Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286671 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #2535 Dátum: 2016. Szeptember 07. 21:15 »
A szépség, az hogy valakinek mi vagy ki szép, az relatív fogalom.
A kedvesség az meg egy viselkedési forma. azt lehet szabályozni, alkalmazni. Tudod? Ki mit érdemel. De hát te is így látod.
Úgy veszem észre ez mindenkinél oda-vissza így működik.
Mindenkinek a miérteken kellene elgondolkozni.

Hát nézd , akkor pontosítsunk. Neked Bross Péter szép, nekem a mézkirálynő.
 Nekem valahogy kinézetre nem a Bross félék tetszenek, ha csak nincs benne az alapszabályban.
Ja. Neked Mészáros az etalon. Ez már tutti.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2536 Dátum: 2016. Szeptember 07. 21:23 »
Lilahagyma!
Mi változott az ordítozásra?
Egy, senki nem ordított, hanem jelezte, hogy a repcevirágzás kezdetétől és a napraforgóvirágzás kezdetétől (ami egybe esik a kukorica virágzásával) gondokat tapasztalunk a méhészetekben.
Egyébként nem tudom, miért provokálsz.
Kész, bizonyított tények garmada áll már rendelkezésre.
Kettő.
Az OMME új vezetése végre (igaz egyelőre kicsit visszafogottan) de írt egy tiltakozó levelet a miniszternek.
Szerintem ez nagy siker abban a légkörben, amely eddig tudjuk mit képviselt.
Nem is igen értem a provokatív kérdésed.
Szerinted dugjuk porba a fejünket úgyis a vegyszerlobbi lenyom bennünket?
Óriásit tévedsz.
A Greenpeace bekeményít, és az eddigi sikerek nagy részét is nekik köszönhetjük.
Remélem az OMME vezérara ebben partner lesz, és nem foglalkozik a politikus urak igényeivel.
A méhészek érdeke az, hogy minél kevesebb rovarölővel találkozzanak a méhek.
Pont.
Ebbe nem fér bele a politika, meg a vegyszerlobbi, meg semmi.
Követeljük a tiszta élhető mezőgazdaságot, ahol a méheink és saját egészségünk miatt nem kell aggódni.
Nem nehéz ez Lilalahagyma!
Vagy talán téged is csávázva dugtak a földbe?
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2537 Dátum: 2016. Szeptember 07. 21:31 »
Miért nem lehet, a mézkirálynő megválasztásával Omme elnököt is választani?
 A mézkirálynők, szépek, okosak, jó rájuk nézni, mindjárt lekötik az ember figyelmét, miért ne lehetnének ők egyben az Omme elnökök is?
 Mennyivel kellemesebb lenne például egy egy vezetőségi ülés?
 Azt is elmondhatjuk eredményesség tekintetében, egészen biztosan hoznák azt, amit ezek a csontos, borostás elnökök eddig hoztak. De szerintem még többet is. Mivel a minisztériumban is férfiak vannak, könnyebben tudnának a mézkirálynők lobbyzni.
 Én "aszondom," fontoljuk meg.

« Válasz #2538 Dátum: 2016. Szeptember 07. 21:49 »
Vivaldi!
Felvetésed alapján az jutott az eszembe, hogy a "mézkirálynő elnököt" egy kicsi továbbképzésre kellene küldeni dr Mészároshoz a gatyaletolási tanfolyamra.
Hát bizony tényleg kellemesebb lenne az elnökségi ülés főleg a férfitagok számára. ;D ;D

Üdv. jani bátya

*

ata67

• 525
« Válasz #2539 Dátum: 2016. Szeptember 07. 22:08 »
Tomipapa!
http://meheszklub.hu/index.php/topic,5.msg26020.html#msg26020
Szép ez az írásod, és sok más megszólalásod is!
Gratulálok az unokádhoz! Nekem is van!
Voltak írásaid, amit egyáltalán nem kedveltem, mert személyeskedőek, sárdobálóak, mint másoké is... (Bár egy idő óta így nem lehet fogalmazni senkinek. Helyeslem.)
Hát, az élet már csak ilyen ellentétes... Csak maradjon meg ez a szigorú rend! Új szelek fújnak.
Üdv: Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 07. 22:44 írta ata67 »

*

atya

• 1043
« Válasz #2540 Dátum: 2016. Szeptember 08. 06:33 »
A szépség, az hogy valakinek mi vagy ki szép, az relatív fogalom.
A kedvesség az meg egy viselkedési forma. azt lehet szabályozni, alkalmazni. Tudod? Ki mit érdemel. De hát te is így látod.
Úgy veszem észre ez mindenkinél oda-vissza így működik.
Mindenkinek a miérteken kellene elgondolkozni.

