Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286936 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #1365 Dátum: 2015. Február 16. 00:03 »
Karcsi, tévedsz! Az írott jegyzőkönyv a birtokomban van. Összetévesztesz a levezető elnökkel dr. Mészáros Lászlóval. Neki volt lehetősége annyit beszélni, mint amennyit írsz. Nekem arra volt lehetőségem, hogy felhívjam a hibákra a figyelmet. Ha sokallod, annak oka nem volt egyéb, mint a hibák száma. De nem is meglepő, hiszen ezt az alapszabályt egy ügyvéd ütötte össze néhány nap alatt és ráadásul semmiféle egyeztetést nem tartott, hisz erre ideje se volt.

Ha felfogtad volna  ennek az egész eseménysornak a nonszensz voltát, amit mostani OMME elnökünk alapszabály megújítása kapcsán produkált, te se tettél volna másképp ahogy én. Bele se gondoltál, hogy hányszor szavaztál már ez ügyben önmagaddal is ellentmondásban, de mindig követve a vezérvonal éppen aktuális kacskaringóját. Ezek a kacskaringók fojtogatják a jelenlegi vezérkart. Te is csapdába estél. Majd rájössz, hogy hibáztál. Megszavaztad a nem közhasznúságot, aztán a közhasznúságot, aztán azt, hogy nem kell, aztán azt, hogy a "nem kell" se kell, hanem mégis kell a közhasznúság. Minden volt, csak józan döntés nem volt.

Ugyanezt elmondhatom a neonikotinoidok ügyével kapcsolatban is. Egyszer állította az OMME vezérkara, hogy ez nem probléma, aztán megjelent Takács Feri és tök az ellenkezőjéről meggyőzte a vezérkar. Aztán megint meghallgatott valami vegyszerpárti szónokot a vezérkar, amire újra ellenkezőjére változott a véleményük. Aztán megint megfordult a véleményük. Folytassam? Most vajon mi az álláspontjuk? Ők se tudják, de majd az OMME újság címoldalán vagy hirdetési oldalán olvashatjuk. Ja! Meg majd te elmondod.

Az én lelkem nyugodt, én szóltam, hogy kell és miért kell a közhasznúság, arról is szóltam, hogy a neonikotinoidok napi veszélyt jelentenek és komoly gazdasági kárt okoznak évente. A tények makacs dolgok Karcsi! Engem nem fojtogat semmi kacskaringó.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1366 Dátum: 2015. Február 16. 06:33 »
Kedves Károly!

Azzal, hogy elnökséget vállaltál felelőséggel tartozol, a méhészeti szakmapolitika egyik közszereplőjévé váltál.
Mint olyan tűrnöd kell a kritikát is, ha tetszik ha nem.
Felejsd el , hogy itt össze-vissza hányod a havat felelőtlenül. Nincs szükség további tehetségtelen szóf..sban szenvedő, ömlengő személyekre. Aki nem bírja a kritikát, az keressen más elfoglaltságot, vagy gondolja át nyilatkozatait.
Attól hogy valaki csupa nagybetűtvel a saját nevét használja, de butaságokat ír attól saját magát teszi hiteltelenné, akár vállalja buksiját akár nem.
Én személy szerint nagyot csalódtam benned, biztosan nem pazarlok rád szavazatot többet.
Fejlődj, vagy kérj segítséget!
Nem várok választ, méhészkedjünk inkább.

Legyen Köztársaság!

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #1367 Dátum: 2015. Február 16. 09:17 »
Varga!

Úgy látszik, kezd bezárulni a zsák utca, amibe jó soförként te is beleszaladtál.
Szolhatnál a "haveroknak", hogy amíg tudnak menjenek. Talán később, már  futással sem fognak messzire jutni.

« Válasz #1368 Dátum: 2015. Február 16. 09:29 »
Az adó 1% felajánlás fogadásának nem feltétele a közhasznú jogállás. A félreértésre az ad alapot, hogy mind az 1%-os törvény, mind az adóhatósághoz visszaküldendő nyilatkozat több helyen is hivatkozik a közhasznúsági törvényre (tevékenység, politikai semlegesség), de a támogatottság más feltételeinek megfelelő alapítvány, civil szervezet akkor is jogosult a felajánlások fogadására, ha nem közhasznú minősítésű, “csak” közhasznú tevékenységet folytat.

