Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959360 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3660 Dátum: 2018. Február 12. 09:44 »
hatalom-és,vagy,-vezetés
Arra a következtetésre jutottam ,hogy az OMME-nál jelzett problémák -mint pl: alapszabály,méhlegelő,gmo,értékesítés,összefogás,összeférhetetlenség ,emberi tényezők,és még sorolhatnánk; több hatalomtechnikai (akár hatalom megtartási-és-gyakorlási  kérdéssel magyarázhatók.
1. A választók csak a választásokig fontosak.
2. Az ígéretek csak holmi horgász csalinak vannak! Nem is mindig vannak,helyette másról szól a mese!
3. Ez egy magyar sajátosságnak nevezhető, vagy hatalomszerzési technikának .
4. Az egyetemes emberi értékek: "elfogytak,"megkoptak,elfelejtődtek,már nem is fontosak,!
5.Az emberi párbeszéd hiánya torzító hatással bír ! Az egyoldalú diktátumok felszámolják a szolidaritást .
6 A hatalom gyakorlása,a szervezet vezetése, nem jelentheti a sokszínűség kiiktatását.
7.A tagság,emberek , érdekeinek  képviselete konfrontációt jelent ;önzetlenséget feltételez.
8. az "együtt " fogalmában meg kell jelennie a szolidaritásnak ,sikerorientáltságnak.
9. A megújulás,a team munka, létérdek.
10. Taktika és stratégia nem összemosandó ,nem keverendő ?

« Válasz #3661 Dátum: 2018. Február 12. 13:48 »
Ezt kérdezi Bükk méhésztárs:
"Vagy szerinted a Mézjelentés Bross Péter kizárólagos egyéni érdeme és akciója."
Válaszom az, hogy a jelenlegi állás szerint igen.
Mivel az elnökség egy részének ehhez semmi "lövése" nem volt, így ehhez az anyaghoz hozzá sem tudtak tenni.
Ma úgy működik az OMME, hogy a küldöttgyűlésen hozott határozatokat az elnök megpróbálja végrehajtani, és erről az elnökségnek beszámol.
Mivel az elnökség kisebb része folyton ármánykodik, az érdemi szakmai munkára nem igen marad idő.
Amikor "Kismészi" legfőbb támogatói az OMME elleni perben,az elnökségen belül vannak miért csodálkozol?
A küldöttek meg csak némán néznek, ha pedig szóvá tesszük, hogy kérnénk valamilyen tájékoztatást a belső acsarkodásról, simán lehurrognak.
Amíg fű alatt gyilkolásszák egymást és nem segítik az elnök munkáját, addig ez így is lesz.
Majd ha felszínre kerül a belső viszály,  és eljő a számonkérés ideje, akkor neked sem lesznek ilyen kérdéseid.
Legkézenfekvőbb az első számú vezetést kritizálni, de mit tesznek a többiek?
Szerintem ez egy jó kérdés.
Az OMME honlapján nyilvános a mézjelentés, az Bross Péter munkája.
Nagyernyei Attila

*

bükk

• 169
« Válasz #3662 Dátum: 2018. Február 13. 19:11 »
Ezt kérdezi Bükk méhésztárs:
"Vagy szerinted a Mézjelentés Bross Péter kizárólagos egyéni érdeme és akciója."
Válaszom az, hogy a jelenlegi állás szerint igen.
Mivel az elnökség egy részének ehhez semmi "lövése" nem volt, így ehhez az anyaghoz hozzá sem tudtak tenni.

Nagyernyei Attila

Attila,ezek szerint az OMME most is úgy működik,mint 2012 előtt Bross korábbi ciklusaiban.
Bross Péter továbbra sem hajlandó team-ban dolgozni(lásd Erdélyi János),mézügyekben
egyébként sem kívánt más nézeteket figyelembe venni,érvényesülni.
Neo.ok tekintetében is egyéni utat jár,mit neki a Vezetőség más véleménye.

Annyiban azért más volt korábban az egyesület,hogy 2 "dudás" is volt a csárdában,nem is igen
fértek meg egymás mellett,de létezett egyféle kontroll.
Az egyik"kuss,ne szólj bele nem értesz hozzá,a másik "ez hülyeség,nem úgy van" érv alapján söpörte le a neki nem tetsző véleményeket.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3663 Dátum: 2018. Február 15. 19:32 »
Kedves Méhésztárak!

