a leve".

Üdv. jani bátya

« Válasz #1626 Dátum: 2015. Április 22. 21:48 »
De ha mondjuk egy excel táblában vezetnék, hogy hol van zárlat, akkor azt elég egyszerűen lehetne hetente egyszer frissíteni. Bejön az infó, hogy hol van (szépen beírja a táblába az adott megyéhez), meg az, hogy hol oldják fel (kitörli az adott megyéből). Utána ezt az excel fájlt feltöltenék az oldalra és kész.
Nem kötekedésből kérdeztem rá erre, csak fura, hogy havonta egyszer frissülnek az adatok, és akkor sem teljesen jól
Zoli

« Válasz #1627 Dátum: 2015. Április 22. 21:51 »
Nagyot akartak alakítani az OMME honlapjával.
Szerintem több mint 12.000 méhész nem ezt a förmedvényt érdemli!
Minden marhaságra szórják a tagdíjainkat, viszont egy épkézláb naprakész információs híradót nem tudnak összehozni.
Egy enervált, balek társaság.
Legjobb lenne őket elzavarni, de sajnos be kell tartani a demokratikus utat, meg kell várni a választást, hacsak valamelyik hatóság nem avatkozik addig be.
Az OMME-ban zajló események csak azoknak a kívülállóknak furcsa, akik felületesen látnak bele a dolgokba.
Még az a csoda, hogy az OMME székházon (hivatalon) nincs lakat.
A bajban nagyon összezárnak, de ez így is maradjon!
Az időhúzásra játszanak, de ez veszedelmes taktika.
Az OMME honlapján miért nem reklámozzák a kft. buktáját?
Hogy áll az idei alkalmazott kutatás?
Tavaly terepjáró, idén helikopter?
Lassan itt az akác!
Az "Ultra" Viola utcában alszanak?
Kéne egy kis hír fiúk!
Lehet magukra vették a főnök intelmeit, és mindenki bekussolt?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1628 Dátum: 2015. Április 22. 21:55 »
Szerintem hamarosan lesz hír, hogy milyen volt a repce és, hogy hol mennyire fagysérült az akác.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1629 Dátum: 2015. Április 23. 08:22 »
Tisztelt méhészek!

Ha jól emlékszem - egy nem is régen egy KGY után - Fáskerti Lászlóval való beszélgetésre, mind ha a F.László ötlete lett volna az OMME Kft. megalakítása.
Geddekas belinkelte itt lejjebb a Melliféra Kft. főbb adatait, ahol mint EB tag kétszer is szerepel Fáskerti László neve.

Ez nekem kis eszű méhésznek egy kis kiegészítésre szorulna, ugyanis sem értem, hogy lehetséges ez? Itt nekem valami erősen "BŰZLIK".

Üdv: Bercsényi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1630 Dátum: 2015. Április 23. 09:02 »
Szerintem Fekete-Fáskerti-Cserényi trió mindig is akarták OMME kft-t, De volt annyi ereje és taktikai képessége Bross Péternek, hogy megakadályozza. Amint megszabadultak Bross józan korlátozó erejétől, azonnal keresték a lehetőséget a régi titkos tervük valóra váltásához. Ez volt az újság megvásárlása.

Más:
A Fáskerti. Családban legalább három Fáskerti viseli a László keresztnevét, tehát nem azonos személyek szerepelnek a cégjegyzékben.

« Válasz #1631 Dátum: 2015. Április 23. 09:04 »
Geddekas belinkelte itt lejjebb a Melliféra Kft. főbb adatait, ahol mint EB tag kétszer is szerepel Fáskerti László neve.

Ez nekem kis eszű méhésznek egy kis kiegészítésre szorulna, ugyanis sem értem, hogy lehetséges ez? Itt nekem valami erősen "BŰZLIK".

János!

Szerintem a második körben a Fáskerti László azonos nevű fia szerepel. Már ha van ilyen személy, nem ismerem a családot. Ha így van, akkor nem sok magyarázat lehet egy azonos nevű fiatalember szerepeltetésére, de van olyan előírás, hogy csődeljárás alá került gazdasági társaság vezető tisztségviselője évekig nem láthat ilyen tisztséget más társaságban sem. Előfordulhat, hogy a Fáskerti akkortájt a saját cége miatt ilyen cipőben járt. Mindenesetre bájos történet, remélhetőleg nem járt el az azonos nevű fia? helyett.

« Válasz #1632 Dátum: 2015. Április 23. 17:42 »
" hogy hol mennyire fagysérült az akác."
Így bejöhetne most a lottó ötös. Megjelent az OMME honlapon az akác fenológiai jelentése megyénként.

Ma Kalocsa Szarvas vonalon egy kicsit nézelődtem, bizony vannak ahol 4-5 méter magasságig vagy még jobban is fagysérült.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1633 Dátum: 2015. Április 23. 21:13 »
Tisztelt Méhészek!
Még hogy nincs fenológiai jelentés, és megfigyelő hálózat?
Nem akartak tovább égni a méhészek előtt, és mára feltették azt amit hiányoltunk.
Ennek így kellett volna lennie.
Nem kívánom a Fekete-Fehér Méhészklubot egy óriási látogatottságú szakmai híradónak beállítani, de az már több mint érdekes, hogy pont tegnap előtt fogalmaztam meg egy újbóli éles kritikát, és láss csodát, már fent is van az OMME honlapján a vadi friss jelentés.
Remélhetően nem csak apró fellángolása a vezetőknek, és belátják,hogy erre nagy szüksége van a méhészeknek. 
Tavaly augusztus elején én írtam utoljára az aranyvessző (solidágó) virágzásáról.
Éppen ideje volt, hogy bemozduljon végre a szaktanácsadói hálózat is.
Mivel tőlem nem túl szép dolog őket kritizálni, nem is a szaktanácsadói gárdával van a baj!
A szakmai vezetés alkalmatlan a hálózat irányítására!
A szaktanácsadás szerintem az OMME történetében az egyik legjobb dolog lenne, ha értelmes dolgokat adnának a szakiknak.
Itt ezt a monológot be is fejezem, mert ez minden csak nem szaktanácsadói hálózat irányítás.
Azért annyira ne dédelgessük meg az OMME illetékeseit, a naprakész információkért!
Nézzük Tolna megye jelenleg zárlat alatti településeit az OMME szerint.
" Méhegyészségügyi ok miatt zárlat alatt álló települések – 2015. április
Horváth Gábor • 2015-04-14
Felhívjuk figyelmüket, hogy az alábbi adatok tájékoztató jellegűek,a legfrissebb adatokért minden esetben keressék az ILLETÉKES NÉBIH ÁLLATEGÉSZSÉÜGYI IGAZGATÓSÁGÁT." (itt rögtön ránk nyomják a felelősséget)
"Tolna megye
————————————————————————————
Dombóvár, Kapospula, Attala, Jágónak, Kaposszekcső, Dunaföldvár,
Németkér" Ez az OMME aktuális listája.

És akkor jöjjön a valóság, 2015.április 23-án így néz ki.
Németkér feloldva!
Kapospula feloldva!
Attala feloldva!
Jágónak feloldva!
Kaposszekcső feloldva!

Dunaföldvár zárlat!
Dombóvár zárlat!
Szakály zárlat!
Hőgyész zárlat!
Tamási zárlat!

Tisztelt Méhészek!
Tényleg érdeklődjetek a NÉBIH Állategészségügyi Igazgatóságán, vagy annál az önkormányzatnál amelyhez tartozik az a terület, ahova vándorolni szeretnétek.
Az OMME honlapja nem csak ebből a szempontból kritikán aluli.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934