Hát nézd , akkor pontosítsunk. Neked Bross Péter szép, nekem a mézkirálynő.
 Nekem valahogy kinézetre nem a Bross félék tetszenek, ha csak nincs benne az alapszabályban.
Mi a baj Zolikám.
Bezárt a CBA? Óriási gondod lehet, ha csak az a problémád, hogy szép, vagy nem szép a Bross.  :o
Ha tényleg figyelmesen olvastad volna azt amit én írtam, és még hűen be is idézted, akkor most nem kellene reagálnom  erre a badarságra amit írtál.  ::) Nekem fontosabb a külsőségek helyett az hogy mit mond, vagy mit cselekszik valaki. Egyébként nem én kezdtem el elmélkedni azon hogy szép-e a Bross. Ja még egy nagyon fontos dolog számomra: hetero vagyok!  :P
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2541 Dátum: 2016. Szeptember 08. 07:57 »
Nagy baj van itt. Bár igazából ez az emberi pszichéből következik, és semmi kivételes nincs benne.
 A kisgyerek, ha utálja a spenótot, megeszi ha felkínálnak neki két kanalat és választhat, hogy melyikkel nyomják le a torkán.
 Ti is így vagytok. Ugyan is Omme, maga az egyesület, az, hogy az miért jött létre, és mi is lenne tulajdonképpen annak célja, már elveszett valahol, már úgy, egy évtizeddel ezelőtt.
 Az, hogy az mostani elnöknek mi fontos, azt én inkább nem taglalnám most.
 Nektek pedig csak egy jár a fejetekbe, és ez olyan mint lónak az ellenző. Mészáros vagy Bross, és ebből a körből képtelen kilépni az itt lévők nagy része. Egyszerűen nem tudtok mást. Nem tudtok másban, például egy harmadik személyben gondolkodni. Egyiket nagyon szeretitek, a másikat ettől még valamivel jobban utáljátok. Mint a kisgyerekek a kanalakat. Holott a spenótot kellene megvizsgálni, hogy ehető e. Mert ez a spenót már elég sokáig volt a hűtőben ahhoz, hogy elveszítse vitamintartalmát, és talán újat kéne főzni. De ez eszébe se jut senkinek, főleg nem azoknak akik most a fazék mellett vannak.
 Az Omme szervezeti felépítése, alkalmas arra, hogy ne engedjen a fazék mellé mindenkit. Ez eddig jó volt, de most már mindenki láthatja, ezek a szakácsok csak a régi receptekből tudnak főzni, és még az a szerencse, hogy a gyerek most még mással játszik, ez leköti a figyelmét és nem rúgja ki a kezetekből a kanalat.

« Válasz #2542 Dátum: 2016. Szeptember 08. 08:15 »
Lilahagyma!

Az OMME új vezetése végre (igaz egyelőre kicsit visszafogottan) de írt egy tiltakozó levelet a miniszternek.
Szerintem ez nagy siker abban a légkörben, amely eddig tudjuk mit képviselt.
Nem is igen értem a provokatív kérdésed.

Én nem érzem Lilahagyma írását provokatívnak. A politika rég eldöntötte, mi meg ordítozhatunk, érdekel valakit?

Attila! Szerintem az a tiltakozó levél annyira visszafogott, hogy már szinte ellenünk szól. Talán feltűnt már mennyire szeretem Geddekast a ........(innét a "személyeskedés" kimaradt)............ miatt, ezért talán nem hízelgésnek tűnik amit írok, de az én véleményem szerint többet ér a "TERVEZET"e amit írt, mint az a levél a miniszterhez. 
Talán még elnöknek is jobb lenne ::) ezen okból. Hátha arra is rájönne, hogy nem a kínai, hanem az ukrán a mi bajunk.
Mint régen a szlogen: Váltsunk kormányt, váltsunk ellenzéket! ;D Itt is, ott is.

