Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286872 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1350 Dátum: 2015. Február 14. 18:29 »
Kedves Károly!

Nem is vártam igazából, hogy az összefüggést megértsd. Maradjon elég annyi, hogy a többiek zöme értette.
Gondolom azt tudod, hogy a hőssel csak kiváltottam egy szintén h betüvel kezdődő szót.
Igazán nem megbántani szeretnélek, csak jó lenne ha valaki nem jól látja át a dolgokat akkor csendben maradna, de legalább várna egy kicsit és tájékozódna. Ezért gondoltam, hogy beírok egy goromba észrevételt a 1%-al kapcsolatos éretlenkedésedre, vádaskodásodra. Szerencsére nincs gondom a termeléssel sem, 2013-ban és 2014-ben is tudtam termelni szépen akár veled is ellentétben.
Még egyszer ne haragudj, csak kérlek alaposabban tájékozódj legalább mielőtt kimondod a vádat, hogy mi hazudoznánk az 1 % elvesztésével kapcsolatban.
A Mo.-i rendszerek már csak ilyenek, majd csak utólag frissítik a listát, június körül tudod meg, hogy hiába adtad az OMME-nek az 1%-od, de tedd azt természetesen ha úgy esik jól, csak ne buzdíts másokat a hülyeségre kérlek.

Még egyszer ne haragudj, a kifejezésekért. Őszintén kívánom, hogy legalább 2015-ben tudj pergetni egy normálisat.

Sok sikert, Legyen Köztársaság!

« Válasz #1351 Dátum: 2015. Február 14. 19:02 »
Szia Karcsi!
Több okom is van arra, hogy ne az OMME-nak utaljam az adóm 1%-át, és mást is erre buzdítok!
Szerintem Te is ott ültél azon az OV-n amikor Dr. Mészáros László az OMME elnöke valami olyant mondott, hogy nem éri nagy kár az egyesületet, ha elveszítjük az adók 1%-át. Bennem már többször összetört sok mindent a jelenlegi galeri, de ez a pökhendi kijelentés nagyon sértő. Sértő azokra akik, téglajegyeikkel segítették egyesületünk székházának vásárlását. Az adók 1%-ból 2013-ban és 2014-ben hozzávetőleg 2.5- 2.5 millió forint gyűlt be! Mennyi téglajegyet kellett ehhez gyűjtenünk? Na itt bújt ki igazán a szög a zsákból, hogy mennyire szíven viselik vezetőink az OMME vagyonát! Majd ha lesz egy normális, olyan vezetés az OMME élén aki nem fikázza le a milliókat, én leszek az első aki arra buzdít benneteket, adjátok az adótok 1%-át az OMME-nak.
Még valami. Ezek az urak jelenleg csak visznek az egyesületből, OMME-BANK-HIVATAL-ból.
Kicsit fényezném magam, mint tudjátok 18 millió forint jött addig be az üvegek utáni 2 Ft-ból amíg az OMME Kft. meg nem alakult. Most annyi mint a toalettek ajtaján lévő felirat. 0 0!
Kíváncsi vagyok átutalja e az OMME Kft. az OMME-nak az üvegek utáni milliókat?
Adom az 1%-ot olyanoknak akik nem vágnak át, és védik a méheket, harcolnak környezetünkért!
Az OMME szakmai vezetése többször, sorozatosan átvágott bennünket.
Ha nem akarok túl messzire menni mit műveletek a méhtakarmányokkal?
Évekig a NP-ban sztárolták a GMO-s cuccokat.
Minek a monitoring, minek az erre költött milliók?
Ja, hogy vehessenek egy csilli villi terepjárót.
Abbahagyom, mert megtanultam, hogy sokszor előrébb jutok ha befogom a számat!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1352 Dátum: 2015. Február 14. 21:25 »
Attila!