"Bajnak kárnak nincs gazdája." "Bajnak kárnak nincs gazdája.""Bajnak kárnak nincs gazdája.""Bajnak kárnak nincs gazdája."
Olvasgatom és elemezgetem a neonikotinoid ügyet. A mostani vezetés az előzőt vádolja, az előző a mostanit kárhoztatja.

Nagyon szép. Az ok az ősbűn. Az OMME vezérkara 1984 óta szűz is akar maradni, de a legolcsóbb Innen töröltem egy részt! Ez erős volt Laci! a minisztériummal való kapcsolatában.
OKÉ erős volt. leírhatom lájtosan is, úgy is ugyanaz az eredmény. Valami szép emlékért cserébe elviselni az erőszakos nem-iközös-ülést. 

Csuja Laci viszont (aki Körmendi Rácz Úr szerint Istent játszik) a régi és az új vezetés idejében ugyanazt képviselte neonikotinoid ügyben. Remélem, hogy  erre pontosan emlékeztek.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 15. 21:21 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3664 Dátum: 2018. Február 16. 17:41 »
Kedves Méhésztárak!

"Bajnak kárnak nincs gazdája." "Bajnak kárnak nincs gazdája.""Bajnak kárnak nincs gazdája.""Bajnak kárnak nincs gazdája."
Olvasgatom és elemezgetem a neonikotinoid ügyet. A mostani vezetés az előzőt vádolja, az előző a mostanit kárhoztatja.

Nagyon szép. Az ok az ősbűn. Az OMME vezérkara 1984 óta szűz is akar maradni, de a legolcsóbb Innen töröltem egy részt! Ez erős volt Laci! a minisztériummal való kapcsolatában.
OKÉ erős volt. leírhatom lájtosan is, úgy is ugyanaz az eredmény. Valami szép emlékért cserébe elviselni az erőszakos nem-iközös-ülést. 

Csuja Laci viszont (aki Körmendi Rácz Úr szerint Istent játszik) a régi és az új vezetés idejében ugyanazt képviselte neonikotinoid ügyben. Remélem, hogy  erre pontosan emlékeztek.

Szia Laci,

1. Légyszi ne változtasd a vallásom. Pl. a reformátusok írják i-vel. Meg nemesi előnévként is i-s lenne, de családomnak nincs köze Körmend városához, az leghosszabban a Batthyányiaké volt!
2. Nem az a kérdés, hogy a neo jó-e. NEM JÓ. Én is mindíg ezt mondtam. Abban nem értünk egyet, hogy mit kell tenni, mikor. Te milyen eredményt értél el? Semmit. Más milyen eredményt ért el? Ezt fel kellene mérni, és nem mindenkit szidni, hogy miért nem old meg mindent helyettünk más.

Tudtad, hogy a neonikotionidot a mézből olyan engedélyezett élelmiszeripari technikával, mint pl. gyantaszűréssel lehet kiszedni? Amiről előtte meg ezer sort írtál, hogy miért kellene betiltani. És ott is teljesen félrement a parlamenti játék. Én meghallgattam az eredeti szöveget. Az előterjesztés sem volt igaz. Nincs is eredménye. A parlamenti petíciós előterjesztésben generell a gyantaszűrésről volt szó. Miközben a káros anyag esetlegesen csak a forró gyantaszűrésnél képződik. A hideg szűrés mindennapos technika. Nézd meg a nagy háztartási víztisztítókat. A legjobbak, legdrágábbak mind gyantaszűrővel dolgoznak. Az Európai Parlamentben minden víztisztítót is be kellene tiltani, mert kimaradt a forró szócska.

Az Isten kinyilatkoztatja, hogy mit kellett volna tenni. A többiek meg tesznek valamit. Ami sikeres azt megőrizzük, ami meg nem, abból tanulunk. De aki nem dolgozik nem is hibázik!

Munkatervi javaslat:

1.
Megpróbálom egy már megkapott hrsz-eket valahogy ábrázolni. Valaki ért a google maps-en való ábrázoláshoz?

Ha sikerül kitalálni, hogyan lehet épkézláb módon ábrázolni, akkor összegyűjthetnénk az összeset. Erre kellene az álló méhészeteket rárajzolni a röpkörzettel. Ezt aztán benyújtani valahova, hogy kérjük az álló méhészetek védelmét, szerzett alkotmányos jugunk biztosítását. Van valakinek Pilisvörösvár, Tinnye, Perbál, Budakeszi neos hrsz listája? Kérem privátban küldje meg. Scan, fotó is jó.