« Válasz #2543 Dátum: 2016. Szeptember 08. 08:16 »
ok?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2544 Dátum: 2016. Szeptember 08. 09:25 »
Kedves Jenő!

Remélem, hogy nem számít személyeskedésnek, ha azt írom, hogy az OMME levele azért lett olyan lájtos mert az elnökség döntése alapján csak figyelmeztetés. Miért csak figyelmeztetés? Bross Péter a hatoknak tett gesztusként ajánlotta fel, hogy a levél csak figyelmeztetés legyen. Még így is berzenkedett a hatok csoportja.

A Geddekas levele még nem végleges, lehet hozzá javaslatokat, tényeket, tenni, akár megtörtént eseteket is. Az a cél, hogy azt minél több méhész aláírásával küldjük el.

Nem titkolt cél, hogy induljon el szakszerű vizsgálat a szinergikus hatások vizsgálatára és ezeknek a koktéloknak a betiltására, ugyanis ezekkel kerülik ki a növényvédősök a korlátozásokat.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2545 Dátum: 2016. Szeptember 08. 19:44 »
Most érkezett hozzám a hír:
Idézet
A méhészek egyes területekről jeleznek, hogy neonikotinoid csávázószereket alkalmaznak a területükön repce vetésénél. Önkormányzati szinten olyan leveleket  kapnak(szóbeli info), hogy három kilométerre költöztessék el a méheket a környékről.

Ezt válaszoltam:
Idézet
Pontosítani kellene a hírt. Nagyon helyes a figyelmeztetés, de jó lenne mindenkinek tudni, tehát közhírré kellene tenni, hogy hol vannak a veszélyes területek.

A neonikotinoidok közül a tiakloprid használata a legszélesebb körű. A vetőmagtermesztők kapnak engedélyt az EU korlátozás alá eső csávázószerek alkalmazására is.

« Válasz #2546 Dátum: 2016. Szeptember 08. 23:24 »
« Utoljára szerkesztve: 2016. Szeptember 09. 00:02 írta Csányi Antal »

*

bükk

• 169
« Válasz #2547 Dátum: 2016. Szeptember 09. 07:15 »
Jó a cím... a növekedés amit senki sem látott.
Mint ahogy Darvas Béla leírta az FVM vezetői jogász ill. közgazdász végzettségűek.
Utóbbi nézőpontból valóban nagy növekedési potenciál előtt áll az ágazat.
Egyszer tényleg bejöhetne a sikerpropaganda.

Na de mire jutott eddig ez az ágazat?
25 évvel a rendszerváltozás után jelenleg az ágazat termelése nem érte még el az 1990 évi szintet!
Hoppá,miközben több ezer MrdFt-ot támogatást osztottak szét,miközben falun nincs munkahely.......
Nem folytatom,aki jár vidéken,falvakban tudja mi a helyzet.

« Válasz #2548 Dátum: 2016. Szeptember 09. 23:00 »
"25 évvel a rendszerváltozás után jelenleg az ágazat termelése nem
érte még el az 1990 évi szintet!"
Ezek a fránya "kommmonista agromókusok"mégiscsak tudtak valamit?
Talán még vetőmag repcét is tudtak termelni neonikotinoid nélkül?
Ma már nem lehet?
Ma már nem lehet úgy termelni repcét,hogy a kijáró méhek túléljék?
2000-2005 előtt lehetett ?
1990 előtt lehetett?
Régebben napnyugta után lehetett permetezni?
Ma miért nem lehet?
Egyszerűbb becsávázni és az visz mindent?
Méhek,poszméhek,énekes madarak tűnnek el,pusztulnak el?
Szép új világ?

« Válasz #2549 Dátum: 2016. Szeptember 10. 01:02 »
Most láttam a tv-ben , hogy a közös agrárpolitika a madarak kipusztulását as a vadon élő beporzók kipusztulását veszélyezteti !!!!!! Amit Nyugatnak sikerült 40 év alatt összehozni azt mi Magyarok 10 év alatt megoldjuk !!!!!