Amennyiben az OMME közhasznú tevékenységet folytat, akkor jogosult az 1%-os felajánlásra. Márpedig az alapító okiratban szerepel az egészségmegőrzés, a környezetvédelem, természetvédelem. Ezek közhasznú tevékenységek. Véleményem szerint így az 1% "él"

A NAV honlapja szerint, 2015.01.29-ei adatok alapján 386 fő, 1.185.873 Ft-ot ajánlott fel.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1369 Dátum: 2015. Február 16. 10:59 »
Most még a régi, tehát 2005-ös alapszabály van érvényben. Azt kell megnézni, hogy a most hatályos törvényi felsorolásoknak megfelel-e az alapszabályban lévő megnevezés. Ha megfelel, akkor adható az 1%, ha nem, akkor nem.

Annyival kiegészítem, hogy ez a vezetés olyan mértékben felelőtlenül viselkedik, hogy találok más támogatható szervezetet. Miért ne a Gödöllői Méhészegyesület kapja meg az 1%-ot?
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 16. 11:07 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1370 Dátum: 2015. Február 16. 11:21 »
Igazad van Hang! Azzal, hogy egyértelműen Cserényi mellé állt minden alkalommal Varga Karcsi, valóban besétált egy zsákutcába, ahonnan ráadásul csak önmagára is veszélyes módon, vagyis tolatva tud kijönni.
De nem féltem én őt! Azt hiszem, hogy jó sofőr és sikerül neki a manőver.

Abban is igazad van Hang, hogy szólni kéne Cserényiéknek, hogy futniuk kéne, mert a neonikotinoidok nem kímélik az ő méheiket sem és nemrég olvastam egy apróhirdetést, hogy valaki 500 liter neonikotinoidos csávázószert akar eladni ott a Kiskunságban.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 16. 11:25 írta Geddekas »

« Válasz #1371 Dátum: 2015. Február 16. 13:17 »
Most még a régi, tehát 2005-ös alapszabály van érvényben. Azt kell megnézni, hogy a most hatályos törvényi felsorolásoknak megfelel-e az alapszabályban lévő megnevezés. Ha megfelel, akkor adható az 1%, ha nem, akkor nem.

Annyival kiegészítem, hogy ez a vezetés olyan mértékben felelőtlenül viselkedik, hogy találok más támogatható szervezetet. Miért ne a Gödöllői Méhészegyesület kapja meg az 1%-ot?

Kedves Geddekas!

Szerintem tökéletesen tisztában van azzal, hogy megint igyekszik félrebeszélni, hiszen tökéletesen tisztában van azzal, kik lehetnek a személyi jövedelemadó 1 %-ának civil kedvezményezettjei. Már csak azért is tisztában kell lennie vele, mert Linddzy egyszer már belinkelte a kedvezményre jogosultak körét. Ugyan itt régóta az az egyik fő vád az OMME vezetés ellen, hogy hagyták elveszni a közhasznúságot, ezért az OMME elesik a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek juttatható 1 %-ától, de azt is látja most már mindenki, hogy ez egyszerű - tájékozatlanságból, és/vagy rosszindulatból fakadó- rémhírkeltés, mint ahogy az is, hogy a felajánlott összeg (amennyiben a NAV úgy találja) megy a "kukába". Nem megy az sehogyan sem a "kukába", legfeljebb a kuka rémhírkeltők hazugságai kerülnek napfényre, ha ilyet állítanak. Olvasgasson:
http://www.nonprofit.hu/tudastar/1_ot_szeretnek_felajanlani
http://adhat.hu/utmutato-adofizetok-reszere-1-szazalek-felajanlas
Ha képben van, látni fogja azt is, hogy mekkora összeget jelent az ön szja-1 %-a:
http://adhat.hu/ado-egy-szazalek-kalkulator  Figyeljen oda, hogy ön súlyosan fogyatékos lévén személyi kedvezményre is jogosult, az összevont adóalap adóját súlyosan fogyatékos magánszemélyeknél a havi minimálbér 5 %-ával csökkentheti, ráadásképp az esetlegesen járó családi kedvezményt is érdemes figyelembe vennie:
http://www.kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/60.html
Végül fussa át a NAV-nál regisztrált és 1 % gyűjtésére jogosult civil szervezetek adatbázisát, s onnan láthatja, hogy óriási szervezet-tömegből választhatja ki az ön által kedvezményezett civil szervezetet:
http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek  (a lista külön letölthető)