2.
Ki kellene dolgozni egy mintavételi eljárást egy adott területre. Hány pont, milyen módon, mennyi mintát venni. Utána bevizsgáltatni a mintát, és megadni, hogy mennyi a talaj szennyezettsége. Ezt aztán be lehetne nyújtani a Jövő generáció Ombudsmanhoz, hogy kérjük kezdeményezzen egy olyan törvényt, amely nem engedi a területek további terhelését. (Sok kémiai anyag felszaporodik. Egy idő múlva már nincs különbség azon két év között, amikor volt neo csávázott, meg amikor nem, mert már méregben tocsog a termőföld.) Még lehet eljön az idő, amikor tilos lesz mezítláb rálépni a földre. (Egy nagy baj van vele, ezt csak a hatóság végezheti, mi nem vehetünk senkinek a földjén csak úgy mintát.)

Minden kornak megvan a történelmi feladata. A mienk talán az, hogy kigondoljunk reális, végrehajtható lépéseket, és elérjük hogy azok meg is valósuljanak: a termőföldet ne változtassuk méregraktárrá.

Mert ugyan értem én, hogy a hulla a boncasztalon így tovább eláll, de dolgozzon a patológus gyorsan, ne tartósítsuk az emberi húst már csecsemőkorától.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3665 Dátum: 2018. Február 16. 20:59 »
Idézet
Te milyen eredményt értél el? Semmit. Más milyen eredményt ért el?
A második kérdés igazán érdekes, hiszen az OMME-nak 2016 júniusától 2018 januárjáig nem volt megtiltva, hogy tevékenykedjen a szükséghelyzeti engedélyek kiadása ellen. Meg volt tiltva? Nem. Sőt! Elnökségi döntés is volt arra, hogy ........ de nem ismétlem.
És mit tett az OMME? Semmit. De arra volt ideje, ereje a 3-400 milló Ftos éves költségvetésű OMME-nak, hogy a Csuja szervezte büntetést blokkolja! Vajon miért? Vajon miért? És még ezek után pofátlanul megjegyzed, hogy Csuja nem ért el semmit. De legalább Ő cselekedett. A gátlástalanságod mérhetetlen. Mekkora arccal vagy képes ezt írni. Szégyelld magad! Már meg se kérdezem, hogy te mit tettél.

Most ajánlasz fel vizsgálati projektet neonikotinoid ügyben, de amikor arról kellett dönteni, hogy 20 millió Ft-ot évente költsünk a neonikotinoidok méhekre károsító hatásának tudományos kutatására, akkor nem láttam a támogató szavazatot tőled. Vajon miért nem?

Idézet
Tudtad, hogy a neonikotionidot a mézből olyan engedélyezett élelmiszeripari technikával, mint pl. gyantaszűréssel lehet kiszedni? Amiről előtte meg ezer sort írtál, hogy miért kellene betiltani. És ott is teljesen félrement a parlamenti játék. Én meghallgattam az eredeti szöveget. Az előterjesztés sem volt igaz. Nincs is eredménye. A parlamenti petíciós előterjesztésben generell a gyantaszűrésről volt szó. Miközben a káros anyag esetlegesen csak a forró gyantaszűrésnél képződik. A hideg szűrés mindennapos technika. Nézd meg a nagy háztartási víztisztítókat. A legjobbak, legdrágábbak mind gyantaszűrővel dolgoznak. Az Európai Parlamentben minden víztisztítót is be kellene tiltani, mert kimaradt a forró szócska.

Nagyon zavaros az érvelésed, pedig te elég okos vagy ahhoz, hogy ilyen zavaros érvelést csak adja elő, ha ez célzatos. Annyira zavaros, hogy egyik mondatod üti a másikat. Bocs, ez a gondolatsorod elemezhetetlen.
  • A kínaiak árulják a gyantaszűréses technológiát mézekből  növényvédőszerek kiszedésére is. Menj fel az internetre és megtalálod.
  • A petíciós előterjesztés értelmes és jó. Ezt szakemberek megerősítették, és Bross is kénytelen volt elismerni.
  • Az EU-ban 20 C fokon lehet csak alkalmazni a gyantaszűrést. A mézet ezen a hőfokon nem lehet áthajtani a műgyantán hatékonyan.
  • Nemcsak a hőfok okoz a gyantaszűrés során káros anyag keletezést.
Ezeket nem az Isten írta.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3666 Dátum: 2018. Február 16. 21:46 »
Kedves Méhésztárak!

