Egy kicsit utána olvastam a dolgoknak:http://www.omme.hu/portal/download/nemzetiprogram/2013_2016%20nemzeti%20program/118_2013%20%28XII%2016%29%20VM%20rendelet.pdf.
Hát kérem ebben , az alkalmazott kutatásnál, nem szerepel a laboreszközök és a terepmunkákhoz szükséges eszközök beszerzésének támogatása. Szerepel viszont egy pontban a "szakmai bíráló bizottság döntésének írásos indoklása", ami mögé talán mindent be lehet suvasztani. Amikor anno az OV.- erre rá lett kérdezve, Fekete alelnök úr azt válaszolta, hogy nincs ilyenre szükség. Most mi van akkor, a jogszabály szerint , ha ezen bizottság írásos indoklása kell a támogatás folyósításához , akkor a logikus gondolkodás szerint bizottság is kell, vagy kellett, legalábbis papíron.Az újság szerint is létrejött a bizottság. Persze mindezt az OV tudta nélkül. Etikus ez?
Egy kis emlékeztető:
bizottság (főnév)
1. Kisebb testület. Adott tevékenység elvégzésére, kérdés megvitatására, döntések hozatalára, bizonyos ügy előkészítésére, megvizsgálására, felelős irányítására, elintézésére vagy ellenőrzésére alakult, választott, kiküldött csoport.
Mint írtam ugyanezen a helyzetet hiányolom a monitoring vizsgálati tevékenység személyi kibővítésénél is. Míg egy személy volt, nevezhetjük megbízottnak, mivel most már hárman vannak szerintem ez már kimeríti a bizottság fogalmát.
Az OV_t senki meg nem kérdezte ebben a kérdésben, egyszerűen csak lenyomták a méhészek torkán a plussz két személyt akik közül az egyik éppen szintén IB tag és az ezzel járó másfél milliós többletköltséget, amit szintén nem tudom ki határozott meg.Három személyre úgy látszik már kevéske az évi nyolcszázezer forint NP-pénz.
Üdv. jani bátya