Sziasztok!
Az érdekképviselet első számú feladata, mint nevében is benne van az OMME tagság érdekének védelme.
Jelenleg a csapból is az folyik, hogy milyen sikeres a méhészeti ágazat, önkormányzatok is foglalkoznak vele, mint munkahelyteremtő támogatási lehetőségként kezelik.
Nekünk nem az az érdekünk, hogy még legyen 12.000 méhész!
A jelenlegi csapatot kell képezni, és szakmailag toppon tartani.
Mit tesz az OMME?
A politikának akarnak megfelelni, és ezt nem is tagadják.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program mögé bújva, az egyesület elvesztette érdekvédő szerepét, egy pénzelosztó hivatal lett csupán, amelynek a gazdálkodása Titkos!
Aki méhészkedni akar, a magyar törvények szerint szabadon gyakorolhatja, ha az egyéb feltételeknek megfelel.
Viszont az OMME a "külsősöket" is csábítja, hogy ez mekkora "buli".
Na itt van az a pont, ahol a tagság érdeke ellentétes az OMME vezetői szemléletével.
Az oktatásra, képzésre nagy szüksége van a tagságnak, de ez legyen egy zárt közösség érdeke.
Minek nevelünk ki egy olyan konkurenciát, akiktől utána tartanunk kell?
Már a börtönökben is oktatják a méhészetet a raboknak!
Ezt még három évvel ezelőtt egy szaktanácsadó kollégám jelezte, mert őt is felkérték oktatónak.
Úgy emlékszem nem vállalta el.
Közben méhészetem mellett még most mennek a motoros fűrészek, tarra vágnak 50 hektár akácost.
A galagonya egyenesen közellenség!
Senki nem törődik semmivel, irtják a gyalog akácot, füzeseket, az árterek karbantartása címszó alatt.
Megdöbbenve hallottam, hogy több méhész bevett gyakorlata a szabadban való etetés, nem bíbelődik a szirup etető tálcába való öntésével.
Szerintem a méhészek szakmai képzése kívánni valót hagy maga után.
Ne újakat toborozzunk, mert érdekeinkkel ellentétes!
A gyakorló méhészek képzésének színvonalán kéne javítani, a szakmai vezetésnek ezen kéne agyalnia!
Persze ha ezt a Kontroll Csoport javasolja...
" Majd jól lekussoltatom őket aztán csönd lesz."
Ettől a szakvezetéstől sok jóra ne számítsatok.
Olvasom, hogy mászkálnak a méhek.
Le merem fogadni, hogy hamarosan azt fogják az arcunkba csapni..
"Pedig már betiltották a neonikotinoidokat, akkor most mi van?"
Kutatni kéne OMME-s fiúk, nem terepjárót venni!
(Láttam rá egy csilli villi gallytörőt, ha nagy lenne a dzsindzsa a Gödöllő felé menő úton

.)
Nagyernyei Attila