Mindjárt tökön lövöm magam a füstölővel. Az öntömjénezéshez értesz. Van egód, közben meg buksz mindenhol.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3667 Dátum: 2018. Február 16. 22:07 »
Vivaldi!

Szerinted, ha a kuplerájban a kurvákat kicserélik, lesz belőle apácazárda?

Az OMME vezérkarának harcosoknak kellene lenniük, de ahhoz meg kell ismerni az embereket, hogy ki alkalmas katonának és ezeket a maga képességeinek megfelelően képezni kell, majd pedig hadrendbe kell állítani.

*

neo

• 1000
« Válasz #3668 Dátum: 2018. Február 17. 07:50 »
A parlamenti petíciós előterjesztésben generell a gyantaszűrésről volt szó. Miközben a káros anyag esetlegesen csak a forró gyantaszűrésnél képződik. A hideg szűrés mindennapos technika. Nézd meg a nagy háztartási víztisztítókat. A legjobbak, legdrágábbak mind gyantaszűrővel dolgoznak. Az Európai Parlamentben minden víztisztítót is be kellene tiltani, mert kimaradt a forró szócska.
Bocsánat János, de nem értem az érvelésed! Méz esetében teljesen mindegy, hogy hideg vagy meleg a gyantaszűrés, a gyantaszűrt technológiával készült anyag nem nevezhető méznek, hanem maximum cukorszirupnak.Tehát azért nem méz, mert kivontak belőle valamit.  Teljesen mindegy, hogy az peszticid, vagy hasznos alkotórész, esetleg mindkettő.  Más kérdés, hogy az is valószínű, Geddekasnak igaza van és a méz esetében a hideg gyantaszűrés tényleg nem is működik, csak a meleg. A meleg gyantaszűrés pedig minden élelmiszer esetében tiltott. Tóth Zoli pedig azt mondta, hogy élelmiszer biztonsági veszély állhat fenn. Hiszen honnan tudjuk, hogy hideg vagy meleg gyantaszűrést alkalmaznak a hamisítók?

« Válasz #3669 Dátum: 2018. Február 17. 09:10 »

"Közös lónak túrós a háta."

Ilyen közmondás nem létezik, de ezt már egyszer elmagyarázták neked. Hiába. Mint bármi mást. :'(

Ezt a mindenki felett állok és bedöngölöm a földbe, aki mást mond stílust én nem komálom.

Hisz ennek a közmondásnak mind "túros", mind "túrós" változata közszájon van. Elmélkednek is rőla néhányan. Van aki így kezdi, az iskolai diákjaimtól hallom...

A túros a délvidéki magyarok körében ismertebb. A túr szláv szó, verejtéket jelent. És a verejtékes helyett túrost mondanak. A nyugati orszárgészben, pl. Pápán viszont nincs ilyen szláv behatás, ott túrósnak mondják. Lehet, hogy hibásan, de nekik nincs túr szavuk, értelmetlen szövegek ismételgetését meg nem teszik. Van tehát aki innen, van aki onnan származik. És a nyelv él, és változik, hagyd má a kijelentő módot, amikor a nyelvészek is vitáznak!

A nyelvészkedés pedig nem az internetes bejegyzések olvasásán alapul. A korrekt nyelvelemzés az, ha megkeresed az első ismert alkalmazását. Az interneten sokminden kering. Valaki leírja, aztán idézgetik. Nem lennék meglepve hogy a túros értelmezése délvidéken elindult, és onnan egy-két lap átvette. Ki ismerte közöttetek a túr szót, mint "veríték" szót? Nem magyar szó, azaz az értelmezők eleve felteszik, hogy ez egy kései közmondás.

