Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982501 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #315 Dátum: 2014. Szeptember 02. 15:18 »
Nagyon nem akartam ezzel a kft dologgal addig újfent foglalkozni, amíg nem látom a mérleget az üzleti év végén. Bár kevés esély van rá, hogy összefutok vele.
Továbbra is az a halvány sejtésem,hogy az alapításról a Küldöttgyűlésnek kellett volna döntenie.Nem tudom miért volt ez annyira sürgős,hiszen szinte biztos,hogy megszavazták volna.Valószínűleg kisebb lenne valamivel a feszültség.
Kevesebb lenne a  kemény kritika,ha átláthatóbb lenne a kft működése,ha nem csak egy szűk réteg tudná,hogy mi miért történik.
Az olyan vállalkozások,amelyek alaptőkéje nem néhány magánszemély nagyobb összegű hozzájárulásából,hanem sok „kisember”pénzéből tevődik össze,néhányunkban esetleg gyanút ébreszthetnek.Pont azért,mert a tényleges tulajdonosoknak vajmi kevés beleszólása van a vállalat működésébe,az esetleges problémákról is nagyrészt csak akkor szereznek tudomást,amikor már elolvadt az alaptőke.
Természetesen tudok mondani olyan vállalkozást,aminek sok kis üzletrész-tulajdonosa van és már közel 20 éve sikeresen működik,viszont olyat is párat,amiről nem a Forbes magazin címlapján,hanem  a Kékfényben kaphatunk friss információkat. Ez a dolog egyik része.
Mint láthattuk ez viszont a többséget jelen pillanatban baromira nem érdekli. Küldöttgyűlésünk azzal,hogy „nem lőtte a Dunába” a vezetőséget,gyakorlatilag stabilizálta a status quót. Ezzel meg kell tanulni együtt élni. Van egy szint,ami alá nem szabadna menni. Nagyon nem vezet sehová és senkinek sem válik hasznára.

Ha már úgyis szóba került a napokban a „módszerváltás” és az azt megelőző időszak.(A mi helyzetünkre remélhetőleg (még) nem passzol, fogjuk fel inkább egyfajta prevencióként…)

KÉRDÉSEK MINDNYÁJUNKHOZ

Ha itt mindenki jól tudta
és világosan látta
és előre figyelmeztetett
és bátran szembeszállt -
akkor ki a fene verte vörösre a tenyerét
a mámorosra hergelt nagygyűléseken?
És ki böfögött megelégedetten,
amikor a kiválasztottak asztaláról
veknik is potyogtak, nemcsak morzsák?
És ki vigyorgott vásott diadallal,
amikor a védtelen üzemekből
hazamentette túlméretezett
hányadát az elprédált jövőnek?
És ki kérte számon a lecsapott
emberfőket, amíg a saját feje
nem fájhatott az országos emésztés
ütemre horkoló időszakában,
mert alva is a "ne szólj szám" arannyal
befuttatott igazságát motyogta?
És ki fogadta el az ingyenes
gyógykezelést és oktatást, az olcsó
színházjegyet a kispénzű hazától,
miközben a háromszín lobogót
csak rongyot rázni vette a kezébe?

Ki játszik rá a tettestárs tömeg
jócskán megkésett szégyenérzetére?
Baranyi Ferenc

Csak annyit kérnék azoktól, akiknek befolyásuk van „dolgaink” alakulására,hogy tavasszal ne kelljen újra előkotornom ezt a verset.(Nem igazán szeretem kétszer ugyanazt leírni. Viszont szerintem mindannyian rendelkezünk már annyi emberismerettel,hogy sejtsük,ez égetően aktuális lenne,ha véletlenül kijönne egy mínuszos mérleg az üzleti év végén…)

„Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat.” Winston Churchill
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #316 Dátum: 2014. Szeptember 02. 17:29 »
QUQURIQ!

Ide illik a vers!
Csak nézd meg az író múltját, olvass tőle többet, könnyen rájöhetsz a politikai hovatartozására.
A vers ide illő!

kiskakas!

