Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286511 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #2505 Dátum: 2016. Szeptember 03. 14:54 »
Nincs ezen mit ragozni. Bross Péter sajátosan alakította ki a döntési folyamatot az MMNP koordinátor személye kapcsán, tehát az elnökségre bízta a döntést. Nem lett volna erre kötelezve, de ezzel tett egy nagyon szép békejobbos gesztust a Cserényi-Mészáros Klán felé. A Klán döntött ebben a kérdésben.

Bross Péter pontosan tudja, hogy minden témában amit beterjeszt az elnökség asztalára, az Ő álláspontja lesz a kisebbség. Ezt az eredményt hozta ki a tavaszi tisztújító választás, ezzel kell együtt élnie addig, amíg változás nem történik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2506 Dátum: 2016. Szeptember 03. 17:55 »
Ti még el tudtok igazodni saját magatokon?
Akárhogy is van elgondolkodtató. Mindenki mondhat bármit, és vissza is idézheti, ha tudja, én Brossról soha nem mondtam olyat, hogy buta lenne. Ezért még is felmerül a kérdésem.
 Hogyan gondolta ő ezt a választás előtt? Vajon felmerült benne, hogy az indulásával, olyan helyzet is elő állhat, hogy az Omme működése teljesen lebénul? Én akkor is feltettem a kérdést amikor indult, hogy miből gondolja, hogy most más a helyzet mint amikor lemondott.
 Én tudom, vannak egyesek akik elhitték, hogy mindenkit sikerül kitenni a vezetőségből a régi emberek közül, akik meg maradnak, behódolnak. és ezzel elő áll az az ideális helyzet, hogy mindenki egy követ fúj.
 De, Brossnak azzal az eshetőséggel is számolni kellett, hogy mi lesz ha nem így lesz, mint ahogy lett is.
 Most azt mondjátok mondjon le azok akik ellene vannak. Kérdezem én, miért mondanának le, amikor őket is ugyan úgy választották oda. Én úgy gondolom, mert mind a két féllel beszéltem, hogy mindegyik a másikat okolja. Mert mindenki úgy gondolja neki van igaza. És még azt se mondom, hogy nem jó szándékból teszik.
Tehát aki meg úgy gondolja, hogy jól csinálja amit csinál, miért mondana le?
Ez a helyzet, ha valamihez, akkor ez egy autóhoz hasonlít, ami a sivatagban elkaparta magát tengelyig, és a motor zúg, ám nem megy sehová, és a segítség beláthatatlan messzeségben van. Mert én már tippelni sem mernék, hogy ez hogyan  és mikor lesz megoldva. Ki, és mikor húzza ki a kátyúból az autót. Mert valljuk szépen be erre a következő időkben még remény sincs.
 Ha matematikai képlettel írnánk le a helyzetet akkor így is vehetjük: Jó szándék mínusz jó szándék az egyenlő nulla.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 03. 18:18 írta Vivaldi »

*

izso60

• 573
« Válasz #2507 Dátum: 2016. Szeptember 03. 20:16 »
Üdv. Uraim!
Vivaldi! Természetesen a maguk alattomos módján eltudnak igazodni magukon,Ők nagyon is tudják mit szeretnének és csak kevesen látjuk az igazi szándékot. Az igazi szándék a "jó szándék",de az csak és kizárólag az Övék lehet mondhat bárki bármit az "rossz szándék, rossz indulat".Emlékszel az előző elnök mellett kik kampányoltak oly bőszen és mikor kiderült hogy nem bábot választottak aki az Ő kívánságuk szerint kirugdos mindenkit aki a megmondóknak nem szimpi akkor ellenséget csináltak belőle. Ezek úgy szeretnek,szeretnének irányítani hogy a megmérettetésen legfeljebb a telefonjaikkal futkosnak utána pedig Ők akarnak a pálya széléről bekiabálva minden döntést a saját arrogáns arculatukra formálni a legkissebb felelősség vállalása nélkül.
Példák idecitálása nélkül állítom hogy amióta létezik az ember, de maradjunk az egyesületünknél amióta él az OMME voltak,és lesznek is súrlódások,de nem vette a bátorságot egyetlen értelmes oszlopos egyesületi tag sem hogy a saját és néhány társa érdekében akár ketté szakítsa az egyesületet,és egyébként mindenki bűnös,bűnbak,csak Ők akarnak jót és és Más nem is tud jót bármilyen jó szándékkal sem punktum!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2508 Dátum: 2016. Szeptember 03. 21:29 »
Álljon meg a lakodalmas menet és hagyjuk az álszent szövegeket.
Az OMME érdekképviselet.
Tehát egy józan módon cselekvő, de nagyon önző csapat. És ez így van jól.
Miért?
Mert az Érdekképviselet a csoport önös érdekét képviseli. SŐT! Megette a fene, ha nem ezt teszi.