Erdélyben hallottam ilyeneket, amikor a román szót magyar ragozással beleszövik a szövegbe. Fel is kaptam a fejemet, mert a ragozás miatt magyarnak tűnt, de rá kellett jöjjek, hogy ez csak egyféle nyelvi rövidítés.

https://www.beol.hu/bekes/kozelet-bekes/hidfelujitas-kozos-lonak-turos-a-hata-11430/

Nekem nincs bedöngölős véleményem.

« Válasz #3670 Dátum: 2018. Február 17. 10:28 »
A parlamenti petíciós előterjesztésben generell a gyantaszűrésről volt szó. Miközben a káros anyag esetlegesen csak a forró gyantaszűrésnél képződik. A hideg szűrés mindennapos technika. Nézd meg a nagy háztartási víztisztítókat. A legjobbak, legdrágábbak mind gyantaszűrővel dolgoznak. Az Európai Parlamentben minden víztisztítót is be kellene tiltani, mert kimaradt a forró szócska.
Bocsánat János, de nem értem az érvelésed! Méz esetében teljesen mindegy, hogy hideg vagy meleg a gyantaszűrés, a gyantaszűrt technológiával készült anyag nem nevezhető méznek, hanem maximum cukorszirupnak.Tehát azért nem méz, mert kivontak belőle valamit.  Teljesen mindegy, hogy az peszticid, vagy hasznos alkotórész, esetleg mindkettő.  Más kérdés, hogy az is valószínű, Geddekasnak igaza van és a méz esetében a hideg gyantaszűrés tényleg nem is működik, csak a meleg. A meleg gyantaszűrés pedig minden élelmiszer esetében tiltott. Tóth Zoli pedig azt mondta, hogy élelmiszer biztonsági veszély állhat fenn. Hiszen honnan tudjuk, hogy hideg vagy meleg gyantaszűrést alkalmaznak a hamisítók?

Bocs. Elbeszélünk egymás mellett.
Amiről én beszéltem, az az volt, hogy az EU parlamentben az hangzott el, hogy veszély a gyantaszűrés. Nem azt, hogy az nem méz, és ez hamis méz. Az egyik az EU veszélyek kezelésének jogi ága, és ezen az ágon van a beadvány. Itt volt a petíció. A másik ág a hamisítás: itt van a mézjelentés, és itt van az OMME óriási eredménye. Ez két teljesen más kérdés (jogilag).

AZ EU döntési mechanizmusában ez a kettő elválik. Én azt mondtam, hogy egészségre vonatkozó veszélyt a forró szűrésről tudjuk, gyanítjuk, feltételezzük. A hidegről nem, hidegen sok mindent, pl. ivóvizet is szűrnek. 

Én azt gondolom, hogy a veszélyt jelent az emberi szervezetre - ezért azonnal lépni kell állítás csak a forrón szűrt, eredetileg méz termékre igaz.

A hidegen szűrt valószínűleg nem veszélyes a szervezetre, - ezért a veszély riasztási rendszer keretei között nem lehet itt lépni.

A mézhamisítás minden formáját elutasítom, de azt gondolom, hogy a petíciós bizotság mézhamisítás kérdésben, meg közlekedési balesetekben, meg válóper törvényi szabályozásában nem illetékes. Ezért rosszefele megy az a zászló. 

Csujának meg nincs igaza, nem írom le, hátha nem minden gyantaszűréssel foglalkozó hamisító nem tudja még: nem csak forrón lehet gyantaszűrni a mézet. Itt van a félrevezetés.

Ha ismeritek Walter Haefaekker EU profi méhészek elnökének a cikkét a "Deutsche Biuenenjournal"-ból, akkor tudjátok, hogy amikor szólt az EU a forró szűrés miatt, akkor a piciszeműek azonnal átálltak a hideg technológiára. Amire az EU labor kidolgozza a meleg gyantaszűrés akkreditált vizsgálatát, addigra a ici-pici szeműek már múzeumban mutogatják a meleg gyantaszűrés technikát. Pár év alatt az EU eljut majd oda, hogy kap egy ingyen belépőt a kínai mézmúzeumba, ahol eg ygép előtt a tábla hirdeti: "Erről hozott az EU törvényt, nálunk ez már múzeumban van. Akit meg elkaptok annak örülünk, mert nem voltak benne a nyerő csapatban, még mindíg melegen szűrnek, örülünk is, hogy nyírjátok őket. "

Persze ettől még dícséretes, hogy valaki valamit csinál. Csak azt ne követelje, hogy én is álljak a zászlója mögé. Hiába mondom, hogy szerintem nem ez a jó út, van rövidebb.