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEM A KAKASQUQORÉKOLÁSBAN OLVASHATÓ!

« Válasz #317 Dátum: 2014. Szeptember 02. 18:24 »
Ami igaz,az igaz és ez számomra pártállástól független.Ezért nem vagyok egyik  pártnak sem tagja.Úgyis kizárnának,nem igazán menne nekem ez a pártfegyelem dolog. ;)
Mellesleg többre becsülöm azokat (még akkor is,ha más az értékrendjük) ,akik konzekvensen kiállnak az elveik mellett,mint azokat akik politikai „meggyőződésüket” aszerint váltogatják,hogy éppen mi a menő és mi nem az.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #318 Dátum: 2014. Szeptember 02. 19:22 »
Tisztelt méhészek!
Ezt írja Litterae:
"A másik tanulsága a történetnek, hogy az elmondások alapján a Nagyernyei Attila miután néhány szavazattal alulmaradt, a konszenzus keresés jegyében visszalépett az ellenjelölt javára. Az ezután megismételt szavazáson azonban az ekkor már egyedüli jelölt így sem kapta meg a szükséges támogatást."
Ez így történt, a többi mind valótlanság!
Arisztaiosz!
Szerintem minden jelöltnek lehetősége a bemutatkozás, és a kortes beszéd, valamint a kampány.
Tudom abban a korban amiben Ön élt, a demokrácia nyomai sem voltak, ezért javasolja ezt az OMME-nak.
Engem mélyen érint ami a Tolna Megyei Méhész Egyesületben történik, mert úgy érzem egy jól működő egyesületet próbál az OMME megzabolázni, és béklyóba hajtani. Na erre nem én vagyok a legalkalmasabb személy, mert bizony én felhívom a hiányosságokra, szabálytalanságokra a figyelmet, ami nem illő.
Ez a harc az OMME vezetői ellen nem egyéni kezdeményezés, és nem egy "sértődött ember" agyréme, mivel én már Bross Péternek is megmondtam a nem tetsző dolgokat. Meg is fagyott a levegő a teremben, hogy most mi lesz. Ön alapvetően egy bűnös szándékú, rosszindulatú ember Arisztaiosz.
Nem is kéne törődnöm vádaskodó kirohanásaival, de legyen válaszolok.
Ezt írja:
"Nagyernyei Attilának eszébe se jutott valójában visszalépni, neki úgy kell ez az elnökség, mint egy falat kenyér, mint a sivatagban az életmentő kortynyi víz... miként olvasom, semmi más vágya nincs, mint az "ellene kampányolóknak" anyagi veszteséget okozni, természetesen kizárólag demokratikus alapon és oktató célzattal... "
Miért gyűlöl ennyire Arisztaiosz, hogy ilyen aljas valótlansággal rágalmaz?
Mint mások leírták, a szavazatok kihirdetése után, amely 65 Gábornak 62 nekem, tudtában visszaléptem.
Itt be is kéne fejeznem az Önnel való értekezést.
A büdös életben soha nem lesz az az elnök aki saját magát akarja elnöknek!
Én a jelölést elfogadtam, és nem kaptam megfelelő támogatást. Mit nem ért ezen?
Talán azt, hogy aljas módon ellenem kampányolt a jelölő bizottság két tagja, amit egyébként egy "békítő" értekezleten anno. a Szász Sörözőben a vezetőknek kifejtettem, hogy ezt sérelmezem?
Tisztulnak a dolgok Arisztaiosz?
Hát én olyan anyagi veszteséget okoztam már a Tolna Megyei Méhész Egyesületnek, hogy a 4 év titkárságom, és a 12 év elnökségem alatt egy fityinget soha nem vettem fel az üzemanyag költségen kívül, viszont sokszor a saját családi költségvetésünkből hónapokig finanszíroztam kisebb dolgokat. Ha kívánja részletezem.
Csak a parkoló órába bedobált pénz egy komoly összeg. Mindig megszavaztak tiszteletdíjat, de azt vagy az árváknak, vagy sportolóknak ajánlottam.
Az OMME asztalára az üveg eladásából 18 millió forintocskát tettem, akkor amikor mások arról az asztalról csak visznek!
Na hogy tetszik Arisztaiosz?
Vádaskodjon, mocskolódjon aki engem ismer azt nem vezeti meg aljas írásaival.
A Tolna megyei egyesülettel az ég világon semmi gond. Ezt a gondot az OMME vezető gárdája generálja azzal, hogy hisztizik ha a nevem elhangzik.
Miért? Mert tartanak tőlem, az ilyen nagy szájú, szókimondó ember mint én nem fér bele a képbe.
Tehát Arisztaiosz, én senkinek nem kívánok rosszat mert ha azt kívánnám, az velem történne meg.
Akkor ebből az következik, hogy mit akarok én, mit kívánok?
A méhészek érdekében tűzön vízen átkelő, az összespórolt vagyonra vigyázó,szakmailag toppon lévő vezetést, lent és fent.
Ugye nehéz megérteni?
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 02. 19:25 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #319 Dátum: 2014. Szeptember 02. 20:28 »
"Kevesebb lenne a  kemény kritika,ha átláthatóbb lenne a kft működése,ha nem csak egy szűk réteg tudná,hogy mi miért történik.
Az olyan vállalkozások,amelyek alaptőkéje nem néhány magánszemély nagyobb összegű hozzájárulásából,hanem sok „kisember”pénzéből tevődik össze,néhányunkban esetleg gyanút ébreszthetnek"

