Méhészkedés rakodó kaptárban

• 918 válasz
  • 500612 megtekintés
*

wr

• 1038
Re:Méhészkedés rakodó kaptárban
« Válasz #915 Dátum: 2025. Február 02. 13:26 »
Csakis a fekvő mi más. :-) :-) :-) :-)

Ja, nem szeretnél rohanni a munka mellett. Akkor mégse...

- Pár napja néztem valami indiai filmet, ott sem fekvővel méhészkedtek. Meg a világ többi táján se. Valami Langstroth szerű keretet emeltek ki a dobozból. De ők sem értenek hozzá, nem tudják hogy a fekvő a nyugalom szigete. :-)

- Méhészkedni márciustól októberig szoktam, sajnos az idei év kivétel mert lett 3 anyátlanom amiket ebben a januári melegben meg kellett anyásítanom. Majd valaki itt elmeséli hogy hogyan csinálja ezt egy fekvőben, meg mit csinál a többi kerettel.

*

Koki

• 558
« Válasz #916 Dátum: 2025. Február 02. 13:53 »
.,................... Majd valaki itt elmeséli hogy hogyan csinálja ezt egy fekvőben, meg mit csinál a többi kerettel.   .............................

Szerintem ezt engedjük el...

Engedjük el WR! Komolyan!

Üdv: Kira

*

oszkár

• 1227
« Válasz #917 Dátum: 2025. Február 02. 17:12 »
Kezdtük a nem egyenlő keretméretű rakodóval. H + 1/2 NB méztér.   Végül az egyenlő lépesnél kötöttünk ki.

A fiam szerint az egyenlő lépessel : " A bolond is tud méhészkedni"! ;D

Azért főleg hordásban kapja a H+H is a feles méztereket. Úgyhogy MI a "Katyvasz" kaptárakat használjuk. De a telelnek is  ilyen "összevisszaságban", ahogy a család megkívánja.

*

Koki

• 558
« Válasz #918 Dátum: 2026. Szeptember 29. 22:52 »
Kaptárra sem lenne szükség, csak sok Bramac lécre és a KG-re, meg a mángorlóra.

Nem is hiányzik más, mint egy jó Gedde-kas... :D :D

KG vásárolt tőlem méheket kétszer. 80+ állománya van már 2X12-s Hunorban. Ad el méheket, viaszt, jó eredményei vannak és volt neki 2 éve 100kg/ cs feletti napraforgója, az nem semmi.
Gyárt rakodókasokat Dániába vörösréz tetővel munkahely mellet , pedig nyugdíjas. Az Ő házában még a CS. nevet sem lehet kimondani, mert a felesége sodrófával indít. Én hallottam telefonálás közben. Nem merném én sem kimondani. Meséltem is neki egy viccet akkor, amikor kitört a házi balhé a feszültség csillapítása céljából.

-Halló! Itt a Serif.
-Megöltem a férjemet.
-Hol?
-63. utca 15.

-Sam!
-Igen Serif.
-Valami vén tyúk telefonált, hogy megölte a férjét. Menjen ki, nézzen körül.
-Oké Főnök.

Serif helyettes benyit. Hosszú folyósó, a végén a konyha, ahol ül egy asszony, a konyhaasztalon egy fegyver, a padlón egy férfi vértócsában.
-Mi történt?
-40 éve minden nap elmondtam neki, ha felmosok ne járja össze, mert egyszer lelövöm. Többé nem járja össze.

-Halló Serif!
-Na mi történt?
-Tényleg lelőtte a férjét.
-Azonnal tartóztassa le, és hozza be!
-Nem ment el az eszem. Majd ha felszáradt.