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

neo

• 1000
« Válasz #3671 Dátum: 2018. Február 17. 11:12 »
Oké ez így rendben van. Én csak annyit tennék hozzá, hogy végül is a hezitálásom ellenére azért álltam Tóth Zoli mögé (úgy fejeztem ki magam, hogy szódával elmegy), mert az EU-nak kutya kötelessége azt keresni, hogy van-e a mézben forró gyantaszűrésből eredő szennyeződés, mert hát az deklaráltan élelmiszerbiztonsági kategória. Igen ez nem a petíciós bizottság dolga, az övé az, hogy megbízza az illetékest, mert a Tóth Zolinak erre nincs jogosítványa. Ha pedig a forró gyantaszűrés  keresése közben hideg gyantaszűrés nyomaira bukkan (élelmiszerbiztonsági veszélyt nem jelentő gyanta szennyezőanyagot), akkor intézkedjen a hamisítás témakörében , adja át a vizsgálati anyagokat annak a hatóságnak, amelyik ebben illetékes. A sors fintora, hogy ez a hatóság saját maga.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3672 Dátum: 2018. Február 22. 10:53 »
Körmendy úr igazat is mond meg nem is. Ebből adódóan állításai alkalmatlanok érdekképviseleti munkára. Miért alkalmatlanok? Mert kezelhetetlenek demokratikus döntéshozatalban. És ezt ő maga leplezi le saját indokrendszerében.

Tóth Zoltán peticiója jó, úgy is mondhatom, hogy a méhészek számára és a termett méz számára tökéletes, hiszen a gyantatechnológia lényegét támadja. A gyantakezeléssel a méz elveszíti a méz jellegét. Ami átfolyik a gyantán az már nem méz. Érthetetlen, hogy Bross Péter miért viselkedett Tóth Zoltánnal szemben elutasító, sőt lejárató módon. Teljesen érthető lenne egy ilyen álláspont bármely mézkereskedő részéről, de nem az OMME elnökétől, akinek kutya kötelessége a termelő méhész és termett méz piacának védelme.

Körmendy úrnak abban igaza van, hogy a meleg gyantakezeléssel ma már kevéssé Valószínű, hogy élnének mézüzemek. De azt Körmendy úr nem mondta el, hogy zajlik a hideg gyantakezelés, és azt se, hogy a hideg gyantakezeléssel kezelt méz se tekinthető méznek.

Továbbá azt se mondta el, hogy a hideg gyantatechnológia is kiszedi azokat az alkotóelemeket, amelyek gyárilag nem vagy nagyon drágán állítható elő, sőt ez a fajta gyantatechnológia is belerakja az ember számára emészthetetlen mannózt.

A hideg gyantakezelés mézkárosító hatásának igazolására már tettem fel ide (nem ebbe a topicba) bizonyítékot.

Azt se mondta el Körmendy úr, hogy apiterápiás célra csak termelői termett méz alkalmas. Márpedig, ha apiterápiás célra a gyantatechnológián átment méz nem alkalmas, akkor  az étkezésben sem ér többet, mint ugyanannyi mennyiségű közönséges répacukor.

« Válasz #3673 Dátum: 2018. Február 24. 11:23 »
Körmendy úr igazat is mond meg nem is. Ebből adódóan állításai alkalmatlanok érdekképviseleti munkára. Miért alkalmatlanok? Mert kezelhetetlenek demokratikus döntéshozatalban. És ezt ő maga leplezi le saját indokrendszerében.

Tóth Zoltán peticiója jó, úgy is mondhatom, hogy a méhészek számára és a termett méz számára tökéletes, hiszen a gyantatechnológia lényegét támadja. A gyantakezeléssel a méz elveszíti a méz jellegét. Ami átfolyik a gyantán az már nem méz. Érthetetlen, hogy Bross Péter miért viselkedett Tóth Zoltánnal szemben elutasító, sőt lejárató módon. Teljesen érthető lenne egy ilyen álláspont bármely mézkereskedő részéről, de nem az OMME elnökétől, akinek kutya kötelessége a termelő méhész és termett méz piacának védelme.