Látod nagyon sok mindenben ráhibáztál, érted és világosan látod a dolgokat.
Én ott voltam és saját fülemmel hallottam mint sokan mások ,amikor Egyed úr kikérte magának a fizetése utáni érdeklődést. No ott és akkor kellett volna a mondás szerint "két lábbal", mert elfeledkezett arról, hogy a fizetése alapja a közösség által összeadott pénz. De ezek szerint  ennyire becsüli a munkaadóját, a munkáját, vagyis az egyesületet  s vele együtt a tagságot is. Szerintem eszébe sem jutott mennyi többletköltséget okozott, a munkaadójának a "bakikkal"  rögtön az alapításnál, meg az ötszörös fizetéssel. Amit írtam nem gyanú egyszerű tény. Persze magyarázkodni lehet, de szerintem ha valamit magyarázni kell akkor már baj van. Meg azért valahogy úgy tűnik véletlenek sincsenek. Véletlen e hogy pont ezen úr javasolta hogy az egyesület szüntesse meg a közhasznúságot, amely nagyobb gazdasági átláthatóságot jelent a tagok és a nem tagok számára.
Véletlen e ,hogy az újság és kft vásárlásról történő szavazás már kft alapítás címszó alatt szerepelt a beszámolóban. Véletlen e ,hogy a kft ügyvezetői posztra nem történt pályáztatás. Véletlen e a kft ügyvezetőjének a személye egy elveszített elnökválasztási szavazás után.
Véletlen e hogy az az összeg amelyért vállalta a kft ügyvezetést valahogy az ötszörösére emelkedett, még mielőtt bármit is bizonyított volna a munkavégzés terén. Véletlen e, hogy a kft-nek tavaly utalt pénzről a tavalyi pénzügyi beszámoló egy fillért sem tartalmaz.
Sok sok véletlen, véletlenek pedig nincsenek.
Mint ahogy az elnök úr írta  cikkében:"A dolgok összefüggésére figyelni kell."

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 02. 22:19 írta jani bátya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #320 Dátum: 2014. Szeptember 02. 21:45 »
Arisztaiosz néven vagy két ember írogat a fórumra vagy egy tudathasadásos személyiség.