Ezt írod!
"Kicsit fényezném magam, mint tudjátok 18 millió forint jött addig be az üvegek utáni 2 Ft-ból amíg az OMME Kft. meg nem alakult. Most annyi mint a toalettek ajtaján lévő felirat. 0 0!"
Mivel az OMME Kft meg kellett alakítani,valamint veszteséges ez inkább két jegyű mínusz szám.
Tehát nem,hogy jönne be a pénz,hanem szivattyúzza ki a Kft.
Örülni lehetne a 00-nak,ha az lenne,de Te ezt jobban tudod mint én.
Szóval szépen vagyunk.
Az én egy százalékom is a Greenpeacenek megy,amíg a méhek védelme érdekében tevékenykedik.
Azt teszik amit a mi érdekvédelmi egyesületünknek rég tennie kellene.
Szerencsénk van velük.
Lehet,hogy a tagdíjat is oda utaljuk.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 14. 21:34 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1353 Dátum: 2015. Február 14. 22:28 »
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez a vezérkar elvesztette a hitelét. Hogy miért? Szinte nem volt olyan megmozdulása a mostani vezetésnek, ami őszinte odaadást, segítőkészséget sugárzott volna.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1354 Dátum: 2015. Február 15. 04:57 »
Sziasztok!

Megpróbálom sorba szedni a válaszaim mivel mindenkinek volt néhány nem megvetendő észrevétele.
Attila! Értem hogy nem javaslod az 1%-ot  azt is értem hogy mik az indokaid csak azt nem értem miért nem így közérthetően írtátok le hogy ne oda mert nem tartod őket érdemesnek rá hanem amoda mivel szerinted ők megérdemlik.Ebben csak az a hasfájós hogy bárhonnan is nézem tényként volt tálalva az hogy az 1% elvesztése mint írod kb2,5 millió éves szinten.Nem vitatkozom mivel ez komoly támadási felület volt csak rá-kérdeztem mi is van ilyenkor?De mivel leírtad hogy mik is a valós indokaid ezért köszönöm a válaszod.
Méh takarmányokkal kapcsolatban nem tudom mi az ami ekkora problémát okoz mivel nem az OMME az engedélyező hatóság de azt azért tudni kell hogy az alapos gyanú közlése a német méhész példája alapján az OMME által lett közzétéve a hatóság felé!Az hogy Fendrik dr mit mondott ezzel kapcsolatban elhiszem de akkor ha alapos volt a gyanúja miért nem lépett??Mint képzett állatorvos simán menni kellett volna a dolognak.Az viszont hétvégi méhészgyűlésünkön elhangzott hogy a Fortevit nevü készítményben is találtak szennyezést valamelyik tételben.További vizsgálatok várhatók.
Anti!Barátom értem mik az indokaid1% ügyben.Sőt még büszke is vagyok rád mivel te is mindig őszintén felvállalod a véleményed.De az utolsó mondatod az egy kicsit elgondolkodtatott szerinted tényleg borulna minden ha nem érkezne be a tagdíj 10 méhcsalád után?!Ezt azért nem privátba írtam mivel te is itt adtad közre ezen gondolatod.
Csuja Laci!Őszintén írsz ez még akkor  is meg érdemli a tisztelet ha nem is értek egyet a tartalmával.Köszönöm.
Legyen Köztársaság!Lehet hogy most menő amit írsz de az hogy valakit le hülyézel még nem ad kielégítő választ a kérdésekre amit feltettem.Azt pedig hogy hazudozással vádoltam volna bár kit is nem tudom miért próbálod a számba rágni!Akik tisztességesen tudnak érdembe válaszolni a feltett kérdésekre azok meg is tették előtted megpróbáltam reagálni is rájuk.Örülök hogy szépen bírsz termeli de őszintén nem igazán szoktam foglalkozni vele hogy más mit ér el mivel a saját eredményeim alapján juthatok előre.Remélem eredményeid idén sem maradnak el az elmúlt évek sikereitől.Ha meg esetleg "csendben maradnék" mint javaslod akkor meg félre értenéd és azt hinnéd hallgatás bele egyezés alapon egyetértek veled.Légy szíves mielőtt legközelebb arrogáns stílusban kioktatnál fedd fel orcád a maga valójában,vagy azt kell feltételeznem hogy be vagy csinálva és nem mersz emberkedni csak névtelenül?Nem bántottam még senkit ok nélkül  nyugodt légy téged sem bántanálak ok nélkül.De ha így folytatod előbb vagy utóbb kinyílik a pofonláda okostojás.Ha meg van egy kis vér a pucádban akkor írd már le kit tisztelhetek benned aranyom?Hátha elnézésed kell kérjem a tisztelet okán segg...ej!