Körmendy úrnak abban igaza van, hogy a meleg gyantakezeléssel ma már kevéssé Valószínű, hogy élnének mézüzemek. De azt Körmendy úr nem mondta el, hogy zajlik a hideg gyantakezelés, és azt se, hogy a hideg gyantakezeléssel kezelt méz se tekinthető méznek.

Továbbá azt se mondta el, hogy a hideg gyantatechnológia is kiszedi azokat az alkotóelemeket, amelyek gyárilag nem vagy nagyon drágán állítható elő, sőt ez a fajta gyantatechnológia is belerakja az ember számára emészthetetlen mannózt.

A hideg gyantakezelés mézkárosító hatásának igazolására már tettem fel ide (nem ebbe a topicba) bizonyítékot.

Azt se mondta el Körmendy úr, hogy apiterápiás célra csak termelői termett méz alkalmas. Márpedig, ha apiterápiás célra a gyantatechnológián átment méz nem alkalmas, akkor  az étkezésben sem ér többet, mint ugyanannyi mennyiségű közönséges répacukor.

Geddekas,

Nem érted. Én sose pártoltam a gyantaszűrést. Amit mondtam, hogy nem lehet riogatással érvelni. Te mindíg találsz egy mondatot, és elmondod, hogy még mit lehetne elmondani. Minden kérdésről lehet sokszáz oldalt írni. Te sosem válaszolsz arra, amikor kiderül, hogy nincs igazad, hanem belekötsz egy másik mondatba, hogy még mit lehetne írni a kérdésről.

A petíció egy olyan irány volt, ami a méz forró gyantaszűrés egészségkárosító ágára ment rá. Az OMME vezetése meg úgy látta, hogy gyorsabban lehet eredményt elérni, ha nem az egészségre vonatkozó negatív hatást emeli ki a forró gyantaszűrés kapcsán, hanem generell a hamis mézet. Elkészült a mézjelentés első lépése. Beelőzte a petíciót. Igaz lett az OMME vezetés gondolata, hogy ez gyorsabb. Ettől még kell a második, meg a harmadik meg a sokadik lépés. Csak ne várd azt, hogy te mondasz valamit és az egész OMME eszerint táncol. NEM JÓL MONDOD! Lehet, hogy időnként még igazad is van, de ahogyan mondod, azzal már a mondat előtt megbántod a többséget. Itt a fórumon is.

Halkan elmondom: Amikor a küldöttgyűlésen felálltál és megfenyegetted a küldötteket, ha nem adnak neked igazat, akkor bepereled az OMMÉ-t nem tetszett a méhészek 99,9 %-nak. Senki nem szeret olyannal leülni, aki fenyegetéssel kezdi. Ha ugyanekkor együttműködőbb arcodat mutattad vonla, megnyerhetted volna magadnak a méhészeket.

Meg kell tanulnod, hogy visszafogd magad.  Nehéz szakma, de megéri!

Vissza az OMMÉ-ra. A demokrácia lényege, hogy a köldöttek megbíztak 11 embert, hogy a két küldöttgyűlés között ELNÖKSÉG-ként hozza meg a döntéseket. A 11 elismert, közismert méhész vitatkozik, majd döntést hoz. Ezt a demokráciában akkor is el kell fogadnod, ha éppen nem tetszik. El kell kezdeni dolgozni, hogy érvelésed elfogadható legyen a többségnek. De ne kezd azzal, hogy feljelentesz mindenkit, aki nem pont úgy gondolkozik, ahogy Te.

Az OMME erőforrások korlátozozzak. Mindenki ismeri a problémákat. Ezeket sorba kell rakni. Bizonyos problémákról én tudatosan nem írok. Azokat nekünk magunk között kell megoldani. Neked és a többi méhésznek.

Régi pszichológus mondás: Ne másban keresd problémáid gyökerét, hanem belül. Van rá közmondás is: Més szemében a szálkát is észerveszi, sajátjában a gerendát se. Olvasd el az EB jelentését. Gondolkozz el az ott leírtakon. Megítélésem szerint ott van az első lépés leírva. A keretek adottak, ki kell dolgozni a tervet, majd végrehajtani.

Az OMME szépen megoldotta hosszú évek munkájával a magyar polcok tisztítását. Gratuláció. Nem egy vezetés vett benne részt. Hosszú volt, de eredményes.  Minél nagyobb érdekek játszanak egy sztoriban, annál komolyabb munka ellene fellépni.