Arisztaiosz mai írásából kiderül, hogy a Tolna Megyei Méhészegyesületnek olyan iratait látta, aminek egyik példánya az OMME irodájában van, a másik példánya pedig a Tolna Megyei Egyesületnél. Következésképpen ez az ember csak játszik egy szerepet, ami lehet egy másik valós élő ember (Tomipapa) sajátja, tőle ellopva vagy elkérve, de ő tulajdonképpen egy egészen más ember egészen más célokkal, vagyis olyan, mint Romániában voltak a szekuritáte ügynökök.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #321 Dátum: 2014. Szeptember 02. 22:19 »
QUURIQ!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Hű ez aztán a parázs hangulat!
Mi van?
Palotaforradalom?
Nem tetszik a Kft-nk ügyvezető igazgató ura?
Pedig olyan okos, szorgalmas tettre kész!
Csak úgy ég a munka a keze alatt!
Milyen szerény!
Csak ennyi pénzért végzi ezt a felelősség teljes munkát!
Ilyen rövid idő alatt hogy felhalmozta a Kft-nk vagyonát!
Szerintem innen kellene nyugdíjazni!
Ugye mindenki egyetért velem?
És mit szóltok a mindenható vezetőinkhez, akik mindehhez áldomásukat adták?
Megszavazták? (gondolom egyhangúlag)!

Mindezt a tagság pénztárcájából finanszírozva!
Szerintetek én is kapnék ilyen jó zsíros fizetést?

A kételkedő Kiskakas!

« Válasz #322 Dátum: 2014. Szeptember 03. 00:30 »
Üdvözletem az akácosból.
 Már  megint kihegyesedtek a tüskéim! Jó sok vizet kaptam mostanában, előtte meg sok-sok hideget és meleget. Megígérem májusban virágba borulok, de most viharos szél fúj.  Olvasgatok,  mint nagyon sokszor.
Kérdezek: ha van a magyar méhészeknek egy ilyen brutálisan  jól fizetett országos vezetősége, miért nem ők intézik az egész országban az összes  méhészegyesületnek a  napi gondjait, az adminisztratív ügyek tömegétől  a  programszervezésen -levezetésen át a takarításig,  az illemhelyek tisztán tartásáig, méhmérgezéses gondok stb reggelig írhatnám a feladatokat. Ha ilyen "supermann" vezetőink vannak ekkora pénzekért a méheink és miáltalunk  keservesen megtermelt forintjainkból, bizonyítsák be, - ők a jól fizetettek -hogy milyen teljesítményre  képesek. Mert mi van már sok-sok éve? Az egész országban  a helyi egyesületek vezetése és az önkéntesen segítők,  az a több száz, talán ezer  jó szándékú, önzetlen méhész cipeli a vállán az egész OMME-t, most meg néhányan magukévá teszik a felhalmozott vagyonunkat. Méhészek? Ti vakok vagytok? Kiszúrták a szemeteket az "ejros segélykével"?
Az Istent játszó felmosófával   provokálnak benneteket, akinek a nickneve alatt  már maguk sem tudják, hogy hányan mit írtak,  vannak méhei, nincsenek, OMME tag, nem tag.  Ez már nem  szánalmas,  borzalmas.  Megint  rugdalnak benneteket (bennünket )akik évtizedeken át csak tettetek az asztalra, azok akik onnan eddig csak elvettek.
Megnézném, hogy egy profitorientált  multicégnél, vagy csak egy sima külföldi érdekeltségű termelő cégnél hány kg sót ennének meg!   Ott lehet bizonyítani. Nálam már nem!  Nálatok?

« Válasz #323 Dátum: 2014. Szeptember 03. 19:56 »
RaVasz, nagyon RaVasz a Kft. ügyvezetője.
Akár, hogy is próbálják a méhészeket Kft. ügyben megetetni, nehéz lesz.
Az üveget egy másik Kft. forgalmazza, akkor Árpád úr mire kap fizut?
A Kft. miatt a ZOMME minden évben elbukik 40 milliót.A két főkolompos bére 12 millió, aztán Adriennek is jár néhány milkó.
A ZOMME a legjobb fizető. Minden évben átpumpálnak a méhészek tagdíjából egy zsák pénzt, akkor meg minek dolgozni.A világ legjobb állása, fél millióért tenni a semmit.
Ezt Egyed meg magyar méhész.Köszönöm, én nem kérek belőle, és mióta Kakaskával is egyet értek, a kakasokat sem bántom.
Kíváncsian várom mikor durran a lufi.
Az ellenőrző bizottság lesz az első akit menesztenünk kell, mert vétkesek közt cinkos aki néma.