Üdv mindenkinek+az arctalan senkinek is: Karcsi

« Válasz #1355 Dátum: 2015. Február 15. 07:28 »
Drága Károly!

Én engedtem, miért kell neked szenvedned?

Ne hergeld már magad, kérlek!

Csók a családnak!  :D

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #1356 Dátum: 2015. Február 15. 07:50 »
Szia Varga!

Már régóta olvasom  az irásokat itt a klubbon. Persze, köztük a tiédre is nagy figyelmet fordítok.
Vannak köztük elfogadhtók,de ezeket az irásokat  is csak az óta lehet tőled olvasni amióta valahogy elnök lettél.
Vagy már te sem az igazi Varga vagy?
Szerintem te most  most jól ülsz a szeren, csak fordítva.
A Csuja Lacis mondatodra nyílt ki a szemem igazán. Most elösször írtál ilyet vele kapcsolatban.
Én ezt nem tudom beilleszteni az igazi szövegkörnyezetedbe. Nemrég még kiakartad dobni, a küldötgyülésről.
Mi ez az álszentség??  Vagy ha nem az, akkor el árulhatnád, hogy  honnan ez a hirtelen politikusi megfogalmazás?

Üdv:  hang

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1357 Dátum: 2015. Február 15. 11:04 »
Idézet
Az ember oly kevéssel beéri, ha vágyait kevesebbre méri.
Kinek mennyi a kevés?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1358 Dátum: 2015. Február 15. 11:05 »
Hang!

Az OMME magyar hangja - csak szinkron nélkül!!!!!

Szerintem olvasd el még egyszer Karcsi írásait, Ő már nem "szimpla" magyar méhész,- Ő egy nagy egyesület elnöke.
Én úgy fogalmaznék:
(ahogy nyílik a szeme, úgy egyre jobban ül a "szeren"!!!)

Üdv: Bercsényi

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #1359 Dátum: 2015. Február 15. 17:59 »
T Bercsényi!

Nagyon jól látod. Nekem nem kell szinkronizálás.
Nem mondod, hogy ha valakiből elnök lesz, az egycsapásra megvilágosodik, ki nyillik a szeme?
Én meg úgy fogalmaznék, most még csak néz, de nem lát.
Ezt egy egyszerű példával tenném érthetővé; ha bent vagy egy sötétszobában, a szemed lassan megszokja, és talán valamejest látsz is.
Ha hírtelen felkapcsolják a villanyt, semmit nem fogsz látni. Akkor most mi is van a barátunknál rögtön villanykapcsolás után?
Megmondom én neked, nézni néz, de nem lát.

« Válasz #1360 Dátum: 2015. Február 15. 18:57 »
Hang!

Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mint Karcsi alább írta magáról ő "csak egy mezei méhész".
 Most már nem : Ő már egy egyesület elnöke! Ebből következik, hogy nyilatkozatainak súlya és felelőssége  megnőtt.
És ebbe nem szeretném ,ha valaki is bele magyarázna olyan dolgokat amit nem mondtam.