Csuját meg rosszul tudod. Én ott voltam, amikor előadta ötletét a neonikotionidos kutatásról az IB ülésén. Nem volt vita, nem volt érvelés, nem voltál parner. Mondjuk nem is volt véleményakotási, vagy hozzászólási jogod. Nem győztél meg egyetlen IB tagot sem, hogy álljon melléd, és veled egyetértve képviselje Ötleteidet. X.Y. kapásból lesöpörte az asztalról, hogy Csuja féle projektről szó sem lehet.

Velem kapcsolatban meg teljes félreértésben élsz. Én az EB tagja vagyok. Az EB nem folyhat bele a napi döntésekbe, a működés törvényességének és alapszabálynak való megfelelés feletti őrködés a feladata. Az Eb nem terjeszt elő operatív munkára vonatkozó javaslatokat az Elnökségnek.

« Válasz #3674 Dátum: 2018. Február 24. 20:13 »
Tisztelt Méhésztársak!

Ezt a bejegyzést azért kellett megtennem, mert továbbra is félre akarnak egyes választott tisztségviselők vezetni benneteket.
K.-R. János már nem az első alkalommal beszél múlt időben a gyantatechnológia ellen indított petíciómmal kapcsolatban.

1. A gyantetechnológia elleni 2016 áprilisban benyújtott petíció folyamatban van tovàbbra is.

2. Nem adtam semmiféle felhatalmazást K.-R. Jánosnak sem az elmúlt napokban sem korábban a gyantatechnológia elleni petíció állásának nyilvánosságára hozatalával kapcsolatban.

3. A gyantatechnológia elleni petíció, és a hozzá folyamatosan benyújtott anyagok kényszerítették ki, hogy 2017-ben májusban megkérdezzék a tagállamok méhészeti képviselőit.

4. A mézjelentés egyszerűen még sehol nem lenne a gyantatechnológia elleni petíció nélkül.

5. A teljes egészében ( Nagyer-
nyei Attila után szabadon) Bross Péter által írt, de Erdős Norbert által leadott mézjelentés, annyira gyengére sikerült, hogy nem tudta volna megoldani a jelenlegi problémákat.

6. A torténelmi helyzetet nem elszalasztva, hogy mégis értelme legyen már a mézjelentésnek is, több oldalas módosító indítványt nyújtottam be, az előterjesztőjé-hez és nem bízva semmit a véletlenre az ügy kapcsán az Europai Bizottság szakpolitikusai részére is.

7. Az előterjesztőtől visszajelzést nem kaptam ugyan, de az Európai Bizottság szakpolitikusai szerencsére meglátták a megoldást az ágazat és a fogyasztók problémáira a benyújtott módosító indítványaimban. Mivel a mézjelentéssel kapcsolatos országjárás alkalmával kiszivárogtatott információk is ezt bizonyítják.

8. Nagyon nem értek egyet a petíció által indukált mézjelentés politikai kampányban történő felhasználásával, mivel még nem érzékelhető semmi hatása ellenben a féltő gondoskodás eredményeként csávázoszerekben úsznak a méhlegelők pusztítva a mèheket és szennyezve termékeinket.

9. A méhek, a méhészeti àgazat és nem utólsó sorban a mézfogyasztók érdekében tettem meg ezeket a fontos lépéseket, egy olyan hátráltató és akadályozó helyzetben melyet Bross Péter okozott.

10. Az a Bross Péter aki az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökeként, mindenféle felhatalmazás nélkül vesz részt politikai kampányban, egy olyan helyen és időpontban ahol már végképp nincs keresnivalója. (Hódmezővásárhely 2018. február 25-ei. Polgármester választást megelőzően.)

11. Ugyanaz a Bross Péter akitől még egy évvel ezelőtt sokadjára hiába kértem segítséget a gyantatechnológia elleni petícióhoz, élből elutasította azt és mindent megtett az ellehetetlenítése mellett.

12. A gyantatechnológia elleni petíció bírálójának azt üzenem legyen először tisztában az alapokkal. Ha túl lesz az alapozáson meglátja majd saját maga is, azokat az égbe kiáltó hibákat melyeket érvelésében felhasznál.

Ne hagyjátok magatokat átverni és befolyásolni! Főleg nem megkárosítani!

« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 24. 20:58 írta Tóth Zoltán »