Tisztázzunk egy alapvető dolgot. Az érdekképviselet az adott csoport közös érdekét képviseli. Ha a tisztségviselő nem ezt teszi, ha kétségessé válik, akkor a tisztségviselő pozíciója megrendül. Ha Cserényi doktor és Mészáros doktor a növényvédőszeres mérgezések ügyében vagy a kínai méz szerepének ügyében a méhészek érdekét következetesen képviselték volna, akkor most is abban a pozícióban csücsülnének, amibe korábban voltak. És Bross Péternek, meg Hegedűs doktornak semmi esélye sem lett volna a 2016-os tavaszi választásokon.

Bross Pétert és dr. Hegedűs Dénest következetes érdekévédőnek és jó szakembernek tartja a magyar méhésztársadalom, ezért megtisztelte őket azzal, hogy az OMME két legfontosabb tisztségére megválasztotta. Az előző ciklusból megmaradt személyek pedig legyenek szívesek tisztelettel tekinteni erre a két emberre és figyelembe venni, amit mondanak és kérnek. Sajnos az elnökségi üléseken ez a tisztelet legcsekélyebb mértékben sem jelenik meg.

Azért is szükség lenne, hogy az elnökségi ülések legalább az internetes nyilvánosság előtt folyjanak, hogy a méhésztársadalom lássa mennyire méltatlan módon viselkednek választott tisztségviselőink. Hogyan várhatunk el sikeres érdekvédelmet tőlük, ha az alapvető etikai normákkal sincsenek tisztában?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2511 Dátum: 2016. Szeptember 06. 13:21 »
QUQRIQ!!!

Milyen érdekes, hogy változik a világ!?
Hosszú évekig az orvosok a médiában arról próbáltak meggyőzni bennünket, hogy  mindenféle rovar szúrásra jó a Kálcium pezsgőtabletta.
Nekem a kocsimba is és a táskámban is van állandóan.
Többször is kellett alkalmaznom, pl. vásározós időnkből tömegrendezvényen darázs szúrás után.
Méhszúrás után is alkalmaztam, életet is mentett a kijövő orvos szerint.
Továbbra is fogom alkalmazni, mert az erdőben nincs más lehetőségünk.
Valamikor lehetett kapni antihisztamin injekciós oltóceruzát. Ha jól emlékszem 5 adag volt benne.
Most tanácstalan vagyok…
Mi változtunk meg ennyire, hogy már a kálcium is hatástalan?
Vagy az orvostudomány javaslatai is kétségesek?

Kiskakas

*

Kitin

• 934
« Válasz #2512 Dátum: 2016. Szeptember 06. 21:07 »
QUQRIQ!!!

Szerintem meg nem a világ változik, csak az üzleti érdekek!
figyelgetem a cikkeket, a neten és különböző újságokban is egyre többször olvashatunk a halálos gyilkos méhrajokról és a többször is szúró halálos darazsakról.
Ha jól megfigyeljük a cikkek végén mindig felhívják a figyelmet az adrenalintartalmú injekcióra ami nélkül már kirándulni el sem menjen senki. Csak az a jó megoldás , az mindig legyen otthon.
Számomra egyértelmű, hogy azt valaki nagyon szeretné eladni.

A szegedi füvészkertben jártam nemrég. MINDENKINEK JAVASLOM? MERT NAGYON SZÉP!
Van egy rovarhotel is. Közelebbről szerettem volna szemügyre venni de mikor odaléptem, látom, hogy hatalmas lódarázs fészek épül a közepén és csak úgy suhogtak a fejünk fölött. Nem volt szükség injekcióra, lett adrenalin magától is...  :D

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2513 Dátum: 2016. Szeptember 06. 21:56 »
Ez az. Fején találtad az igazságot. Üzleti érdek.
Persze tudom én, kivétel az Omme elnöke. Őt semmi féle üzleti érdek nem vezérelheti.

« Válasz #2514 Dátum: 2016. Szeptember 06. 22:07 »
   szasz vivaldi

Na milyen volt a méhész találkozó? Az idő kedvezett. Mesélj róla valamit

Albert

« Válasz #2515 Dátum: 2016. Szeptember 06. 22:10 »
Igazi méhész nem darázik néhány tucat szúrástól, aki meg alergiás ne méhészkedjen.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2516 Dátum: 2016. Szeptember 06. 22:13 »
Halljunk már hírt Karancskesziről! Ne csak azt, hogy akácon pokolba kívánják az alföldi méhészeket a nógrádi végeken.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2517 Dátum: 2016. Szeptember 06. 22:21 »
   szasz vivaldi

Na milyen volt a méhész találkozó? Az idő kedvezett. Mesélj róla valamit

Albert

Nagyszerű. Idő jó. Előadások jók.  Mézkirálynőtől kaptam egy puszit.  Beszéltem Brossal is, de tőle nem kaptam.
A hivatalos kajával nem voltam megelégedve. Jövőre változtatunk rajta.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 06. 22:42 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2518 Dátum: 2016. Szeptember 06. 22:24 »
Bross nem puszilt meg? De azért kezet fogtatok remélem?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2519 Dátum: 2016. Szeptember 06. 22:45 »
 Ha már rákérdezel és bizonyára az itt levőket ez érdekli leginkább, én elmondanám, nekem az az érzésem, hogy nemigen leszünk kebelbarátok. De hát miért barátkozna az oroszlán a békával? / a béka még mindig én vagyok/