Mint látható, ön nem kénytelen ugyan kizárólag az OMME-re hagyományozni a szja-ja 1 %-át, úri gusztusa szerint akár a gödöllői Méhész Egyesületet is megjelölheti kedvezményezettként, amennyiben egyesülete a közhasznú tevékenységen túl gyűjti az 1 %-okat, s regisztrált. Amennyiben adománya "célba találna", a NAV értesíti az ügyfélkapuval rendelkező felajánlót, ha pedig valamely feltételnek nem felelne meg az egyesülete, értesítést kap, hogy adójának egy százalékát nem megfelelő szervezetnek ajánlotta fel. Nem a jövő év végén, nem is júliusban "kukázzák ki" a felajánlott összegét... Mégis talán jobb, ha most az OMME-et választja, lévén közhasznú tevékenységet folytató, a NAV-nál regisztrált szervezetről van szó (OMME regisztrációs száma 17475, adószáma 19008295-1-43), így minden esélye megvan rá, hogy adománya célba talál. Egyébként -mint majd látja- a 25 405 regisztrált kedvezményezett közül nem könnyű választani, de nem csak Nagyernyei Attila választhatja a saját egyesületét (szintén regisztrált), hanem akár ön is, lévén az is regisztrált civil szervezet (reg. száma 23 248, asz.18863929-1-17). Természetesen a lelkiismeretükre tartozik, kit preferálnak, Nagyernyei Attila a Tolna Megyei Méhész Egyesület helyett választhatja akár a Szedres és Vidéke Horgászegyesületet; a Szedres Községért Alapítványt; a Szedresi Óvodáért Alapítványt; a Szedresi Sportegyesületet; a Szedresi Sziget Egyesület Közhasznú Szervezetet, de akár a Szekszárdi Kerékpáros Sport Egyesületet vagy a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesületet is, de még számtalan egyéb regisztrált és 1 %-ot gyűjtő országos és helyi civil szervezetet is, akár  a Dévai Szent Ferenc Alapítványt is. Vivaldi meg egyenesen dúskál a környezetében a regisztrált karancsi szervezetek száma 11, ebből négy közvetlenül Karancskeszihez kötődő...
A lényeg, hogy akár az OMME-et is támogathatják, az egy százalékukkal, hiszen valójában a közhasznú tevékenységet támogatják, a felajánlásokat nem a civil szervezetek vezetőségére, hanem a közhasznú tevékenységre fordítják, azzal el kell számolni... Amint sokszor olvastam, rendkívül sokat aggódtak, aggódnak az érdekképviseleti szervezetért. Most módjukban áll hasznosan is aggódni, tenni érte. Persze ha a "Főnök" más utasítást ad, megértem, hiszen önöknek elsősorban azért kell aggódniuk és tenniük, amit a "Gazda" parancsol...

« Válasz #1372 Dátum: 2015. Február 16. 14:56 »
Drága Petro..

Úgy látom a pihenő ellenére is képtelen vagy bárminemű fejlődésre, ugyanezeket a baromságokat írod mint azelőtt.
Utald ahova akarod ( OMME) a saját 1 %-od, ebül jött jószág ebül vész el elvégre.
A "gazdád" szépen kigyűjtötte számodra a reggeli kávéja után,a szóba jöhető jogszabályokat, de csak felületesen mint mindig. Csak úgy szelektíven, mint minden más dologgal kapcsolatban. Már kirúgták volna mindenhonnan ezért.
Miattatok van még mindig ott, rátelepedve az ágazatra mint egy varroa atka.
Nagyon ügyesen lebuktattad magad a  "gazda" kifejezéssel,  elárulom nekünk nincs gazdánk és nem vagyok hajlandó egy levegőt szívni a fórumon egy ilyen ázott kutyával mint te öcsém.
Igazán leszálhatnál már a méhészekről, te gátlástalan bajkeverő.

Mindenesetre jó hajtatást kívánok, a fóliában 2015-ben!
A térdedig csüngjön a két kezed a nagy terméstől :) :D ;D

Legyen Köztársaság!

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #1373 Dátum: 2015. Február 16. 18:41 »
Kedves Petro!

Itt már régen nem az a kérdés, hogy az OMME-nek felajánlott 1% felajánlható, vagy sem. Hanem az, hogyha az OMME-nek ajánlom fel az adóm 1%-át, akkor jól döntöttem, vagy erre érdemesebb szervezetnek is oda adhattam volna a pénzem?
Nagy Zoltán

« Válasz #1374 Dátum: 2015. Február 16. 20:08 »
Kedves Hang!

Semmi pánik hiszen jó sofőr nincs csak szerencsés.A közlekedés veszélyes üzem nem  tudom miben látod a zsákutcát de ha igazad van akkor te már idejében visszafordultál akkor most innentől te vagy a viszhang???
Vagy csak simán pusztába kiáltott szó??Lehet de  ha ordítasz akkor is csak egy elhaló hang leszel vagy mint tanult zenész barátom mondaná jó-jó csak hamis.

ÜDV a botfülű Varga

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1375 Dátum: 2015. Február 16. 22:25 »
Az OMME jelenlegi vezérkaráról állít ki bizonyítványt, hogy egy kaporszakálú kertészt alkalmaz szóvivőnek. Lelkük rajta!