« Válasz #324 Dátum: 2014. Szeptember 06. 12:59 »
2013 évi V törvény. PTK.
3:74. § [A közgyűlés hatásköre]

A közgyűlés hatáskörébe tartozik

a) az alapszabály módosítása;

b) az egyesület megszűnésének, egyesülésének és szétválásának elhatározása;

c) a vezető tisztségviselő megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása;

d) az éves költségvetés elfogadása;

e) az éves beszámoló - ezen belül az ügyvezető szervnek az egyesület vagyoni helyzetéről szóló jelentésének - elfogadása;

f) a vezető tisztségviselő feletti munkáltatói jogok gyakorlása, ha a vezető tisztségviselő az egyesülettel munkaviszonyban áll;

g) az olyan szerződés megkötésének jóváhagyása , amelyet az egyesület saját tagjával, vezető tisztségviselőjével, a felügyelő bizottság tagjával vagy ezek hozzátartozójával köt;

h) a jelenlegi és korábbi egyesületi tagok, a vezető tisztségviselők és a felügyelőbizottsági tagok vagy más egyesületi szervek tagjai elleni kártérítési igények érvényesítéséről való döntés;

i) a felügyelőbizottság tagjainak megválasztása, visszahívásuk és díjazásuk megállapítása;

j) a választott könyvvizsgáló megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása; és

k) a végelszámoló kijelölése.

Ezt találtam, e szerint a törvény szerint küldöttgyűlési határozatnak kellett volna leni a kft ügyvezetőjének alkalmazásakor, mivel vezető tisztségviselő, de ezen kívül még sok egyébhez is.
Ezek alapján a legutóbbi SZMSZ módosítás amely IB hatáskörbe vonta a fent említett dolgot és az elnök bérének és juttatásainak megállapítását, teljesen ellent mond a hatályos jogszabálynak.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 06. 13:26 írta jani bátya »

« Válasz #325 Dátum: 2014. Szeptember 06. 15:17 »
E szerint a törvény szerint el kell felejteni a keretösszegesdit is amire az EB elnöke hivatkozik folyamatosan a vezető tisztségviselők díjazásával kapcsolatban. Ha a választáskor nevesíteni lehet a személyeket akkor a hozzájuk fűződő kifizetéseket is nevesíteni kell véleményem szerint, s ezek után megszavaztatni.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 06. 15:26 írta jani bátya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #326 Dátum: 2014. Szeptember 06. 17:03 »
Az OMME OV-nek is célszerű ezekben a kérdésekben állást foglalnia.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #327 Dátum: 2014. Október 02. 07:35 »
Tisztelt Méhészek!
A 30 éves ünnepen a 4 elnököt megbuktatott személy tartott "ünnepi beszédet" és Ti azt kérdezitek, hogy miért maradtak távol?
Egyszerű dolgokra egyszerű a válaszom. T I L T A K O Z T A K!
Ez egy csendes véleménynyilvánítás volt részükről.
A vélhető indokokat már sokszor, itt a Méhészklubon megfogalmaztuk. Nem kívánok szavakat adni senki szájába, csak a sorok között megtanultam olvasni.
Egy témát nem fognak kiemelni, hogy miért döntöttek így.
Nagyernyei Attila

« Válasz #328 Dátum: 2014. Október 02. 21:32 »
Attila! Dr. Cserényi Péter tartotta az ünnepi köszöntőt. Csak nem rá gondolsz? Aranyos jó ember, miatta nem maradhattak távol. Szavazzatok. Lehet, hogy ő az OMME kerékkötője? Ideje lenne nyugdíjba vonulnia.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #329 Dátum: 2014. Október 02. 23:49 »
Nem véletlenül javasoltam tavaly ősszel neki, hogy távozzon.