Köszönettel: Bercsényi

« Válasz #1361 Dátum: 2015. Február 15. 20:14 »
Sziasztok!
Buchinger György most nézi a Tavaszváró Méhésznap Szakmai Konferencia előadásait.
Kíváncsi leszek a véleményére.
Annak külön örülök, hogy idén is a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjai között üdvözölhetem, az OMME első elnökét!
További jó egészséget kívánok neki! Sokáig maradjon meg a humora, bár ha az OMME-ról kérdezem mit szól a jelenlegi dolgokhoz, akkor  már nem olyan vicces.
Nem kívánom a véleményét az Ő hozzájárulása nélkül közkinccsé tenni, de akik figyelik az eseményeket, és naprakészek (szerintem nem túl sokan vagyunk ezzel) azok kikövetkeztetik, hogy miért nem volt az OMME 30 éves évfordulóján. Pedig szinte könyörögtek neki, én pedig fogadtam az OMME elnökével. Hogy miben?
Legyen ez a titkom, de a fogadást megnyeretem!
Ezzel a hasba akasztós, mellébeszéléssel, a problémák megkerülésével nem lehet hosszútávú a vezetés.
Most erre fogadok! Ha a Tavaszváró előadásaira gondolok, ismét megfogalmazódik bennem egy jövő kép, és dőlnek belőlem a kérdések.
Mit csinál az OMME a tagdíjunkon? Azon már túl vagyunk, hogy költi. Mikor lesz igazi érdekképviselet, és nem hivatal?
Akkor eljönnek az elnökök is, Illés Kálmán, Gráf Ferenc, Buchinger György, és Bross Péter is.
Erre viszont nem fogadok! Ezt tudom,mert személyesen ismerem az összes elnököt.
Ez a galeri nem fér a bögyükbe, hogy idézzek Kiskakastól is.
Aki ezt nem látja az vak!!!!!!!!!!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1362 Dátum: 2015. Február 15. 21:18 »
Aki nem lát, az vak. - mondja Attila. Igaza van. Szerintem Varga Karcsi is többet lát, mint amennyit mond. Hang, meg csak hang, de nem lát.
Egyelőre ennyi diagnózis pontosan elég.

« Válasz #1363 Dátum: 2015. Február 15. 22:46 »
Kedves Köztársaság!

Azt hiszem félreértettél hiszen nem idegeskedem más hülyesége miatt mivel ha így tennék már rég elvitt volna az agyvérzés vagy az infarktus.Megpróbáltam még egyszer  azt elmondani hogy ha az arcod is adod valamihez akkor számomra hiteles tudnál lenni de ez olyan mint az élet nem mindig igaz emberekből verbuválódik össze vagy ha annyira biztos vagy magadba légy szí fedd fel orcád a maga teljes valójába akkor majd komolyabban is fel tudsz hergelni ha netán igaztalan vagy félrevezető lenne amit leírok. Addig is fogadd el azt amit leírtam hidd el nem gondolok mást ill többet a többi névtelen hősről mint rólad.De kevesebbet sem.

ÜDV nyugodt Karcsi

« Válasz #1364 Dátum: 2015. Február 15. 23:36 »
Kedves Hang!

Nem kapcsolgatom a villanyt ész nélkül sőt még politikusi vádad is olyan mintha édes Anyám szidnád mivel tavaly temettük el ez érzékeny területet érint nálam .Viszont az hogy mit változtat meg az hogy megválasztottak? Őszintén ennyi méhészgyűlésen soha egy télen sem voltam mivel szervezőként illik ott lenni+jár még néhány feladattal ami ha nem is terhel agyon de idáig még nem voltam tisztába vele.De köszönöm érdeklődésed minden oké amit tehetségem kiad megoldok amit nem azt meg nem.Csuja Laci-val nem tudom mi az ami neked nem tetszik ?Mikor a közgyűlésen átlag kb 71-87 másodpercenként hozzászólt és minden megnyilatkozása(kevés kivétellel)arról szólt hogy teljen az idő nem én voltam az egyetlen aki legszívesebben kikísértem volna.De ha ott  nem bántottam szerinted ha néha rajta fogom azon hogy ő nem dumál mellé akkor miért is kellene bántanom?!     Mivel mint kedves Lengyel Köztársaságnak is megírtam ha igazságtalan valaki
az ha van oly bátor nemtelenül vádaskodni önmagát nem felvállalva nétvelenűl arctalanúl  hangtalan?