Mindenesetre a Gödöllői Méhészegyesület szerepel a NAV által nyilvántartott listán, ezért jó szívvel ajánlom figyelmébe mindenkinek aki a személyi jövedelemadóját egy következetes méhészeti érdekképviselet számára akarja felajánlani.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1376 Dátum: 2015. Február 16. 23:03 »
QUQURIQ!!!

Hang és Karcsi!
Maradt még egy kis kukoricám, már jó száraz!
Egyikőtöket az egyik sarkba, a másikótokat meg a másik sarokba térdeltetem le.
Aztán lehet ficánkolni a kukoricán!
Persze csak is háttal egymásnak…
Miért?
Mert még megbékéltek egymással és elkezdtek snóblizni…
És akkor jövök én Kiskakas, és kieszem a térdetek alól a kukoricákat!
Én leszek a megváltótok…
Ti meg szép csendbe elballagtok egyet sörözni!
Azért nekem is fizethettek egyet…
Vitatkozzatok, de ne bántsátok egymást. Közös a szakmánk, ne így szakmapolitikázzatok.
Karcsi és Geddekas is normális hangon tud beszélni már egymással!
Az irányvonal adott…

Köszöni a finom lelkű Kiskakas!

« Válasz #1377 Dátum: 2015. Február 17. 02:43 »
Kedves Kiskakas!

Jó az ötlet de csak száraz 13,5% nedvesség alatti toxinmentes(don, afla) penész ill élőkártevő mentes kukorica nagyobb tételbe is érdekelne.KB3-500t.Nembaj ha van labor mivel a csapadékos idő miatt elhúzódó betakarítás okán nagyon sok a toxinos árú ami elég nagy gond mivel javarészt baromfi(jellemzően tojótyúk v.bojler cs.)tartók a pácienseim.Komolyra terelve a szót amilyen az adjonisten olyan a fogadj is.Nincs itt azzal se gond hogy inkognitóba van néhány ember mivel az csak színesíti a társaságot csak avval van hasfájás ha ezt szemtelenkedésre használja fel.Volt itt ezen a felületen már egy két olyan vitapartner aki korrektül tudta használni a billentyűzetet attól hogy név nélkül írt.Tudom hogy vannak hibáim naponta szembe sülök velük,sőt bírom a kritikát ha az valós hibáimról szól mivel segít leküzdeni őket.Az hogy kiállok az elveim mellet és az hogy ez nem passzol mindig más elveivel attól még  nem ferdítem el a tényeket se  nem vitatkozom olyan ügyben amiben nincs megfelelő tudásom ,közöm,felhatalmazásom,stb. csak a saját gondolataim közlöm nem vagyok szócsöve senkinek.Az ha úgy tűnik nem vagyok rossz viszonyba a jelenlegi Omme vezetőkkel igaz de régen se volt ez másként.Sőt ma sincs.A háborúnak béke kell hogy a vége legyen, lehet egy ütközet lehet álló háború lehet ezernyi módja a harcnak de a vége előbb v. utóbb a BÉKE!!!

A Béke legyen veletek.A fájós térdű Karcsi

*

zümi

• 1382
« Válasz #1378 Dátum: 2015. Február 19. 18:54 »
                            Véleményezhető a Vidékfejlesztési Program és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata

A 2014-2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program hivatalos első változata és a programhoz készült Stratégiai Környezeti Vizsgálat dokumentum társadalmi egyeztetése megkezdődött.
A Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2015. február 28-ig a fórumon, a Stratégiai Környezeti Vizsgálathoz kapcsolódó észrevételeket és javaslatokat pedig 2015. március 10-ig a videkfejlesztes@me.gov.hu e-mail címen várja a Miniszterelnökség.
Az SKV-dokumentum itt érhető el.
A fenti dokumentumok egyetlen hiteles forrása a Széchenyi 2020 pályázati oldal, kérjük, hogy kizárólag a közleményben feltüntetett elérhetőségeken tanulmányozzák azokat.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1379 Dátum: 2015. Február 20. 09:05 »
A Zöldön találtam ezt, Hogyan lehet mézet kinyerni pörgetés nélkül:
http://www.honeyflow.com/gallery/p/23

Nagyon érdekes és jó találmány de szerintem kár neki tapsolni , mert  ha beválik és elterjed az a méhészet végét jelenheti
 Minden családnál aki szereti a mézet beállítanak egyet és azok már nem vesznek többé méhésztől mézet.
Régebben láttam már egy cikkben olyat, hogy a lakáson belül a falra szerelt üvegbúrában voltak a méhek elhelyezve, lehetett látni ahogy dolgoznak, a falon keresztül fúrt lyukon át jártak ki és valahogy közvetlenül a pohárba lehetett csapolni a mézüket.   
 Önműködő mézes csupor :-)